View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pirat
|
Posted: Thu Aug 23, 2007 9:05 am Post subject: |
|
|
MrKos wrote: | Getrag: trochu jsem pátral po NETu a moc toho opravdu není... malé ůtržky o převodovkách lze čerpat napřiklad zde
http://mtw.fordclubs.org/article.php?article=45&rubrik=4
a pokud budem vycházet z toho že autor ví o čem píše tak se zpátečkou je to asi nějak takto :
cituji " Zpětný chod:
Zpětný chod se řeší vloženým kolem, které má většinou rovné zuby a řadí se přesouváním bez spojky a synchronizace, stejně jako v počátcích automobilizmu (proto nejde často zařadit, pokud není auto v klidu). Ozubení zpětného chodu hnaného hřídele se pro jednoduchost vyrábí na obvodu synchronizační spojky I. a II. stupně. Některé převodovky mají zpátečku synchronizovanou a šikmé soukolí, týká se dražších modelů vozidel. Konstrukce synchronizovaného zpětného chodu je stejná jako u převodů vpřed, je tam pouze o jedno ozubené kolo více. "
a o ostatních stupních se lze v článku také dočíst... současnou převodovku fusionu neznám a dosud jsem čerpal jen z toho mála co vím... každopádně stupně 1. až 5. synchronizované jsou... bez toho bychom se s tou jedničkou pěkně natrápili |
To je zaujimave asi som ovplyvneny tymi modernymi prevodovkami, lebo tam sa uz ziadne kolesa nezasuvaju. Jedine kde su u nas priame ozubenia su do motoriek ale tam to vyzera trochu inak.
Cize vsetko co som pisal plati ale len pre MMT6 a Dvojspojkovy 6st. automat. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
icask
|
Posted: Mon Aug 27, 2007 7:08 am Post subject: |
|
|
Podpisujem sa pod MrKosa taketo info som dostal aj ja. Nebolo to sice u forda ale presne to iste. Spiatocka bez sinchro a s rovnimi zubami.
Pri zaradovani spiatocky sa da pomoct, staci opriet rychlosnu paku o spiatocku a ak nezaradi tak popustit spojku. Pozor spojku len malinko, inac sa zasmejete!!!!! _________________ FO FU 1,4 TDci 12/2005 od 11.2008 uz VW Passat 1,9 TDi |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 9:39 pm Post subject: |
|
|
Když to bude moje auto tak se nezasměju. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Fri Sep 07, 2007 10:39 pm Post subject: |
|
|
Mam prislub ze mi z Kolina poslu nejake info o IB5ke tak dam vediet. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
ichta
|
Posted: Wed Feb 27, 2008 9:20 am Post subject: |
|
|
Chci se zeptat,auto teprve zajizdim(mam okolo 900km),ale furt se mi zda,ze prvni tri stupne jdou nejak obtizne radit,jak kdyby to drhlo a mirne se zasekavalo,vzdycky sice zaradim,ale musim se na to soustredit a davat to tam pomalu a opatrne oproti ostatnim autum. Nikdy jsem nejezdil s novym autem,tak se chci zeptat jestli je to normalni a casem se to spravi,vzdyt fusion za razeni spis vsichni chvali. Dekuji _________________ Fusion 1.4 champion ebony, blazer;comfort X, boční airbagy, MP3; unor/08 |
|
Back to top |
|
|
peca
|
Posted: Wed Feb 27, 2008 9:38 am Post subject: |
|
|
ichta wrote: | Chci se zeptat,auto teprve zajizdim(mam okolo 900km),ale furt se mi zda,ze prvni tri stupne jdou nejak obtizne radit,jak kdyby to drhlo a mirne se zasekavalo,vzdycky sice zaradim,ale musim se na to soustredit a davat to tam pomalu a opatrne oproti ostatnim autum. Nikdy jsem nejezdil s novym autem,tak se chci zeptat jestli je to normalni a casem se to spravi,vzdyt fusion za razeni spis vsichni chvali. Dekuji |
obcas mam problem s jednickou (hlavne kdyz jedu krokem na neutral a kdy hazet dvojku jeste nema smysl), 2,3 v pohode uz od zacatku _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Feb 27, 2008 4:47 pm Post subject: |
|
|
xxnobodyxx wrote: | Ozubenie spiatocky je ozaj rovne a bez synchronu. Na obrazku pozicia 5. |
nazdar ! uz minule som ti pisal, aby si tie obrazky nedaval na azet, ved tam nic nevidno, len azet logo _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Feb 28, 2008 12:32 pm Post subject: |
|
|
xxnobodyxx wrote: | obrazky na azete uz davno nemam..... |
08 september 2007 01:28 pm si sem napisal prispevok a na konci bol odkaz na azet obrazok, tak ked tam tie obrazky nemas, tak preco davas linky na nich? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|