Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kolisajici otacky - skubani motoru
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
peca

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 6:20 am    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

vovik wrote:
Za poslední měsíc mi to chcíplo "jen" jednou, tak snad už to skončilo.Jinak pořád velká spokojenost.

asi to bude počasím (ikdyž doufám že ne), taky mě to přestalo dělat...

best 6.1 l/100km, nyni 7,3
Back to top
View user's profile Send private message
Petr

PostPosted: Tue Dec 04, 2007 5:45 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

Maverick wrote:
Tak jsem pár dní zkoušel a pozoroval a chová se mi to stejně jako pecovi. Mám najeto cca 2000km .Přestalo to ráno za studena kolísat,jen chvilku trvá něž se motor zahřeje cca 2min ,po tu dobu to během jízdy téměř neznatelně pocukává.Smrad od spojky cítím od prvních kilometrů.
Jinak to kolísání ještě budu sledovat tak jak bude ubývat benzín v nádrži,protože to z ničeho nic přestalo když jsem dotankoval plnou. Tak aby to nebylo benzínem nebo jeho množstvím v nádrži.

ahoj ten divný smrad ze spojky cítím občas (za mokra a v zácpě) taky čímpak to může být?
Back to top
B komplex

PostPosted: Thu Dec 20, 2007 10:41 am    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

Ja vás pozdravujem !
Som tu nový.Aj keď nemám Fusion ale fiestu 1.25-kupenú v maji 2007(vyrobená je v marci-utorok/2007).
Mal som presne ten istý problém,riešený cez servis ani neviem kolko krát...
Pri rannom startovaní klesli tiež otáčky-len,len že to nezdochlo a potom už držali .Bolo to v podstate jedno,či to bolo ráno alebo keď som išiel domov po práci(t.j.8 hod.nestartované)...Mne to chvala bohu robilo aj pred servisantom,takže nemusel som vysvetlovať a presviedčať. Embarassed Embarassed
Musím uznať,že tu v B.Bystrici sú naozaj ochotní servisanti (klop klop-aby som to nazakríkol).Prvý krát prepálili soft..a nič...mysleli sme,že to môže byť benzinom,ale tiež to nebolo tým...Posledná oprava bola -výmena nejakej škrtiacej klapky .Zatiaľ sa chová dobre(klop-klop...).aj u mňa to bolo tak,že diagnostika nič zlého neukazovala a predsa nie je niečo v poriadku...To sa potom blbo hľadá-v takomto prípade sa len vtedy ukáže ochota servisanta!
Inak ešte na záver tolko- že vraj toto v zime menej robí-teda skôr až vôbec.
Takže verím,že to nebude už robiť ani na jar a ani vlete a možno som tu niekomu snáď týmto aj pomohol Wink Wink Wink

P.S. To- maverick : Čo sa týka toho sťažovania na to chcípanie - že o tomto ešte nepočuli a nemajú nič podobné v databáze -tak im never ! Túto závadu im z bystrice poslali v júni do blavy a oni napísali,čo majú vymeniť (i keď prešli asi 4 mesiace,pokial poslali z Blavy vyjadrenie)...takže o ničom nevedia ??? Confused Confused Confused
Back to top
peca

PostPosted: Thu Dec 20, 2007 12:27 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

dik za velmi uzitecnou informaci.
bohuzel me se v servisu zavada neprojevila, a na to jestli uz meli podobne pripady me nenapadlo se zeptat...ale momentalne to nedela v techto zimach...

Back to top
B komplex

PostPosted: Thu Dec 20, 2007 2:00 pm    Post subject: Re: Kolisajici otacky - skubani motoru Reply with quote

Koniec koncov -prečo by si sa mal pýtať,či už niečo také nemali reklamované...To je ich problém Wink ale pokiaľ aspoň trochu záleží na spokojnosti zákazníka,mali by to riešiť (aj keď je pravdou,že ak to pred nimi nerobí,tak je to ťažké dokazovanie a o to horšie,ak je diagnostika OK.
A ak to dokonca v zime naozaj nerobí,môžeme zasa len čakať na teplé dni... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top
Petr

PostPosted: Wed Feb 20, 2008 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

Tak otáčky mi sice nekolísaly, ale škubání motoru 1,4 ano, vyřešila to výměna cívky a svíčky (při 8000km).
Back to top
B komplex

PostPosted: Thu Feb 21, 2008 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

sviečka?-dajme tomu...môže odísť... Confused Confused Ale cievka po 8000km?! Shocked Shocked
Je to sice v záruke,ale aj tak...Inak máš šťastie,že prišli na koreň veci.Horšie by bolo,keby bolo všetko v poriadku a pri tom je tam niečo pokazené-čo býva velmi často zvykom...
Back to top
destroy

PostPosted: Fri Feb 22, 2008 8:10 am    Post subject: Reply with quote

bcomplex, co stala celkovo oprava, myslim ta vymena cievky a sviecky?

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
Petr

PostPosted: Sat Feb 23, 2008 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

Oprava byla bezplatně v záruce.
Back to top
peca

PostPosted: Mon Feb 25, 2008 9:50 am    Post subject: Reply with quote

Petr wrote:
Tak otáčky mi sice nekolísaly, ale škubání motoru 1,4 ano, vyřešila to výměna cívky a svíčky (při 8000km).

Můžu se zeptat jak se to škubání projevovalo?
Já, když jedu se studeným motorem do kopce, mám plyn sešláplý (tak do 1/3) a držím ho furt ve stejné poloze, mezitím auto pomalu zrychluje - občas pozoruji kolísání výkonu (otáčky normální).

Back to top
Petr

PostPosted: Mon Feb 25, 2008 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

ahoj no právě při akceleraci to škubalo, nejdřív nepatrně a pak se to zhoršovalo. Musel jsem mít podřazeno a i tak to dost cukalo.
Back to top
Miky21

PostPosted: Tue Feb 26, 2008 8:57 pm    Post subject: Cukani za jizdy Reply with quote

Ahoj,mam takovy problem (teda snad je to normalni).

Behem jizdy na 4. nebo 5. rychlostni stupen mi kolem 1500-1700 NEKDY zacne v pravidelnych intervalech pocukavat cely vuz.Koly to neni,jsou vyvazene.Vite nekdo cim to muze byt?

Info v podpisu
vls

PostPosted: Wed Feb 27, 2008 9:05 am    Post subject: Reply with quote

ja by som podradil...
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
Viki

PostPosted: Thu Apr 10, 2008 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

Mam Fusion 1,4 benzin od leta 2007 a od podzimu ma problemy s volnobehem pri studenem startu, pak jeste cuka-nema vykon pri akcelerovani z 1 na 2 kolem 2000 ot. dokud se neohreje. Dal jsem to mistnimu chlapkovi co dela Fordy a ten nasel kompletne zatopene svicky vodou. Moc jsem mu neveril, ale kdyz jsem ty svicky videl tak byly uplne rezavy. Svicky vymenil, ale po tydnu to zacalo znova.

Zahadou mi bylo, jak se tam ta voda dostala. Nikdy jsem motor nemyl. Na anglickem foru jsem se docetl, ze je to standardni zavada Fusionu, zaplaveny motor. Po jednom peknem slejvaku jsem otevrel kapotu a zjistil jsem, ze voda prosakuje pres ostrikovace. Akorat to kape na hlavu, hned vedle otvoru pro dolivani oleje.

Dnes jsem koupil novy kabel ke svickam a zkusim zda to pomuze. Pak zbyva uz zapalovaci modul ktery ale stoji neco pres 3000 Kc.

A hlavne budu muset prilepit ty ostrikovace ke kapote silikonem at uz tam nezatika!!!!! Shocked
DR

PostPosted: Fri Apr 11, 2008 5:30 pm    Post subject: Reply with quote

Viki: chlápek co dělá fordy by mohl vědět, že když máš v háji svíš, tak dloho, jako ty, že to s vysokou pravděpodobností nepřežily ani kabely.

Když vyměníš jenom svíčky, tak vadné kabely ty svíčky můžou v krátké době odpráskont znovu. Pak vyměníš kabely, které zase rychle odejdou v důsledku vadných svíček. A tak tomůže jít donekonečna, dokud to nevyměníš všechno současně. Svíčky rozhodně doporučuju originály, nejsou nijak drahá a narozdíl od ostatních tam vydrží předepsaný počet km. Fordí motory jsou na svíčky citlivé, je to dané i konstrukcí zapalování, kdy svíčka pálí 2x za pracovní cyklus - což "normální" svíčky dlouho nevydrží.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 4 of 10

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum