View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ladin
|
Posted: Tue Jun 22, 2010 5:16 am Post subject: |
|
|
Tak u mého Fofu vrzal jako u mnohých dalších plast u pravého A sloupku - vyřešeno kouskem gumy.
Pak sedačka spolujezdce - prostříknutí zespodu WDčkem zabralo.
Dále se vrzání objevilo u zadních levých dveří a postupně a hlavně za velkého tepla se rozšířilo na všechny dveře. Stačilo promazat silikonovým olejem těsnící gumy dveří.
Posledním vrzajícím dílem byl zatím spodní pant opěradla zadní levé sedačky. Taky stačilo stříknout WDčkem. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
|
TREK
|
Posted: Mon Jun 28, 2010 8:10 pm Post subject: Re: Vrzganie vpravo vzadu. |
|
|
TREK wrote: | bol som dnes za znamym vo forde v ba a zistili sme ze ten hluk vydava zamok. Cena noveho 157 Euro ,to som nebol ochotny dat ,tak som po prichode domou zacal rozoberat zadne dvere.
Prisiel som na pricinu a dufam ,ze som ju uspesne odstranil.
pricinou je vôla v kulise otvarania dveri medzi kluckou a zamkom,je to spajane plastovymy kolikmy a tie maju velku volu. Kulisa tym padom narazala o zamok a to vytvaralo zvuky .na miesto narazu som nalepil sek. lepidlom gumu a tiahlo/kulisu /som obalil buzirkou. nakoniec som cely zamok premazal hustou vazelinou. Dvere su uz teraz na zahrkanie tiche ,co predtym neboly. Uvydime zajtra . Cas straveny nad dveramy cca 1.5 hodinky.vsetko |
Pani mam to vyriesene. Vrzganie u mojho fofu malo za pricinu uz viac krat spominany lanovod na spodku auta pri kolese. Premazal som to vazelinou v spreji a to ticho sa neda popisat. Som kludny a spokojny,asi som si to zapricinil sam umyvanim wapkou. uz viem co mam mazat a ak bude treba tak premazem. _________________ FORD FUSION ,RIVAL X,1.4l,80hp,TANGO,
6X AIRBAG,KLIMA, denne svietenie,
2 DIN PIONEER,195X55 R16´ |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Mon Jun 28, 2010 8:36 pm Post subject: |
|
|
popripade nejake foto toho co si mazal mozes poslat, len pre upresnenie _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
TREK
|
Posted: Mon Jun 28, 2010 10:43 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | popripade nejake foto toho co si mazal mozes poslat, len pre upresnenie |
pofotim a dam na forum _________________ FORD FUSION ,RIVAL X,1.4l,80hp,TANGO,
6X AIRBAG,KLIMA, denne svietenie,
2 DIN PIONEER,195X55 R16´ |
|
Back to top |
|
|
zeli
|
Posted: Wed Jul 07, 2010 3:06 pm Post subject: vrzání na pravoboku za tepla |
|
|
To nanervylezoucí vrzání na pravoboku za tepla a sucha je opravdu způsobené lanovodem ruční brzdy. Ale !!!! - vrzání dělá úchyt bowdenu(kulatá objímka z černé gumy), kterým je bowden připevněn do výřezu v nosníku úchytu pravého zadního ramene. Jde tu guma na gumu a když je to nasucho, tak se ztoho line ten randál. Postříkal jsem nazkoušku tu objímku olejem a rázem je ticho. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Thu Jul 08, 2010 9:05 am Post subject: Re: vrzání na pravoboku za tepla |
|
|
zeli wrote: | To nanervylezoucí vrzání na pravoboku za tepla a sucha je opravdu způsobené lanovodem ruční brzdy. Ale !!!! - vrzání dělá úchyt bowdenu(kulatá objímka z černé gumy), kterým je bowden připevněn do výřezu v nosníku úchytu pravého zadního ramene. Jde tu guma na gumu a když je to nasucho, tak se ztoho line ten randál. Postříkal jsem nazkoušku tu objímku olejem a rázem je ticho. |
No to by mohlo byť ono. Skusim pozrieť. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Jul 09, 2010 11:55 am Post subject: |
|
|
Ve středu po nočním dešti taky začalo něco otřešně vzat a rachotit na pravé straně (jakoby na B sloupku). Pak to na chvíli přestalo a včera jak se to na slunku nahřálo,tak zas to dělalo. Po chvíli jízdy (že by vychlazení klimou?) to opět přestalo...
Zajímalo by mě,co to je,protože to je fakt hnusný zvuk a ani bouchání do všech těch plastů nepomůže
zeli: Fotneš to, prosím tě, at víme co to je?
Díky _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
palo.789
|
Posted: Mon Jul 12, 2010 10:24 pm Post subject: vrzání |
|
|
Mě pomohla rada uživatele Makx ze dne 5.4.2010. Nalepil jsem ze vnitř na ten plast samolepící těsnění do dveří. Momentálně to vydává zvuk jako když se o sebe třou v kufru dva balíky petlahví. Neuměl jsem to rozebrat tak jsem to těsnění tam vsunul jen přes škvíru která vznikla po vytažení těsnění dveří. Teoreticky jsem vlastně zabránil kontaktu plastového dílu s karoserií. Zatím je to 14 dnů a klid. Jestli to skutečně pomohlo bude jasné až po zimě, protože v tu samou dobu jsem namazal taktéž lanovod jak se zde píše. |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
|
Back to top |
|
|
Szabados
|
Posted: Fri Aug 13, 2010 12:06 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | Dělá nám to asi tohle,protože to dělá při dešti-jakoby se vyplavil ten "maz" a pak to vrže |
jóó, už jsem to taky mazal _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 - Colorado Red - PP
do provozu 10/2008
7,3 l/100km
na statistiku mám DrivEx |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Sun Aug 15, 2010 6:20 pm Post subject: |
|
|
Nové zjištění: asi to nebude tím deštěm (dneska pořádně pršelo a byl klid) -nejspíš to nebude ten lanovod.
Včera to otřešně rachotilo když bylo venku teplo a zapla se klima (tzn. bylo to nahřáté a na to se pustil studený vzduch)...takže to bude něco vevnitř...vycházelo to bud z těch plastů u sedadla spolujezdce nebo z B sloupku _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Mon Sep 06, 2010 7:44 pm Post subject: |
|
|
Našemu Fofínovi zase vržou teď už obě přední sedadla. V únoru je poslední garance. Budu je chtět vyměnit. Už je opravovali celkem třikrát. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
lukna
|
Posted: Wed Sep 08, 2010 11:14 am Post subject: Vrzání u pravých zadních dveří |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | Jak ste se bavili o tom lanovodu ruční brzdy,tak co to je?
Je to jedno z tohodle (nikdo zatím nebyl schopný pořádně napsat o co jde)?
http://img185.imageshack.us/gal.php?g=dsc00756j.jpg
Dělá nám to asi tohle,protože to dělá při dešti-jakoby se vyplavil ten "maz" a pak to vrže |
Tak mě to dělalo také to uchycení toho lanovodu.Nejlépe sem se k tomu dostal od pravých zadních dveří.Je to hned pod dveřmi směrem ke kolu.Ale než jsem zjistil co to vrzá tak jsem se málem zbláznil |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
|
Back to top |
|
|
lukna
|
Posted: Wed Sep 15, 2010 3:39 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | Tak který to prosímtě je? |
Nějak se v těch fotkách nemůžu z orientovat.O víkendu pojedu na chatu tak vlezu pod auto a vyfotím a pokusím se vložit |
|
Back to top |
|
|
|