View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Dydy
|
Posted: Fri Oct 01, 2010 12:24 pm Post subject: Slovakia - Portugal - Slovakia |
|
|
Po dovolenke najazdenych 53 300km, kedze mame v Spanielsku dve rodiny a jednu v Rakusku no a doma perfektne auto po zabehu tak sme sa s manzelkou vybrali na navstevu. Trvalo nam to 30 dni, prejdenych 8 krajin a 8300km, najvzdialenejsie miesto Lisabon, najvyssie miesto autom Edelweissspitze 2571m.n.m., dvakrat cez Alpy a raz cez Pyreneje, spotreba nam vysla 4,9l/100km. Auto si zasluzi absolutorium, absolutne ziaden problem, ani po absolvoni stupani a klesani ako na vysokohorskej alpskej ceste, dolomitoch, svajciarskych sedlach a pyrenejach.
Musim uznat, ze aj ked mame male auto tak ten podvozok ma cosi do seba. Ako mi povedal kamarat "...ujko Ford uz mal davno pasovu vyrobu, ked sa este japoncici nahanali s mecikmi..."
Fusiky behali vsade, ale najviac v Taliansku a Spanielsku. Ale asi nebol den, kedy by sme nejaky nestretli.
[/img]
edit by admin: autor to hodil do jedneho prispevku, kde sa pise o kilometroch, ale osobne si myslim, ze toto si naozaj zasluzi samostatny topic - vytvoril som ho, nadhera ! _________________ 1.4 TDCi, 2007 |
|
Back to top |
|
|
Gil
|
Posted: Fri Oct 01, 2010 1:59 pm Post subject: |
|
|
Tak to gratulace, taková porce km, to se jen tak nevidí _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
|
Back to top |
|
|
GaZ
|
Posted: Fri Oct 01, 2010 10:41 pm Post subject: |
|
|
kde je tlacitko "Like"? _________________ Ford Fusion Flair X - 1.4 Duratec 16V - Sea Grey
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sat Oct 02, 2010 8:21 am Post subject: |
|
|
teraz pozeram, bol si aj v La Coruni ? tam hra moje oblubene futbalove muzstvo ... ake je to mesto ? pekne ? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sat Oct 02, 2010 9:00 am Post subject: Re: Slovakia - Portugal - Slovakia |
|
|
Dydy wrote: | ...ujko Ford uz mal davno pasovu vyrobu, ked sa este japoncici nahanali s mecikmi... |
http://www.youtube.com/swf/l.swf?video_id=S4KrIMZpwCY _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Dydy
|
Posted: Sat Oct 02, 2010 9:32 pm Post subject: |
|
|
La Coruna je fakt nadherne mesto pri atlantiku, su tam priamo v mese krasne plaze a kopa zelene, maju tam uplne inu klimu ako na vychode ci v strede Spanielska, je tam dost vlhko a podla domacich tam aj casto prsi. My sme na celej ceste mali stale krasne pocasie, aj ked tu bola taka kosa. Za celych 30 dni nam prsalo, no prsalo, to skor len take mrholenie v priebehu dvoch dni a pocas dvoch noci.
Inak spanieli nenormalne ziju futbalom, ked sme povedali Slovakia, hned nas tlapkali a hovorili nam, ze sme poslali domov Talianov. _________________ 1.4 TDCi, 2007 |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Oct 03, 2010 7:00 am Post subject: |
|
|
take krasa, dakujem ... a ten futbal, samozrejme, rivalita ITA - SPA je velka, takze oni fandili urcite nam
kedy ste to vlastne tam boli ? v akom obdobi ? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Dydy
|
Posted: Sun Oct 03, 2010 1:09 pm Post subject: |
|
|
Vyrazili sme v sobotu 21 augusta a vratili sme sa v nedelu 19 septembra. Vychadzalo to 18 dni dovolenky a 30 kalendarnych dni, boli tam dva sviatky tak sme dva dni dovolenky usetrili. Spali sme rozne, teda okrem spania u rodin, v kempoch, penzionikoch a aj maximalne v dvojhviezdickovych hoteloch vyhoda bola, ze za priatelnu cenu noclahu boli v cene ranajky, jednu noc sme spali v aute, no vlastne pri aute na talianskej riviere na plazi na lavickach, to som trochu zle casovo zmenezoval, o jednej v noci tam bolo 33 stupnov. Tak sme si s manzelkou uzivali talinsku romantiku.
Isli sme uplne volne, nic sme nesilili a uzivali sme si to, netlacil nas cas, ani ziadne rezervacie. Ja este ani dnes poriadne neviem aky je datum a cas. Samozrejme nejake body sme mali zhruba urcene, ale ci nam presun trval dva alebo tri dni nas netrapilo. Uplne kazdu noc sme sa v pohode vyspali.
Inak, v Chamonix sme videli bieleho Fusika s ceskou znackou tusim Eckova to bola. _________________ 1.4 TDCi, 2007 |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Oct 03, 2010 7:11 pm Post subject: |
|
|
Dydy wrote: | jednu noc sme spali v aute, no vlastne pri aute na talianskej riviere na plazi na lavickach, to som trochu zle casovo zmenezoval, o jednej v noci tam bolo 33 stupnov. Tak sme si s manzelkou uzivali talinsku romantiku. |
tak, ked som videl ja 1krat more, stopom som siel do Talianska, Lignano, Bibione ... mal som 25r a 4 noci som spal na plazovych lehatkach to bola romantika ... stale rano ma zobudili tie mechanizmy co cistili plaz
Inak pozeram, ze si, ste si to uzivali, to sa mi paci, velmi. Taketo dovolenky sa nedaju porovnat s nejakymi All Inclusive ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Dydy
|
Posted: Sun Oct 03, 2010 8:26 pm Post subject: |
|
|
All Inclusive neviem porovnat, lebo sme este neboli. Jasne, ze taketo cesty nepodnikame kazdy rok, chodime aj po Slovensku a Cesku, mame radi aktivne dovolenky.
Do Spanielska sme chodili letecky do Barcelony k jednej rodine do Amposty a potom vlakom do Madridu k druhej rodine. No a ta rodina z Madridu (tak to je teda ine mesto) sa vlani prestahovala do Santiaga de Compostela. A SKYEurope uz nelieta, iba ani neviem kto do Girony. Tak ked sme zratali náklady a skonstatovali sme, ze by sa to oplatilo aj autom ale na dlhsi cas a bude zazitkov jak hovado a aj je. Tahat to non-stop sme odmietli.
Musim povedat, ze aj navigacia nam hodne pomohla, dost to ulahci orientaciu a usetri cas hlavne v mestach, ale treba to sem-tam kontrolovat s mapou. Na zapade dobre funguju POI body, ci uz byvanie, zaujimavosti alebo obchody a aj dopravne informacie, teda ta nasa to podporuje.
A ozaj skoro som zabudol, spanieli aj Zilinu registrovali, ze postupila do LM. Celkom dobre to cloveku padne, ked im vysvetli, ze ZA na espezetke nie je Zaragoza ale Zilina/Slovakia. Porozdavali sme aj nejake vlajocky a tak... Len keby chalani aj nejaky ten bodik uhrali, myslim, ze to je asi najlepsia prezentacia Slovenska.
No a samozrejme perlicka, v Barcelone pod Sagradou Familiou v jednej ulicke je polsky obchod, kde sa da kupit totalne podpultovy tovar na spanielske pomery ako krowky a mak. Ale poliakov sme stretali takmer vsade aj v Portugalsku. _________________ 1.4 TDCi, 2007 |
|
Back to top |
|
|
picinko
Joined: 28 Dec 2008 Posts: 132 Location: Komárno, momentálne Veľký Kýr
|
Posted: Sun Oct 03, 2010 9:00 pm Post subject: |
|
|
Dydy wrote: | All Inclusive neviem porovnat, lebo sme este neboli. Jasne, ze taketo cesty nepodnikame kazdy rok, chodime aj po Slovensku a Cesku, mame radi aktivne dovolenky.
Do Spanielska sme chodili letecky do Barcelony k jednej rodine do Amposty a potom vlakom do Madridu k druhej rodine. No a ta rodina z Madridu (tak to je teda ine mesto) sa vlani prestahovala do Santiaga de Compostela. A SKYEurope uz nelieta, iba ani neviem kto do Girony. Tak ked sme zratali náklady a skonstatovali sme, ze by sa to oplatilo aj autom ale na dlhsi cas a bude zazitkov jak hovado a aj je. Tahat to non-stop sme odmietli.
Musim povedat, ze aj navigacia nam hodne pomohla, dost to ulahci orientaciu a usetri cas hlavne v mestach, ale treba to sem-tam kontrolovat s mapou. Na zapade dobre funguju POI body, ci uz byvanie, zaujimavosti alebo obchody a aj dopravne informacie, teda ta nasa to podporuje.
A ozaj skoro som zabudol, spanieli aj Zilinu registrovali, ze postupila do LM. Celkom dobre to cloveku padne, ked im vysvetli, ze ZA na espezetke nie je Zaragoza ale Zilina/Slovakia. Porozdavali sme aj nejake vlajocky a tak... Len keby chalani aj nejaky ten bodik uhrali, myslim, ze to je asi najlepsia prezentacia Slovenska.
No a samozrejme perlicka, v Barcelone pod Sagradou Familiou v jednej ulicke je polsky obchod, kde sa da kupit totalne podpultovy tovar na spanielske pomery ako krowky a mak. Ale poliakov sme stretali takmer vsade aj v Portugalsku. |
Tak to ti môžem povedať, že poliaka nájdeš všade. A viem, že na ten smer ich jazdí s kamiónmy veľa. _________________ Ford Fusion, 1,4i, 16V, Duratec 10/2006 Tango metalíza, červené fólie, Chiptuning, Alpine autorádio, ešte neviem koľko koní tam mám |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Oct 03, 2010 11:29 pm Post subject: |
|
|
Dydy: zasa spomienky ... Barcelonu milujem, pre mna je to najkrajsie mesto na svete. Bol som tam najskor na jeden kvazy studijny pobyt, Erazmus ... a o rok som tam vzal aj manzelku ... a aj jej sa to mesto zapacilo ... bol som aj na zapase Barcelony na Nou Campe, no co Ti mam viac hovorit ? naozaj to mesto milujem, uplne vsetko ... ten zivot, ti ludia, aj nocny zivot ... ulice a tie plaze, to je krasa .. metro ... a pan Gaudi ... ten tomuto mestu dal "svoju tvár" a preto je Barcelona taka aka je ... proste uzasna ...
ked som tam bol 1.krat --- letel som tam 25.oktobra .... pamatam si to ako dnes ... o par dni u nas Vsech svatych, padal sneh vtedy ... a ja som sa v Barcelone kupal v mori a chodil v tricku ... samozrejme, ze plaze uz boli prazdne, uz bolo po sezone davno, voda chladnejsia, ale pre mna pohodka von bolo okolo 20 az 25st
P.S. ti , ktori neviete, nepoznate Gaudiho ... dajte si do googlu "Gaudi Barcelona" ... dajte si vyhladat obrazky a kochajte sa ... a verte, ze na zivo je to nieco nadherne ... aj Sagrada Familia samozrejme ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Dydy
|
Posted: Mon Oct 04, 2010 12:06 pm Post subject: |
|
|
Barcelona je fakt zazitok, mozem potvrdit, ma taku svoju specificku atmosferu, ktoru nezazies asi nikde inde. Na mna osobne z mnozstva europskych miest nalepsie posobi Madrid, ten mi pripada taky kludnejsi a pohodovy, ale samozrejme nema more. Je to vsetko vec vkusu a osobnych pocitov. Je ale jasne, ze su to vsetko krasne mesta. Ja som sa dobre citil aj v Lisabone a aj pred casom v Parizi. Ono je dobre si to vsetko skusit na vlastnej kozi, teda ak sa da. Ci uz si zajazdit, alebo ist medzi ludi do hromadnych prostriedkov, do obchodov a hlavne komunikovat, ono je to krasne z tych peknych klimatizovanych zajazdakov, ale je to take chladne, clovek pobeha pamiatky, ale nenapachne tak tym zivotom. Ale aj za to samozrejme musime byt vdacni. Moji rodicia boli radi, ze sa dostali do Madarska a do Bulharska.
Inak, mne sa paci aj vo Francuzku, oni maju tiez taku pohodovu mentalitu. Tam ale nemame nikoho, tam chodime len tak na blink.
Presne ako pises Dulius, aj my sme tam (Barcelona a okolie) letecky chodili v oktobri, uplna phoda, ani sa mi ta voda nezdala chladnejsia, teloty ako v lete u nas a plaze boli prazdne a aj ceny nizsie. Druha vec bola, ze aj rodina mala volnejsie, lebo oni v lete makali. _________________ 1.4 TDCi, 2007 |
|
Back to top |
|
|
|