View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Gek
|
Posted: Sun Feb 06, 2011 5:27 pm Post subject: |
|
|
Zítra jdeme s Fofínem na poslední garančku. Dolil jsem opět ostřikovače do plna a tak jsem zvědav, jestli mi zase naúčtují dolití jako minule . Tak uvidíme co bude. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Sun Feb 13, 2011 8:12 pm Post subject: |
|
|
Bylo to tak jak to má být. Nahlásil jsem, že má ostřikovače dolité, a sami mi naúčtovali jen 4,5 litru oleje místo obvyklých pěti. Asi mají poznámku = pozor remcá.
Sedala vržou nadále a bylo mi sděleno, že prasklé výdech spadají do normální reklamace a ne do prodloužené, kterou si platíme. . Tak mě nemine návštěva vrakoviště, nebo se na to prostě vyprdnu. Smeky dveří mi namazali nějakou stříbrnou vazelínou a zasral jsem si od toho bundu. Jednání bylo vynikající a paní mě vzala na posezení do Fordu Kuga. Ten se mi opravdu moc líbí.
Když jsem viděl v prodejně stát bílého Fofína, dobře vybaveného a dokonce i s multifunkčním volantem a na okně 231 000 a paní říkala, že ještě bude cca 14 000 sleva, bylo mi do bréče při pomyšlení na 330 000 co jsme zaplatili .
Ale toto byla poslední prohlídka. Stála 3 700. Budu si olej a filtry měnit asi sám. Taky musím říci, že už je Fofín náš.
Taky vyrazím do pojištovny s tím, že chci zrušit havárku a doufám, že mi nabídnou jenom pro mě speciální zlevněnou pojistku jak tomu bylo u Feldy. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Feb 14, 2011 3:24 pm Post subject: |
|
|
Gek wrote: | Bylo to tak jak to má být. Nahlásil jsem, že má ostřikovače dolité, a sami mi naúčtovali jen 4,5 litru oleje místo obvyklých pěti. Asi mají poznámku = pozor remcá.
Sedala vržou nadále a bylo mi sděleno, že prasklé výdech spadají do normální reklamace a ne do prodloužené, kterou si platíme. . Tak mě nemine návštěva vrakoviště, nebo se na to prostě vyprdnu. Smeky dveří mi namazali nějakou stříbrnou vazelínou a zasral jsem si od toho bundu. Jednání bylo vynikající a paní mě vzala na posezení do Fordu Kuga. Ten se mi opravdu moc líbí.
Když jsem viděl v prodejně stát bílého Fofína, dobře vybaveného a dokonce i s multifunkčním volantem a na okně 231 000 a paní říkala, že ještě bude cca 14 000 sleva, bylo mi do bréče při pomyšlení na 330 000 co jsme zaplatili .
Ale toto byla poslední prohlídka. Stála 3 700. Budu si olej a filtry měnit asi sám. Taky musím říci, že už je Fofín náš.
Taky vyrazím do pojištovny s tím, že chci zrušit havárku a doufám, že mi nabídnou jenom pro mě speciální zlevněnou pojistku jak tomu bylo u Feldy. |
Napln do 1.4 benzinoveho je 3,8 litra. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Yardas
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 8:26 am Post subject: |
|
|
I mě účtovali 3,8 litru oleje při 1.a 2.garančce. _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 Duratec (1/2009) modrá metalíza
http://fusion.fordclubs.org/nase4.html |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 10:35 am Post subject: |
|
|
No tak to vidíte. Mě vždy v Chrudimi u Fordů účtovali 5 litrů. Podruhé jsem se ptal kolik je tam oleje. 4,5 litru byla odpověď a pán mi donesl pixlu s půllitrem oleje. Třeba je 4,5 při výměně filtru. Nevím. U motorek to tak je, že s filtrem je o trochu víc oleje.
Nechápu tohle malé okrádání. To je tedy 1,2 litru oleje doma, dolití litru kapaliny ostřikovače do plné nádobky . Je mi z toho smutno. .
Kam to půjde ?? Lidi jsou na sebe hnusní a okrádají se navzájem. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 12:57 pm Post subject: |
|
|
Gek wrote: |
Taky vyrazím do pojištovny s tím, že chci zrušit havárku a doufám, že mi nabídnou jenom pro mě speciální zlevněnou pojistku jak tomu bylo u Feldy. |
Akú poistku máš na mysli? Nemam prehlad, ale zrejme by mi o rok stačilo niečo jednoduchšie než je klasicka havarjina, proti živelnym udalostiam, pri kradeži auta...apod. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Tue Feb 15, 2011 10:24 pm Post subject: |
|
|
Myslel jsem nějako u mini havarijní. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
|
Back to top |
|
|
King24
|
Posted: Fri Feb 18, 2011 7:31 pm Post subject: olej |
|
|
Yardas wrote: | I mě účtovali 3,8 litru oleje při 1.a 2.garančce. |
bude to + - tak ,
ja som si začal meniť olej doma sám...1x som si kupil 5 litr. Ford fromula ...
.2x som si kupil 5 litr. Ford fromula ...lebo v predaji su 5 litr. alebo 1 litr.
balena
a teraz ked budem meniť olej tak si len dokupim 1-2 litre a mam vybavené...
smutné je len to že ten istý olej v motoobchode je značne lacnejší ako vo forde... _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Feb 18, 2011 9:00 pm Post subject: Re: olej |
|
|
King24 wrote: |
...smutné je len to že ten istý olej v motoobchode je značne lacnejší ako vo forde... |
Ved toto. Ale je dost možne, že v noname servisoch to vyjde trochu lepsie. Ja som cez net nakupil veci na 2 roky dopredu (olej, filtre, kabinovy....). Mam menit olej v tomto mesiaci, ale malo jazdim (asi 7500 km za rok), tak to počka do aprila. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Sat Feb 19, 2011 11:58 am Post subject: Re: olej |
|
|
King24 wrote: | a teraz ked budem meniť olej tak si len dokupim 1-2 litre a mam vybavené.... |
Nevím,nevím,ale pokud máš to předešlé množství oleje v již načnutých - otevřených obalech,není to asi moc ideální.Veškeré syntetické oleje podlehají poměrně rychle stárnutí,uvadí se jeden rok.Proto ten interval výměn 20 000Km/rok. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sat Feb 19, 2011 12:50 pm Post subject: Re: olej |
|
|
hanýsek starší wrote: | King24 wrote: | a teraz ked budem meniť olej tak si len dokupim 1-2 litre a mam vybavené.... |
Nevím,nevím,ale pokud máš to předešlé množství oleje v již načnutých - otevřených obalech,není to asi moc ideální.Veškeré syntetické oleje podlehají poměrně rychle stárnutí,uvadí se jeden rok.Proto ten interval výměn 20 000Km/rok. |
Tak 1 liter stareho a zvyšok novy. To nemôže byť problem. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
King24
|
Posted: Sat Feb 19, 2011 2:50 pm Post subject: Re: olej |
|
|
hanýsek starší wrote: | King24 wrote: | a teraz ked budem meniť olej tak si len dokupim 1-2 litre a mam vybavené.... |
Možné to je, ale olej ktorý mi "zostal" som prelial do 1 litr. fliaš až po vrch tak je tam min. vzduchu. A čo je smutné tak výmena oleja mi vyhádza cca po 9-10 mesiacoch....
Interval výmeny 20 t alebo rok je viac biznis pre servis ako potreba meniť olej...
Niekde som tu čítal príspevok o tom že niekto najazdil do roka menej ako 5.000 km a išiel na povinnu prehliadku aby nestratil záruku....
Výmena oleja vyučtovaná ale nekonala sa.... _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
|
duves
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sat Mar 05, 2011 11:23 am Post subject: |
|
|
to uz vime davno ... s Kiou idem do Spisskej, rozdiel asi 50 euro v cene ... a sme doma ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
|