View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
JaroL
|
Posted: Sun Aug 29, 2010 3:30 pm Post subject: Príliš tvrdý podvozok, hlučný ventilátor |
|
|
Čaute
Asi pred týždňom som kpil Ford Fusion 1,6 16V. Zatial som s ním celkovo spokojný, len mi vadí príliš tvrdý podvozok, najmä keď idem po štrkovej ceste, dosť do drnčí vo vnútri a cítiť tvrdé njárazy aj keď zase na druhej strane na dobrej ceste v zákrutách drží ako ďábel. Okrem toho mi vadí aj dosť veľká hlučnosť ventilátora chladiča motora najmä keď motor beží na volnobeh. Vtedy motor ani nepočuť len ten ventilátor. Chcem sa opítať, či sa to dá nejak upraviť. |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Sun Aug 29, 2010 8:37 pm Post subject: |
|
|
Ventilátor sa zopína pri zapnutej klimatizácie, takže keď ju vypnete po zhruba 20 sekundách prestane ísť aj ventilátor a je počuť len tichý motor 1,6. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Aug 30, 2010 8:55 pm Post subject: |
|
|
A pokud jde o ten podvozek. Je to prostě Ford. Sice o proti konkurenci možná tvrdší, ale plně funkční a v zatáčkách to drží. Například Fusion mě v zatáčkách mile překvapil. Za ty roky už sem si na ten tvrdší podvozek zvyknul a nedám na něj dopustit.
Taky ale záleží, co tam máš za rozměr pneu. Třeba při těch R15, co tu má většina je to celkem v pohodě, ale s R16 se to může zdát možná trochu tvrdší. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Thu Sep 02, 2010 6:35 pm Post subject: |
|
|
Jo mate pravdu, v zatackach to je ako dabel, budte radi ze je tvrdsi ako by mal byt prilis mekky, bohuzial nemame volitelne tlmice. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
picinko
Joined: 28 Dec 2008 Posts: 132 Location: Komárno, momentálne Veľký Kýr
|
Posted: Thu Sep 02, 2010 6:54 pm Post subject: |
|
|
Marekskk wrote: | Jo mate pravdu, v zatackach to je ako dabel, budte radi ze je tvrdsi ako by mal byt prilis mekky, bohuzial nemame volitelne tlmice. |
Tie by neboli problém ale sú trošku drahšie. Mne sa tiež páči ten podvozok a hlavne na tých našich slovenských cestách ak sa to dá nazvať cestou. Skôr necestou. _________________ Ford Fusion, 1,4i, 16V, Duratec 10/2006 Tango metalíza, červené fólie, Chiptuning, Alpine autorádio, ešte neviem koľko koní tam mám |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Thu Sep 02, 2010 7:26 pm Post subject: |
|
|
Asi máte stejný cesty jako u nás _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
picinko
Joined: 28 Dec 2008 Posts: 132 Location: Komárno, momentálne Veľký Kýr
|
Posted: Thu Sep 02, 2010 7:30 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Asi máte stejný cesty jako u nás |
Poviem takto československo. _________________ Ford Fusion, 1,4i, 16V, Duratec 10/2006 Tango metalíza, červené fólie, Chiptuning, Alpine autorádio, ešte neviem koľko koní tam mám |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Thu Sep 02, 2010 9:29 pm Post subject: |
|
|
Ako, až na niektoré výnimky mám pocit, že sa v tomto podcenujeme. Ak nerátam úsek Trnava-Bratislava a jednorúrový tunel Branisko mám pocit, že naše diaľnice sú porovnateľné so západnými. Taktiež aj cesty, nie je to až také zlé akoby sa mohlo zdať, je pravda, že sa objavia diery, ale tie sú aj na západe. Najväčší problém je v mestách, mimo miest je to v poriadku. No napr. Žilina tento rok urobila masívnu obnovu ciest a chodníkov prakticky v celom meste a najmä s dôrazom na okrajové mestské časti a samozrejme aj úplne centrum, miesta kde sa 15 - 20 rokov nič nerobilo.
Ano sú cesty, ktoré sú v katastrofálnom stave ale myslím, že to nie je také zlé ako sa o tom hovorí. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
JaroL
|
Posted: Sun Sep 05, 2010 2:18 pm Post subject: |
|
|
Ahojte
Opäť sa pripájam do diskusie a chcem poopraviť svoju mienku o tvrdom podvozku. Nedalo mito a pozrel som si pripomienky ohľadom správneho hustenia pneumatík na Forde Fusion na tejto stránke a tak som sa cestou z práce zastavil na benzínke a skontroloval si tlaky v pneu. A poviem Vám, že som bol prekvapený keď som nameral na predných len 2 a na zdných len 1,6. Tak predné som hneď dofúkal na 2,4 a zadné na 2,2. Hneď to malo iný efekt na "drncavých" cestách. Akože stále cítiť tú tvrdosť podvozku, ale už to nie je také nepríjemné ako pred tým. Myslím že je taká zásada, že čím tvrdší podvozok, tým by malo byť pneu natlakované na vyššie tlaky aby tie nerovnosti neznášala len pneumatika ale aj tlmenie.
A čo sa týka jazdy v zákrutach, predtý som jazdil na felícii, ktorá má mäkký podvozok a veru na tej som sa bál ísť väčšou rýchlostou do zákruty, kdežto s Fordom je to paráda. |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Sun Sep 05, 2010 8:29 pm Post subject: |
|
|
JaroL wrote: |
A čo sa týka jazdy v zákrutach, predtý som jazdil na felícii, ktorá má mäkký podvozok a veru na tej som sa bál ísť väčšou rýchlostou do zákruty, kdežto s Fordom je to paráda. |
No ale co mam robit ja ked na felde som nejazdil a Fusion sa mi zda v zakrutach neisty ??? To ked su aj horsie auta tak dovidenia. Ale je pravda, ze 130 v zakrutach sa asi necakalo, ze bude Fusion jazdit ked ho konstruovali. (ako, prejde aj tak ale treba jemne s volantom) _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Sep 05, 2010 9:28 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Ako, až na niektoré výnimky mám pocit, že sa v tomto podcenujeme. Ak nerátam úsek Trnava-Bratislava a jednorúrový tunel Branisko mám pocit, že naše diaľnice sú porovnateľné so západnými. Taktiež aj cesty, nie je to až také zlé akoby sa mohlo zdať, je pravda, že sa objavia diery, ale tie sú aj na západe. Najväčší problém je v mestách, mimo miest je to v poriadku. No napr. Žilina tento rok urobila masívnu obnovu ciest a chodníkov prakticky v celom meste a najmä s dôrazom na okrajové mestské časti a samozrejme aj úplne centrum, miesta kde sa 15 - 20 rokov nič nerobilo.
Ano sú cesty, ktoré sú v katastrofálnom stave ale myslím, že to nie je také zlé ako sa o tom hovorí. |
chlape, pod sa pozriet na vychodne Slovensko ... trosku zmenis nazor, vazne _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Sun Sep 05, 2010 10:23 pm Post subject: |
|
|
Dulius je to OT ale na východe som často, dokonca poznám až úplny východ (Snina a okolie) a nemám pocit, že by to bolo až moc zlé. A to jazdím aj po bočných cestách( napr skratka Košice - Vranov cez Sačurov a potom po takých ,,poľných" cestách. Napr. vo Francúczku nemali o nič lepšie cesty, v Rakúsku opravovali dilatácie na diaľniciach rovnako ako u nás... tak som to myslel. Len Slováci si stále myslíme ako sa tu máme zle a na západe je všetko úžasné. Ale aj čo sa týka hygieny, napr. záchody v Taliansku, Francúzsku, či také možno drobnosti ako čistota chodníkov, vykosenie parkov a pod. pokiaľ to nie sú vyslovene turistické centrá je to strašné.
Stačilo mi raz absolvovať cestu po týchto krajinách a osobne budem radšej tu u nás tráviť voľné chvíle. Dokonca aj v Chorvátsku to bolo lepšie čo sa týka ciest, či hygieny ako v tom Francúzsku
Sorry za výrazný OT ale nedalo mi nereagovať. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá
Last edited by Liboro on Sun Sep 05, 2010 10:30 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Sep 05, 2010 10:25 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Dulius je to OT ale na východe som často, dokonca poznám až úplny východ (Snina a okolie) a nemám pocit, že by to bolo až moc zlé. A to jazdím aj po bočných cestách( napr skratka Košice - Vranov cez Sačurov a potom po takých ,,poľných" cestách. Napr. vo Francúczku nemali o nič lepšie cesty, tak som to myslel. |
nepoznam francuzsko, takze sorry ... ale napriklad mi staci ist do Ciech, kde maju ovela lepsie cesty, aj na okrskoch, ale mozno je to len moj pohlad na vec _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Mon Sep 06, 2010 8:41 pm Post subject: |
|
|
No jestli jsou u nás lepší cesty, tak to u vás bude teda slušnej tankodrom. Počkej, jaký budou v čechách cesty zase po zimě. To budou zase chybět kusy silnice Asi záleží, v jakym kraji to je. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Tue Sep 07, 2010 8:50 am Post subject: |
|
|
sme ozaj OT
minule som isiel po fest rozbitej ceste MT-Ziar n Hronom a nejaki blbci tam nie ze opravili diery, ale nainstalovali tie bobulky do asfaltu, co funguju ako odrazky asi dva dni, potom sa odrazka vybije a dalej to uz sluzi len na odskakovanie kolies a zvysenie moznosti smyku. niekto ma dobru znamost na sprave ciest.
dnes rano som vbehol do diery v ceste pri prechode pre chodcov, skoro som odvalil koleso. stali tam dvaja policajti, akoze davali pozor, ci chodci dobre idu. keby mali v ruke lopatu a raz za cas drbli do tej diery trocha strku, boli by mnou vynalozene peniaze na dane vyuzite lepsie.
kus dalej som brzdil kvoli dvom traktorcekom, ktore kosili travu pri ceste. kosia toho roku castejsie ako ja na mojej zahrade, trava je ako na golfovom ihrisku. dnes, samozrejme, kosili cez rannu spicku, nie v noci, to ani nahodou. a mali zo sebou policajtske auto, ktore davalo pozor, aby nemohol nikto traktory obehnut, kolona sa spravila od strecna az po zilinu 5-6 km.
mam bohovsky rad dute hlavy. _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
|