Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zvuk alternátoru
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ladus

PostPosted: Sat Dec 01, 2007 1:54 pm    Post subject: Zvuk alternátoru Reply with quote

Napište prosím jestli pozorujete u Fusionu to co já.

Pokud je motor zahřátý na provozní teplotě, máte nastartováno a motor běží na 800ot/min, t.j. na volnoběh, slyším uvnitř vozu takové pištění (něco jako když je na vařiči konev na čaj s takovou píšťalou, která píská když se voda vaří). Zvuk se mění pokud se zhoupnou otáčky motoru např. rozsvícením světel, nebo když stisknu tlačítko pro uzavření okna. Zvuk okamžitě mizí pokud otáčky stoupnou na 900 - 1000 ot/min a výš.

Tento zvuk by měl pocházet od alternátoru, je slyšet i při otevření kapoty v levé části (při pohledu na auto z čela).

Děkuji za příspěvky
Back to top
View user's profile Send private message
ado

PostPosted: Sat Dec 01, 2007 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ja to tiež počujem, no iba zvonku, zvnútra nie...prvýkrát som si to všimol, keď som ráno škrabal okná Smile myslíš, že to taký zvuk nemá vydávať?
Ladus

PostPosted: Sat Dec 01, 2007 6:48 pm    Post subject: Reply with quote

ado wrote:
Ja to tiež počujem, no iba zvonku, zvnútra nie...prvýkrát som si to všimol, keď som ráno škrabal okná Smile myslíš, že to taký zvuk nemá vydávať?

Pokud píšete ráno, předpokládám tedy při studeném motoru. Myslím, že slyšíte spíše zvuk převodovky, která vydává za studena také „podivný“ zvuk. Zvuk z převodovky zmizí po sešlápnutí spojky.

Zvuk od alternátoru je více patrný uvnitř vozu při vypnuté ventilaci a autorádiu. Otáčky motoru musí být tak cca 800 ot/min (provozní teplota motoru).
Back to top
DR

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

Pískat může řemen pohonu příslušesntví (nesprávně zvaný "klínový řemen"). Sice to píská spoustě aut, ale normální to není. Doporučoval bych to nechat okouknout nějakému mechanikovi, jestli místo řemene ten zvuk nevydává nějaké ložisko (alternátor, vodní čerpadlo, nějaká kladka), aby se předešlo možné větší závadě. na dálku po netu se zvuk prostě posoudit nedá.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Joho

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

Ladus wrote:
Napište prosím jestli pozorujete u Fusionu to co já.

Pokud je motor zahřátý na provozní teplotě, máte nastartováno a motor běží na 800ot/min, t.j. na volnoběh, slyším uvnitř vozu takové pištění (něco jako když je na vařiči konev na čaj s takovou píšťalou, která píská když se voda vaří). Zvuk se mění pokud se zhoupnou otáčky motoru např. rozsvícením světel, nebo když stisknu tlačítko pro uzavření okna. Zvuk okamžitě mizí pokud otáčky stoupnou na 900 - 1000 ot/min a výš.

Rovnaký problém sa objavil aj u mňa - spozoroval som to v utorok. Dnes som s tým bol v servise, dvaja mechanici sa tomu chvíľu venovali a nakoniec usúdili, že sa bude musieť dať dole klinový remeň a zistiť čo popisovaný zvuk vydáva. Mal ešte niekto podobný problém ?
Ladus

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 8:17 pm    Post subject: Reply with quote

Joho: Dejte prosím vědět jak jste v servisu dopadl. Mě v servise řekli, že je to standardní zvuk, že se s tím nedá nic dělat a že ostatní Fusiony to dělají taky. Nechal jsem se svést jiným Fusionem a musím říci, že jsem ten zvuk, i když méně hlasitěji, opravdu slyšel taky.
Prozatím jsem rezignoval na reklamaci, i když mi ten zvuk pije krev.
Back to top
Joho

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 9:12 am    Post subject: Reply with quote

Ladus wrote:
Joho: Dejte prosím vědět jak jste v servisu dopadl. Mě v servise řekli, že je to standardní zvuk, že se s tím nedá nic dělat a že ostatní Fusiony to dělají taky. Nechal jsem se svést jiným Fusionem a musím říci, že jsem ten zvuk, i když méně hlasitěji, opravdu slyšel taky.
Prozatím jsem rezignoval na reklamaci, i když mi ten zvuk pije krev.

Ja som si podobný zvuk nikdy predtým nevšimol. Keď som to zaregistroval prvýkrát, tak som sa "zľakol" a motor som ihneď vypol. V mojom prípade uvedený zvuk počuť aj vonku pri zatvorenom motorovom priestore a to dosť výrazne. V stredu som objednaný do servisu, potom dám vedieť, ako som dopadol.
Joho

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes som bol v servise a mechanik po 5 hodinách usúdil, že problém bude pravdepodobne vo "vodnej pumpe - čerpadle". Po konzultácií prijímacieho technika so "Summit Motors ?" sa rozhodlo, že vymenia vodné čerpadlo. Dnes ho objednali, a až príde, tak ho vymenia. Potom dám vedieť, či to pomohlo.
MajoV

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

Joho wrote:
Dnes som bol v servise a mechanik po 5 hodinách usúdil, že problém bude pravdepodobne vo "vodnej pumpe - čerpadle". Po konzultácií prijímacieho technika so "Summit Motors ?" sa rozhodlo, že vymenia vodné čerpadlo. Dnes ho objednali, a až príde, tak ho vymenia. Potom dám vedieť, či to pomohlo.

Potom daj vediet aky boli v tom servise najlepsie do casti servisy. Je to podla mna velmi dolezite aby sme zozbierali skusenosti zo servisov na jedno miesto. Takto budeme vediet kam mame a kam nemame ist a snad prinutime servisy odvadzat porianu robotu.
ivoivo

PostPosted: Fri Jun 27, 2008 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

ak je zohriaty motor tak isto na volnobehu nieco ako keby cvrlikalo
v servise povedali ze toje normalne ale mne sa to nepaci Evil or Very Mad
Joho

PostPosted: Tue Jul 01, 2008 8:45 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes mi konečne vymenili vodné čerpadlo ... a popísaný piskot - zvuk prestal, konečne je pod kapotou ticho Very Happy . Trvalo im to celý deň ale dostal som náhradné auto (fábia 1,2 HTP - normálne som si musel otvoriť kapotu, či tam je naozaj trojválec - normálne som nechápal, ako to ťahá - a to ticho v interiéri - ale za fuzika by som aj tak nemenil Wink ), takže ma to príliš "netankovalo". Auto vyzerá byť neobúchané, zdá sa že nič neulomili, takže spokojnosť.
ivoivo

PostPosted: Mon Sep 29, 2008 8:28 pm    Post subject: piskanie Reply with quote

navsteva servisu v nitre povedali ze to je normalne Evil or Very Mad
v servise v banovciach pri zarucnej prehliadke vymenili alternator a aje po piskani Very Happy
ALEX46

PostPosted: Tue Sep 30, 2008 6:45 am    Post subject: Reply with quote

Myslím si,že ten zvuk pochází z převodovky.Zkus vyšlápnout spojku jestli to nepřestane. Jestli to přestane,je to jako u asi 90% těchto převodovek a sice hlučná ložiska na předlohové hřídeli. Pokud to při vyšlápnuté spojce nepřestane,tak to může být ten alternátor jak píšeš.
Joho

PostPosted: Sun Oct 19, 2008 9:43 am    Post subject: Reply with quote

Ono je pískanie a pískanie.
To moje bolo určite z alternátora. Niekedy je potrebné byť v servise možno otravný, alebo vymeniť servis ako ivoivo. Hlavne sa nevzdávať. Druhá vec je, či problém naozaj existuje. A aj preto chodím sem na fórum, lebo ak nemám rovnký problém len ja, tak môžem pritlačiť.
pnboss

PostPosted: Tue Nov 06, 2012 8:12 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes jsem byl ve Ford Dankar Ostrava měnit klínový řemen. (mimo jiné)
Zjistili mi, že alternátor, přestože pracuje správně, tak malinko "hučí". V kabině, ale naprosto nic neslyším. Nabídli mi výměnu za cca 5000,- nebo "pročištění a promazání" za 2500,- renomovanou firmou. Nechal jsem to tak. Dobíjí prý dobře a podle slov servismana "klidně s tím můžu jet do chorvatska". Tak uvidím, jak dlouho to vydrží v takovém stavu.

PS: mám najeto 65tis. a jezdím s FF 4,5 roku a mám pocit, že autu pořád něco je. Předchozí Fiesta byla větší "držák"...
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum