Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kolisajici otacky - skubani motoru
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ladin

PostPosted: Mon Apr 16, 2007 5:06 am    Post subject: Re: Huci to Reply with quote

jirkah wrote:
boskoov wrote:
Huci to po studenem startu na neutral. Staci vyslapnout spojku a je ticho. V servisu uz ani nemrkli a objednali me na vymenu prevodovky. Confused

to Boskoov
Koukám, že máme ty samé problémy. Ty nové série ať už fusionů nebo fiest stojí za houby. Taky pozoruji hučení od převodovky, přesně tak jak popisuješ. Když vyšlápnu spojku ozývá se slabé hučení, když ji sešlápnu hučení ustane. Ještě jsem s tím v servisu nebyl, ale poté co jsi zde napsal tam vyrazím. Už mi Ford začíná jít pěkně krkem, nejdřív volnoběh a teď tohle. Asi jsem udělal chybu s koupí Fiesty. Je to první a poslední Ford, který jsem koupil. Ne kvůli jízdním schopnosem, ty jsou perfektní a prakticky nemají konkurenci, ale proto, že se pořád sere. Zlatý Daewoo Nexia 120000km najeto a žádný problém. Tady 15000 a už dva. Je to škoda Rolling Eyes

Když už je řeč o Nexii, taky jsem ji měl a tohle hučení co se projevuje u Fordů, bylo u Nexie taky. Bylo to špatné ložisko spojky, výměna cca 5000 kč. Pak byl zase klid.
Back to top
View user's profile Send private message
vls

PostPosted: Mon Apr 16, 2007 6:15 pm    Post subject: Reply with quote

to je na mna vela, ze daewoo. to je ruhanie. Evil or Very Mad
je mi jasne, ze len co to dopisem, tak sa mi volaco posere. Murphyho zakon nepusti. Twisted Evil
jedna z veci co u mna rozhodla pre ford bola vyroba fusiona v koline na ryne. NDR sudruhovia, zlate rucicky a slovac daleko. jedine ak by kooperovali na sabotazi.
fusion skoncil s merivou dobre v tom rebricku dekry ci TUV-u ci co to bolo, snad to nebola nahoda. druha vec je ako vyzera nemecky fusion oproti tomu co davaju nam sem na slovac.
mam asi 26950 km. fakt je, ze od nova mam iny zvuk na volnobehu so spojkou a iny bez. kedysi nas ucili, ze podla toho rozoznas stav lozisk na predlohovom hriadeli, ktory sa bez vymacknutej spojky na neutrali toci a s vymacknutou nie.
hucanie by som typoval na brigadnika, ktory nasype zvysne skrutky do skrine prevodovky ked na pase nestiha. alebo bol autiak vyrobeny v pondelok ako pise hailey v kolesach.
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon Apr 16, 2007 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

vls: ja verim, ze nahoda nebol uspech FF v tom nemeckom teste, ale tvoj nepodarok ...
DSA

PostPosted: Mon Apr 16, 2007 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

skor si myslim ze to bude fakt danym kusom ako celou vyrobou, ja mam turkish a uz to sice pekne povrzava a rezonuje aj na volnobehu, ale u prevodovky som nastastie nezaregistroval nic, par krat mi pri zaciatku cuvania vyskocila spiatocka inac co sa tyka hucania nic nepozorujem aj ked je pravda ze mi to klepe podstatne viac ako benzin Wink prekrocil som uz 95 tisic km (inac myslim ze prevodovky su take iste u vsetkych verzii)
pirat

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

DSA wrote:
skor si myslim ze to bude fakt danym kusom ako celou vyrobou, ja mam turkish a uz to sice pekne povrzava a rezonuje aj na volnobehu, ale u prevodovky som nastastie nezaregistroval nic, par krat mi pri zaciatku cuvania vyskocila spiatocka inac co sa tyka hucania nic nepozorujem aj ked je pravda ze mi to klepe podstatne viac ako benzin Wink prekrocil som uz 95 tisic km (inac myslim ze prevodovky su take iste u vsetkych verzii)

U benzinovych je tam prevodovka IB5 robi sa to po celej europe, ale najviac v Hallewoode vraj boli vyhodnoteny ako najlepsia fabrika v Anglicku Smile Podla mojich info co sa tyka kvality to tam nieje bohvie co maju tam mizernu kuticu co volaju metalo labak.

U dieselov by tam mohla byt MT5 (ak taka existuje, skoda ze ked som bol v Koline nesustredil som sa okrem MMT6ky aj na ine prevodovky)
Ak budem mat cas skusim zistit nejake detaily.
peca

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 7:00 am    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

boskoov wrote:
Fusiona mam temer rok a od zacatku mam minimalne o litr vyssi spotrebu, nez udava vyrobce. Nejmene jsem se dostal na 6,8l/100km a to jsem jel na petku 90 km/h. Dle technicaku bych mel jet tusim za cca 5,5 l. Na podzim jsem se poprve setkal s tim, ze auto nechtelo nastartovat. Chytlo az na 3. pokus. V zime, kdyz zacaly mrazy a zacal jsem pouzivat vyhrivani celniho skla, mi na prvni krizovatce po vyrazeni na neutral zacaly kolisat otacky mezi 300 - 600 a cele auto zacalo sebou skubat do te doby, nez jsem prislapl plynový pedál. Auto melo tendenci chcipnout. Minuly tyden jsem nastartoval az na 4. pokus a hned po startu zacaly opet kolisat otacky a skubalo to s celym autem. Nevite nekdo v cem muze byt problem? Diky za info

taky mam problem s kolisajicima otackama, mi to dela jen po studenem startu, tak 4x z 5 startu. Otacky klesnou na 500-750, 2sekundy se motor trepe a pak se to spravi do normalu....az do dneska - dnes poprve klesly otacky tak nizko az motor chcipl Sad. Na kolisani ma velky vliv i vytoceni kol (aktivace posilovace rizeni) . Pristi tyden s tim jedu do servisu, tak uvidim....

best 6.1 l/100km, nyni 7,3
Back to top
Maki

PostPosted: Sun Sep 02, 2007 5:32 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

peca wrote:
boskoov wrote:
Fusiona mam temer rok a od zacatku mam minimalne o litr vyssi spotrebu, nez udava vyrobce. Nejmene jsem se dostal na 6,8l/100km a to jsem jel na petku 90 km/h. Dle technicaku bych mel jet tusim za cca 5,5 l. Na podzim jsem se poprve setkal s tim, ze auto nechtelo nastartovat. Chytlo az na 3. pokus. V zime, kdyz zacaly mrazy a zacal jsem pouzivat vyhrivani celniho skla, mi na prvni krizovatce po vyrazeni na neutral zacaly kolisat otacky mezi 300 - 600 a cele auto zacalo sebou skubat do te doby, nez jsem prislapl plynový pedál. Auto melo tendenci chcipnout. Minuly tyden jsem nastartoval az na 4. pokus a hned po startu zacaly opet kolisat otacky a skubalo to s celym autem. Nevite nekdo v cem muze byt problem? Diky za info

taky mam problem s kolisajicima otackama, mi to dela jen po studenem startu, tak 4x z 5 startu. Otacky klesnou na 500-750, 2sekundy se motor trepe a pak se to spravi do normalu....az do dneska - dnes poprve klesly otacky tak nizko az motor chcipl Sad. Na kolisani ma velky vliv i vytoceni kol (aktivace posilovace rizeni) . Pristi tyden s tim jedu do servisu, tak uvidim....

Zrejme je znecistena vstrekovacia klapka.
Na fabke som mal ten isty problem, po vycisteni to prestalo.

Maki
jirkah

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 4:55 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

peca wrote:

Mám pocit, že u tohoto motoru stačí přehrát soft a bude to v poho.
Maki

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 6:35 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

jirkah wrote:
peca wrote:

Uz to asi poriesil, ked neodpisuje.

Maki
peca

PostPosted: Thu Sep 06, 2007 5:40 am    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

jirkah wrote:
peca wrote:

Vcera bylo auto v servisu a opravdu jen prehrali soft. Dnes rano pri startu vse ok. Cool

Back to top
peca

PostPosted: Fri Sep 14, 2007 9:36 am    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

peca wrote:
jirkah wrote:
peca wrote:

Vcera bylo auto v servisu a opravdu jen prehrali soft. Dnes rano pri startu vse ok. Cool

TAK DNES RANO MOTOR ZASE CHCIPL Evil or Very Mad
takze zpet do servisu...

Back to top
Maki

PostPosted: Fri Sep 14, 2007 5:58 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

peca wrote:

takze zpet do servisu...

Do kelu, to snad nie.
Ty si fakt natrafil na ten piatkovy poobednajsi model.
Poriesili ti to?

Maki
peca

PostPosted: Sat Sep 15, 2007 4:54 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

Maki wrote:
peca wrote:

takze zpet do servisu...

Do kelu, to snad nie.
Poriesili ti to?

Maki

Du tam az ve stredu

Back to top
peca

PostPosted: Wed Sep 19, 2007 1:11 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

peca wrote:
Maki wrote:
peca wrote:

takze zpet do servisu...

Do kelu, to snad nie.
Poriesili ti to?

Maki

Du tam az ve stredu

Tak sem byl v servisu, auto napichli na diagnostiku a samozrejme se zadna zavada neprojevila. Takze za 14 dni tam sem znova, jak to vidim... Evil or Very Mad

Back to top
peca

PostPosted: Thu Sep 20, 2007 8:38 am    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

peca wrote:
peca wrote:
Maki wrote:
peca wrote:

takze zpet do servisu...

Do kelu, to snad nie.
Poriesili ti to?

Maki

Du tam az ve stredu

Tak sem byl v servisu, auto napichli na diagnostiku a samozrejme se zadna zavada neprojevila. Takze za 14 dni tam sem znova, jak to vidim... Evil or Very Mad

dnes rano motor opet chcipl Smile uz se tomu smeju...

Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 2 of 10

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum