View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zdenal8
|
Posted: Mon Oct 10, 2011 5:40 pm Post subject: |
|
|
Já tam např používám kapalinu Sheron s podobnou technologií, jako popisuje vls. Je to docela šikovný a při dešti nemusíš moc stírat a voda pěkně odtéká pryč.
Co se týká tý výměny kapaliny, tak někdy v září přestávám dolévat letní směs a pak to doleju už zimní. Například dneska. Smíchání tomu myslím vůbec nevadí. Ona i ta letní je asi do -5°C, takže ten podzim to zkousne a vzhledem k podzimnímu počasí než přijde zima, tak už to máš stejně několikrát dolitý čistou zimní. A ani v těch hadičkách dlouho nezůstane. Stačí jedno ostříknutí a letní směs je z hadiček pryč. Takhle to dolývám, co vlastním nějaký automobil (vždycky pouze Ford), žádný auto sem neparkoval v garáži a v životě mi nic nezamrzlo. Jenom nepoužívám ty tesco směsi apod. Pouze Sheron. V létě i v zimě.
hanýsek starší: Co hadičku, nacucnout a vypustit. Sice budeš prskat, ale vytače to samospádem. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Mon Oct 10, 2011 7:57 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | hanýsek starší: Co hadičku, nacucnout a vypustit. Sice budeš prskat, ale vytače to samospádem. |
Očekával jsem odpověď hlavně na příspěvek od petterka.Ale bohužel, budu tedy asi muset opravdu "cucat tu nechutnost".
PS: FERNET by zaručeně chutnal lépe!!!! |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Oct 10, 2011 8:05 pm Post subject: |
|
|
No tak to zcela určitě chutná lépe. Tak ale někomu by to šmakovat mohlo, navíc když je třeba s příchutí citronu. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Shedir
|
Posted: Wed Oct 12, 2011 6:34 am Post subject: |
|
|
hanýsek starší wrote: | zdenal8 wrote: | hanýsek starší: Co hadičku, nacucnout a vypustit. Sice budeš prskat, ale vytače to samospádem. |
Očekával jsem odpověď hlavně na příspěvek od petterka.Ale bohužel, budu tedy asi muset opravdu "cucat tu nechutnost".
PS: FERNET by zaručeně chutnal lépe!!!! |
Ja to vacsinou riesim tiez tym dolievanim uz zimnej na jesen, ale raz som si omylom nalial plnu nadrzku letnej v novembri - nastastie som mal doma tesne predtym kupene cerpadielko na vrtacku z LIDL-u za 6€ - stacilo 1/2" hadicky s rychlospojkami a vycuclo to bleskovo:
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-A745CE10-8BBB1F0C/lidl_sk/hs.xsl/index_11254.htm?offerdate=&ERR=noservice
Akurat, ze to maju len v akciach a nie stale, ale ked si das do vyhladavaca cerpadlo na vrtacku, najde toho dost. _________________ Ford Fusion 1.4i Duratec 16V,
Flair X Tango
06/2008 |
|
Back to top |
|
|
MyTB
|
Posted: Wed Oct 12, 2011 6:46 am Post subject: |
|
|
haplo602 wrote: | ja to neriesim ... cely rok mam zimnu zmes |
Uplně stejně to "neřeším" i já Celý rok liju zimní _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Wed Oct 12, 2011 12:13 pm Post subject: |
|
|
Taky řešení, když máš zásobu zimní směsi, protože se přes léto docela blbě shání.
Akorát třeba v letní směsi bejvá složka na odstranění hmyzu z čelního skla. To jaksi v zimní směsi chybí. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Wed Oct 12, 2011 6:09 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem to dnes s vyčerpáním nádržky ostřikovače definitivně vyřešíl.A docela "šalamoucky".
Zašel jsem do akvaristiky, koupil za 52Kč odkalovačku akvárií.Je to plastová ohebná hadička, která má na jedné straně trubičku z plexiskla, na druhé straně plastový balonek na natažení kapaliny a vývod opět plastová hadička, ze které vytéká odčerpávaná kapalina.Jednoduché - "geniální".
Již žádné "brrrrrrrrr - nasávání pusou"!!!!
Pokud by byl zájem, mohu sem dát foto. |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Thu Oct 13, 2011 8:24 am Post subject: |
|
|
Tu sa rieši nasávanie vody do ostrekovačov...ťahali ste dakedy naftu zo sudov? _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Thu Oct 13, 2011 8:30 am Post subject: |
|
|
a co tak naliat do obycajnej hadicky zmes, zapchat prstom, preniest jeden koniec do nadrzky a druhy koniec sklopit dolu do nejakej nadobky....
= necucame a pritom tecie...
a 52 Kc prepijeme... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
Kormi
|
Posted: Thu Oct 13, 2011 9:21 am Post subject: |
|
|
vls wrote: | a co tak naliat do obycajnej hadicky zmes, zapchat prstom, preniest jeden koniec do nadrzky a druhy koniec sklopit dolu do nejakej nadobky....
= necucame a pritom tecie...
a 52 Kc prepijeme... |
jasně -jen obyčejná fyzika _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
Ford Grand C Max-1,9 Tdi 12/13
http://fusion.fordclubs.org/nase5.html
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk |
|
Back to top |
|
|
haplo602
|
Posted: Thu Oct 13, 2011 1:07 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Taky řešení, když máš zásobu zimní směsi, protože se přes léto docela blbě shání.
Akorát třeba v letní směsi bejvá složka na odstranění hmyzu z čelního skla. To jaksi v zimní směsi chybí. |
1. v lete ostrekujem celne sklo vyrazne menej ako na jesen/cez zimu ked to je plne posypu a snehu
2. ta zlozka na odstranovanie hmyzu je aj tak nanic. _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Thu Oct 13, 2011 7:08 pm Post subject: |
|
|
Pánové, pánové, fyziku znám taky.Studoval jsem jí i na střední škole a docela mne bavila.
Ta odkalovačka mne zaujala pro svou jednoduchost a pohotovost.
Jeden konec strčím do nádobky ostřikovače, druhý do nádobky na odsátou kapalinu, párkrát zapumpuji a už to frčí.
Žádné nalévání kapaliny a ucpávání prstem, žádné foukání a cucání.Prostě těch 52Kč mne rozhodně nemrzí.
Ale nikomu se nepodbízím svým názorem. |
|
Back to top |
|
|
SEKYC
|
Posted: Thu Oct 13, 2011 7:39 pm Post subject: |
|
|
hanýsek starší wrote: | Pánové, pánové, fyziku znám taky.Studoval jsem jí i na střední škole a docela mne bavila.
Ta odkalovačka mne zaujala pro svou jednoduchost a pohotovost.
Jeden konec strčím do nádobky ostřikovače, druhý do nádobky na odsátou kapalinu, párkrát zapumpuji a už to frčí.
Žádné nalévání kapaliny a ucpávání prstem, žádné foukání a cucání.Prostě těch 52Kč mne rozhodně nemrzí.
Ale nikomu se nepodbízím svým názorem. | hanýsku dej jsem prosím kdyžtak fotku té odkalovačky předem děkuji _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Thu Oct 13, 2011 7:51 pm Post subject: |
|
|
To SEKYC:
Musíš vydržet, zítra odjíždím hned ráno až do neděle.Ale vyfotím ji a dám sem hned po neděli. |
|
Back to top |
|
|
martin.ivanov
|
Posted: Fri Oct 14, 2011 7:50 pm Post subject: |
|
|
Petterk fakt diki za radu, nechcelo by sa mi to vycuciavať
Pritom to je veľmi jednoduché, stači odpojiť hadičku ktora vedie z nádobky pri prvej triyke, nebojte sa použiť silu mne išla dosť ťažko, ale späť som ju dal v pohode. _________________ Ford Fusion 1.4i Colorado Red |
|
Back to top |
|
|
|