View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zdenal8
|
Posted: Tue Apr 16, 2013 9:04 pm Post subject: |
|
|
po zaschnutí je povrch tvrdší a tak i křečí. alkyton si zachová i po vytvrzení nějakou pružnost a tak je i odolnější. prý je prostě lepší. i já když to po zimě porovnám, tak ten alkyton je lepší. aspoň u mě. samozřejmě i hammerite jde použít. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Wed Apr 17, 2013 8:34 pm Post subject: |
|
|
Jde o to, že povrch hammeritu je po zaschnutí tvrdší a tím i křehčí oproti alkytonu, jehož povrch není po zaschnutí tak tvrdý a zůstává pružnější. Tak mi to bylo vysvětleno, tak předávám dále. Samořejmě, že těma kamínkama to tak nějak omlátíš taky, ale je o něco odolnější. Já třeba letos po zimě jsem měl brzdy akorát špinavý. Netřeba nic přetírat. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Apr 19, 2013 9:17 am Post subject: |
|
|
krasna tema ... inak banda, mozete mi dat nejake www linky na tie farby, ktore pouzivate ? aby som mal zcasti perhlad o akych presne farbach pisete a kolko to stoji, mozno by som skusil aj ja nieco natriet _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Fordeda
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Apr 19, 2013 6:45 pm Post subject: |
|
|
Fordeda: Zbytečně drahé a nezaručná kvalita
Natírání v servise rovněž zbytečné... raději mi to přivez, za malý obnos ti to natřu kvalitněji
Dulius: Treba čítat Ten Hammerite stojí už nevím kolik, snad do 2 stovek malá plechovka
A koupíš to v OBI nebo nějakém hobby obchůdku, netřeba link _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Fri Apr 19, 2013 8:21 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol.: Proč by to vozil k tobě? Taky bych si chtěl přivydělat
Jinak souhlasím. Možná je to zlatý, ale je to zbytečně veliká investice. Moje zkušenosti s barvou na brzdy jsou, že je to stejný jak ten hammerite nebo alkyton. Nevydrží to věčně. Skoro bych řekl, že ta barva přímo na brzdy, co jsem kdysi použil, byla z těch zmíněných variant skoro nejhorší. A taky nejdražší. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Fri Apr 19, 2013 8:50 pm Post subject: |
|
|
Byl jsem dřív!
No taky si myslím, že je zbytečné to komplikovat, když jen tady je několik důkazů, že i ty "nebrzdové" barvy to vydrží a jsou levnější (a na netu toho je tež spousta) _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Sat Apr 20, 2013 10:03 am Post subject: |
|
|
Nad Foliatecem jsem taky uvažoval, no pak jsem se nechal tady kolegy přemluvit na Hammerite a nelituju
Napíšu ti to samé jako Fordedovi: zbytečně vyhozené peníze (je to i dražší) s nezaručenou kvalitou
Zkus ten Alkyton, když to tady chlapci chválí _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sat Apr 20, 2013 1:53 pm Post subject: |
|
|
jj, skusim ten Alkac
aj iny kamos mi potvrdil, ze je v pohode a staci _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Fordeda
|
Posted: Sat Apr 20, 2013 5:56 pm Post subject: |
|
|
No ono je to o celkovém pohledu. Přece jen tak trochu zvažuju teplotu brzd. Sice nejezdím tak, že kotouče červeně žhnou a nejde snad ani o brzdiče, ale bubny se mohou někdy docela ohřát. Druhak Alkyton zase až tak ohromně levnější není a dám krk, jakože jeden mám, že v okolních prodejnách barev ta zlatá určitě není, kdoví jestli vůbec mají ten alkyton. A já zlatou chci a chci. Ta cena odpovídá v podstatě 10 litrum benzínu a přiznejte, jak rychle a jak často to proženete výfukem? Vás dva, co nabízíte provedení práce prosím neperte se, z toho mraku pršet nebude. Jednak můžete být dost daleko, druhak nevím co opravdu umíte. Mládenci v servisu jsou vstřícní, komunikativní, ochotní, neslibují nesplnitelné, zdá se že věci rozumí. Bral jsem od nich litá kola s bezp. matkami, montáží a přezouváním, doporučili rozměr, vytiskli typový list, zimáky na plecháčích umyli a dali do pytlů. Ceny mírné, obsluha vzorná. Jsem spokojený a nemám důvod měnit lokál. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Sat Apr 20, 2013 8:04 pm Post subject: |
|
|
Teplotou se trápit nemusíš. V pohodě to vydrží i když s tim brzdim z kopce s naloženym vlekem. Navíc ty zadní brzdy se nehřejou tolik, jako ty přední. Ty přecijenom berou většinu hmtnosti auta.
Oproti tomu ten hammerite při častějšim ostrym brzdění sem tam trochu zasmrděl
Ale když chceš zlatý, tak dej zlatý. Navíc si to stejně už koupil. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Sun Apr 21, 2013 11:12 am Post subject: |
|
|
Fordeda wrote: | No ono je to o celkovém pohledu. Přece jen tak trochu zvažuju teplotu brzd. Sice nejezdím tak, že kotouče červeně žhnou a nejde snad ani o brzdiče, ale bubny se mohou někdy docela ohřát. Druhak Alkyton zase až tak ohromně levnější není a dám krk, jakože jeden mám, že v okolních prodejnách barev ta zlatá určitě není, kdoví jestli vůbec mají ten alkyton. A já zlatou chci a chci. Ta cena odpovídá v podstatě 10 litrum benzínu a přiznejte, jak rychle a jak často to proženete výfukem? Vás dva, co nabízíte provedení práce prosím neperte se, z toho mraku pršet nebude. Jednak můžete být dost daleko, druhak nevím co opravdu umíte. Mládenci v servisu jsou vstřícní, komunikativní, ochotní, neslibují nesplnitelné, zdá se že věci rozumí. Bral jsem od nich litá kola s bezp. matkami, montáží a přezouváním, doporučili rozměr, vytiskli typový list, zimáky na plecháčích umyli a dali do pytlů. Ceny mírné, obsluha vzorná. Jsem spokojený a nemám důvod měnit lokál. |
Fordedo, Fordedo, tu kluku nedůvěřivý
Nejsme tak bohatí, aby jsme kupovali laciné věci.
Ale za ten Alkyton dám klidně i já svůj krk na trh.Bohužel ale není ten tvůj "vysněný zlatý" |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Sun Apr 21, 2013 12:14 pm Post subject: |
|
|
hanýsek starší wrote: |
Fordedo, Fordedo, tu kluku nedůvěřivý
|
Tak tak
Jinak: o tom co dovedu,se můžeš přesvědčit ve fotogalerii _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Fordeda
|
Posted: Sun Apr 21, 2013 7:34 pm Post subject: |
|
|
Je to trochu offtopic, ale nešť. Především nedůvěřuju apriorně komukoliv v diskusích na internetu. Pohybuju se v IT branži přes 15 roků (už dlouho nebudu) a dokážu se v zásadě orientovat v té youngli. Nepatřím ke generaci, která na sebe všechno vybleje na sociálních sítích, rozpošle fotky a pak se tetelí hrůzou z toho, že se mu vyrazil třetí pupínek a tím ztratil 20 přátel. Svoje soukromí se snažím pečlivě hlídat. Takže nejde snad o to, že nevěřím, ale nedůvěřuju. Pokud jde o servis, jak už jsem napsal, jsem s ním spokojený a zatím to nehodlám měnit. Je to takový tuningový servis, v normálním by mne s barvením brzd poslali do háje. Samozřejmě že nabarvit šlajfy je do jisté míry triviální věc a dokázal bych to taky. Ale není čas, místo, chuť do práce se těžko shání a podobně. Oni to hodí na zvedák, shodí kola, máznou to jednou, za hodinu to máznou podruhý a je hotovo, druhý den si to odvezu. Já bych kolem toho tancoval tejden. K barvě. Dulius se ptal, čím to barvíme, napsal jsem, čím to barvit budu. Všechny ostatní připomínky jsou zbytečné, barvu mám a určitě ji nezahodím a nebudu shánět alkyton. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
|
|