View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ladus
|
Posted: Tue Oct 09, 2007 8:18 pm Post subject: Re: Převodovka |
|
|
Petr wrote: |
Omlouvám se funkční link je skutečně tento http://www.youtube.com/watch?v=Tm25iSvwNEY&eurl=
Je to pry asi něco v převodovce (nebo mozna spojkove lozisko), pokud je motor studeny je to takto pekne slyset, po zahrati je to OK (resp. lepsi) |
ANO, to je přesně ten zvuk, i když se mi nezdá že v mém případě je až tak intenzivní, ale možná je to tou nahrávkou.
Takže půjdu také asi reklamovat. Víte už někdo co to tedy způsobuje, aby v servisu netvrdily, že to je standartní zvuk převodovky? (jak je to běžné v servisu Škoda) |
|
Back to top |
|
|
Matrix
|
Posted: Sun Oct 14, 2007 6:50 pm Post subject: |
|
|
FF _________________ Matrix
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 4:59 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Mon Oct 15, 2007 5:37 pm Post subject: |
|
|
Mna na focuse zarazil ten zmenseny info display medzi budikmi...ako sa tam zmesti napis ze mas napr. otvorene zadne dvere? _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Wed Oct 17, 2007 12:00 pm Post subject: |
|
|
hehe, a ked chcu napisat cosi informativnejsie, daju napr CNVPANSTN?
(cosi nie je v poriadku ale na servis to neni) _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
Maki
Joined: 09 Jul 2007 Posts: 124 Location: Kosice - Zelezniky
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 6:31 pm Post subject: Re: Focus |
|
|
Matrix wrote: | Tak jezdim tim nahradnim Focusem a take nic moc auto. Je to jen 1,6tka takze nemuzu cekat zazraky, ale prekvapil me jak je hlucny v kabine, skoro jako Fusion
Fusionu ku cti je, ze palubni deska (r. 2007) vypada mnohem lip nez ve Focusu ze stejneho roku.
_________________ |
Matrix, kedy budes mat opravene auto?
ako prebieha reklamacia?
dik. _________________ Fusion 1.4 16V/80PS, 06/2007, model Flair-X
cervena tango metal |
|
Back to top |
|
|
Matrix
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 8:17 am Post subject: |
|
|
FF _________________ Matrix
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:00 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Plesnivec
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 9:08 am Post subject: Re: Převodovka |
|
|
Ladus wrote: |
ANO, to je přesně ten zvuk, i když se mi nezdá že v mém případě je až tak intenzivní, ale možná je to tou nahrávkou.
Takže půjdu také asi reklamovat. Víte už někdo co to tedy způsobuje, aby v servisu netvrdily, že to je standartní zvuk převodovky? (jak je to běžné v servisu Škoda) |
Já mám stejný problém. Byl jsem to konzultovat v servisu a tam mi řekli následující: Zvuk dělá převodovka, kdy jedna hřídel nějakým způsobem "kope" do hnacího ústrojí motoru (omlouvám se za laické výrazivo). Prý je to normální a je to dáno tím, že ve Fusionu je 5st. převodovka IB5, která se vyvíjela v devadesátých letech nebo tak něco - tedy v době, kdy tento zvuk nebyl slyšitelný přes hluk motoru. Teď tam však máme motory nové, moderní, které jsou tiché a najednou je ta převodovka slyšet. Nechal jsem si nastartovat jiného Fusiona a dělalo to taky Servisman mi radil dat volume na radiu vic doprava a ze uz to nebudu slyset. Tak jsem rezignoval. To bylo v srpnu. Od té doby jsem ale mluvil s několika lidmi, kterým to nedělá. Takže půjdu reklamovat znovu, do jiného servisu, a budu to chtít spravit. Rozčiluje mě to. Dejte, prosím, vědět, jak jste dopadl s reklamací Vy případně čím to je. Díky. _________________ Fusion Ebony, 2007, Ocean Blue |
|
Back to top |
|
|
Maki
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 5:38 pm Post subject: Re: Převodovka |
|
|
Plesnivec wrote: | Ladus wrote: |
Já mám stejný problém. Byl jsem to konzultovat v servisu a tam mi řekli následující: Zvuk dělá převodovka, kdy jedna hřídel nějakým způsobem "kope" do hnacího ústrojí motoru (omlouvám se za laické výrazivo). Prý je to normální a je to dáno tím, že ve Fusionu je 5st. převodovka IB5, která se vyvíjela v devadesátých letech nebo tak něco - tedy v době, kdy tento zvuk nebyl slyšitelný přes hluk motoru. Teď tam však máme motory nové, moderní, které jsou tiché a najednou je ta převodovka slyšet. Nechal jsem si nastartovat jiného Fusiona a dělalo to taky Servisman mi radil dat volume na radiu vic doprava a ze uz to nebudu slyset. Tak jsem rezignoval. To bylo v srpnu. Od té doby jsem ale mluvil s několika lidmi, kterým to nedělá. Takže půjdu reklamovat znovu, do jiného servisu, a budu to chtít spravit. Rozčiluje mě to. Dejte, prosím, vědět, jak jste dopadl s reklamací Vy případně čím to je. Díky. |
Ja sa chystam reklamovat spiatocku.
Niekedy mi zapadne az na treti krat.
dam vediet ako.
Maki _________________ Fusion 1.4 16V/80PS, 06/2007, model Flair-X
cervena tango metal |
|
Back to top |
|
|
Maki
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 5:42 pm Post subject: Re: Focus |
|
|
Matrix wrote: |
Vcera jsem si byl vyzvednout Fusiona. Nakonec jsem dostal uplne nove auto... |
Takze gratulujem.
dopadol si skvele.
Maki _________________ Fusion 1.4 16V/80PS, 06/2007, model Flair-X
cervena tango metal |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 5:58 pm Post subject: Re: Převodovka |
|
|
Maki wrote: |
Ja sa chystam reklamovat spiatocku.
Niekedy mi zapadne az na treti krat.
dam vediet ako.
Maki |
Ako nezapada ? nevies ju tam dat alebo vyskakuje ? V podstate to je preto ze s5tocka nieje synchronizovana, pomaha ked das znova neutral a znovu zosliapnes spojku a potom zaradis. Co sa tyka hluku tak to je cela veda dokonca sme mali pripad ked rovnaka prevodovka na jednom type auta hucala a na druhom nie, dalej to zalezi od presnosti akou dosadaju jednotlive diely. Tymto sa dostavame k problemu IB5 nechcite vidiet ako to v tom Halewoode vyrabaju skladaju a testuju
Ked poslete reklamacku, ze prevodovka huci prva otazka ci je to na dieslovom alebo benzinovom motore. Ak diesel povedia ten to aj tak nepocuje _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
Ladus
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 8:59 pm Post subject: Re: Převodovka |
|
|
Plesnivec wrote: | Ladus wrote: |
Já mám stejný problém. Byl jsem to konzultovat v servisu a tam mi řekli následující: Zvuk dělá převodovka, kdy jedna hřídel nějakým způsobem "kope" do hnacího ústrojí motoru (omlouvám se za laické výrazivo). Prý je to normální a je to dáno tím, že ve Fusionu je 5st. převodovka IB5, která se vyvíjela v devadesátých letech nebo tak něco - tedy v době, kdy tento zvuk nebyl slyšitelný přes hluk motoru. Teď tam však máme motory nové, moderní, které jsou tiché a najednou je ta převodovka slyšet. Nechal jsem si nastartovat jiného Fusiona a dělalo to taky Servisman mi radil dat volume na radiu vic doprava a ze uz to nebudu slyset. Tak jsem rezignoval. To bylo v srpnu. Od té doby jsem ale mluvil s několika lidmi, kterým to nedělá. Takže půjdu reklamovat znovu, do jiného servisu, a budu to chtít spravit. Rozčiluje mě to. Dejte, prosím, vědět, jak jste dopadl s reklamací Vy případně čím to je. Díky. |
No já sem zatím nereklamoval, jenom jsem se zrovna dneska v servisu na ten zvuk poptal. Bylo mi řečeno že je auto ještě "syrový" (mám najeto 2300 km), a že se to časem zajede. Když se to nezajede nebo to nebudu moct psychicky vydržet mám prej přijít a pokusí se s tím něco udělat.
No co na to říct. Samozřejmě že to nepřestane. Myslím, že nějakou dobu počkám a při nějaký servisní prohlídce budu trvat na opravě. Zatím mě ten zvuk nějak moc nedrásá uši, protože je slyšet hlavně při studeným motoru. Jak se motor zahřeje už to skoro nepozoruju.
Mimochodem, jezdím služebním Focusem a když jsem se zaposlouchal na zvuk převodovky za studena, tak tam je slyšet ten samý zvuk jako u Fusiona. Takže ty převodovky od Forda stojí asi za . . . |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Oct 24, 2007 9:44 pm Post subject: |
|
|
Getrag: ja som to uz niekde pisal, ze aj mne sem tam spiatocka vypadne, normalne stlacim spojku a riadiacu paku dam tam, kam mam a spiatocka nenaskoci ... tak ako pises, dam neutral a zase to suplnem dozadu, na 2.krat vacsinou uz skoci ... robi to tak asi rovnako Makimu, pockam si ako dopadne pri reklamacii on. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Plesnivec
|
Posted: Thu Oct 25, 2007 10:15 am Post subject: Re: Převodovka |
|
|
Ladus wrote: |
No já sem zatím nereklamoval, jenom jsem se zrovna dneska v servisu na ten zvuk poptal. Bylo mi řečeno že je auto ještě "syrový" (mám najeto 2300 km), a že se to časem zajede. Když se to nezajede nebo to nebudu moct psychicky vydržet mám prej přijít a pokusí se s tím něco udělat.
No co na to říct. Samozřejmě že to nepřestane. Myslím, že nějakou dobu počkám a při nějaký servisní prohlídce budu trvat na opravě. Zatím mě ten zvuk nějak moc nedrásá uši, protože je slyšet hlavně při studeným motoru. Jak se motor zahřeje už to skoro nepozoruju.
Mimochodem, jezdím služebním Focusem a když jsem se zaposlouchal na zvuk převodovky za studena, tak tam je slyšet ten samý zvuk jako u Fusiona. Takže ty převodovky od Forda stojí asi za . . . |
Já jsem překročil 7000km, takže myslím, že už to je dost na to, aby auto bylo zajeté. A s tím zvukem máte pravdu - já jsem seděl i v novém Mondeu a když se člověk fakt hodně soustředí, tak tu změnu ve zvuku slyší taky. Jenomže na Fusionu je to slyšet i když se nesoustředím.
Ale je to asi tak jak říkáte, jde možná o psychický problém. A já vždycky když stojím na křižovatce a vyřadím, tak jediné na co myslím je hukot převodovky...
Napadá mě, že spíše než servis bych mohl vyhledat psychologa _________________ Fusion Ebony, 2007, Ocean Blue |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Thu Oct 25, 2007 6:15 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | Getrag: ja som to uz niekde pisal, ze aj mne sem tam spiatocka vypadne, normalne stlacim spojku a riadiacu paku dam tam, kam mam a spiatocka nenaskoci ... tak ako pises, dam neutral a zase to suplnem dozadu, na 2.krat vacsinou uz skoci ... robi to tak asi rovnako Makimu, pockam si ako dopadne pri reklamacii on. |
Ja si osobne myslim, ze s tym nepochodi ked tam raz nemas synchron tak to ine nebude je to vlastnost tych prevodoviek, ako aj to ze ked nepockas a rychlo zaradis spiatocku tak tam zavrcia zuby.
Niekde v manualy som cital, ze treba pockat ak nechcete ten zvuk pocut
Inak ta prevodovka je celkom srandovna (Oproti XPS6) su tam 2 hriadele (vstupny a vystupny) 3 radiace prstence pricom na jednom z nich je este male koliesko s priamym ozubenim, ktore zapada medzi 2 kolesa a tym sa docieli spatny chod. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
|