View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sedlaq
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 6:21 pm Post subject: |
|
|
Jo, a namířeno mám k Vám na Slovensko (jako skoro každý rok ) _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 6:36 pm Post subject: |
|
|
a kam presne to ides ? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 8:10 pm Post subject: |
|
|
Někam k termální vodě. Dunajskou Stredu, Velký Meder, Štůrovo už jsme navštívili několikrát, ještě jsme nebyli V Podhájské a Kováčové. Tak asi tam. Vyhledáváme soukromé kempy, nejlíp to funguje ve Velkým Mederu, ale tam už jsme byli asi 6x.
Uvítám dobrý tip _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 8:26 pm Post subject: |
|
|
ja som z vychodu, spominas same madarske mesta ... tak neviem ...
Slovensky raj poznas? to je ine kafe ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Wed Jul 25, 2007 10:52 am Post subject: |
|
|
Ja som tiež z východu a najradšej dovolenkujem práve v tých " maďarských" miestach. Hore písal že ide niekde k termálnej vode a tá tu na východe je nedostupná. V okolí Košíc je minimálne 5 vrtov s termálnou vodou ktoré buď vlastní SPP a nepustí, alebo ľudia by za tie pozemky chceli státisíce za m2. Tak tu na východe máme h.....o. Keď sa chceme okúpať tak ideme do Maďarska. Závisť a "lachvatosť" na peniaze sú jedny z mála zlých vlastnosti väčšiny "východniarov". Uvediem príklad : V Kavečanoch prenajala firma pozemky, ktoré ľudia roky nevyužívali. Keď tam postavila vleky a začala zarábať, tak "lachvatí východniari" začali vykrikovať že im dali málo lebo tam pekne zarobia. Pritom z vlastných penazí by tam nikdy neinvestovali ani korunu a zem by ležala ladom dodnes. Tí "Maďari na južnom Slovensku" majú skoro v každej dedine termálne kúpalisko a nešomrú, že im dali málo za pozemky, lebo vedia že v lete prenájmu dve izby v dome na ubytovanie za 10000 Sk na týžden x 8 týždnov = 80.000 Sk, plus predajú nejakú zeleninu či melóny hosťom a každý rok majú 100.000 nezdanených v kapse. Celé dediny sú pekne upravené z daní čo zaplatia návštevníci za služby a vstupné na kúpaliská. Ale my "východniari" sa budeme byť do pŕs že to sú "naše žeme a my ich nedáme a nebudze dachto druhy zarabac na našom"! Slovenský raj je pekný ale komu by sa chcelo v 40°C horúčavách behať po lese. Lepšie je podľa mna pri vode. Choď sa pozrieť koľko Košičanov je hneď za hranicami na kúpaliskách v Maďarsku.(Szaroszpatak, Tiszaujvarosz a pod.) a to je tak 50 až 100 km ďaleko a predsa sa im to oplatí resp. páči. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Jul 25, 2007 12:33 pm Post subject: |
|
|
jader: totalne vo vsetko s tebou suhlasim a verim ze prides na stretko v KE.
ohladom tych kupalisk termalnych, presne tak, minule som na to pozeral na mape, najblizsie na Slovensku je v poprade, Aquacity, ale to je asi najdrahsie temalko v Europ, neskutocne ceny tam maju, odomna je to takych 130km, blizsie mam madarske termalka, kde som este nebol, ale planujem, neviem ake tam su ceny ...
o tych vrtoch, yooo, aj tu pri Durkove su nejake termalne vrty, moznost kupaliska, ale stoji to a stoji, sakra. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
icask
|
Posted: Thu Jul 26, 2007 6:31 am Post subject: |
|
|
Podhajsku dobre poznam. Tam chodia hlavne chory na liecenie. Nie je spatne ale treba si uvedomit ze ty chory niekedy vyzeraju divne. Je tam napr. sedaci hrozne slany a teply bazen, skvely na relax, iba to clovek nesmie prehnat. Max 20 min lebo ta to zabije. Ak mas aj deti tak podhajska radsej nie. Je pravda, ze za posledne 3 roky som tam nebol, ale osadenstvo sa tam nemeni uz 20 rokov. Domaci su tu celkom prijemny a vesely.
Kovacova : tam som nebol uz davno. Celkom pekny areal a hlavne tam bolo viac tienu ako v sturove. _________________ FO FU 1,4 TDci 12/2005 od 11.2008 uz VW Passat 1,9 TDi |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Thu Jul 26, 2007 6:40 pm Post subject: |
|
|
Přestože vyhledáváme termální lázně, nevyhledáváme v nich ty přehřáté sedací bazény. Tam vypadají divně i ti zdraví - nechápu, jak můžou několik hodin setrvávat na jednom místě v bazénu a čekat na tu "svoji" masážní trysku. Přitom je všude napsáno doporučení zdravotníků o max. délce pobytu ve vodě do 20 minut. Kampak asi chodí na toaletu? Fuj Naštěstí součástí termálních koupališť jsou i sportovní bazény a bazény s tobogány pro doufám normální lidi. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
|
Back to top |
|
|
scoop_sk
|
Posted: Fri Jul 27, 2007 6:05 am Post subject: |
|
|
Ja odporucam kupalisko voi Vrbove, nedaleko Kezmarku. Je tam aj termal, bol som tam koncom juna a parada. Mas tam asi 3 bazeny s normalnou vodou, 1 termal a myslim ze by uz mali byt spristupnene aj tobogany s dalsimi bazenmi, ked som tam bol nieco tam stavali...Perfektne na oddych, hned vedla je aj kemping s bungalovmi, a aj luxusnejsie domceky. Odporucam, a aj cena sa zda byt taka priemerna. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Jul 27, 2007 7:09 am Post subject: |
|
|
Vrbov poznam, ale nemal som ho rad. Uz to dali dokopy? chodil som tam ako dieta s rodicmi, ale stale to bolo v dost zlom stave, tak ako to tam vyzera teraz?
Ako mladenec som tam bol asi raz, bol tam ten jeden termalny pramen, ale bolo tam kopec starych ludi a to nie je nic pre mna - sediet medzi starymi starymi ludmi ...
inak na bycikli som chodil do Vrbova, ale nie na kupalisko, ale vedla nalavo na tie rybniky a am sme sa kupavali. Z Hrabusic je Vrbov cez Sp. Stvrtok asi 17km vzdialeny. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Fri Jul 27, 2007 9:15 am Post subject: |
|
|
Toho roku som bol v najväčších horúčavách na dovolenke s Fusionom na južných kúpaliská tak ich trocha obodujem:
1. Santovka = 1- (hodnotenie), 3bazény + sedacie bazéniky, trošku chladnejšia voda, kľud tichúčko, tá (-) za slabšie služby (iba 2 občerstvenia)
2. Dunajská Streda = 1, 6 bazénov, 2 sedacie, rekonštruujú taký prechodový bazén (von aj dnu), minigolf, tenis, a iné športy všetko v o.k. akurát že som tam bol v nedeľu tak tam bolo kopec ľudí + plavčíci to tam majú na háku
3. Štúrovo = 1, ešte pred dvoma rokmi to bola 1* ale keď sa to stálo vyhľadávané miesto tak je tam počas prázdnin neskutočne veľa ľudí + voda v tých horúčavách bola veľmi teplá, jediný bazén v ktorom sa dalo osviežiť bol ten s vlnami, plavčíci si tam robia svoju prácu na 1* + služby a výber občerstvenia sú na 1*
4. Sládkovičovo (Vincov Les) = 1, príjemne ma prekvapili, zrekonštruovali bazény, voda perfektná osviežujúca, služby nie ako v Štúrove ale postačujúce(dostatočný výber jedál aj pitia), veľmi sa nám tu páčilo tak sme tu boli dvakrát
5. Senec (prírodné kúpalisko) = 1, super miesto na oddych, všetci šmýkania chtiví sa presunuli do aquaparku, tak pri vode bolo kopec miesta, voda osviežujúca, služby na 1*
Upozornujem že to sú moje osobné skúsenosti a hodnotenie vychádza z požiadaviek mojich a mojej rodiny. Išlo o jednodnové pobyty. Týžden v Santovke a v Sládkovičove by bola asi nuda, ale v ostatných mestách by sa po večeroch dalo voľako "kultúrne" vyžiť. Všetky kúpaliská boli čisté a udržiavané (areál, WC a pod.) Ceny vstupeniek sa pohybovali od 35 Sk na osobu v Senci po 150 Sk na osobu v Štúrove. Niekde majú rodinné zľavy tak ma celodenné vstupné (4 osoby) aj s parkovným vyšlo priemerne 400 Sk počas dovolenky na den. |
|
Back to top |
|
|
|