Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kupanie, termalne kupaliska

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sedlaq

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

Jo, a namířeno mám k Vám na Slovensko (jako skoro každý rok Wink )
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

a kam presne to ides ? Cool
sedlaq

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

Někam k termální vodě. Dunajskou Stredu, Velký Meder, Štůrovo už jsme navštívili několikrát, ještě jsme nebyli V Podhájské a Kováčové. Tak asi tam. Vyhledáváme soukromé kempy, nejlíp to funguje ve Velkým Mederu, ale tam už jsme byli asi 6x.
Uvítám dobrý tip Wink
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Jul 24, 2007 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

ja som z vychodu, spominas same madarske mesta ... tak neviem ...
Slovensky raj poznas? to je ine kafe ...
jader

PostPosted: Wed Jul 25, 2007 10:52 am    Post subject: Reply with quote

Ja som tiež z východu a najradšej dovolenkujem práve v tých " maďarských" miestach. Hore písal že ide niekde k termálnej vode a tá tu na východe je nedostupná. V okolí Košíc je minimálne 5 vrtov s termálnou vodou ktoré buď vlastní SPP a nepustí, alebo ľudia by za tie pozemky chceli státisíce za m2. Tak tu na východe máme h.....o. Keď sa chceme okúpať tak ideme do Maďarska. Závisť a "lachvatosť" na peniaze sú jedny z mála zlých vlastnosti väčšiny "východniarov". Uvediem príklad : V Kavečanoch prenajala firma pozemky, ktoré ľudia roky nevyužívali. Keď tam postavila vleky a začala zarábať, tak "lachvatí východniari" začali vykrikovať že im dali málo lebo tam pekne zarobia. Pritom z vlastných penazí by tam nikdy neinvestovali ani korunu a zem by ležala ladom dodnes. Tí "Maďari na južnom Slovensku" majú skoro v každej dedine termálne kúpalisko a nešomrú, že im dali málo za pozemky, lebo vedia že v lete prenájmu dve izby v dome na ubytovanie za 10000 Sk na týžden x 8 týždnov = 80.000 Sk, plus predajú nejakú zeleninu či melóny hosťom a každý rok majú 100.000 nezdanených v kapse. Celé dediny sú pekne upravené z daní čo zaplatia návštevníci za služby a vstupné na kúpaliská. Ale my "východniari" sa budeme byť do pŕs že to sú "naše žeme a my ich nedáme a nebudze dachto druhy zarabac na našom"! Slovenský raj je pekný ale komu by sa chcelo v 40°C horúčavách behať po lese. Lepšie je podľa mna pri vode. Choď sa pozrieť koľko Košičanov je hneď za hranicami na kúpaliskách v Maďarsku.(Szaroszpatak, Tiszaujvarosz a pod.) a to je tak 50 až 100 km ďaleko a predsa sa im to oplatí resp. páči.
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Jul 25, 2007 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

jader: totalne vo vsetko s tebou suhlasim a verim ze prides na stretko v KE.

ohladom tych kupalisk termalnych, presne tak, minule som na to pozeral na mape, najblizsie na Slovensku je v poprade, Aquacity, ale to je asi najdrahsie temalko v Europ, neskutocne ceny tam maju, odomna je to takych 130km, blizsie mam madarske termalka, kde som este nebol, ale planujem, neviem ake tam su ceny ...

o tych vrtoch, yooo, aj tu pri Durkove su nejake termalne vrty, moznost kupaliska, ale stoji to a stoji, sakra.
icask

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 6:31 am    Post subject: Reply with quote

Podhajsku dobre poznam. Tam chodia hlavne chory na liecenie. Nie je spatne ale treba si uvedomit ze ty chory niekedy vyzeraju divne. Je tam napr. sedaci hrozne slany a teply bazen, skvely na relax, iba to clovek nesmie prehnat. Max 20 min lebo ta to zabije. Ak mas aj deti tak podhajska radsej nie. Je pravda, ze za posledne 3 roky som tam nebol, ale osadenstvo sa tam nemeni uz 20 rokov. Domaci su tu celkom prijemny a vesely.

Kovacova : tam som nebol uz davno. Celkom pekny areal a hlavne tam bolo viac tienu ako v sturove.
sedlaq

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 6:40 pm    Post subject: Reply with quote

Přestože vyhledáváme termální lázně, nevyhledáváme v nich ty přehřáté sedací bazény. Tam vypadají divně i ti zdraví - nechápu, jak můžou několik hodin setrvávat na jednom místě v bazénu a čekat na tu "svoji" masážní trysku. Přitom je všude napsáno doporučení zdravotníků o max. délce pobytu ve vodě do 20 minut. Kampak asi chodí na toaletu? Fuj Evil or Very Mad Naštěstí součástí termálních koupališť jsou i sportovní bazény a bazény s tobogány pro doufám normální lidi.
Back to top
scoop_sk

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 6:05 am    Post subject: Reply with quote

Ja odporucam kupalisko voi Vrbove, nedaleko Kezmarku. Je tam aj termal, bol som tam koncom juna a parada. Mas tam asi 3 bazeny s normalnou vodou, 1 termal a myslim ze by uz mali byt spristupnene aj tobogany s dalsimi bazenmi, ked som tam bol nieco tam stavali...Perfektne na oddych, hned vedla je aj kemping s bungalovmi, a aj luxusnejsie domceky. Odporucam, a aj cena sa zda byt taka priemerna. Wink
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 7:09 am    Post subject: Reply with quote

Vrbov poznam, ale nemal som ho rad. Uz to dali dokopy? chodil som tam ako dieta s rodicmi, ale stale to bolo v dost zlom stave, tak ako to tam vyzera teraz?
Ako mladenec som tam bol asi raz, bol tam ten jeden termalny pramen, ale bolo tam kopec starych ludi a to nie je nic pre mna - sediet medzi starymi starymi ludmi ... Confused

inak na bycikli som chodil do Vrbova, ale nie na kupalisko, ale vedla nalavo na tie rybniky a am sme sa kupavali. Z Hrabusic je Vrbov cez Sp. Stvrtok asi 17km vzdialeny.
jader

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 9:15 am    Post subject: Reply with quote

Toho roku som bol v najväčších horúčavách na dovolenke s Fusionom na južných kúpaliská tak ich trocha obodujem:
1. Santovka = 1- (hodnotenie), 3bazény + sedacie bazéniky, trošku chladnejšia voda, kľud tichúčko, tá (-) za slabšie služby (iba 2 občerstvenia)
2. Dunajská Streda = 1, 6 bazénov, 2 sedacie, rekonštruujú taký prechodový bazén (von aj dnu), minigolf, tenis, a iné športy všetko v o.k. akurát že som tam bol v nedeľu tak tam bolo kopec ľudí + plavčíci to tam majú na háku
3. Štúrovo = 1, ešte pred dvoma rokmi to bola 1* ale keď sa to stálo vyhľadávané miesto tak je tam počas prázdnin neskutočne veľa ľudí + voda v tých horúčavách bola veľmi teplá, jediný bazén v ktorom sa dalo osviežiť bol ten s vlnami, plavčíci si tam robia svoju prácu na 1* + služby a výber občerstvenia sú na 1*
4. Sládkovičovo (Vincov Les) = 1, príjemne ma prekvapili, zrekonštruovali bazény, voda perfektná osviežujúca, služby nie ako v Štúrove ale postačujúce(dostatočný výber jedál aj pitia), veľmi sa nám tu páčilo tak sme tu boli dvakrát
5. Senec (prírodné kúpalisko) = 1, super miesto na oddych, všetci šmýkania chtiví sa presunuli do aquaparku, tak pri vode bolo kopec miesta, voda osviežujúca, služby na 1*

Upozornujem že to sú moje osobné skúsenosti a hodnotenie vychádza z požiadaviek mojich a mojej rodiny. Išlo o jednodnové pobyty. Týžden v Santovke a v Sládkovičove by bola asi nuda, ale v ostatných mestách by sa po večeroch dalo voľako "kultúrne" vyžiť. Všetky kúpaliská boli čisté a udržiavané (areál, WC a pod.) Ceny vstupeniek sa pohybovali od 35 Sk na osobu v Senci po 150 Sk na osobu v Štúrove. Niekde majú rodinné zľavy tak ma celodenné vstupné (4 osoby) aj s parkovným vyšlo priemerne 400 Sk počas dovolenky na den.
Back to top
View user's profile Send private message
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum