View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maximus
|
Posted: Sun Oct 07, 2012 4:23 pm Post subject: Bio diesel |
|
|
Zdravím všechny. Máte někdo zkušenosti s tankováním biodieselu? Je to vcelku novinka.Zatím jsem neměl odvahu biodiesel natankovat,četl jsem pár článků ale pokud někdo má již toto palivo odzkoušeno osobně tak prosím o pár rad.Díky _________________ FoFu 1.4 TDCI 03/2007 Sea Grey |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sun Oct 07, 2012 8:24 pm Post subject: Re: Bio diesel |
|
|
maximus wrote: | Zdravím všechny. Máte někdo zkušenosti s tankováním biodieselu? Je to vcelku novinka.Zatím jsem neměl odvahu biodiesel natankovat,četl jsem pár článků ale pokud někdo má již toto palivo odzkoušeno osobně tak prosím o pár rad.Díky |
Ja som sa o to zaujimal pred kupou auta. No čo viem, tak treba nejake upravy. Len tak to tam nemožeš natankovať. No možno sa medzitym už niečo zmenilo. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Oct 08, 2012 7:03 pm Post subject: |
|
|
U nafty bych asi moc neexperimentoval. Opravy pak jsou drahé.
Pokud to chceš vědět přesně, doporučuji napsat do Forda, co ti na to řeknou. Jako jsem to tenkrát udělal já, když se tu vedla diskuze, zda do benzínu E85 nebo ne. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Tue Oct 09, 2012 2:47 pm Post subject: |
|
|
daaavno kedysi sme robili testy s traktorovym motorom v prevadzke na metylester repkoveho oleja.
ked to dlho stalo v bandaskach, tak sa to usadzovalo...
ked stalo dlho vstrekovacie cerpadlo a nebolo predtym preplachnute prevadzkou na obycajnu naftu, vytvorili sa na stenach jednotiek usadeniny podobne ako lak a piestiky nesli pohnut ani kladivom....
podla mna sice vyrobca biodieslu pokrocil a niektore problemy odstranil, ale zasa vyrobca motora musel splnit sprisnene emisne predpisy zmensit vole kde kade...
ja by som to do svojho voza nelial _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Sat Dec 16, 2017 11:41 pm Post subject: NE |
|
|
Tak to bych svému Cukáčkovi neudělal i kdybych ho vezl do bazaru. Bio olej patří na pánev a ne do motoru. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sun Dec 17, 2017 11:43 am Post subject: Re: NE |
|
|
KK wrote: | Tak to bych svému Cukáčkovi neudělal i kdybych ho vezl do bazaru. Bio olej patří na pánev a ne do motoru. |
Aby to šlapalo na olej, treba nejake upravy. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|