Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ojetina je vetsinou srot
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
voto

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

Já koupil ojetého Fusiona, 2003, dovoz z It. Auto jsem nechal zcela prověřit v servisu Ford, naprosto bez závad, zánovní udržovaný vůz, jak se lidově říká "leštěnka". Původní majitel ho po skončení čtyřleté záruky dal pryč. Zatím spokojenost.
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

voto wrote:
Já koupil ojetého Fusiona, 2003, dovoz z It. Auto jsem nechal zcela prověřit v servisu Ford, naprosto bez závad, zánovní udržovaný vůz, jak se lidově říká "leštěnka". Původní majitel ho po skončení čtyřleté záruky dal pryč. Zatím spokojenost.

v It maju 4 roky zaruku? kua, my tu mame len 2 ...
ikoala

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

rekl bych, ze se spis jednalo o normalni prodlouzenou zaruku, kterou si u forda u nas muzes udelat taky
Back to top
voto

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 4:22 pm    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
voto wrote:

v It maju 4 roky zaruku? kua, my tu mame len 2 ...

Dle info co mě vyjeli u Forda se jednalo o prodlouženou záruku.
Back to top
voto

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 6:34 pm    Post subject: Reply with quote

Jen tak mimochodem, to tady všichni máte Fusiony nové, nebo někdo ojetý, jako já?!
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Oct 17, 2007 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

voto wrote:
Jen tak mimochodem, to tady všichni máte Fusiony nové, nebo někdo ojetý, jako já?!

vacsina nove, ale najdu sa aj ojazdene ... treba len citat a vyhladavat Smile
Matrix

PostPosted: Tue Oct 30, 2007 1:57 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:13 pm; edited 1 time in total
Back to top
DR

PostPosted: Tue Oct 30, 2007 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

Matrix: na novém autě dost často vychytáváš v záruce všelijaké mušky, nebo dokonce konstrukční vady, majitelé prvních fabií by mohli vyprávět ...
Sice za ty opravy většinou nic neplatíš, ale stojí tě to čas a nervy. Na pár roků staré ojetině už ty mouchy vychytal předchozí majitel a ty jenom jezdíš Wink.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Matrix

PostPosted: Wed Oct 31, 2007 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:13 pm; edited 1 time in total
Back to top
DR

PostPosted: Wed Oct 31, 2007 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

Matrix wrote:
l..... Mel jsem si par kacek priplatit, a dovezt si 2 roky jetou Audi A4, a byl bych v pohode...

Nebo jsi mohl pár kaček ušetřit, dovézt si 2 roky starý fusion - a být v pohodě taky Wink .

Jestli tě to uklidní, šetří se všude a buď rád, že sis nekoupil mercedes nebo BMW, některé jejich modely už trefí do servisu i bez řidiče, jsou tam skoro pořád a tak už znají cestu Smile. A to jsou prémiové značky.

Ale ve své třídě a za ty peníze není fusion kvalitou nijak podprůměrný.
Matrix

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 9:56 am    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:14 pm; edited 1 time in total
Back to top
boskoov

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 10:14 am    Post subject: Reply with quote

Matrix wrote:
DR wrote:
Matrix wrote:
l..... Mel jsem si par kacek priplatit, a dovezt si 2 roky jetou Audi A4, a byl bych v pohode...

Nebo jsi mohl pár kaček ušetřit, dovézt si 2 roky starý fusion - a být v pohodě taky Wink .

Jestli tě to uklidní, šetří se všude a buď rád, že sis nekoupil mercedes nebo BMW, některé jejich modely už trefí do servisu i bez řidiče, jsou tam skoro pořád a tak už znají cestu Smile. A to jsou prémiové značky.

Ale ve své třídě a za ty peníze není fusion kvalitou nijak podprůměrný.

No to bych moc neusetril. Mam tam, za ty prachy, opravdu perfektni vybavu, a kdyz jsem koukal treba na mobile.de, autoscout24.de, atd. a chtel bych takhle vybavenou ojetinu max. 1 rok starou, tak byla stala stejne, a nekde o par kacek vic nez jsem ho poridil noveho. A do 2roky stareho FF jsem jit nechtel. Vetsinou stejne auto tak za 2-3 roky prodam, takze 2005 to by pro me nebylo. Navic 2005 je pred feceliftem a ma palubni desku jako auta pred 20lety.
To vis, ze jsem to take sledoval, a delal si kalkulace. Vzdyt jsem se dovozem kdysi dost zabyval. Ale tentokrat jsem si rekl, bomba cena-prakticky par kacek, novy auto-zaruka-zadny velky problem, tak to zkusim, .... a .... asi jsem si nabehl. A nebo mozna ani tolik nenabehl, jsem jsem rozmrzely z toho, jak zbytecne blbosti a nedostatky to ma.

S tím BMW mas pravdu. Mel jsem jich nekolik. Vzdycky jako tak 2letou dovezenou ojetinu. Kdysi jsem mel BMW320 a pri jizde se mi obcas stalo, ze mi zhasly budiky, vzdycky tak jednou za mesic, za dva zhasly, rucicky sly dolu a po ujeti tak 10-15km zase sami naskocili. Nikdo nebyl schopen tu zavadu za rozumny peniz opravit, ani diagnostikovat. Nakonec jsem koupil cely jiny panel s budiky z jineho auta a po mesici opet stejna zavada. Nakonec jsem ho prodal takze nevim jak to dopadlo.

No s FF jsem si opravil svoji domenku o novem aute. Je s nim zkratka problemu temer stejne jako s rok-dva starou ojetinou.
Opravdu bych asi sel do te Audi, TDi mi pripada uz docela vychytane.

No ja uz bych asi do evropskeho auta nesel. Otec stridal Corollu za Civica a ted zase za Corollu. Servis zna jen z garancnich prohlidek a me se chechta, co jsem si to koupil, kdyz mi rikal, ze Ford je strep.... A mel bohuzel pravdu..... Sad
Matrix

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:14 pm; edited 1 time in total
Back to top
DR

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

boskoov: nemám nic proti japoncům, ale ani ti nejsou bezporuchoví. A zrovna toyota má fabriky po celém světě, taky v ČR a polsku - takže tvrdit, že si kupuješ japonské auto je dost odvážné, pravděpodobně ta toyota bude z turecka, v lepším případě z anglie. I s kvalitou začíná mít problémy http://www.autoweb.cz/rychle-zpravy/toyota-propadla-v-zebricku-spolehlivosti/articles.html?id=13011

Ford je druhá nejprodávanější značka v ČR (v osobních autech), toyota je tuším osmá. Konkrétně Fusion je po Fabii druhé nejprodávanější auto v ČR. Takže je celkem logické, že v absolutních číslech bude mít ford víc závad, protože prodá taky mnohem víc aut, než toyota. A o těch závadách se bude víc mluvit, protože se pochopitelně dotknou mnohem více lidí. Ono se stačí podívat, jakou prodejní a servisní síť má u nás ford a jakou toyota - a nebude to tím, že by se fordy víc kazily a toyoty neptořebovaly servis Wink. Fordy jezdí ve firemních flotilách, toyoty praktice vůbec. I to má vliv na prouchovost - vyšší nájezd km = více závad celkově.

BTW, mít v příspěvku citaci přes celou obrazovku a pod ní necelé 2 řádky vlastní odpovědi, není to to blbý?
Matrix

PostPosted: Thu Nov 01, 2007 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:15 pm; edited 1 time in total
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum