View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
KK
|
Posted: Sat Dec 01, 2007 2:55 pm Post subject: |
|
|
1 místo - bezpečnost - tam jakýkoliv příplatek má v případě nehody pravděpodobnost návratu vysokou. Mít polámáno o polovinu víc kostí jenom proto že jsem nechtěl vytlačit 18 000 za další airbagy považuji za dost nerozumné. A taky dobrý gumy, žádný stlačený tmy se sazema. Hands free sada, dost často telefonuji, takže musím. Mám pouze sluchátko na drátu a používám to i v práci v kanclu. Mám pak volné ruce a je to super. Bezdrátové neberu - už toho záření je okolo nás dost tak proč si ještě přidávat další. Ještě uvažuji o couvacím radaru ( s bezpečností to má společné to, že když se někde trefím do auta nějaké dvoumetrové mlátičky, tak to upozornění na náraz ocením )
2 pohodlí - klima, stačí i manuál, ohřev předního okna - super věc, centrál na DO - paráda, dnes si říkám že jsem měl přitlačit a koupit sadu s deštovým senzorem, teď je pozdě, mohl jsem mít s tím i měnič na 6 CD. Posilovač řízení je paráda, ale v případě odtahu nebo poruchy se ti pomstí tím že ti z auta udělá posilovnu.
3 vzhled - taky samozřejmě, ono jezdit hnusným autem by mě ani trochu nebavilo. Takže barva, kola, chci si pořídit deflektory na všechny okna a přemýšlím o hagusech. Zatmavení oken se mi líbí, ale je to zase proti bezpečnosti - snižuje to i výhled ven. To povolené zatmavení ( myslím že je to 15% ) bych si asi někdy dal, ale pouze na všechny okna. Nelíbí se mi černá okna vzadu a bílá v předu, to už si můžu rovnou koupit zaplechovanýho pick-upa, ale zase nic proti vkusu ostatních.
4 ostatní - zabezpečení, alarm s imobilizérem a GSM modulem. Rádio s CD, při delších cestách stejně poslouchám CD, nebaví mne přeladovat rádio. Palubní počítač - dobrá věc a trochu kecá se spotřebou. Navigace - pořídím si ji, ale jinak mapa je stejně lepší. Na bloudění se vždycky pak dobře vzpomíná.
5 závěr - každý stejně ale koupí to co považuje za důležité a nebo chce. Někomu můžou připadnou strašně důležitý zářící čepičky na kola nebo zářivka pod autem. Je to zase pouze věc názoru a vlastních potřeb. Rozhodně se rád na vyparáděný auto podívám. V případě poruchy je ale pak každý doplněk pouze zdrojem finančního zatížení. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Sat Dec 01, 2007 3:40 pm Post subject: |
|
|
Já ještě vozím kilový hasící přístroj. Měl by být někde po ruce, nejlépe v prostoru pro posádku. V minulých autech jsem měl problém kam s ním, ale u FoFu je vzadu pod sedákem vedle té ohnuté trubky co tam trčí místečko a tam se ten můj akorát vejde a vůbec nezavazí. Takže pokud nevíte co svýmu plechovýmu miláčkovi naložit pod stromeček _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 8:04 pm Post subject: |
|
|
Keď už mám nosiť aj hasiaci prístroj tak nech radšej zhorí do tla! Čo je to za auto aby som k nemu okrem výbavy od výrobcu musel viesť ešte hasičák, nahrádnu baterku, kompresor a pod. To som si mohol kupiť 120 za zlomok ceny Fusiona a bolo by to o.k. Nevšimol som si v lepších autách že by im balili k výbave hasičák a pod. |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 9:21 pm Post subject: |
|
|
Ach bože ty jsi..... Hasičák je v některých zemích dokonce povinná výbava. A nemusíš ho mít na hašení svého auta, ale můžeš taky někomu pomoci. Zalez za roh a dej si přes držku, tvoje dnešní příspěvky jsou k blití. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 9:49 pm Post subject: |
|
|
Prečo ho potom do tých áut nedávajú automaticky. Vysolíš 400 tis. za auto v ktorom musíš nájsť miesto pre hasičák, ktorý si samozrejme musíš kúpiť za vlastné. Osobne vozím hasičák stále v aute, len som chcel nadhodiť tému. Čo sa týka mojich príspevkov tak vidím že na tomto fóre ak ma niekto iný názor ako drvivá menšina tak je to hned k blití. Hold "demokrace a svoboda projevu" !!! |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 9:59 pm Post subject: |
|
|
jader: ad hasičák - do výbavy auta se nedává spousta dalších užitečných věcí, to je ta demokracie a svoboda (v tomto případě svoboda volby toho příslušenství) v praxi .
ad demokracie a svoboda projevu - na veřejném prostranství nebo u tebe doma to platí, ale tady nejsi ani na veřejném prostranství, ani u sebe doma. Spousta lidí si plete pojmy a "demokracie" pro ně znamená "budu si dělat co chci kde chci". _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Fri Dec 14, 2007 10:22 pm Post subject: |
|
|
Takže demokracie je podle Vás " je to k blití" a " zalez za roh a jdi si dát pres držku". Ale keď napíšem že Fusion nie je zrovna "auto roka " tak som hneď "protištátny živel" ... |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sat Dec 15, 2007 8:03 am Post subject: |
|
|
jader: co sem pořár taháš demokracii? Ze sedlaqovy poznámky o tom, že on vozí v autě hasičák, jsi ty hned vykonstruoval, že "Keď už mám nosiť aj hasiaci prístroj tak nech radšej zhorí do tla! Čo je to za auto aby som k nemu okrem výbavy od výrobcu musel viesť ešte hasičák, nahrádnu baterku, kompresor a pod. To som si mohol kupiť 120 za zlomok ceny Fusiona a bolo by to o.k." Připadá ti to jako normální reakce? Takže jak jsi do lesa zavolal, tak se ti z něj ozvalo. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
Bobeš
|
Posted: Sun Dec 16, 2007 12:03 am Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | Ach bože ty jsi..... Hasičák je v některých zemích dokonce povinná výbava. A nemusíš ho mít na hašení svého auta, ale můžeš taky někomu pomoci. Zalez za roh a dej si přes držku, tvoje dnešní příspěvky jsou k blití. |
A co takhle doporučit PB vařič, 4 x gulášovou polévku v sáčku, 2 x vepřové maso ve vlastní šťávě, kanistr vody a nezapomenout na zápalky.
|
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sun Dec 16, 2007 12:35 am Post subject: |
|
|
Bobeš: to bych nedoporučoval. Polévka ze sáčku je samá nezdravá chemie, vepřové v konzervě stejně tak. Tím pádem nepotřebuješ PB vařič a tedy ani sirky. Takže nám z toho zbyl jen ten kanystr vody - a ten se opravdu může hotit . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Sun Dec 16, 2007 1:50 pm Post subject: |
|
|
Ano, kanystr vody místo hasičáku. Super nápad. Je užitečnější a využitelnější. Ochladíš druhého řidiče kterého jsi nasr.l svou dobytčí jízdou když tě zastaví, napiješ se, uhasíš hořící auto, umyješ sebe i milenku případně i auto, doplníš prázdný ostřikovač nebo chladič, dojdeš k pumpě pro naftu když ti dojde..... zkrátka fantazii se meze nekladou, hasičák je vlastně naprd, je jenom k hašení, nic jinýho.
PS, já osobně malý hasičák sebou vozím, stát se může cokoliv a počínající požár tím můžeš uhasit. Větší už ne, ale i snaha se počítá.
Pozn, před rokem nám v práci hořela rozvodna na sušárnách. S kolegama jsme hasili kabeláž hasičákama. Do příjezdu hasičů jsme jich vypatlali asi 20 ks a bylo to k prdu. Smrděli jsme a musel jsem si dát kabát do čistírny. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Jul 14, 2008 7:50 am Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | Já ještě vozím kilový hasící přístroj. Měl by být někde po ruce, nejlépe v prostoru pro posádku. V minulých autech jsem měl problém kam s ním, ale u FoFu je vzadu pod sedákem vedle té ohnuté trubky co tam trčí místečko a tam se ten můj akorát vejde a vůbec nezavazí. Takže pokud nevíte co svýmu plechovýmu miláčkovi naložit pod stromeček |
Tiež nad hasiacim pristrojom uvažujem.O tyžden bude v Lidli akcia:
http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c.o.20080721.p.Hasiaci_pristroj
Len som si neistý, či kilečko niečo zahasí.
Ale toto by bola investícia! :
http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c.o.20080721.p.Zavora
Pri dnesnych problemoch zaparkovať. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
DR
|
|
Back to top |
|
|
|