Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

vykon a spotreba
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
martin

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 2:39 pm    Post subject: vykon a spotreba Reply with quote

Caute,
hladam a hladam a nikde nie je zavedena ziadna tema ohladom spotreby a vykonu auta.
Este stale cakam na dobru ponuku ohladom ceny/vykon v dobrej vybave, cize auto este nemam.
Neviem sa rozhodnut pri kupe auta co je najlepsia volba. Vlastne pre mna a asi aj pre viacerych by bola naj. volba 1,6TDCi, ale zasa za tu cenu to nestoji. Cize sa rozhodujem medzi 1.4 TDCi, 1.4 benzin, alebo, ale kvoli spotrebe asi nie, 1.6 benzin.
Cital som recenzie kde pisali ze 1.4benzin na ceskej dialnici pri prahe kde su dlhe stupania, na 5-ke nesla, bolo potrebne prehodit dokonca az na 3-ku. Tak z toho som bol dost prekvapany. Tie kopce su tam dost dlhe a tiahle, tak viem o com pisali.
Rad by som vedel ci napr. 1.4 TDCi by tam tiez malo problem.
Alebo, jazdieva niekto z vas cestou Nitra - Zlate Moravce? Ako je to s vykonom 1.4 benzin pripadne 1.4TDCi tam???
Moje jazdenie nie je sportove, snazim sa ist na spotrebu (samozrejme ked sa ponahlam tak nie). Najazdim cca 400-500 km mesacne, cesta BA - LV. Mam stare, punto I 40kW, a mam nervi ked potrebujem predbehnut kamion, alebo bus a neide to.
Dik za rady...
Back to top
View user's profile Send private message
MzourCZ

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

Zdarec,
mam 1.4 benzin. Kazdy mesic jezdim Olomouc - Decin a jedu po D1 a pres Prahu. V zadnem kopci nepotrebuji preradit na 4, na toz na 3. Nikdy jsem nemel zkusenost s autem, ktere bylo maximalne zatizene. Vzdy jeli tak 3 osoby. Nekdy na tu 4, ale to spis kdyz potrebujes rychlejsi rozjezd (treba pri predjizdeni v hustejsim provozu).
Jinak jezdim okolo 7 litru. Myslim komb. spotrebu. Nejak to nehonim, ale na spotrebu take nejezdim. Vetsinu toho najezdim ve meste a pak sem tam ta dalka po dalnici.
Slysel jsem, ze 1.6 TDCi je hodne slusna - lepsi odpich nez 1.4 benzin a mnohem nizsi spotreba nez u benzinu. Ale nemam zkusenosti, nemohu rici...

Back to top
duso

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 6:11 pm    Post subject: Re: vykon a spotreba Reply with quote

Cau
Co sa tyka spotreby, mam 1,4 TDCi asi tyzden, zatial v zime a v zabehu mam priemernu spotrebu 4,8 l/100. Neslapem mu nejak intenzivne na krk, ale snazim sa ho drzat v otackach. Doteraz som jazdil na Fabi 1,4 40kw. Novy diesel je akceleracne porovantelny, az lepsi. Jediny nezvyk je pomala jazda na dvojke. Urcite lepsi by bol 1,6 TDCi, no cena je vyššia.
Black storm

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ak najazdis mesacne 500 km, teda rocne asi 6000 km, nema pre teba vyznam kupovat diesel. Nikdy sa ti vlozene peniaze za kupu drahsieho diesela nevratia. Ja mam 1,4 TDCi a som s vykonom uplne spokojny.
Zameraj sa na benzin 1,4 Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 6:27 pm    Post subject: Reply with quote

ahoj martin, mam 1,4 benzinacik a zeby som mal niekde problem pri nejakych kopcoch ist nedajboze do 3jky? eee ...
neviem odkial mas taku informaciu .... mozno, ked by bolo auto uplne plne, ale tuto situaciu nepoznam ...

P.S. mam auto od konca maja ... ked nebola zima, priemernu spotrebu som mal okolo 6,1 l .. pohodicka ... a pritom nejazdim podla predpisov, po normalnej rovnej ceste urcite nejdem 90kou ... po dialnici v pohode 150kou ...
+ teraz v zime spotreba okolo 6,4l .. som velmi spokojny ...

P.S2: ak najazdis 500km mesacne, tak je podla mna blbost kupovat diesel
xxnobodyxx

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

Ja na svojom Fusione 1,6 benzin si myslim ze celkom slusnu spotrebu...priemer sa mi pohybuje zhruba 6,3 - 7,5...ak ho trosku pohnem po dialnici 160 tak spotreba cca tesne pod 8 l merane 7,6-7,8...
Cez leto na dovolenke v aute tri osoby a kufor nalozeny do 3/4 som najazdil 4200 km z toho 2/3 zo zapnutou klimou a priemer sa pohyboval 6,8 - 7,7 a to som ho dost nahanal cize na spotrebu moc nejazdim takze tam kde sa da to riadne vytocim...
Ináč som spokojny...je dost aut s 1,6 benzinovym motorom ktore maju omnoho vyssiu spotrebu...
Kolega z prace ma 1,6 Fiat Brava a pod 8 L sa malokedy dostane....
Sused zas Ignis 1,5 a ten si tiez stazuje na 7 - 8 L spotrebu niekedy viac
Myslim ze tato 1,6 od Fordu je vcelku vydareny motor az na to ze je trosku hlucnejsi ale su aj hlucnejsie motory...
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
destroy

PostPosted: Thu Feb 08, 2007 9:40 am    Post subject: Reply with quote

xxxnobodyxxx:

1.6 od fordu je podla mna skvely motor a asi najlepsia volba pre fusion pre klasicke jazdenie aj mimo mesta. (byt fusion bol mysleny ako mestske/primestske auto) To ze by bol tento motor hlucnejsi si nemyslim, skor fusion je dost zle odhlucneny, ale to je znama vec a da sa na to zvyknut. Nevyhodou je mozno trosku vacsia zakonna poistka.

martin:
tvoja volba by mala byt 1.4ka benzin. Nitra-Zlate Moravce obcas jazdim a myslim ze ten motor tam bude uplne vpohode, a ak nebude vela aut, tak ides cely cas na 5ke. Akurat tam dost fuka obcas, takze by som to tam s rychlostou neprehanal, predsa len fusion ma na veternych cestach trosku problem s bocnym vetrom a uz som sa par krat naplasil ked som prestal pri vetre a vyssej rychlosi "citit" zadnu napravu. Chcelo by to spoiler dozadu :-/

s 1.4tdci mam zatial najazdene len 7tis Km (s benzinakmi statisice), takze hodnotit az tak nemozem. Myslim si ze 1.4 benzin vynahanam vpohode a do mesta je to dobra volba. Mimomesto len ak jazdis predpisovo. Nad 130 ten motor nema vyznam tlacit. Tam je lepsia aj ta 1.4ka benzin (tych 8kw navyse je prave tam vo vyssich otackach). Ak mas rad turboefekt (celkom pekny tocivy moment), a nechces sa zaoberat lahkou nohou a pritom mat spotrebu okolo 4.5L, a navyse mas 50tis+ na toto potesenie, tak by som nevahal ani nad tymto. S dieslom je podla mna trosku vacsia sranda, teda ine jazdenie ale vrati sa to len ak najazdis 20tis km rocne a viac. Ja som napr. vedel ze sa mi to neoplati a predsa som do toho siel. Navyse 1.4tdci ma na rozdiel od 1.6tdci piezoelektricke vstrekovace a tie by mali byt "neznicitelne", takze sa nechajme prekvapit :) Mozno nakoniec 1.4tdci je schopna vydrzat rovnako ak nie viac ako atmosfericka 1.4ka benzin.
Back to top
martin

PostPosted: Thu Feb 08, 2007 7:37 pm    Post subject: vykon spotreba Reply with quote

dakujem vsetkym za rady.
sam som velmi zvedavi co a ako sa mi podari zohnat, este sa do kupi velmi nezeniem, cakam na leto snad budu nejake dobre akcie, lepsia vybava a pod. Nebranim sa ani dovozu zo zahranicia ale vsetko sa uvidi, zatial si robim len prieskum.Tot auto by som chcel, paci sa mi dezign, celkom velky kufor, a hlavne face-liftovana verzia je celkom vydarena, uvidime.
Ak budu nejake nove skusenosti so spotrebou, dajte vediet.
Back to top
icask

PostPosted: Fri Feb 09, 2007 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

No ja mam 1,4 TDci uz rok a nieco. Pravidelne jazdim BA - LV. predtym som mal VW Polo Clasik 1,6 benzin. Po celej trase je moj FO FU rovnaky moznoze v niektorych momentoch, tam kde sa prejavy tocak, aj lepsi. Na ceste z Nitri do moraviec to ide dobre, ale predbiehanie potrebuje trosku viac miesta. Ja jazdim hlavne v BA a to skutocne kratke trasy aked sa dostanem von tak to je dialnica. Dlhodobu spotrebu mam 5,7 l. Asi mam nieco pokazene. Ked som bol v lete na Sitne tak auto bolo full vytazene, kufor po strechu+4 dospely, so zapnutou klimou a zase 5,7 l. Tak ja uz neviem co robim zle. Celkovo zatial nebola ziadna porucha. 1,6 TDci vtedy nemali ked som kupoval, rozhodne lepsie pasuje tomuto autu.

Diesel alebo benzin? V setci hovoria o najazdenych kilometroch za rok, to je somarina. Osobne som uvazoval medzi 1,6 benzin alebo 1,4 diesel cena bola + 10 000Sk k dieslu. Nebolo co riesit. Hlavne si vyskusaj ci ti diesel sedi koli stylu jazdy. Mne sa zapacil viac ako benzin.

Ak cakas na akciu tak skus auto s celnym vyhrievanym oknom. Nemam ho ale mozno pri vymene ho kupim, je to skvela vec na odhmlievanie pripadne mamrazu. Este by sa dalo polemizovat o poplastovani spodku auta. Plast cez hrany + nieco ako zasterky. Na dokupenie je to sialene drahe, dobre to vyzera a aj chrany. Aspon bez zasterok NEKUPOVAT !!!!! pol roka som tak jazdil a vidno to na laku.
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Feb 09, 2007 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

Icask: ahojko, len moj nzor:
1. spotreba 5,7l na dieseli ? nepochopitelne, ved ja mam na mojom benzinaku v lete spotrebu okolo 6l ....

2. diesel je drahsi a preto sa spominaju tie km, aby sa ti cena vratila, pre nizsiu spotrebu (nie taku ako mas ty) ... momentalne je nafta drahsia ako benzin, uz sa to vyrovnava ...

ale ano, mas pravdu, nejde len o km, ale aj o styj jazdy, jazdenia, o zvuk a pohodlie ... ja osobne som si nechal poradit, aj od mechanikov, aj od otca, aby som nesiel do dieselu, ze mozu s nim viac problemov nastat, s tym motorom ..

3. to celne vyhrievane okno ma neoslovilo, predne okno mam ciste za chvilku, klima to zvladne v pohode za par sekund ...

urcite by som mu poradil tu klimu, v lete bude urcite zadarmo v akcii, ako vzdy ...
destroy

PostPosted: Fri Feb 09, 2007 4:10 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="dulius"]Icask: ahojko, len moj nzor:
1. spotreba 5,7l na dieseli ? nepochopitelne, ved ja mam na mojom benzinaku v lete spotrebu okolo 6l ....

2. diesel je drahsi a preto sa spominaju tie km, aby sa ti cena vratila, pre nizsiu spotrebu (nie taku ako mas ty) ... momentalne je nafta drahsia ako benzin, uz sa to vyrovnava ...
quote]

1. priemerka 5.7 je nejako vela. Ked jazdim ako zavodnik mam 5.3. Ale je fakt ze jazdim obycajne 1-3 ludia. Nikdy nie napakovany. Ale zase same kopce.

2. suhlasim, diesel si kupuju ludia co najazdia vela, aby sa im to vratilo, resp. aby na tom zarobili. A potom niektory ktorym sa paci zmena :)
Nafta by musela byt o 30% drahsia aby to bolo vyrovnane. (tj. musel by byt rozdiel 12sk)

ja v robote jazdim hlavne na benzinakoch, resp. mal som doteraz len benzin a posledne dokonca takmer zhodny s tou 1.4 co je teraz vo fusione a bol som s tym motorom vyslovene spokojny. Ale ako pisal aj icask, diesel je zivsi a zivsie jazdenie nie je na ukor spotreby ako to je u benzinu. Alebo len minimalne.
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Feb 09, 2007 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

ehm, na dieseli 1,4 som este nejazdil, verim ze raz budem a budem to vediet porovnat s mojim benzinacikom ...
bobek

PostPosted: Sat Feb 10, 2007 12:26 am    Post subject: Spotreba Reply with quote

Zdravim vospolok

Ako citam opat sa tu rozobera benzin alebo diesel, verzus spotreba.

Pri mojom rozhodovani rozhodlo:
1.) v meste jazdim kratke trasy, t.j. 5-8km
2.) okolie Kosic je dost hornate
3.) nafta v Kosiciach je ukrajinska - v okoli BA je kvalitnejsia, o dost
4.) najazdim mesacne 500-700 km.
5.) pocet osob v aute

K bodom:
1.) diesel sa na 5-8km nezahreje tak aby bol ekonomicky Sad
2.) taky kopec Jahodna alebo Soroska potrebuje slusny tah motora. Razz
3.) nafta v KE je podla mojich znamych, ktori maju diesel otrasna Evil or Very Mad
4.) niet co dodat
5.) zatial 2 dospeli a maly stupel 4rocny Shocked

Ak som si to zratal tak mi vysiel benzin je pre mna najvhodnejsi, podotykam pre MNA. Ak by som dochadzal do prace po dialnici cca. 20-25km ako moji kolegovia z BA, tak jednoznacne diesel. Skusal som 1.4TDCi a isla slusne, turbo zaplo pri 2000ot Laughing .

Nakoniec zostala dilema 1.4 alebo 1.6 benzin. Tam v spotrebe je rozdiel, ale vsetko je to o tom ako kdo jazdi. Nakoniec som kupil 1.6 a spotrebu v meste mam 8.7l/100km (ked sa ponahlam aj 9.1). Mam auto ale este v zabehu len 350km a predovsetkym mame na nom vsetci zimne pneu.

Preco som sa rozhodol nakoniec pre 1.6? Shocked

Rozhodol krutiaci moment motora, automaticka klimatizacia a vyhrievane celne sklo. Na rovinke vies zaradit pri 1800ot. aj 5 prevodovy stupen.
1.4 benzin som nemal moznost vyskusat, ale podla mna je tiez v pohode.

Bobek
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin

PostPosted: Sat Feb 10, 2007 11:59 am    Post subject: Reply with quote

Bobek: mohli by sme sa stretnut, niekde na letisku, poznas tu pristavaciu plochu, ktora je vedla Kosic pred Bohdanovcami?
... tam ako je odbocka na Myslu ...
je tam super priestor na skusku auta, xixi

P.S. kludne ti dam vyskusat 1,4ku Cool
jader

PostPosted: Mon Feb 12, 2007 4:36 pm    Post subject: Výkon spotreba Reply with quote

Mám 1.4. benzín r.v.2005 tohto roku dovolenka v Čechách, 4 členná rodina komplet batožina plná záťaž + klíma.. Cesta v pohode žiadne preraďovanie do štvorky na dialnici do kopca. U nás jazdím tak 4 krát ročne do Galanty k bratovi taktiež plne naložený a jazda v pohode taktiež. Samozrejme že nemám na autá ktoré majú o 1/2 vyšší výkon ale ak idú menej ako 110 tak ich na priehľadnejšom mieste pri podradení do 4 s dostatočnou akceleráciou priedbehnem v pohode na krátom úseku. Na cestu do práce na krátke vzdialenosti a v meste je to postačujúci výkon. Spotebu som kontroloval asi 1/2 roka ale vychádzalo to podľa údajov výrobcu ( samozrejme že klíma, krátke jazdy resp. zimné podmienky majú vplyv na priemernú spotrebu) takže v súčasnosti už to nesledujem. Ak potrebujem niekam ísť tak idem.
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
Page 1 of 11

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum