View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
duves
|
Posted: Thu Feb 28, 2008 4:49 pm Post subject: Plastovy ramik na "ešpezetku" |
|
|
Neviem preco, ale nepaci sa mi plastovy ramček na poznavaciu znacku. Je tam taky od predajcu, ale co som zistoval na čerpačke, ine nie su. Mam dojem, že sa znacka da kedykolvek ukradnut, alebo strhnut. Co s tym? Pametam si, ako mal tatko prevrtanu ešpezetku a karoseriu tiez a mal to zoskrutkovane. Specialne vyrobene skutky s vonkajsou kuzelovou hlavou a vo vnutri dal dve matice na vzajomne zakontrovanie. Nedalo sa to zvonku odmontovat. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Thu Feb 28, 2008 5:40 pm Post subject: |
|
|
Myslím, že ti nic nebrání v tom, aby sis ji ještě dodatečně pojistil samořezným šroubkem. Stříbrná hlavička v bílém poli nebude na závadu. Pak ti určitě nevyskočí, ani když ti do ní nějaký umělec nacouvá koulí tažného zařízení. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
Dydy
|
Posted: Fri Feb 29, 2008 9:17 am Post subject: |
|
|
Chalani, tabuľka s evidenčným číslo by sa nemala prevrtavať a šróbovať na auto. Je to na to ak ti zoberú policajti techničák za technicky nespôsobilé vozidlo tak by mali zobrať aj značku. Bez značky nesmie auto jazdiť. A ak zobrali len papiere tak ľudia veselo jazdili. Par krát (2) som to zažil na Slovensku, že zozbrali aj značku. Nviem ako je to v zahraničí. Má to aj nejaký súvis s poistkou, dočasné odhlasovanie či-čo neviem presne. _________________ 1.4 TDCi, 2007 |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Fri Feb 29, 2008 11:33 am Post subject: |
|
|
v kazdom pripade ak ta chytia s priskrutkovanou - zacvakas - to je fakt _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
sklima
|
Posted: Fri Feb 29, 2008 6:22 pm Post subject: |
|
|
V Cesku jeden cas dokonce musela byt prisroubovana - to se jeste nazyvala SPZ. Ted staci na RZ plastovy ramecek. Ale mam pocit, ze prisroubovani nic nezakuzuje, pokud se nezhorsi citelnost znacky a srouby nezasahuji do textu a oznaceni EU. |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Fri Feb 29, 2008 6:55 pm Post subject: |
|
|
Drziak znacky je priskrutkovany 2ma skrutkami a znacka v ramceku dost dobre drzi aspon mne sa to dost tazko nasadzovalo. Ak nieco skrutkovat tak potom drziak a znacka zostane neposkodena. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
Franczesko
|
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sun Mar 02, 2008 6:45 pm Post subject: |
|
|
Ved prave o to ide. A plus kriminalne aktivity s ukadnutou značkou. Parada!
Riesenim by bol hlinikovy ramik a zamok na originalny kluc. Ten plast je o h...e. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 6:50 am Post subject: |
|
|
Čerstvá zpráva ze včerejší reportáže v České televizi - policie doporučuje dodatečné připevnění registračních značek šroubkem, nebo nýtkem v barvě podkladu. (Regionální zprávy z Východočeského kraje)
Množí se krádeže značek a následně úniky od benzinek. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Sat Mar 22, 2008 1:33 pm Post subject: |
|
|
Nebo se kradou zadní SPZ pro známku o technické a emisích. Člověk si ji zaplatí, poctivě vystojí frontu na STK a nějaké hovado z.*...., z.*...., a z.*.... ti ji ukradne. Aby jim kuna vejce vypila a mráz po poli honil semo tamo.
PS: za * si dosaď strašně sprostou nadávku.
PSS: Nějak to musím vymyslet a zabezpečit proti * _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
Daho
Joined: 19 Mar 2008 Posts: 123 Location: Jablonec nad Nisou (CZ)
|
Posted: Mon Mar 24, 2008 1:44 pm Post subject: Připevnění SPZ |
|
|
Možná je to blbost, ale v Německu mají rámečky docela vymakané. Mám auto z SRN a vyndat původní SPZ pro mě byl docela oříšek ! Značka je jako u nás zacvaknutá do plastového rámečku, ale ze spodu přijde ještě
docela napevno zacvaknout taková lišta. Po zacvaknutí nepoznáte, že je
něco jinak a pokud nevíte, jak na to, SPZ z tohoto "zámku" jentak nedostanete. Pokud už víte, jak na to, dá se to v pohodě. Rozhodně je tam
ale SPZ více v bezpečí.
Další varianta je vykašlat se na rámeček úplně ! Značku nalepit obostrannou páskou na nárazník! Známý v servisu to tak dělá a vypadá to na autě dost dobře. A značka drží a drží velmi dobře už 2 roky ! _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
Ford Ka 1,3 44Kw 02/1998 |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Tue Sep 16, 2008 8:24 pm Post subject: Tip |
|
|
Staci ak sroby,ktorymi je prichyteny ramik, prevrtas aj cez SPZ,ale osobne si myslim,ze je to zbytocne riesenie......znacky sa už nekradnu:-) |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Sep 17, 2008 5:37 am Post subject: |
|
|
Tak som to neriešil. Mal som take s plastovym otočnym uzaverom. Odvrtal som ho, a tam som dal ocelove skrutky. 2 matice na kontra od karoserie. Nafotim. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
Last edited by duves on Wed Sep 17, 2008 9:44 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Franczesko
|
Posted: Wed Sep 17, 2008 7:03 am Post subject: |
|
|
Plastový rámeček co mi dal Ford při nákupu za mnoho nestojí. Už se mi stalo, že jsem značku na parkovišti ztratil, naštěstí mi jí vrátní z podniku schovali. Pocity však jistě nebyly vůbec příjemné, druhý den jsem měl jet autem na zahraniční dovolenou a značka nebyla. Okamžitě jsem značku připevnil samořeznými šroubky, jeden jsem musel nabílit. Chtěl bych oponovat, že se značky nekradou - viz nedávná tv reportáž o fantomovi od pump - přijíždí pokaždé s jinými značkami - kdepak je asi bere? _________________ FOFI 1,4 Ebony Tonic 01/2008 |
|
Back to top |
|
|
|