View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sedlaq
|
Posted: Wed Nov 26, 2008 7:04 pm Post subject: |
|
|
ocean Benzin sice nezamrzne, ale voda v něm ano. Právě na to je určený Velfobin a jiné podobné výrobky, aby ji do sebe absorboval a spálil se společně s benzínem. Klidně to voda mohla být, i když je málo pravděpodobné její nasátí do systému ze dna nádrže. Mohl jsi ji někde natankovat s benzínem, mohla se ti v nádrži sama vysrážet. To se stává, když se jezdí často s poloprázdnou nádrží a střídají se teploty. Držím palec, že jsi tím závadu odstranil _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
peca
|
Posted: Thu Nov 27, 2008 7:23 am Post subject: Re: nenaštartoval |
|
|
ocean wrote: | Tak včera ráno zažilo moje auto prvý mráz -4 °C v otvorenom prístrešku-podbrání a hnusoba Fusík neštartoval. Trápil som baterku asi 12x (s prestávkami) potom sa neochotne rozbehol. Predpokladal som, že mi zmrzol benzín tak som kúpil nejaký sheron-autofobin, nalial do takmer prázdnej nádrže, pobehal a dolial plnú. Potom som sa vyprával so šoférmi v robote, tí vraveli, že v aute so vstrekovaním nemá čo mrznúť, mrzne nafta alebo predtým mrzli karburátory (čo sa mi kedysi stalo na Š120, no bolo -17), mala by to byť vraj elektrika-elektronika.
V servise, kde som volal mi akurát povedali, aby som si dal pozor, čo tam dávam, lebo môže odísť katalyzátor.
Odvtedy však auto štartuje ako brnk, ale bolo tak max -2 st. Aj katalyzátor vyzerá spokojný. Neviem však ako bude, keď prídu mrazy.
Čo vy na to? |
dneska ráno sem měl stejný problém. Akorát bylo asi +2 stupně C, a auto chytlo asi na 5-tý pokus - to už sem držel kliček v poloze II dlouho. V nádrži mám asi jen 4l benzínu (dojezd asi 50km) _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Thu Nov 27, 2008 6:58 pm Post subject: |
|
|
problem by som hladal v tej poloprazdnej nadrzi. Ale nie ze malo benzinu je pricina ale preco pri malo benzine to nestaruje.
Ja som nastartoval aj pri -10 a to v noci muselo byt este menej naprvykrat!!! _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
ocean
|
Posted: Thu Nov 27, 2008 11:00 pm Post subject: voda mrzne |
|
|
SEDLAQ - ano ano v benzíne mrzne voda, samotný benzín pri -150 °C, nafta oveľa skôr... písal som v rýchlosti "ľudovo"
Zdá sa, že to bola tá voda (kryštáliky ľadu) v benzíne, aj keď veľké mrazy odvtedy neboli, prípravok dúfam pomohol. Veď naše autá majú zaručenú štartovateľnosť do -22 či koľko - nechce sa mi teraz hľadať v popise.
Ešte ma napadlo, že môže pôsobiť aj toto: pri ubúdaní benzínu v nádrži (z plnej do skoro prázdnej) vzniká podtlak, ktorý počujeme-cítime pri odkrúcaní viečka. Ten môže mať za následok zlé štartovanie pri vyprázdnenej - stáva sa to aj na iných autách. Na a ku tomu do rána sa vzduch ochladí, teda podtlak vzrastie.
Keď nechce štartovať, skúste povoliť uzáver nádrže. _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
|
George Tuma
|
Posted: Tue Dec 09, 2008 10:52 pm Post subject: Re: nenaštartoval |
|
|
ocean wrote: | Tak včera ráno zažilo moje auto prvý mráz -4 °C v otvorenom prístrešku-podbrání a hnusoba Fusík neštartoval. Trápil som baterku asi 12x (s prestávkami) potom sa neochotne rozbehol. Predpokladal som, že mi zmrzol benzín tak som kúpil nejaký sheron-autofobin, nalial do takmer prázdnej nádrže, pobehal a dolial plnú. Potom som sa vyprával so šoférmi v robote, tí vraveli, že v aute so vstrekovaním nemá čo mrznúť, mrzne nafta alebo predtým mrzli karburátory (čo sa mi kedysi stalo na Š120, no bolo -17), mala by to byť vraj elektrika-elektronika.
V servise, kde som volal mi akurát povedali, aby som si dal pozor, čo tam dávam, lebo môže odísť katalyzátor.
Odvtedy však auto štartuje ako brnk, ale bolo tak max -2 st. Aj katalyzátor vyzerá spokojný. Neviem však ako bude, keď prídu mrazy.
Čo vy na to? |
Mě se to stalo jednou taky ale v létě. Myslím , že chce vždy po otočení kíčkem před startováním počkat až čerpadlo dotlakuje benzín do soustavy. Nechce to okamžitě startovat.3 - 5 vteřin počkat. _________________ Ford Fusion 1,4 ben. |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Wed Dec 10, 2008 5:29 pm Post subject: |
|
|
Startovat je třeba až po zhasnutí kontrolek. Ta doba stačí na natlakování paliva. V tichém prostředí je palivové čerpadlo v činnosti slyšet. Jakmile se vypne, je natlakováno, ale kontrolky většinou ještě svítí. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
ocean
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 9:59 am Post subject: |
|
|
Svokor mal kedysi starého stejšna, ktorý nám niekedy neštartoval aj keď bol zohriaty, alebo prestal ťahať. Príčina bola práve v podtlaku pri vyprázdňovaní nádrže, povolili sme viečko a vpustili vzduch.. Berem vždy benzín doplna a vyjazdím doprázdna, takže otvorím prázdnu nádrž pritom zasyčí vťahovaný vzduch.
Ináč mal by tam byť nejaký systém na odvetranie alebo vyrovnanie tlaku, možno že máme upchaté dierky... _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
|
ocean
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 10:00 am Post subject: |
|
|
Svokor mal kedysi starého stejšna, ktorý nám niekedy neštartoval aj keď bol zohriaty, alebo prestal ťahať. Príčina bola práve v podtlaku pri vyprázdňovaní nádrže, povolili sme viečko a vpustili vzduch.. Na FoFu berem vždy benzín doplna a vyjazdím doprázdna, takže otvorím prázdnu nádrž pritom zasyčí vťahovaný vzduch.
Ináč mal by tam byť nejaký systém na odvetranie alebo vyrovnanie tlaku, možno že máme upchaté dierky... _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
|
ocean
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 10:01 am Post subject: |
|
|
nejde mi zrušiť tento zdvojený príspevok, sorry
Last edited by ocean on Fri Dec 12, 2008 1:26 pm; edited 4 times in total |
|
Back to top |
|
|
ocean
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 10:01 am Post subject: štartovanie |
|
|
Svokor mal kedysi starého stejšna, ktorý nám niekedy neštartoval aj keď bol zohriaty, alebo prestal ťahať. Príčina bola práve v podtlaku pri vyprázdňovaní nádrže, povolili sme viečko a vpustili vzduch.. Na FoFu berem vždy benzín doplna a vyjazdím doprázdna, takže otvorím prázdnu nádrž pritom zasyčí vťahovaný vzduch.
|
Back to top |
|
|
makx
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 11:44 pm Post subject: neverim |
|
|
Ahoj ocean, trochu sa mi nezda zeby bol podtlak v nadrzi... Sak benzin sa roztahuje, vyparuje a roztlaca v nadrzi. Ten sykot co pocujes je z toho ze sa vypary z benzinu tlacia von z nadrze... Skus kanyster plastovy na 10L benzinu nechat na teplom mieste chvilu ked nevybuchne tak bude urcite fest natlakovany _________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km |
|
Back to top |
|
|
makx
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 11:46 pm Post subject: presne tak |
|
|
Presne tak sedlaq, aj ja som pocul pri otoceni kluca krátke bzucanie a hned som si myslel ze asi tlakuje benzin aby dobre nastartovalo...
Dik za objasnenie... _________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km |
|
Back to top |
|
|
ocean
|
Posted: Fri Dec 12, 2008 1:16 pm Post subject: |
|
|
Pre makx - podtlak vznikne preto, lebo benzín sa z nádrže odsáva, a keď sa nevracia do objemu nádrže vzduch -- nastane podtlak. (Prečo to na niektorých autách nefunguje ?)
Kanyster plastovy, keď navŕtaš a budeš očerpávať z neho benzín, vcucne steny do seba=podtlak, môže sa ohrievať koľko chce.
Môj aj iných prípad tu bol o štartovaní ráno v mraze alebo chlade, s prázdnou nádržou.
Tak ako vraví sedlaq-treba nechať pôsobiť nasávacie čerpadlo-snáď ho premôže, aj keď sa potrápi. Snáď bude nižšia spotreba. Všetko je to fyzika.
P.S.napísal som iba to čo som videl a skúsil, vyberte si, ak chcete.
AHOJ _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
|
yatess55
|
Posted: Fri Dec 12, 2008 5:35 pm Post subject: |
|
|
akoze je to tak ako vravi ocean, ja viem z mojej skusenosti ked som mal Fiat punto 1,2 benzin vzdy som tankoval tak 28 litrov a jazdil az do rezervy, vzdy ked som otvoril nadrz tak si riadne cucla vzduchu z vonku. ale napriklad ked lievam do kosacky benzin tak kanyster byva roztiahnuty to je jasne. Lenze zrejme sa ten benzin neroztahuje az tak a hlavne v zime, aby stihal vyrovnat odcerpanie/podtlak.
Vznika podtlak a cerpadlo je pretazovane. Skusenost mam aj s Mercedesom Atego, tam ked som mal malo nafty tak mi automaticke cerpadlo doplnilo sustavu pomalsie, ako ked bola aspon polovica nadrze, a bolo to pravdepodobne tym ze tam bol podtlak. niesom odbornik, pisem len svoj nazor a ziadny nazor nevyvraciam, dakujem _________________ FoFu, Duratorg 1.4, 50kw,ps68, Tango, Flair X, folie,senzory 5,1L/100km |
|
Back to top |
|
|
George Tuma
|
Posted: Sun Dec 14, 2008 3:49 pm Post subject: |
|
|
Podtlak v nádrži mě zarazil hned při prvním tankovámí. S tímto jevem jse se u žádného předešlého auta nesetkal. Poze u motorky a to mělo za následek , že mi vůbec netekl do karburátoru a tím pádem motorka nejela .
Ptám se je to normání , aby se vytvářel v nádrží u FF podtlak nebo je to chyba ? U starších vozů byla ve víčku byl malá dírka pro vyrovnání tlaku. _________________ Ford Fusion 1,4 ben. |
|
Back to top |
|
|
|