Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

KOLA
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
petrdodik

PostPosted: Sun Oct 21, 2007 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

Taky jsem se ptal u forda, zda musí být na plecháče jiné matky a bylo mi to vřele doporučeno. Nějak jsem to neřešil a koupil. Jen v Plzni jsou dva prodejci Ford, jeden za ně chtěl 33,-Kč a druhý 39,-Kč.
fusik

PostPosted: Sun Oct 21, 2007 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

petrdodik wrote:
Taky jsem se ptal u forda, zda musí být na plecháče jiné matky a bylo mi to vřele doporučeno. Nějak jsem to neřešil a koupil. Jen v Plzni jsou dva prodejci Ford, jeden za ně chtěl 33,-Kč a druhý 39,-Kč.

Chlapi zkuste http://www.kola-srouby.cz ja u nich kupoval všechny šrouby/matice, nizke ceny, dobre poštovne, plna spokojenost.
Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
pirat

PostPosted: Sun Oct 21, 2007 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

petrdodik wrote:

No a povedali Ti aj preco to doporucuju ? Vies ako to je ked chce niekto nieco predat, tak doporuci cokolvek, ale ked ti uvedie nejaky priklad najlepsie realny co sa stal ked pouzil niekto tie matice z elektronov a poskodil disk, maticu, pripadne mu to rozbilo lozisko, poskodilo tycku stabilizatora, atd...
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon Oct 22, 2007 7:50 am    Post subject: Reply with quote

Getrag wrote:
petrdodik wrote:

No a povedali Ti aj preco to doporucuju ? Vies ako to je ked chce niekto nieco predat, tak doporuci cokolvek, ale ked ti uvedie nejaky priklad najlepsie realny co sa stal ked pouzil niekto tie matice z elektronov a poskodil disk, maticu, pripadne mu to rozbilo lozisko, poskodilo tycku stabilizatora, atd...

opakujem, mne v pneu povedali ze z elektronov na klasicke disky nepasuju ... a musel som utekat do ford predajne, v pneu to nemali a neverim, zeby malo to pneu nejaky vztah s fordom
destroy

PostPosted: Mon Oct 22, 2007 11:41 am    Post subject: Reply with quote

proste musia byt ine matice, tie z elektronov sa daju pouzit len na dojazd.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
View user's profile Send private message
sedlaq

PostPosted: Mon Oct 22, 2007 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
proste musia byt ine matice, tie z elektronov sa daju pouzit len na dojazd.

V tématu "výměna pneu" jsi napsal, že to co právě tvrdíš je napsaný v manuálu. Já tam nic takového nemám, takže buď máme manuál každý jiný, nebo sis to prostě vymyslel. Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pirat

PostPosted: Mon Oct 22, 2007 6:06 pm    Post subject: Reply with quote

sedlaq wrote:

V tématu "výměna pneu" jsi napsal, že to co právě tvrdíš je napsaný v manuálu. Já tam nic takového nemám, takže buď máme manuál každý jiný, nebo sis to prostě vymyslel. Wink

Ja som si to schvalne nasiel a je to tam max 2 tyzdne sa to moze prevadzkovat. By ma zaujimalo odkial maju tie 2 tyzdne Smile
sedlaq

PostPosted: Mon Oct 22, 2007 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

Getrag wrote:
sedlaq wrote:

Ja som si to schvalne nasiel a je to tam max 2 tyzdne sa to moze prevadzkovat. By ma zaujimalo odkial maju tie 2 tyzdne Smile

Naštěstí v česky psaném manuálu takové nesmysly nejsou.
Back to top
DANID

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 6:40 am    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
proste musia byt ine matice, tie z elektronov sa daju p
ouzit len na dojazd.
Quote:

to je ale pekna hovadina,porovnaj šroby "elektronove a plechačove"

destroy

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 10:29 am    Post subject: Reply with quote

danid, klasicky som ta nepochopil co chcel basnik povedat.

Ja som bol na zaciatku tiez rozcarovany. Vo forde aj na fore
som argumentoval tak isto s rezervou ale potom
to zistovali u predajcu a zistili ze musia byt naozaj ine matice koli
nejakemu uhlu aky tie matice maju. Nakoniec som to nasiel
tiez v manualy, takze nie je co riesit.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
DR

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

destroy: jak už psal sedalq, originál fordí matice s otočným kroužkem jsou univerzální a jsou určenáé pro provoz s plecháči i fordími liťáky.

A připomínám, že existuje několik různých typů dosedací plochy pro matice na disku, takže pro každý typ disku je potřeba použít příslušné provedení matice. třeba fordí matice napsují na liřáky alessio, a samozřejmě i naopak. Pozor na to.

A nedělejte si iluze o informovanosti mechaniků v auto a pneu servisech. Většina z nich ví prd, ale zaručené moudrosti umí trousit všichni. Vždyť stačí si uvědomit, kdo se asi tak jde vyučit (= nemá ani středoškolské vzdělání) automechanikem. To nejsou žádní lumeni.
View user's profile Send private message Visit poster's website
dan

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:
destroy: jak už psal sedalq, originál fordí matice s otočným kroužkem jsou univerzální a jsou určenáé pro provoz s plecháči i fordími liťáky.

A připomínám, že existuje několik různých typů dosedací plochy pro matice na disku, takže pro každý typ disku je potřeba použít příslušné provedení matice. třeba fordí matice napsují na liřáky alessio, a samozřejmě i naopak. Pozor na to.

A nedělejte si iluze o informovanosti mechaniků v auto a pneu servisech. Většina z nich ví prd, ale zaručené moudrosti umí trousit všichni. Vždyť stačí si uvědomit, kdo se asi tak jde vyučit (= nemá ani středoškolské vzdělání) automechanikem. To nejsou žádní lumeni.

Dnes som bol v pneuservise na vymenu gum a diskov. Z original fordackych liatinovych na oceľové. Schvalne som sa dvakrat opytal, ci je nutne mat ine matice na pripevnenie tych ocelovych. Mechanik ma ubezpecoval, ze original ford matice pasuju na obidva typy, v pohode mi to vymenili. Je to najvacsi a najvyhlasenejsi pneuservis tu v okoli, nemam dovod im neverit. Takze zatial investiciu do dalsich matic odkladam.
sedlaq

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

Jsem rád, že moje informace ohledně matic nezůstala ojedinělá. Ono to chvíli bude trvat, než se tato skutečnost s originál Ford maticemi (žádnými jinými) dostane do podvědomí mechanikům v pneuservisech a pod. Takové matice má totiž většinou jen ten, co si koupil svého Forda na elektronech a takových bylo v minulosti málo, dnes už většina. Ten kdo si pořizoval elektrony dodatečně už si pořizoval jiné, levnější matice a ty samozřejmě nemohou být používány na plecháče. Pro zajímavost 1ks originál Ford matice se prodával i za 240,-Kč Shocked
Back to top
Bobeš

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 6:54 am    Post subject: Opravdu ? Reply with quote

sedlaq wrote:
Getrag wrote:
sedlaq wrote:

Naštěstí v česky psaném manuálu takové nesmysly nejsou.

Co takhle nalistovat v českém návodu str. 155 - "Poznámka"
Back to top
antonin

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 2:02 pm    Post subject: Reply with quote

...a co je tam napisane? Som zvedavy Wink
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
Page 3 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum