View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
voto

|
Posted: Wed Oct 17, 2007 1:10 pm Post subject: |
|
|
Já koupil ojetého Fusiona, 2003, dovoz z It. Auto jsem nechal zcela prověřit v servisu Ford, naprosto bez závad, zánovní udržovaný vůz, jak se lidově říká "leštěnka". Původní majitel ho po skončení čtyřleté záruky dal pryč. Zatím spokojenost. |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Oct 17, 2007 1:58 pm Post subject: |
|
|
voto wrote: | Já koupil ojetého Fusiona, 2003, dovoz z It. Auto jsem nechal zcela prověřit v servisu Ford, naprosto bez závad, zánovní udržovaný vůz, jak se lidově říká "leštěnka". Původní majitel ho po skončení čtyřleté záruky dal pryč. Zatím spokojenost. |
v It maju 4 roky zaruku? kua, my tu mame len 2 ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
ikoala

|
Posted: Wed Oct 17, 2007 4:17 pm Post subject: |
|
|
rekl bych, ze se spis jednalo o normalni prodlouzenou zaruku, kterou si u forda u nas muzes udelat taky |
|
Back to top |
|
 |
voto

|
Posted: Wed Oct 17, 2007 4:22 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | voto wrote: | Já koupil ojetého Fusiona, 2003, dovoz z It. Auto jsem nechal zcela prověřit v servisu Ford, naprosto bez závad, zánovní udržovaný vůz, jak se lidově říká "leštěnka". Původní majitel ho po skončení čtyřleté záruky dal pryč. Zatím spokojenost. |
v It maju 4 roky zaruku? kua, my tu mame len 2 ... |
Dle info co mě vyjeli u Forda se jednalo o prodlouženou záruku. |
|
Back to top |
|
 |
voto

|
Posted: Wed Oct 17, 2007 6:34 pm Post subject: |
|
|
Jen tak mimochodem, to tady všichni máte Fusiony nové, nebo někdo ojetý, jako já?! _________________ Poďme z vesela,promile dve celá... |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Oct 17, 2007 6:41 pm Post subject: |
|
|
voto wrote: | Jen tak mimochodem, to tady všichni máte Fusiony nové, nebo někdo ojetý, jako já?! |
vacsina nove, ale najdu sa aj ojazdene ... treba len citat a vyhladavat  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Tue Oct 30, 2007 1:57 pm Post subject: |
|
|
FF _________________ Matrix
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:13 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Tue Oct 30, 2007 8:16 pm Post subject: |
|
|
Matrix: na novém autě dost často vychytáváš v záruce všelijaké mušky, nebo dokonce konstrukční vady, majitelé prvních fabií by mohli vyprávět ...
Sice za ty opravy většinou nic neplatíš, ale stojí tě to čas a nervy. Na pár roků staré ojetině už ty mouchy vychytal předchozí majitel a ty jenom jezdíš . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Wed Oct 31, 2007 12:55 pm Post subject: |
|
|
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:13 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Wed Oct 31, 2007 10:46 pm Post subject: |
|
|
Matrix wrote: | l..... Mel jsem si par kacek priplatit, a dovezt si 2 roky jetou Audi A4, a byl bych v pohode... |
Nebo jsi mohl pár kaček ušetřit, dovézt si 2 roky starý fusion - a být v pohodě taky .
Jestli tě to uklidní, šetří se všude a buď rád, že sis nekoupil mercedes nebo BMW, některé jejich modely už trefí do servisu i bez řidiče, jsou tam skoro pořád a tak už znají cestu . A to jsou prémiové značky.
Ale ve své třídě a za ty peníze není fusion kvalitou nijak podprůměrný. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Thu Nov 01, 2007 9:56 am Post subject: |
|
|
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:14 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
boskoov
|
Posted: Thu Nov 01, 2007 10:14 am Post subject: |
|
|
Matrix wrote: | DR wrote: | Matrix wrote: | l..... Mel jsem si par kacek priplatit, a dovezt si 2 roky jetou Audi A4, a byl bych v pohode... |
Nebo jsi mohl pár kaček ušetřit, dovézt si 2 roky starý fusion - a být v pohodě taky .
Jestli tě to uklidní, šetří se všude a buď rád, že sis nekoupil mercedes nebo BMW, některé jejich modely už trefí do servisu i bez řidiče, jsou tam skoro pořád a tak už znají cestu . A to jsou prémiové značky.
Ale ve své třídě a za ty peníze není fusion kvalitou nijak podprůměrný. |
No to bych moc neusetril. Mam tam, za ty prachy, opravdu perfektni vybavu, a kdyz jsem koukal treba na mobile.de, autoscout24.de, atd. a chtel bych takhle vybavenou ojetinu max. 1 rok starou, tak byla stala stejne, a nekde o par kacek vic nez jsem ho poridil noveho. A do 2roky stareho FF jsem jit nechtel. Vetsinou stejne auto tak za 2-3 roky prodam, takze 2005 to by pro me nebylo. Navic 2005 je pred feceliftem a ma palubni desku jako auta pred 20lety.
To vis, ze jsem to take sledoval, a delal si kalkulace. Vzdyt jsem se dovozem kdysi dost zabyval. Ale tentokrat jsem si rekl, bomba cena-prakticky par kacek, novy auto-zaruka-zadny velky problem, tak to zkusim, .... a .... asi jsem si nabehl. A nebo mozna ani tolik nenabehl, jsem jsem rozmrzely z toho, jak zbytecne blbosti a nedostatky to ma.
S tím BMW mas pravdu. Mel jsem jich nekolik. Vzdycky jako tak 2letou dovezenou ojetinu. Kdysi jsem mel BMW320 a pri jizde se mi obcas stalo, ze mi zhasly budiky, vzdycky tak jednou za mesic, za dva zhasly, rucicky sly dolu a po ujeti tak 10-15km zase sami naskocili. Nikdo nebyl schopen tu zavadu za rozumny peniz opravit, ani diagnostikovat. Nakonec jsem koupil cely jiny panel s budiky z jineho auta a po mesici opet stejna zavada. Nakonec jsem ho prodal takze nevim jak to dopadlo.
No s FF jsem si opravil svoji domenku o novem aute. Je s nim zkratka problemu temer stejne jako s rok-dva starou ojetinou.
Opravdu bych asi sel do te Audi, TDi mi pripada uz docela vychytane. |
No ja uz bych asi do evropskeho auta nesel. Otec stridal Corollu za Civica a ted zase za Corollu. Servis zna jen z garancnich prohlidek a me se chechta, co jsem si to koupil, kdyz mi rikal, ze Ford je strep.... A mel bohuzel pravdu.....  _________________ Ford Fusion 1,4 16V r.v. 2006 |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Thu Nov 01, 2007 7:55 pm Post subject: |
|
|
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:14 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Thu Nov 01, 2007 8:06 pm Post subject: |
|
|
boskoov: nemám nic proti japoncům, ale ani ti nejsou bezporuchoví. A zrovna toyota má fabriky po celém světě, taky v ČR a polsku - takže tvrdit, že si kupuješ japonské auto je dost odvážné, pravděpodobně ta toyota bude z turecka, v lepším případě z anglie. I s kvalitou začíná mít problémy http://www.autoweb.cz/rychle-zpravy/toyota-propadla-v-zebricku-spolehlivosti/articles.html?id=13011
Ford je druhá nejprodávanější značka v ČR (v osobních autech), toyota je tuším osmá. Konkrétně Fusion je po Fabii druhé nejprodávanější auto v ČR. Takže je celkem logické, že v absolutních číslech bude mít ford víc závad, protože prodá taky mnohem víc aut, než toyota. A o těch závadách se bude víc mluvit, protože se pochopitelně dotknou mnohem více lidí. Ono se stačí podívat, jakou prodejní a servisní síť má u nás ford a jakou toyota - a nebude to tím, že by se fordy víc kazily a toyoty neptořebovaly servis . Fordy jezdí ve firemních flotilách, toyoty praktice vůbec. I to má vliv na prouchovost - vyšší nájezd km = více závad celkově.
BTW, mít v příspěvku citaci přes celou obrazovku a pod ní necelé 2 řádky vlastní odpovědi, není to to blbý? _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Thu Nov 01, 2007 11:18 pm Post subject: |
|
|
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:15 pm; edited 1 time in total |