View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ladus
|
Posted: Sat Dec 01, 2007 1:54 pm Post subject: Zvuk alternátoru |
|
|
Napište prosím jestli pozorujete u Fusionu to co já.
Pokud je motor zahřátý na provozní teplotě, máte nastartováno a motor běží na 800ot/min, t.j. na volnoběh, slyším uvnitř vozu takové pištění (něco jako když je na vařiči konev na čaj s takovou píšťalou, která píská když se voda vaří). Zvuk se mění pokud se zhoupnou otáčky motoru např. rozsvícením světel, nebo když stisknu tlačítko pro uzavření okna. Zvuk okamžitě mizí pokud otáčky stoupnou na 900 - 1000 ot/min a výš.
Tento zvuk by měl pocházet od alternátoru, je slyšet i při otevření kapoty v levé části (při pohledu na auto z čela).
Děkuji za příspěvky |
|
Back to top |
|
|
ado
|
Posted: Sat Dec 01, 2007 3:01 pm Post subject: |
|
|
Ja to tiež počujem, no iba zvonku, zvnútra nie...prvýkrát som si to všimol, keď som ráno škrabal okná myslíš, že to taký zvuk nemá vydávať? _________________ TT - 1.6 TDCi X-Plus Ocean Blue |
|
Back to top |
|
|
Ladus
|
Posted: Sat Dec 01, 2007 6:48 pm Post subject: |
|
|
ado wrote: | Ja to tiež počujem, no iba zvonku, zvnútra nie...prvýkrát som si to všimol, keď som ráno škrabal okná myslíš, že to taký zvuk nemá vydávať? |
Pokud píšete ráno, předpokládám tedy při studeném motoru. Myslím, že slyšíte spíše zvuk převodovky, která vydává za studena také „podivný“ zvuk. Zvuk z převodovky zmizí po sešlápnutí spojky.
Zvuk od alternátoru je více patrný uvnitř vozu při vypnuté ventilaci a autorádiu. Otáčky motoru musí být tak cca 800 ot/min (provozní teplota motoru). |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sun Dec 09, 2007 10:59 pm Post subject: |
|
|
Pískat může řemen pohonu příslušesntví (nesprávně zvaný "klínový řemen"). Sice to píská spoustě aut, ale normální to není. Doporučoval bych to nechat okouknout nějakému mechanikovi, jestli místo řemene ten zvuk nevydává nějaké ložisko (alternátor, vodní čerpadlo, nějaká kladka), aby se předešlo možné větší závadě. na dálku po netu se zvuk prostě posoudit nedá. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Thu Jun 12, 2008 5:41 pm Post subject: |
|
|
Ladus wrote: | Napište prosím jestli pozorujete u Fusionu to co já.
Pokud je motor zahřátý na provozní teplotě, máte nastartováno a motor běží na 800ot/min, t.j. na volnoběh, slyším uvnitř vozu takové pištění (něco jako když je na vařiči konev na čaj s takovou píšťalou, která píská když se voda vaří). Zvuk se mění pokud se zhoupnou otáčky motoru např. rozsvícením světel, nebo když stisknu tlačítko pro uzavření okna. Zvuk okamžitě mizí pokud otáčky stoupnou na 900 - 1000 ot/min a výš.
|
Rovnaký problém sa objavil aj u mňa - spozoroval som to v utorok. Dnes som s tým bol v servise, dvaja mechanici sa tomu chvíľu venovali a nakoniec usúdili, že sa bude musieť dať dole klinový remeň a zistiť čo popisovaný zvuk vydáva. Mal ešte niekto podobný problém ? _________________ FORD FUSION X-PLUS 1,4 TDCI, 12/07, Strieborná Mondust, |
|
Back to top |
|
|
Ladus
|
Posted: Thu Jun 12, 2008 8:17 pm Post subject: |
|
|
Joho: Dejte prosím vědět jak jste v servisu dopadl. Mě v servise řekli, že je to standardní zvuk, že se s tím nedá nic dělat a že ostatní Fusiony to dělají taky. Nechal jsem se svést jiným Fusionem a musím říci, že jsem ten zvuk, i když méně hlasitěji, opravdu slyšel taky.
Prozatím jsem rezignoval na reklamaci, i když mi ten zvuk pije krev. |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Sat Jun 14, 2008 9:12 am Post subject: |
|
|
Ladus wrote: | Joho: Dejte prosím vědět jak jste v servisu dopadl. Mě v servise řekli, že je to standardní zvuk, že se s tím nedá nic dělat a že ostatní Fusiony to dělají taky. Nechal jsem se svést jiným Fusionem a musím říci, že jsem ten zvuk, i když méně hlasitěji, opravdu slyšel taky.
Prozatím jsem rezignoval na reklamaci, i když mi ten zvuk pije krev. |
Ja som si podobný zvuk nikdy predtým nevšimol. Keď som to zaregistroval prvýkrát, tak som sa "zľakol" a motor som ihneď vypol. V mojom prípade uvedený zvuk počuť aj vonku pri zatvorenom motorovom priestore a to dosť výrazne. V stredu som objednaný do servisu, potom dám vedieť, ako som dopadol. _________________ FORD FUSION X-PLUS 1,4 TDCI, 12/07, Strieborná Mondust, |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Wed Jun 18, 2008 8:16 pm Post subject: |
|
|
Dnes som bol v servise a mechanik po 5 hodinách usúdil, že problém bude pravdepodobne vo "vodnej pumpe - čerpadle". Po konzultácií prijímacieho technika so "Summit Motors ?" sa rozhodlo, že vymenia vodné čerpadlo. Dnes ho objednali, a až príde, tak ho vymenia. Potom dám vedieť, či to pomohlo. _________________ FORD FUSION X-PLUS 1,4 TDCI, 12/07, Strieborná Mondust, |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Wed Jun 18, 2008 8:41 pm Post subject: |
|
|
Joho wrote: | Dnes som bol v servise a mechanik po 5 hodinách usúdil, že problém bude pravdepodobne vo "vodnej pumpe - čerpadle". Po konzultácií prijímacieho technika so "Summit Motors ?" sa rozhodlo, že vymenia vodné čerpadlo. Dnes ho objednali, a až príde, tak ho vymenia. Potom dám vedieť, či to pomohlo. |
Potom daj vediet aky boli v tom servise najlepsie do casti servisy. Je to podla mna velmi dolezite aby sme zozbierali skusenosti zo servisov na jedno miesto. Takto budeme vediet kam mame a kam nemame ist a snad prinutime servisy odvadzat porianu robotu. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
ivoivo
|
Posted: Fri Jun 27, 2008 8:54 pm Post subject: |
|
|
ak je zohriaty motor tak isto na volnobehu nieco ako keby cvrlikalo
v servise povedali ze toje normalne ale mne sa to nepaci _________________ 1,4 tdci Strieborna Mondust 12/2006 |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Tue Jul 01, 2008 8:45 pm Post subject: |
|
|
Dnes mi konečne vymenili vodné čerpadlo ... a popísaný piskot - zvuk prestal, konečne je pod kapotou ticho . Trvalo im to celý deň ale dostal som náhradné auto (fábia 1,2 HTP - normálne som si musel otvoriť kapotu, či tam je naozaj trojválec - normálne som nechápal, ako to ťahá - a to ticho v interiéri - ale za fuzika by som aj tak nemenil ), takže ma to príliš "netankovalo". Auto vyzerá byť neobúchané, zdá sa že nič neulomili, takže spokojnosť. _________________ FORD FUSION X-PLUS 1,4 TDCI, 12/07, Strieborná Mondust, |
|
Back to top |
|
|
ivoivo
|
Posted: Mon Sep 29, 2008 8:28 pm Post subject: piskanie |
|
|
navsteva servisu v nitre povedali ze to je normalne
v servise v banovciach pri zarucnej prehliadke vymenili alternator a aje po piskani _________________ 1,4 tdci Strieborna Mondust 12/2006 |
|
Back to top |
|
|
ALEX46
Joined: 16 Sep 2008 Posts: 14 Location: Filipova 14,63500 Brno
|
Posted: Tue Sep 30, 2008 6:45 am Post subject: |
|
|
Myslím si,že ten zvuk pochází z převodovky.Zkus vyšlápnout spojku jestli to nepřestane. Jestli to přestane,je to jako u asi 90% těchto převodovek a sice hlučná ložiska na předlohové hřídeli. Pokud to při vyšlápnuté spojce nepřestane,tak to může být ten alternátor jak píšeš. _________________ FoFu 1,4 od 16.9.2008 |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Sun Oct 19, 2008 9:43 am Post subject: |
|
|
Ono je pískanie a pískanie.
To moje bolo určite z alternátora. Niekedy je potrebné byť v servise možno otravný, alebo vymeniť servis ako ivoivo. Hlavne sa nevzdávať. Druhá vec je, či problém naozaj existuje. A aj preto chodím sem na fórum, lebo ak nemám rovnký problém len ja, tak môžem pritlačiť. _________________ FORD FUSION X-PLUS 1,4 TDCI, 12/07, Strieborná Mondust, |
|
Back to top |
|
|
pnboss
|
Posted: Tue Nov 06, 2012 8:12 pm Post subject: |
|
|
Dnes jsem byl ve Ford Dankar Ostrava měnit klínový řemen. (mimo jiné)
Zjistili mi, že alternátor, přestože pracuje správně, tak malinko "hučí". V kabině, ale naprosto nic neslyším. Nabídli mi výměnu za cca 5000,- nebo "pročištění a promazání" za 2500,- renomovanou firmou. Nechal jsem to tak. Dobíjí prý dobře a podle slov servismana "klidně s tím můžu jet do chorvatska". Tak uvidím, jak dlouho to vydrží v takovém stavu.
PS: mám najeto 65tis. a jezdím s FF 4,5 roku a mám pocit, že autu pořád něco je. Předchozí Fiesta byla větší "držák"... _________________ Fusion 1,4 58kw, r.v. 2008., LPG, nejporuchovější vůz v moravskoslezském kraji. |
|
Back to top |
|
|
|