View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ivan
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 8:37 am Post subject: |
|
|
Chtěl bych se zeptat na Mia, jestli mu už dodali FF ? Psal, že si auto objednával 5.5. to už je ale víc než 2,5 měsíce. Prodejci říkají dodání max. 2,5 měsíce.Tak fakt nevím, jen doufám že ty auta nabyli na tom kamione který boural v Maďarsku |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 8:52 am Post subject: |
|
|
mia, no zrejme pravne na ziadny kompenzaciu narok nemas (predpokladam ze mas podobnu zmluvu ako som mal ja), ale myslim ludsky ak natrafite na dostatocne empatickeho predajcu mozete nejake "odskodne" dostat. Niekto tu uz pisal ze dostal nejaku vybavu navyse ako bolestne. Dajte potom vediet ci ste cosi dostali, nech slintame _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
Ladus
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 5:02 pm Post subject: x |
|
|
O
Last edited by Ladus on Fri Jul 20, 2007 5:07 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
Ladus
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 5:04 pm Post subject: |
|
|
Ivan wrote: | Chtěl bych se zeptat na Mia, jestli mu už dodali FF ? Psal, že si auto objednával 5.5. to už je ale víc než 2,5 měsíce. Prodejci říkají dodání max. 2,5 měsíce.Tak fakt nevím, jen doufám že ty auta nabyli na tom kamione který boural v Maďarsku |
Objednával jsem Fusion 23.5. u Charouze. Prodejce mi řekl, že kvůli dovolené v Německu a velkému zájmu o tento vůz nemám auto čekat dřív než na konci srpna, spíš ještě mezi zuby něco procedil o začátku září.
Do firmy jsme objednávali Focusy a k odběru byli taky za tři měsíce. Takže 3 měsíce čekací doba je normál a nikterak bych se neobával.
Odložil jsem i prodej současné FoBIE na kterou jsem měl již kupce. Člověk se hold musí přizpůsobit a jednat s rozvahou. |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 5:22 pm Post subject: |
|
|
Velmi mě mrzí, že někteří z Vás stále ještě čekáte na Fusiona, přestože jste jej objednávali dříve než já a navíc Mia dokonce ve stejném autosalonu Vypadá to teď jako kdybych snad k Fusionu přišel dříve nějakou nečistou cestou. Nic takového, napadá mě jedině, že vliv mohl mít fakt, že se jim třeba líbilo moje Mondeo, které jsem měl domluveno na protiúčet (nakonec jsem jim ho nenechal), taky jsme tam s manželkou byli několikrát osobně s přáním, aby auto bylo právě v červnu - měli jsme významné výročí a auto bylo právě k němu. Vliv taky může mít, že jsme skoro místní, tedy jsme taky potenciální zákazníci jejich servisu. Nebo jen obyčejná náhoda, že někdo nevydržel čekat a měl stejné požadavky na nadstandardní výbavu a barvu jako my. Přeji Vám, abyste se brzy dočkali a byli spokojeni jako my se ženou _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
Mia
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 5:59 pm Post subject: to sedlaq: |
|
|
Jej, mrzí ma, ak si si myslel, že si vo mne snáď vyvolal dojem o nejakom neférovom získaní vozidla. To ma ani nenapadlo. Veci sa najskôr majú tak, že vozidlo podľa Tvojich požiadaviek bolo vyrobené skôr a jednoducho sa ho podarilo bezproblémovo doviezť do ČR. Pochybujem, že by hrala úlohu Tvoja žiadosť o čo najskoršie dodanie, pretože rovnakú požiadavku sme mali aj my - predajcovi sme oznámili, že 7. 7. odchádzame na dovolenku a pokiaľ by to bolo možné, radi by sme išli už na novom. Predajca sľúbil, že na 99% sa to podarí. Pred odchodom sme už vedeli, že auto nebude a boli sme s tým, zmierení (ani by sme ho nestihli prihlásiť), pretože predajca povedal, že hneď po našom návrate (16. - 17. 7.) isto iste bude pripravené. Hneď sme utekali k mailu, no žiadna potešujúca správa nás nečakala. Na náš dotaz nám bolo povedané, že auto je vyrobené, ale je nejaký problém s dodávkou do ČR, že ho však čakajú každým dnom.
Mrzí ma akurát to, že každému povedia niečo iné. Nám tvrdia, že každý den auto dovezú, a komusi tu povedali, že dovoz viazne kvôli dovolenkám a nebude skôr ako koncom augusta (srpna). Zmluvu sme samozrejme ľštudovali, nič o pokute pri neskorom dodaní tam nie je, ale mailom máme potvrdenú dodaciu dobu - 8 týždnov. Ak by to bolo až na konci srpna, bolo by to takmer raz toľko, 15 - 16 týždnov! Keby sme takúto dodaciu lehotu vedeli hneď na začiatku, neboli by sme zmluvu uzatvárali, ale poobzerali by sme sa po aute na sklade. Určite sa budeme pýtať na kompenzáciu, a ak sa nič také nebude dať, budeme uvažovať aj o prípadnom odstúpení zmluvy.
Rozvaha nám, myslím, nechýba. Pôvodné vozidlo sme predávali tesne predtým, než nám malo byť nové auto dodané. Na kúpu nového sme totiž potrebovali peniaze z predaja a navyše sme ich museli meniť za české, kým je výhodný kurz. Nemohli by sme si dovoliť, aby nám predajca oznámil, že auto prišlo, máme si pon ísť, a my by sme len vtedy rýchlo realizovali predaj a menili peniaze. Navyše, ani pre kupcu nášho starého auta by to nebolo seriózne jednanie - neustále mu hovoriť, že naše auto ešte nedorazilo a preto sa predaj odkladá. Dokonca nie na konkrétny termín, ale možno na budúci týžden, mono na ten ďalší, a možno na koniec augusta... |
|
Back to top |
|
|
Ladus
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 6:21 pm Post subject: Re: to sedlaq: |
|
|
Pokud se prodejce neustále vymlouvá, tak to určitě není seriózní jednání. Nicméně bych si vyžádal Všeobecné obchodní podmínky, kde musí být jasně zpracováno případné odstoupení od smlouvy.
V mém případě Charouz má v podmínkách:
Kupující má právo jednostranně odstoupit od kupní smlouvy, jestliže prodávající není schopen splnit dodací lhůtu uvedenou ve smlouvě, včetně dodatečné lhůty 14 dní.
O náběhu této dodatečné lhůty je však kupující písemně informován.
Co se týče prodejců, musím říci, že jsem jich pár obešel a každý sliboval jiný termín. Byli i tací kteří tvrdily, že auto bude do dvou měsíců. Ale jak se říká ,,KDYŽ PTaČKA CHYTAJÍ, PĚKNĚ MU ZPÍVAJÍ !,, |
|
Back to top |
|
|
kimsen
|
Posted: Sat Jul 21, 2007 9:26 am Post subject: |
|
|
Tak ja som sa uz konecne dockal. Objednaval som 19.4. v CR vo Valasskom MEDZIRICI. Predajca mi sluboval termin dodania 6-8 tyzdnov. Do zmluvy dal 9t. plus rezervu 10 dni. Dostal som ho 20.7. Super.
Pri objednani mi dal vyhodu metalizu za 1000KC takze zlava 11 000 a termin dodania mi vyhovoval. LEnze to som este netusil kolko nervov ma to bude stat. Ak nedodali na termin tak som ziadal nejaku pokutu a bolo mi zdelene ak sa mi nepaci mozem od zmluvy odstupit. Ze nic navyse nedostanem. A mal som este problem s dodanim technicaku. Auto bolo a technicak nie. Takze do toho 20.7 som musel cakat na technicak. JA som potreboval auto prihlasit na svoju firmu v CR a hned s nim odcestovat. Dohodli sme sa s predajcom ze 19.7. bude vsetko. Bol som aj objednany na prihlasenie vozidla a technicak dosiel az vecer v tento den. Predajcovia sa ospravedlnovali ze za to nemozu. Takze som si musel objednat hotel a ostat cakat na prihlasenie do buduceho dna. Predajcovia boli super , mrzelo ich to. Ale oni su iba predajcovia a majitela to ani nehlo. Chodil tam ako poulicny pes a ani sa neospravedlnil. Ved ma na to ludi co ich plati. Myslel som ze po tychto problemoch co mi tato firma sposobila , ze to nejako pohne s majitelom. Ale marne. CHCES BER NECHCES NEBER. JA SOM UZ raz zlavu DAL . TAk mi to bolo tlmocene predajcom. Ale zlava bola za to ze som objednal v ich autosalone nie za to ze presvihnu termin dodania. Takze som vcera absolvoval prvu jazdu na Slovensko domov. Auto je super. PErfektne sedi na ceste. MRzi ma na tom len ten pristup majitela autosalonu. Aj ja vravim ze ked vtacka lapaju pekne mu spievaju. Predajcovia boli mili ale su to len predajcovia ktori o nicom nerozhoduju. Ak vam niekto nieco slubuje dajte si aj pokutu do zmluvy za jej nesplnenie. A tak uvidite ci to myslia seriozne alebo vas chytaju. Ja som ju nemal. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sun Jul 22, 2007 9:33 pm Post subject: |
|
|
kimsen: je mi luto tych tvojich problemov, ale auto mas doma a tes sa a gratulujem ! urcite sa stretneme na zraze v KE, tak skus reagovat aj v tomto topicu : http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=87
dik a prajem vela stastnych km ! + ak chces, nafot si svojho tatosa a ukaz nam ho ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Mia
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 7:25 am Post subject: Dodanie Ford Fusion-u |
|
|
Tak sme od včerajška v riadnom šoku. Vzhľadom na rozporuplné informácie o termíne dodania nášho vozidla sme znovu kontaktovali predajcu, upozornili ho na to, že uplynulo už 10 týždnov od objednávky (dohodnutých bolo a pýtali sme sa na možnosť nejakej kompenzácie. Odpoveď nás riadne prekvapila - naše auto je vraj od minulej strady v ČR, ale pod naším objednávkovým a dokonca aj výrobným číslom údajne prišlo úplne iné vozidlo. Jediné, čo sa vraj dalo v tej situácii urobiť, že predajcia spísal novú objednávku so štátnou prioritou a vozidlo bude v ČR začiatkom septembra. Ako kompenzáciu nám ponúkli satelitný navigačný systém.
Pripadá mi neskutočné, že z toho množstva vyrobených a dodaných vozidiel práve s naším nastal takýto problém. Je to neuveriteľné, ale keď sme sa rozhodovali pre nové auto, hovorili sme si, že by sme asi do toho nemali ísť, vzhľadom na našu smolu - takmer všetko, čo sme v poslednej dobe kupovali (TV, fotoaparát...) sa krátko po kúpe pokazilo. V podstate sme si robili srandu, ale skutočnosť predčila naše očakávania.
A ako sme sa rozhodli? Do septembra čakať nemôžeme, ohliadnuc od toho, že nám na jesen môžu povedať, že auto zasa nedorazilo a dostaneme ho až na Vianoce . Ale vážne, odstupujeme od zmluvy a dnes ideme FF kúpiť na Slovensku, do Trnavy. Od 1. 7. je totiž aj tu akcia, auto stojí 399 tis. v zrovnateľnej výbave ako FF Champion Ebony (nemá vyhrievané čelné sklo, ale má palubný počítač), majú ho na sklade a v piatok ho môžeme mať doma aj s techničákom. Vyjde nás to o cca 15 tis. Sk viac, ale bude to bez stresu a hlavne rýchlo. Teda, aspon dúfam, pri našom šťastí... |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 8:14 am Post subject: |
|
|
Mia, tak to je neskutocne, clovek by neveril, ze take nieco sa v dnesnej dobe moze stat ... takze v piatok mate auticko z TT doma, paradicka _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 8:49 am Post subject: |
|
|
dulius, Mia: stávají se i horší věci, dokud do výrobního procesu zasahují lidé, nemůžeš se divit ničem. A to ani nenaznačuju, že by třeba sdělení prodejce nemuselo být pravdivé - taky mohli tu objednávku zapomenout odeslat, nebo špatně vyplnit ....
Před pár lety jsem pro velkého zákazníka koordinoval nějakou úpravu počítačů, objednával se na to speciální hardware dělaný na zakázku někde v německu. Dodavatel dal závazný termín dodání. Ale v termínu díly nedorazily. Dodavatel dal nový termín s tím, že se zboží už je v ČR, ale zdrželo se na celnici. A dva dny po uplynutí nového termínu dodavatel oznámil, že zboží bude až za měsíc, protože ho ještě vůbec nevyrobili . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
Mia
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 9:08 am Post subject: Dodanie FF |
|
|
ano, jasné, stávajú sa aj horšie veci, je len zvláštne, že na ne máme neustále ,,šťastie" práve my. Keď povážiš, koľko áut sa objednáva, ako sme tlačili na to, aby to bolo čo najskôr, a nakoniec to dopadlo takto.
Tak sme to včera rozoberali a nemohli si nespomenúť na našu poslednú dovolenku pri mori spred cca 5 rokov - išli sme cez CK do Chorvátska autobusom. Mali sme nastupovať v Trnave, aj sme to mali v zmluve. V dohodnutý čas sme čakali na AS, autobus nikde. Keď prešla hodina a bolo neprevdepodobné, že by sa bus niekde zdržal, zavolali sme do CK. A oni že - kde ste, autobus už je v Bratislave a práve sa všetci rozčuľujú, lebo na vás čakáme. Skoro nás trafil šľak. Vôbec si nevšimli, že máme podľa zmluvy nástup v Trnave. Chceli, aby sme sadli na vlak (do Trnavy nás doviezol svokor a hneď išiel späť) a prišli do BA, čo sme odmietli - s dieťaťom a kuframi sa nám veru vlakom trmácať nechcelo. Trvali sme na tom, aby po nás prišli autom, inak zájazd zrušíme. Skutočne prišli. Ľudia v buse po nás zazerali, naoazaj to vyzeralo tak, že sme sa niekde zabudli my. Akurát delegátka nám dala nejaké tričká a fľašu vína ako ospravedlnenie.
To ale nebolo všetko. Prišli sme na hotel unavení a tešili sa, ako sa po ceste prvú noc vyspíme. Bolo cca 22. hodín, syn už spal, keď nám na izbe zazvonil telefón. A tam delegátka oznamovala, aby sme si zobrali najnutnejšie veci a išli hneď na pláž, lebo niekto do hotela nahlásil bombu. Muž vzal deky a nejaké bundy a noc sme potom strávili na plastových lehátkach na pláži. Bolo to vraj vôbec prvý raz, čo sa niečo také v Chorvátsku stalo.
No a aby toho nebolo málo, asi na tretí den som sa pri prechádzke potkla, spadla, rozbila si kolená a znefunkčnila fotoaparát.
Ospravedlnujem sa, že píšem od veci, to len pre ilustráciu - že sa u nás naozaj nie je čomu diviť.
Mimochodom, s tým FF to skutočne môže byť celkom inak, než nám bolo prezentované. Muž napríklad tvrdí, že možno niekto prišiel za predajcom, dal mu do kapse 5000 a naše auto bolo razom jeho . Čo myslíte, je aj niečo takéto reálne? |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 9:36 am Post subject: Re: Dodanie FF |
|
|
Mia: vy jse opravdu neuvěřitelní smolaři, to už snad ani není možné. Na tohle téma jsem někde viděl dokument, že do určité míry může i smůlu člověk ovlivnit, pesimista si tu smůlu víc bere a mín s ní bojuje, ale to neber osobně. V každém případě se spousta rizik dá minimalizovat tím, že s nimi počítáš a jsi na to připravená, takež když už na smůlu dojde, dokážeš se s ní vypořádat.
Že by prodejce vaše už hotové auto nechal někmu za úplatek není moc pravděpodobné, má k dispozici dost skladových aut po celé SR/ČR, může vzít auto i od jiného prodejce, který ho má skladem a taky se to běžně dělá. Auta objednaná pro konkrétní zákazníky nejsou v "nabídkovém systému", takže ten případný zájemce vůbec neví, že vaše auto existuje, tak se o něj ani nemůže zajímat . To mu ho muse prodejce sám od sebe nabídnout, ale proč byto dělal? To by musel mít lepší motivvaci, než 5000. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
Shorty
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 11:57 am Post subject: |
|
|
Mia: Tebe mi je líto, že to takhle u tebe dopadlo, my už to máme objednaný přes 11 týdnů a prej už to je v ČR, ale kdy to bude připraveno zas nikdo neví, abych nebyl stejnej případ jak ty, to bych byl fakt nasratý |
|
Back to top |
|
|
|