View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Odinson
Joined: 31 Oct 2010 Posts: 112 Location: Cinobana, okres Poltar
|
Posted: Tue Nov 09, 2010 8:07 am Post subject: |
|
|
Nezamrzlo, to by som bol hadam zistil. Asi. Ale vzdy si na jesen dam zmerat hodnoty kapaliny a potom podla toho dolejem nemrzku. Vzdy priblizne na -30 co by malo stacit. Ale ked pojdem do Ruska namutim -50 Skusim teda nejake vrakovisko. Kamos ma Focusa tak aj tam pozriem aka je. _________________ Fo Fu comfort - 1,6 - 16V, cierna metaliza, 8x airbag... normalna cierna 2003 |
|
Back to top |
|
|
Odinson
|
Posted: Sun Nov 14, 2010 8:44 pm Post subject: |
|
|
Tak som nadrzku obednal. http://www.fordnahradnediely.sk/sk/articles/6/Kontakt Uvidim co posle. Potom dam vediet ako to dopadlo. _________________ Fo Fu comfort - 1,6 - 16V, cierna metaliza, 8x airbag... normalna cierna 2003 |
|
Back to top |
|
|
mardzo
|
Posted: Sat Dec 11, 2010 2:42 pm Post subject: |
|
|
Odinson wrote: | Ja mam tiez problem s unikom chlad. kvapaliny. Kontroloval som to a mam podozrenie, ze to tecie priamo cez nadrzku. Je nejaka popraskana. Asi od tlaku ktory tam vznika. Ma s tym niekto skusenosti? |
Ja ju mám tiež popraskanú (nadržku)a tiež my tečie pri hadice ako tebe.Vyutieral som handrou pod nadržkou priestor a dal tam kusok bieleho papiera nakvapkalo po 30min(to bol motor horúci).Vyutieral znova(motor vychladol) a po 30min znova skontroloval suche.Mne sa stalo totiž to že my vytiekla kvapalina komplet až pod min risku ostala tam len chladiaca zmes.Dolial som destilovanu vodu až po rizku max.Dnes tam mám ale niečo pod risku max.Ako tu niekto spominal ak sa naleje do max za studena tak to vytlačí von.Dufam že to bude len tento problem teda to pretlačenie.
Mám tam taku ružovu chladiacu zmes.Kupoval som org.chladiacu Ford že si namiešam pre paždý prípad.No nastal problém chladiaca zmes je modrá?
Vraj sa nesmie miešat ružová(môj prípad)s modrou.Čo teraz mám tovymeniť cele. |
|
Back to top |
|
|
mardzo
|
Posted: Sat Dec 11, 2010 9:57 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Pokud máš podezření na nádržku, tak to poznáš snadno. Buď bude mokrá nebo ne. Každopádně, že by nádržka popraskala tlakem mi přijde jako nesmysl. Únik kapaliny bych hledal jinde. Po zkušenosti z prohlídky jedné Fiesty v bazaru, bych doporučil kromě výše uvedeného omrknout i kolem termostatu. | ň
Nie.Odinson má pravdu aj ja ju mám popraskanú!) A je mokrá.Zbehli sme so ženou na nakup.V garáži som skontroloval a bola mokrá nadržka.Utrel som ju a tam kde bola prasklina trocha som pritlačil a slzila.Vyutieral som ju teda opať.Po nakupe trval asi tak 1h opet kontrola a zas mokrá nadržka.Idem ju teda vymeniť.Voda v nádržke nepení pri 2500-3000ot,tesnenia teda ok.Biely dym z výfuku nejde tak aj to som vylučil.Ozaj kolko vlastne stojí org.nádržka? Neviem na nete nikde nájť cenik. |
|
Back to top |
|
|
mardzo
|
Posted: Mon Dec 13, 2010 8:00 pm Post subject: |
|
|
Prasknutá nádržka.Vymena+chladiaca kvapalina na -40.Cena 35Eur. |
|
Back to top |
|
|
Odinson
|
Posted: Thu Dec 16, 2010 8:16 pm Post subject: |
|
|
A kde si to dal menit? Priamo vo Forde? Ja som spominal ze som objednal z hore uvedenej adresi pouzitu, no poslal mi nadrzku na naftove motory a ta nepasuje. Podla mna si neplatil vela. _________________ Fo Fu comfort - 1,6 - 16V, cierna metaliza, 8x airbag... normalna cierna 2003 |
|
Back to top |
|
|
mardzo
|
Posted: Sat Jan 01, 2011 1:23 am Post subject: |
|
|
Ford servis,Tuhovska 9 Ba.Cena nadržky 21,80+ robota a dohustenie na -40
35eur.No ale my tam volačo dodrbali lebo my unika kvapalina asi s vodnej pumpy.Pravdepodobne ked robili tlakovy test či niekde neunika poškodili tesnenie na vodnej pumpe.Zistil som to tak že ostal flak pod autom.Kvapalina steka len troška po olejovej vane.Zo dve kvapky boly aj na olejovom filtry.Dám to ako reklamáciu. |
|
Back to top |
|
|
GaZ
|
Posted: Sat Jan 01, 2011 11:20 pm Post subject: |
|
|
pokial neriesis opravu v ramci zaruky, tomuto servisu sa radsej vyhni... _________________ Ford Fusion Flair X - 1.4 Duratec 16V - Sea Grey
|
|
Back to top |
|
|
mardzo
|
Posted: Tue Jan 04, 2011 3:49 pm Post subject: |
|
|
Ok.A kde my doporučuješ dať auto opraviť v BA?To si myslel ako že su šlendriany? |
|
Back to top |
|
|
Odinson
|
Posted: Wed Feb 09, 2011 11:23 pm Post subject: |
|
|
Tak som sa dockal nadrzky, poslal mi ju ten clovek co som ho spominal vissie. Za dvacku ako nava. Vymena trvala asi 15 min. _________________ Fo Fu comfort - 1,6 - 16V, cierna metaliza, 8x airbag... normalna cierna 2003 |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|