View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ado
|
Posted: Wed Mar 08, 2017 5:18 pm Post subject: Nevypína ventilátor chladenia |
|
|
Ahojte, mali ste niekto problém s tým, že vám nevypol ventilátor chladenia? Mne sa to stalo včera, ventilátor bežal po vypnutí motora na plné otáčky až kým mi úplne nevybil batériu. Motor nebol prehriaty a nemám automatickú klimatizáciu. Neviete kde je problém? "Meniči" vo forde mi poradili vymeniť celú saharu (533,- eur + montáž).
Dočasne som to vyriešil tak, že som ventilátor odpojil nakoľko sú vonkajšie teploty ešte nízke. _________________ TT - 1.6 TDCi X-Plus Ocean Blue |
|
Back to top |
|
|
SEKYC
|
Posted: Wed Mar 08, 2017 5:49 pm Post subject: |
|
|
Mě se tohle stalo hned první léto co jsem fufíka koupil-přijel jsem do garáže a zapla se sahara normálně jsem chcípnul motor a větrák běžel dále, tak jsem to sledoval a po cca.5minutách stále-po 10minnutách jsem taky uvažoval že odpojím větrák ale pak mě napadlo že nastartuju,tak jsem nastartoval a po asi 10-15 vteřinách sám vypnul,tak od tý doby si pamatuji že když se zapne větrák tak auto nechcípat a počkat až se vypne sám a pak ho teprve chcípnout funguje mi to doposud bez problému. _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Mar 08, 2017 10:50 pm Post subject: |
|
|
to sú šialene ceny, skus niekde popozerat fora, aj nefordacke v čom može byť problem _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
SEKYC
|
Posted: Thu Mar 09, 2017 5:45 pm Post subject: |
|
|
Žádný problém,připoj ventilátor pokud se hned rozběhne nastartuj a nech běžet motor a určitě do minuty se větrák vypne sám a na příště si pamatovat že pokud se ti zapne větrák tak nevypínat motor dokud se větrák sám nevypne,myslím že to je tím když auto chcípneš s rozběhnutým větrákem tak se přeruší napájení toho spínacího termočidla ale do větráku ten proud jde stále. _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Fri Mar 10, 2017 6:45 pm Post subject: |
|
|
To SEKYC:
Díky za docela dobrý návod, ale mne zatím nic takového nepostihlo.
Ale nechápu to popisované zapínání ventilátoru.
Pokud v parném létě nezapnu klimu, nikdy jsem ani při popojíždění v koloně v rozpáleném městě nezažil, že by se mi ventilátor na FoFíkovi zapnul. Mám ho od 10/2009, jednou jsme to tady někde na fóru probírali. Jako odpověď jsem od dalších a starších majitelů dostal vysvětlení, že Fusion a lépe původní motor Zetek má velmi dobře udělané chlazení, takže ventilátor v podstatě člověk neuslyší. Máme v rodině Fusiony dva, u syna je ta samá zkušenost. |
|
Back to top |
|
|
SEKYC
|
Posted: Fri Mar 10, 2017 8:53 pm Post subject: |
|
|
Tak je to divný že v březnu se mu sepnul větrák,já jsem mu jen popsal jak jsem to měl já ale to bylo v srpnu a skoro 40 stupnů tepla po hodině jízdy na dálnici cca140km/h, co se týká toho spínání tak stačí vyjet na D1 nebo D3,D4 v létě chytnout pořádnou kolonu tak hodinku popojížka na parným slunci a neboj větrák několikrát uslyšíš ,to nechci ale říkat že fofu nějak hůř chladí to nééé. _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
|
ado
|
Posted: Wed Mar 15, 2017 4:08 pm Post subject: |
|
|
Problém vyriešený: na chybe bolo relé ventilátora chladenia (diagnostika vo forde 35,- eur), cena relé vo forde 50,24 eur (ja som kúpil použitý za 5,- eur - www.forddiely.sk)
Fotka toho nezbedníka:
http://imgWorld.cz/59772XjnXf.jpg _________________ TT - 1.6 TDCi X-Plus Ocean Blue |
|
Back to top |
|
|
rajos
|
Posted: Mon Mar 20, 2017 10:20 am Post subject: |
|
|
rele nove veru je o dost drahsie ako pouzite. Si to super vyspekuloval |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|