Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Jaké pneu byly na novém autě při koupi (od výrobce)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Black storm

PostPosted: Wed Nov 21, 2007 8:48 pm    Post subject: Re: Pneu na vozidle Reply with quote

David wrote:
Včera jsem si přebral svého FoFu a zjistil jsem, že výrobce udělal chybu a vozidlo mi omylem obul na 16ti palcová litá kola s nízkoprofilovými pneu Pirelli P3000. Oproti 15" jedině spokojenost, vypadá to super!

Mas to tak aj v TP??
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mlhoš

PostPosted: Sun Dec 02, 2007 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Koupil jsem Fufo s letními pneu Hancook.Múže mi někdo vysvětlit, co znamená červená tečka na těchto pneu?
View user's profile Send private message Send e-mail
pirat

PostPosted: Sun Dec 02, 2007 9:42 pm    Post subject: Reply with quote

mlhoš wrote:
Koupil jsem Fufo s letními pneu Hancook.Múže mi někdo vysvětlit, co znamená červená tečka na těchto pneu?

Ze nepresli vystupnou kontrolou Smile ?
vls

PostPosted: Sun Dec 02, 2007 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

v 2/2006 - akcia Rival - na aute aj v kufri Conti eco.

mam doma odlozeny casopis auto motor a sport 10/2006 s porovnavacim testom fusion, note, modus, roomster. fusion skoncil posledny aj kvoli nespravnym udajom autorov, ale napisali citujem :

"fusion stratil mnoho bodov pre rozpacite jazdne vlastnost, co je prekvapive vzhladom na povod podvozku z fiesty. vysvetlenie su gumy Hankook, fusion si s korejskym obutim evidentne nerozumel a stratil dovtedajsiu istotu. potvrdila to aj opakovana skuska brzd s neslavnym vysledkom."

neviem, na mojich continentaloch ide spolahlivo, sedi v zatackach, neplava, brzdi az mozno prilis ostro. az ich zjazdim - mam 43 tisic km a zatial je vzorka v pohode, urcite pojdem po lacnejsich matadoroch, dufam, ze sem niekto hodi skusenost.
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
View user's profile Send private message
Cara

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 6:20 am    Post subject: Reply with quote

mlhoš wrote:

A všimnul sis, že vyvažovací závaží na kole jsou umístěna poblíž této červené tečky? Už jsem to tu jednou psal, měl jsem pneu Hankook i na předešlém autě a byl jsem maximálně spokojen. I po 50.000 km měly ještě slušný vzorek. Kdyby, jak píše Getrag(vím, že je to legrace), neprošly výstupní kontrolou, tak by asi neopustily bránu fabriky.
sinki

PostPosted: Mon Dec 03, 2007 3:16 pm    Post subject: Reply with quote

Keď som si objednal zimnú sadu pneu, tak tá červená bodka bola kadetade. Neviem, čo je na tom pravdy, ale čítal som, že by sa mala umiestňovať čím najbližšie k ventilu. Fakt je, že na tých mojich pneu je pojem najbližšie pretavený do praxe s dosť veľkou toleranciou. Smile
Back to top
destroy

PostPosted: Tue Dec 04, 2007 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

ked som si auto preberal, obchodnik mi povedal ze ta cervena bodka nie je pre uzivatela ale je potrebna vo vyrobe ako nejaky kontrolny bod ci co, odhadujem ze asi pre nejakeho gumara aby vedel ako ju vlozit do stroja alebo cosi take.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
sedlaq

PostPosted: Tue Dec 04, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

Já jsem si vždycky myslel, že značka barvou na pneu určuje nejlehčí místo a ten kdo pneu montuje na disk, by měl pokud možno sem umístit ventilek. Docela rád bych v tom měl jasno. Pro nic za nic tam ta žlutá, nebo červená tečka není. Najde se někdo, kdo to ví přesně?
Back to top
Petr

PostPosted: Tue Dec 04, 2007 5:38 pm    Post subject: Reply with quote

sedlaq wrote:
Já jsem si vždycky myslel, že značka barvou na pneu určuje nejlehčí místo a ten kdo pneu montuje na disk, by měl pokud možno sem umístit ventilek. Docela rád bych v tom měl jasno. Pro nic za nic tam ta žlutá, nebo červená tečka není. Najde se někdo, kdo to ví přesně?

Kdysi jsem se na to ptal a je to kvůli tomu ventilku jak píšete.
Back to top
mlhoš

PostPosted: Sun Dec 09, 2007 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

Dneska t.j.v neděli sem si na tu červenou značku na letních pneu vzpomněl.A myslim, že nesouvisí s vyvažovacíma závažíma , ani s ventilkem.Jak budu mit čas, tak se voptám v pneuservise.Pro jistotu, že nejezdím na něčím, co mělo skončit v teplárenské peci.
Hradečák

PostPosted: Sun Dec 23, 2007 2:18 am    Post subject: Reply with quote

Hankook. Evil or Very Mad Prodejce jsem přinutil před převzetím auta je přezout na Continentaly dodané z vlastních zdrojů a odečíst z ceny ty původní pneu 1300/ks.
Back to top
sedlaq

PostPosted: Sun Dec 23, 2007 8:10 am    Post subject: Reply with quote

Já jsem tam Hankook nechal. Nezaznamenal jsem žádné negativní vlastnosti. Teď jsou uloženy v garáži a těší se na jaro Wink
Back to top
scorsese

PostPosted: Sun Dec 23, 2007 10:11 am    Post subject: Reply with quote

Ja jsem s Hankooky byl spokojeny a nevim, co ti na nich vadilo, aniz by jsi je vyzkousel. Jestli s nimi mas nejake spatne zkusenosti, tak o nich napis. Posuzovat pneu jen pouze podle znacky se mi zda trochu ukvapene Confused
Back to top
Hradečák

PostPosted: Sun Dec 23, 2007 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

scorsese wrote:
Ja jsem s Hankooky byl spokojeny a nevim, co ti na nich vadilo, aniz by jsi je vyzkousel. Jestli s nimi mas nejake spatne zkusenosti, tak o nich napis. Posuzovat pneu jen pouze podle znacky se mi zda trochu ukvapene Confused

Já jsem měl s Continentaly dobré zkušenosti z předchozích aut, tak jsem nemínil riskovat a kupovat nějakého zajíce v pytli. Ten článek zmiňovaný výše mne v rozhodnutí jen utvrdil.
V Evropě je snad dostatek kvalitních výrobců pneu, takže nevidím důvod proč si nechat líbit že tam cpou nějaké levné rákosky jen aby u Fordů ušetřili pár Eur. O krátkozrakosti kupování všeho z Asie snad netřeba mluvit.
Back to top
Hradečák

PostPosted: Sun Dec 23, 2007 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

scorsese wrote:

Já jsem měl s Continentaly dobré zkušenosti z předchozích aut, tak jsem nemínil riskovat a kupovat nějakého zajíce v pytli. Ten článek zmiňovaný výše mne v rozhodnutí jen utvrdil.
V Evropě je snad dostatek kvalitních výrobců pneu, takže nevidím důvod proč si nechat líbit že tam cpou nějaké levné rákosky jen aby u Fordů ušetřili pár Eur.
O krátkozrakosti kupování všeho z Asie, snad netřeba mluvit.
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 2 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum