View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
destroy
|
Posted: Wed Sep 26, 2007 6:37 pm Post subject: |
|
|
Dik za zhrnutie. Je to paradox ze ked mam niekde kamarata tak je to este horsie ako ked tam nikoho nepoznam. Tie 5te dvere zvnutra, to je pravda. To som si vsimol hned ze stroj to nejako divne striekal, ale pokrcil som ramenami. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
Matrix
|
Posted: Wed Sep 26, 2007 7:26 pm Post subject: |
|
|
FF _________________ Matrix
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 4:52 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
adrian
|
Posted: Fri Sep 28, 2007 7:43 am Post subject: hluk v kabine |
|
|
zdravim vsechny ff, mam ho teprv tri dny, ale nemile me prekvabil hluk v kabine - jde az prilis slyset motor. Mate nekdo podobny pocit? |
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Fri Sep 28, 2007 8:50 am Post subject: |
|
|
To : Adrian
Zalezi, co mas za motor. Ja mam 1.4-ku benzin a zvuk se mi zda docela v pohode. Kdyz je uplne zahraty, ma zvuk a hlucnost velmi slusnou. Driv jsem mel dvakrat trivalce (Opel, Skoda), takze pro mne je to zmena k lepsimu a to jsem typ, ktery ma rad, kdyz jde motor uvnitr i slyset (samozrejme v urcitych mezich). Celkove odhlucneni vnitrniho prostoru se ale oproti drivejsim autum podle mne urcite zlepsilo. Spis mi vadi venkovni hluk z okoli nebo aerodynamicky hluk vetru nebo pneumatik. V teto tride aut to ale nebude dokonale, to by clovek musel jit o nejakou tu tridu vyse. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Fri Sep 28, 2007 10:24 am Post subject: |
|
|
Mám taky 1,4 a zvuk pronikající do kabiny v určitých otáčkách a zatížení mému uchu lahodí Někdo ho tady někde označil za "plechový", ale je to věc názoru. Nedávno jsem měl možnost projet nové Mondeo 2,5 a jediné co mně docela vadilo byl chybějící zvuk motoru v zátahum na který jsem byl zvyklý ve svém starém Mondeu 2,5 V6. Jó to byl balzám na uši _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
adrian
|
Posted: Fri Sep 28, 2007 7:36 pm Post subject: |
|
|
motor mam 1.4. prave oproti fabii (1.2) se mi zda hluk v kabine vyssi (pri vic jak 2000 ot.). snizi se hluk z pneumatik po ujeti urciteho poctu km? (v manualu pisou o 500 km). |
|
Back to top |
|
|
Matrix
|
Posted: Sat Sep 29, 2007 9:19 am Post subject: |
|
|
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 4:53 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
adrian
|
Posted: Sat Sep 29, 2007 8:13 pm Post subject: |
|
|
moc si me nepotesil, ale zvyknout si urcite zvyknu, nebot krom par drobnosti je tohle auto proste parada!mas pravdu ze za puvodni cenu - 400 -
450 tis. bych si tohle auto nekoupil. _________________ FF, 1.4 Duratec, ebony champion, seda metaliza |
|
Back to top |
|
|
sklima
|
Posted: Sat Sep 29, 2007 8:54 pm Post subject: |
|
|
Snasi se tu na FoFu dosti kritiky. Presto vsechno za tech cca 300kKc je soucasny akcni model s bohatou vybavou (byt jen s 1.4 benzinem) velmi dobra volba. Jestli bude i v budoucnu jezdit tak jako doposud, budu spokojeny. |
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Sun Sep 30, 2007 9:55 am Post subject: |
|
|
Ja si nemyslim, ze by to byl takovy strep jak se zda Matrixovi. Urcite ma hodne dobrych vlastnosti. Pravdou je, ze za auto teto tridy je cena pres 400,- tk opravdu hodne. Za 300,- tk je to ale uz velmi dobra koupe. Samozrejme me mrzi, ze se nekterym lidem na aute objevuji dost neprijemne zavady, ale urcite to nebude u Fusionu nejak odlisne od jinych aut. Vzpominam si jak jsem cetl v diskusi na auto.cz docela nastvane reakce majitelu Renaultu na tuto znacku a hlavne na pristup pri reklamacich zavad v servisech. Taky se tam hodne probiral skodovacky motor HTP. Nekdy se muze zdat stejna vec ruznym lidem docela odlisne - viz hluk motoru. Taky bych nezamenoval zavady a nevyhovujici vlastnosti auta. To, ze se nekomu zda urcity motor slaby, hlucny a s velkou spotrebou, neznamena, ze je to zavada auta.
Jinak vsem preju, aby tech zavad meli co nejmene a aby se je jim darilo uspesne reklamovat a odstranovat. Velmi totiz zalezi na prodejcich (servisech), jak se k tomu postavi. Asi tezko totiz ovlivni jake kvality jim auta z vyroby dovezou. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
Mia
|
|
Back to top |
|
|
Matrix
|
Posted: Sun Sep 30, 2007 6:10 pm Post subject: |
|
|
Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 4:53 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Sun Sep 30, 2007 7:02 pm Post subject: |
|
|
matrix, to co hovoris dufam myslis ako vtip Mozno som zaujaty, ale kedy si naposledy sedel vo fobii? Ja bohuzial dost casto a musim konstatovat ze mi tam klepe a vrzga vsade. (plasty vpredu aj vzadu, dokonca ventilator obcas a navyse uz mame aj par ulomenych kuskov) V servise su kazdych 10tis-15tis km a ked musim ist ako spolujazdec, poriadne sa tam ani nezmestim. V tom sedadle na dlhsiu sluzobku ledva obsedim (tie sedadla su za trest), motor 1.4mpi je oproti 1.4-16v ako z doby pary. Akurat pred tyzdnom mi na tom zase vypadol ukazovatel teploty motora a taketo "drobne" zavady su na dennom poriadku. Nemozes mysliet vazne ze sa to da porovnavat. Ano, je to ta ista trieda, ale tam to konci. Nemyslis nahodou fobiu II? To by som pochopil, to nepoznam. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
adrian
|
Posted: Sun Sep 30, 2007 7:29 pm Post subject: |
|
|
muj nazor je, ze oproti fabii je ff kousek dal (v nekterych vice, v nekterych mene) akorat me se jevi fabie opravdu tissi nez ff. doufam, ze namam nejaky hlucnejsi kousek, ale proste tyhle auta muzu den co den srovnat. _________________ FF, 1.4 Duratec, ebony champion, seda metaliza |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Sun Sep 30, 2007 8:11 pm Post subject: |
|
|
Matrix :
po dlhsom case citam tuto temu - skoro to vyzera, ze by sme si mali tlct hlavu o stenu, ze sme kupili fusion.
mal som feliciu 7 rokov, posledne dva roky som chodil po vystavach ci predajniach, skusal som a daval som si robit ponuky - corsa, peugeot 206, fabia, oktavia, ignis, grande punto, nove clio ... vsetko male auta, kde sa nezmestia styria dospeli, podla mna je stara felicia uzitkovo lepsia nez ktorekolvek z nich, ty si ich nazval hrkatka. pacili sa mi golf, megane classic, mazda3, corolla - vsetko nad moje moznosti - staval som dom. rozhodoval som sa medzi astrou classic a fusionom - kde pride skor slusny akciovy model, ked sa objavil faceliftovany fusion s makksimi plastami za 356 tSk, 2/2006, motor 1.25 - nizka poistka - nebolo co riesit.
dnes mam 40 t km, spotreba 5.5 l/100 za celu dobu prevadzky - zapisujem a kreslim graf, da sa tu najst, zavady odlomena klucka otvarania okna pasazierom - 400Sk a zaviaznute otvaranie kapoty - oprava doma za 10 min. a este tazka demontaz kolies po sezone, hrdzaveju naboje, to je fakt.
keby som sa mal rozhodovat dnes znova, po skusenostiach za 1.5 roka, bude v garazi zasa fusion - drahsie este nie, potrebujem dorobit ploty a dlazby. je to podla mna optimum ratane z ceny, priestoru, pohodlia a spolahlivosti. a to aj ked vidim na zadnych sedadlach akesi rurky z ich konstrukcie a pod pristrojovkou ci podbehoch ma to tiez nenadchyna.
zavady, ktore popisujes, su prakticky vsetky, aj ked menej dramaticky, popisane v teme "co mohlo byt lepsie vyriesene", tiez na 6 stranach sme sa tam vsetci vyzalovali. kazdy ich nejako riesi aj s pomocou tohoto fora. ako skutocnu zavadu tvojho auta vidim drhnutie dveri pri otvarani, tak by som neodisiel z predajne alebo by som sa tam na druhy den vratil a chcel iny kus. nehnevaj sa, kde si bol pri preberani voza, spal si tam?
BMW som nejazdil, zato passat limuzinu benzin 1.8 a kombik benzin aj nafta ako sluzobne vozy. x-krat nechali kolegov na ceste skrz strajkujucu elektroniku - znama vec. u fofu si mal podla mna smolu na kus, nech ti ho kamarat vymeni a mozno budes spokojny ako ja.
ozaj, uz som to tu raz kdesi pisal, dufam, ze sa mi teraz nezacne vsetko doradu kazit!
teraz som videl akcny focus okolo 420 tSk alebo focus kombi N1 okolo 385 tSk, manualna klima, tempomat - to je tiez slusny kandidat, ze? |
|
Back to top |
|
|
|