View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
destroy
|
Posted: Fri Nov 02, 2007 12:55 pm Post subject: |
|
|
Jedno pozitivum matrix priniesol, a sice to, ze reklamovat treba.
(vid. u mna vymenena olejova vana)
Inak matrix sa potrebuje aj trosku zobudit zo sna,
ze auta su neporuchove...chove....chove....chove...oops, porucha
V aute je par stotisic suciastok a navrhli ich ludia, je jasne ze
vsetko co sa moze pokazit sa aj pokazi, zalezi len kedy. Ja viem so
skusenosti znamych ze novucicke auta ako BMW a Merdedes sa
inak kazia a je rozdiel ci som dal do auta par milionov a necha ma
v noci bez svetla na ceste v lese alebo je to fusion a odstava mu plast,
ale do ciela dojdem.
Reklamovat treba Matrix, urcite, ale nema to nic spolocne s nejakou
nespolahlivostou forda. Ford je poslednych 5-6 rokov na poprednych miestach pokial ide o kvalitu. Ked som chcel kupit Toyotu Corrolu tak som si presiel anglicke fora a bol som sokovany kolko "Matrixov" som na inete nasiel. Same staznosti na kvalitu a pritom mi v Toyote vraveli ze ich auta sa nekazia a nemaju ziadne vady a preto stoja +50tis oproti konkurencii. Ukazal som teda predajcovi cast diskusneho fora kde vsetci nadavaju ze im tecie do auta dazdova voda a ze z toho potom nabubla nejaka sava vlozka pod kobercom a tvaril sa dost kyslo Mno ale je fakt ze v anglicku prsi castejsie ale chcel som len poukazat na to ze nadavat na kvalitu na fore kde si ludia myslia ze kupili kvalitne auto je nebezpecne  _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Fri Nov 02, 2007 3:51 pm Post subject: |
|
|
destroy :
- moja rec, ec, ec, ec ...
mohli sme sa na zaciatku s matrixom dohodnut, ze fusion stoji za prd a tym sme mohli usetrit nekonecnu 12- a viac-stranovu debatu vo viacerych temach. aj tak mam pocit, ze jeden druheho moc nepocuva.
matrix :
ak budem potrebovat poradit pri nejakej reklamacii, budem s tebou konzultovat, O.K.? ale uz s placom prestan, dobre? _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Fri Nov 02, 2007 5:51 pm Post subject: |
|
|
No zavady tech ojetin tolerovat musim, protoze se vetsinou jednalo o havarie, ktere jsme tady opravili.
Ale FF je novy vuz, a pokud premyslim, tak te by spravne zadne vady mit nemel. To je idealni stav. samozrejme, ze nejakou vadu ma asi kazdy vyrobek. ....[/quote]
Jasne, nove auto by malo byt tip-top. To je idealny stav, uplne s tebou suhlasim. Ale v reale ma kazda zlozita vec riziko vyrobnej chyby, co asi najviac plati prave u osobnych aut. Aj na mojom FoFu by sa urcite nasla nejaka ta drobna asymetria v sirke spar, nejake do nedoliehanie plastov. Ja som to vsak zatial nejako podrobne neskumal. Pretoze auto zatial, chvalabohu, sluzi svojmu ucelu - vozi ma, neobtazuje hlukom ani ziadnym pazvukom, a za to vsetko si vezme maximalne svojich "predpisanych" 6,5 litrov 95-oktanoveho Naturalu. S tym ocakavanim som ho kupoval. Za velmi slusnu cenu, za ktoru by som nikde u konkurencie nedostal automaticku klimu, ovladanie radia na volante, predne vyhrievane sklo a spatne zrkadla, elektrony atd ... Stale vravim, ze "chvalabohu", mal som stastie. Ty si ho nemal, co ti vobec neprajem a nezavidim.
Ale aj tak sa mi zda tvoja logika pokrivena. U noveho auta (myslim vseobecne - nie tie tvoje dva nepodarky) ocakavas stopercentnu kvalitu. Netoleroval by si ani drobny, pre beznu prevadzku nepodstatny, detail - napr. "vrecia" nad zadnymi podbehmi. Ale na druhej strane si ochotny kupit si dovezenu znackovu buracku, naliat do nej niekolko sto litrov a zmierit sa s mnozstvom problemov. Tomu naozaj nerozumiem, nehnevaj sa. Ja by som za ziadnu buracku nedal ani pol vyplaty (upozornujem, ze moj plat je na hony vzdialeny prijmom R.Krejcira). Ani keby mi ponukali burany Maybach aj s vodicom. Radsej risknem Fusion aj s jeho moznymi chybami (alebo fabku, ceeda, i-30, stilo...) _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Fri Nov 02, 2007 6:37 pm Post subject: |
|
|
Matrix wrote: | Navic vady to vzdy nejsou jen kusove, takze i vy spokojeni je tam na 100% mate take. Jen je nevidite, nebo nechcete videt to nevim, ale jsou tam. Radu vad jsem odpozoroval ne vsech FF, ktere meli skladem. |
No my to asi tak nežerem jako ty. Vsadím se, že v obchodě přeměřuješ rohlíky
Pořád čekám, kdy napíšeš něco novýho o Fusionu, ale ty pořád plácáš dokola to samý jako ta "inženýrka v sousedním tématu". _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Sat Nov 03, 2007 1:25 pm Post subject: |
|
|
som sa prave prvy krat nastval na fusion.
menil som kolesa a ukrutil som skrutku na lavom zadnom. to sa mi este nikdy na nicom nestalo. normalne rukami - klucom na matice kolies - nie som nijaky Rambo, do rici. matica sedela normalne - je vidiet, ze na celej ploche gulovej dosadacej fazetky. kluc nasadeny dobre - celkom, nielen na kusku, lom ako po kruteni, nie ako po ohybe.
neverim, ze su tam spravne skrutky, je to nejake blato. bez vrzgnutia len trt a skrutka fuc!
predne kolesa v pohode, so zadnymi bojujes do posledneho zavitu a teraz este toto.
naviac, dva dni po prehliadke - mali mat dole kolesa pri kontrole brzd - pise etis. zozerem kefu ak boli kolesa dolu.
xxxnobodyxxx - prosim ta, aky je utahovaci moment matic kolies? je vobec pri spravnej pevnej skrutke mozne to ukrutit?
do prdele, tak tam v pondelok vbehnem, ak tam dojdem na troch skrutkach, ze to este nevideli. budem ziadat vymenu vsetkych na oboch zadnych kolesach, nechcem sa este zabit.  _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
Back to top |
|
 |
xxnobodyxx

|
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Sat Nov 03, 2007 3:04 pm Post subject: |
|
|
nobody :
diky za rychlu odpoved. _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Sat Nov 03, 2007 4:35 pm Post subject: |
|
|
FF _________________ Matrix
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:09 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Sat Nov 03, 2007 4:56 pm Post subject: |
|
|
FF _________________ Matrix
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:09 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Sat Nov 03, 2007 5:45 pm Post subject: |
|
|
Ve všech příspěvcích, ve kterých jsem udával spotřebu jsou skutečná čísla vypočítaná na základě ujetých km a tankovaných litru paliva. Od každého tankování si schovávám účet a dokonce na něj napíšu stav tachometru. Za volantem se střídáme s manželkou a žádné výkyvy ve spotřebě nezaznamenávám. Nechápu, proč ti to tak žere. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Sat Nov 03, 2007 7:26 pm Post subject: Re: Trochu z jineho soudku |
|
|
Pre Matrixa:
Nechapu lidi, kteri se snazi videt realitu lepsi nez je. Tvrdi, ze jim 1,4ka zere 6,5litru, kdyz real je 7,5 (mimo dalnici, coz je katastrofa), ze jim nic nevrze, coz pro pohledu na plasty vozu take nemuze byt pravda. Nevim, proc kdo toho sveho "krasavce" tak chvali, kdyz si takovou pochvalu rozhodne nezaslouzi.
Napada me snad, ze nekdo uz premysli, aby vuz netratil tolik na cene, kdyz se bude vedet, ze neni az tak dobry a ze ma vysokou spotrebu, az ho bude prodavat. Jinak si to vysvetlit neumim. Jeste snad, ze je nekdo, kdo nemel nikdy moznost FF porovnat s necim lepsim do auticka prilis zahleden.[/quote]
Matrix, je to stale dookola o tom istom. Ty proste nie si s autom spokojny, ja som. Asi je zbytocne ta zas a znovu predsviedcat, ze moj "krasavec" naozaj nevrzga a nezerie viac, ako uvadza technicak. Ak sa chces predsvedcit osobne, zajdi sa pozriet. Prevezieme sa spolu.
P.S. na dialnici jazdim do 130/hod, mam dve deti. A Fusion ma vo vysokej rychlosti svoje limity, a ja ako vodic tiez. Mozno s tym ta moja spotreba trochu suvisi. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
Ladus
|
Posted: Sat Nov 03, 2007 7:44 pm Post subject: Re: Trochu z jineho soudku |
|
|
Matrix wrote: | Tak trochu z jineho soudku. Nechci touto diskuzi nastvat verne priznivce modelu, Fusionisty. Jsem ted take jednim z Vas a mam ho doma. Jenom se snazim videt veci v tom svetle v jakem jsou. Nemam ruzove bryle na ocich a nejsem do tohoto modelu ani nijak zahleden. Beru auto jako spotrebni vec, novou vec, ktera musi fungovat, nesmi me otravovat pazvuky, a mela by mit spotrebu alespon v realu uvadenem v technickem prukazu. Nove auto jsem vzal proto, abych mel klid od servisu min. 1-2roky, a lil do nej pouze palivo.
Opak je pravdou, do servisu jezdim jako domu, auto uz je vymenene za nove. I to nove ma podobne zavady jako to stare. Do servisu jezdim i s timto dalsim kusem, atd., atd.
Vysokou spotrebu a problem s dilenskym zpracovanim bude mit, jak jsem videl, vetsina z nas.
Nechapu lidi, kteri se snazi videt realitu lepsi nez je. Tvrdi, ze jim 1,4ka zere 6,5litru, kdyz real je 7,5 (mimo dalnici, coz je katastrofa), ze jim nic nevrze, coz pro pohledu na plasty vozu take nemuze byt pravda. Nevim, proc kdo toho sveho "krasavce" tak chvali, kdyz si takovou pochvalu rozhodne nezaslouzi.
Napada me snad, ze nekdo uz premysli, aby vuz netratil tolik na cene, kdyz se bude vedet, ze neni az tak dobry a ze ma vysokou spotrebu, az ho bude prodavat. Jinak si to vysvetlit neumim. Jeste snad, ze je nekdo, kdo nemel nikdy moznost FF porovnat s necim lepsim do auticka prilis zahleden. |
Po delší době opět čtu diskusi a mám z Vás takový dojem, že by jste měl Fusiona co nejdříve prodat a získané peníze použít na koupi nového vozu dle Vašich představ. Je to pro Vás jediná možnost!
Připouštím, že Fusion není po konstrukční stránce nic moc, "odfláknutí" výroby se liší kus od kusu, ale řekl bych že se konečná úroveň zpracování nijak moc neliší od ostatních značek, stejné třídy a cenové relace. Neviděl jsem sice Váš první Fusion, ale skutečnost že byla uznána reklamace a dostal jste jiný vůz, značí o skutečném zmetku.
Osobně jsem taky neměl štěstí na perfektní kousek (za studena hučí převodovka, za tepla zase slyším při volnoběhu jakýsi "kvičící" zvuk ze předu, dále pozoruji poodlepené některé boční oplastování a oplastování předního levého okna) a chystám se s ním rovněž na reklamaci. Připouštím i zklamání z těchto závad a způsobu některých konstrukčních řešení auta.
rekl bych ale, že Vy jste skutečně špatně odhadl určení auta. Dle mého názoru je Fusion určen pro přepravu po městě, eventuelně příměstskou dopravu. Rozhodně bych toto auto nevolil jako služební a už vůbec ne na dlouhé cesty po dálnicích. Fusion je v jiné třídě aut než na která jste patrně uvykl. Auta třídy Fábia, Fiesta, Fusion, . . . jsou prostě "levná" a nemůžete je srovnávat s kvalitou a provedením aut vyšší střední třídy. Nebudu se bavit o původní ceně Fusiona.
Každý díl auta je vyroben s nějakou tolerancí a zaleží jak se komponenty na autě sejdou. Auto se pak povede, nebo ne. To, že je vyroben a prodán zmetek je i u jiných firem zcela běžné a jsou toho plné diskuse.
Na závěr bych Vám popřál, aby jste vůz brzy a dobře prodal a současně šťastnou ruku při výběru nového auta. |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Sat Nov 03, 2007 7:58 pm Post subject: Re: Trochu z jineho soudku |
|
|
Ladus, uplne s vami suhlasim.
Uz viackrat som tu napisal, ze som Fusion kupoval ako auto v cene cca 300 tisic CZK a preto som ho porovnaval a stale aj porovnavam s kategoriou Fabia, Clio, Corsa, 207 atd. A za tu cenu bol najlepsou volbou -ponukal najvyssiu vybavu, slusny priestor, kufor. Za tu cenu som necakal, ze budem sediet v kozi a jazdit v tichu polarnej noci. Myslim, ze sucasna cenova ponuka Fordu je ferova a pomerne realne odraza hodnotu auta. S tymto som ho kupoval. A auto ma nesklamalo. Navyse, nemam ziaden vacsi problem s beznym uzivanim, vratane spotreby, hluku a pazvukov. Matrix asi tazko pochopi, ze to takto naozaj moze byt, co je normalne - jeho skusenost je naozaj extremna.
Vasa rada je namieste. Predat Fusiona co najskor a zacat sa delit o svoje skusenosti na inych strankach - snad niektorej premiovej znacky. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
xxnobodyxx

|
Posted: Sat Nov 03, 2007 9:53 pm Post subject: |
|
|
MATRIX :
Ja som s FF spokojny...nic mi nevrzga a spotreba je dobra - je taka ako jazdim...dokazem urobit spotrebu 6,5 ale aj 8 - 9 - 10, zalezi ako FF nahanam...uz by si tu mal prestat stale dokola vyplakavat - ked je to aj z tym druhym FF take zle tak ho vrat a zacni jazdit na niecom inom...
Nemam ruzove bryle a v autach sa vyznam dost dobre a neni to moje prve auto a nejazdim len na jednom. Na FF mam cca za dva roky najazdene cez 60 tis. km a nemusel som na nom nic opravovat ani doladovat a podobne. Som proste velmi spokojny s tymto autom. Samozrejme ze FF ma svoje chyby ako kazde ine auto alebo znacka ale na druhej strane keby som mal taky nepodarok ako ty pises tak uz by som druhy FF nezobral a nechapem ked si taky znaly ako to vyzera preco ho este mas.... _________________ 1,6 16V 08/2005
Radio- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-radio
Interier- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-interier
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/ |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Sun Nov 04, 2007 10:09 am Post subject: Re: Trochu z jineho soudku |
|
|
Matrix wrote: | Tak trochu z jineho soudku...
Vysokou spotrebu a problem s dilenskym zpracovanim bude mit, jak jsem videl, vetsina z nas.
|
uz som Ti to pisal na zaciatku, najlepsie bude, ak to aut predas ...
a teraz k veci, ze ty mas nejaky nepodarok, tak si myslis, ze my vsetci tu klameme a nechapes nas?
Auto mam od maja 2006 a priemerna spotreba je u mna pod 6 litrov !!!
(mimo poslednej meranej, kedy stupla)
zopakujem to este raz: presne namerana priemerna bola posledne merania okolo 5,9litra a to nejazdim predpisanymi rychlostami, ale idem v pohode, tak 1/3 v meste a 2/3 mimo mesta ...
Matrix wrote: | Jinak si to vysvetlit neumim. Jeste snad, ze je nekdo, kdo nemel nikdy moznost FF porovnat s necim lepsim do auticka prilis zahleden. |
ano, ja nemam moznost fusion porovnavat s niecim z vyssej triedy ako je on, lebo som na takom aute nejazdil, ale o to ani nejde, to auto nemozes porovnavat s vyssou triedou, na ktoru si zvyknuty ...(dlhodobo)
Matrix wrote: |
Jinak vcera jsem natankoval plnou, a jel po dalnici asi 220km tam a 220km zpatky. Prumerna spotreba 9,1l/100km, a chvílemi to létalo i pres 10litru. Jel jsem tak 130-150 obsazen 3 osobami. To jde na 1,4 co ?? |
cestou do Chorvatska som zazil nieco podobne, myslim dialnicu, tam cez 600km aj s5 ... spotrebu som pri 130ke az 150ke mal 7,6 litra, to ide na 1,4 co? ...
P.S. okamzitu spotrebu si meral nulovanim PP ?
P.S2: prajem Ti pekny den _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
|