View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ALAF
|
Posted: Wed Oct 10, 2007 1:43 pm Post subject: Vymena zarovky - zadni svetlo |
|
|
nemam manual, tak se radsi zeptam nez zacnu experimentovat Dostanu se tam nejak zevnitr nebo musim sundat svetlo- ty dva krizaky? _________________ FF 1,4 TDCI, r.v.2002 |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Thu Oct 11, 2007 9:56 am Post subject: Krizaky ? |
|
|
Vy tam mate krizove skrutky ? Minule sme s Ujkom asi 30 min rozoberali svetlo a este tam boli aj tie debilne hviezdicove skrutky. Proste uzas ked sa vam to stane a nemate po ruke nejaku sadu je to na nervy. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
ALAF
|
Posted: Tue Oct 16, 2007 9:46 am Post subject: |
|
|
opravdu to mám na křížový šroubovák.žárovka vyměněná, ale než jsem přišel na tu křídlovou matici co to drží zevnitř... _________________ FF 1,4 TDCI, r.v.2002 |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
KarlVonSnabl
|
Posted: Tue Oct 30, 2007 9:08 pm Post subject: |
|
|
ahojte,
musím říct, že výměna prasklé žárovky v zadní skupině světel je fakt paráda, i přes zde uvedené fotky jsem nedošel k závěru jak to světlo vyndat, uvolním dva křížáky zepředu, křídlovou matku ze zadu a vono to pořád někde vysí nahoře a teď nevím zda to lze jen vytrhnout nebo je tam další schovaný šroub, no prostě nevím jak dál. Přitom mám manuál a zkusil jsem se ho držet. Zajel jsem i do servisu kde mi řekli, že si musím počkat 14 dní a že mi to stejně neukáží neboť by pak jako servis nemuseli být dobrý ne? Tak nevím kde dělám chybu. |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
KarlVonSnabl
|
Posted: Wed Oct 31, 2007 6:06 am Post subject: |
|
|
hned to po práci zkusím udělat, takže jen táhnout rovně ven, no uvidím, ten blbec ze servisu mi dával lhůtu 14dní než přijdu na řadu a určitě to věděl, hajzl jeden
děkuji, hned napíšu zda to šlo |
|
Back to top |
|
|
KarlVonSnabl
|
Posted: Wed Oct 31, 2007 4:56 pm Post subject: |
|
|
tak musím říct že se mi to povedlo, nahoře je totiž u boku karoserie něco jako kovový kolík v plastové objímce, který se opravdu musí silou vytáhnout spolu s celou skupinou světel, ale stačí si to trošku povitáhnout a s pomoci malé páky (plochý šroubovák) a je to venku, takže děkuji za radu, snad to pomůže i ostatním
karel |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Mar 18, 2010 5:47 pm Post subject: |
|
|
no yoo, dnes som menil vzadu ziarovku brzdoveho svetla.
precital som si tu navod a slo to v pohode, 2 srubky vpredu, vzadu rukou tu kridlovu maticu vytocit a potom len svetlo vysunut, hore som trosku si srubovakom zabalenym v látke si pomohol (spravil malú páku) a hned to vyskocilo _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Thu Mar 18, 2010 9:54 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | no yoo, dnes som menil vzadu ziarovku brzdoveho svetla.
precital som si tu navod a slo to v pohode, 2 srubky vpredu, vzadu rukou tu kridlovu maticu vytocit a potom len svetlo vysunut, hore som trosku si srubovakom zabalenym v látke si pomohol (spravil malú páku) a hned to vyskocilo |
Ja som si navod čítal pred zimou a aj som si to nacvičil ako bojovy poplach. No zatial nebolo treba naostro nič robiť. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Mar 19, 2010 9:26 am Post subject: |
|
|
no, ked si mam predstavit, ze by som to robil po tme nikde, tak neviem neviem
este potom ked vysunies svetlo, treba tych 6 zarazok umelych dat dole, to tiez je piplacka a ked to davas nazad, tak to tesnenie treba presne nazad vlozit ... za svetla, slnecna, je to pohodka, ale inak _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Mar 19, 2010 10:53 am Post subject: |
|
|
Ved prave, po tme je to dost naročne. Osobne teda ja vozím so sebou baterku. Ma dobíjaci akumulator. Zíde sa napr.pri defekte ak bude tma ...a pod. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
bias
|
Posted: Mon Apr 05, 2010 7:19 pm Post subject: |
|
|
Dnes som bol nútený vymeniť žiarovku brzdového svetla. Z manuálu som sa nič nedozvedel. Keby tu nie je táto téma a foto, tak by to bol celkom problém. Nemohol som povoliť tú zadnú maticu. Trocha som sa potrápil, ale už je to v pohode. _________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
Back to top |
|
|
|