View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Fordeda
|
Posted: Fri Mar 29, 2013 1:55 pm Post subject: |
|
|
No to, že Garmin dělá to či ono, ještě neznamená, že se na jejich navigace lehce zvyká. Respektive, že si Čech na to lehce zvyká. Je to prostě specifické, Americké a přijmout Garminí filosofii může být někdy trochu bolestivé. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Mar 29, 2013 5:57 pm Post subject: |
|
|
No zatial sme sa nedozvedeli o aky typ problemu ide a je priskoro tvrdiť, kde je pes zakopany. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Kormi
|
Posted: Wed Apr 03, 2013 10:06 am Post subject: |
|
|
duves wrote: | A čo nevyhovuje v garmin navigacii?
Garmin patrí medzi špičku v GPS, robia športove, turisticke, rybyrske a ja neviem ešte ake navigacie. Čo ostatní výrobcovia cestnych navigacii teda nerobia. |
No možná na terénní a námořní mapy jsou dobří, taky jsem koupil garmina ,protože ho předcházela dobrá pověst a chvála ,ale mě osobně více vyhovovalo Igo 8 a dokonce i Ovi mapy od Nokie mi přijdou více v pohodě-např. grafické zobrazování je ploché -u Evolve bylo zobrazení v 3D, budovy a objekty -odbočování v prudkých zatáčkách je u Garmina zmatečné ,několikrát po mně chtěl na jedné rychlostní komunikaci obrátit se do protisměru a byly tam svodidla, nebo mne tahal do jednosměrky ,která je tam odjakživa ,což se může stát,ale u Garmina mi asi nejvíc vadí,že přestože mi prodali navigaci Čr + evropa v edici Lifetime-platí lifetime pouze pro ČR-lifetime licenci pro evropu si musím dokoupit extra -a navíc za cenu 1500 Kč? což mi připadá jako klamání zákaznika-v schopu mi ale řekl,že u Garmina to tak prostě je a ,že každé rozšíření si platíš extra -imho nepovažuji se za odborníka a můžu srovnávat pouze s jedním zapůjčeným Navigonem ,který se sekal a,čtyřletou zkušeností v Evolve s Igo 8-možná je to síla zvyku, ale Garmin mne zklamal _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
Ford Grand C Max-1,9 Tdi 12/13
http://fusion.fordclubs.org/nase5.html
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Apr 03, 2013 7:19 pm Post subject: |
|
|
Kormi wrote: |
No možná na terénní a námořní mapy jsou dobří, taky jsem koupil garmina ,protože ho předcházela dobrá pověst a chvála ,ale mě osobně více vyhovovalo Igo 8 a dokonce i Ovi mapy od Nokie mi přijdou více v pohodě-např. grafické zobrazování je ploché -u Evolve bylo zobrazení v 3D, budovy a objekty -odbočování v prudkých zatáčkách je u Garmina zmatečné ,několikrát po mně chtěl na jedné rychlostní komunikaci obrátit se do protisměru a byly tam svodidla, .... |
A ty si sa hral na blondínu a si skusil otočiť?
Nepoznam mapu, ktora by nemala chyby. Aj ta blondína to na kruhaku vzala do lava, lebo mala staru mapu, bez aktualizacii a navigacia jej povedala, odboč vlavo.
Predpokladam, že ide o mapu CITY NAVIGATOR EUROPE, najnovšia verzia je 2013.40 a vyšla v 02/2013.
No vždy to bude mapa s chybami, pretože pokryva velke uzemie.
Skusil by som toto:
http://www.garmin.cz/produkty/mapy/automobilove/ceska-republika/atlas-czech-2013-nt-plna-verze-dvd.html
Vela map sa da zohnat tu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=398 _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Kormi
|
Posted: Sun Apr 07, 2013 3:13 pm Post subject: |
|
|
- Quote: | A ty si sa hral na blondínu a si skusil otočiť?
-
Díky Duves za odkazy...taky umím pracovat s Googlem
navíc komerční demo verze (Komercyjne mapy demoverzie ) není to úplně pravé ořechové...
chápu,že ve všech mapách dochází k chybám -což je nemilé pokud navigaci slepě věříš...z toho jsem už vyléčen.....šlo mi hlavně o to -přestože jsem kupoval né zrovna levnou navigaci Garmin- reklamou,, opěvovanou" v edici timelife s doživotní aktualizací map/což mělo vyvážit tu cenu/ - byla to ,,bouda" a timelife aktualizace platí pouze pro Českou republiku - pokud budu chtít timelife aktualizaci i pro mapy Evropy,tak dokoupit opět navíc za 2500 Kč a není to zrovna podrobná mapa- co se týče zobrazování a intuitivního ovládání více mi prostě více přirostlo k srdci IGO. |
_________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sun Apr 07, 2013 7:32 pm Post subject: |
|
|
Kormi, ak ti gps zahlasi taku volovinu, aby si to otočil do protismeru nie je nič proti tomu, ked prídeš do neznameho mesta na kruhak, ku ktoremu vedu 4 cesty a navigacia ta nasmeruje pokračovať po ceste ako si prišiel. Tak to je iny prieser.
Nepoznam ine systemy, ani Tomotom, ani IGO. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Kormi
|
Posted: Mon Apr 08, 2013 1:43 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Kormi, ak ti gps zahlasi taku volovinu, aby si to otočil do protismeru nie je nič
Nepoznam ine systemy, ani Tomotom, ani IGO. |
To se někdy stane i Garminovi -hezky mě povozil po Těrlicku,ale byla to moje vina,měl jsem zaškrknuté přepočítání trasy ,pohyb mimo zpevněnou vozovku a nejkratší cestu -to v kombinaci mě stále trvrdošíjně tahala dokola v kruhu mezi domy a stále stejně dokola ,protože jsem odmítal najet do jedné z mého pohledu divné odbočky do lesního prostoru pak jsem ji poslechl a chtěla abych se tam otočil a jel stejnou cestou jakou jsem přijel opět zpět - nechápal jsem to -pak jsem změnil nastavení a nějak se odtama vymotal. _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Mon Apr 08, 2013 7:29 pm Post subject: |
|
|
Používate niekto navi v mobile? Komkretne NAVIGATOR? Je to free navi, mobil musi mať GPS, stiahnete si priamo v app mapy a ide to. Mam to odskúšané na menších úsekoch, ide to v pohode, ako klasicka navigacia, rychlost, cas do ciela, ......
V jednom mobile mam všetko, mp3, navi, telefon, fotak, ..... A kopu veci o ktorych mozno ani neviem. Ale som spokojny, čo vy? _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
mmiippll
|
Posted: Tue Apr 09, 2013 9:18 pm Post subject: |
|
|
Uz niekolko rokov pouzivam Nokia mapy v mobile a bez akychkolvek problemov ci uz na Slovensku, alebo v zahranici (Polsko, Madarsko, Chorvatsko) _________________ Fiat Bravo, 1.4 t-jet, 88 Kw, 6/2014, o chvilku bude aj LPG
Ex:Ford Fusion, 1.4 Duratec 16 V, Trend X, Sea Grey, 8/2010
Ex: Hyundai Getz, 1.4 16V, 71 Kw, 6/2007, takmer ziadna vybava |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Apr 10, 2013 6:27 am Post subject: |
|
|
Ak sa naozaj chcete niekde dostat a nepoznate to, treba si vytvoriť plan trasy v PC. Pre Garmin je to volne dostupna aplikacia Mapsource (http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209). Vyznačite si body, kadial chcete ist a tie si pripojenim Garmin navigacie do PC prenesiete priamo do GPS. Nie je šanca zabludit. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Fordeda
|
Posted: Wed Apr 10, 2013 7:29 am Post subject: |
|
|
Nevím, jak to dělají nové chytré Garminy. Můj starý hloupý 250 přenese jen body a trasu vypočítá, takže je to na nic. Mimoto taky umí jen jeden průjezdní bod, takže jakoukoliv složitější trasu prostě nepřevzal. Proto jsem přešel k Navigonu. (Moc jsem si nepolepšil, je to Garmin group). _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Apr 10, 2013 9:43 am Post subject: |
|
|
Fordeda wrote: | Nevím, jak to dělají nové chytré Garminy. Můj starý hloupý 250 přenese jen body a trasu vypočítá, takže je to na nic. Mimoto taky umí jen jeden průjezdní bod, takže jakoukoliv složitější trasu prostě nepřevzal. Proto jsem přešel k Navigonu. (Moc jsem si nepolepšil, je to Garmin group). |
Ano, tieto stare "dvestovky" tak pracovali. Mal som 200-ku a presne ako uvadzaš, dal sa zadať iba 1 prejazdny bod a všetko ostatne dopočítala navigacia. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Kamko13
Joined: 27 May 2011 Posts: 102 Location: Michalovce - okolie
|
Posted: Thu Apr 11, 2013 8:12 pm Post subject: |
|
|
Pokiaľ by potreboval niekto pomôcť s navigáciou MIO, tak nech napíše - poriešíme. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Thu Apr 11, 2013 8:27 pm Post subject: |
|
|
Tiež viem "poriešiť". Garmin. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
duves
|
|
Back to top |
|
|
|