View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
DR
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 12:05 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | dzane wrote: | prisiel som uz na pumpu aj s 0 km dojazdom takže tomu celkom veriiim......tesnotka to bola presna, nikde naokolom cca 40km nebola pumpa.....bludil som na zahori jak deil a natankoval som az za stupavou...... |
myslim, ze ak ti palubak ukazuje dojazd nula, tak v pohode mas este dojazd nejakych min. 50km ...
ja som mal teraz na palubaku dojazd 35km a natankoval som 39litrov benzinu, takze este stale tam bolo 6litrov, teda u mna este stale cca 100km !, pohodka ... |
Já to mám třeba u mondea opačně, dojezd ukazuje 80kma u pumpy natankuju 61 litrů do 62 litrové nádrže.
V každém případě opravdu je hloupost vyjíždět nádrž do nuly, v dnešním provozu je to bez diskuze nebezpečné a u některých aut z konstrukčních důvodů přímo zakázané (třeba TDCi - bez paliva dojde okamžitě ke zničení vstřiků). _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
tribula
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 12:37 pm Post subject: |
|
|
Ked som robil ten pokus s dojazdom, tak mi ukazovalo dojazd 7km a napchal som do nadrze 43 litrov. Inak pri TDCi je zabezpecene aby nedoslo k uplnemu minutiu nafty. Auto "zdochne" skor ako sa minie cela nadrz. Niekde som o tom cital... tusim v prirucke? _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 08/2006 |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 2:33 pm Post subject: |
|
|
tribula wrote: | Inak pri TDCi je zabezpecene aby nedoslo k uplnemu minutiu nafty. Auto "zdochne" skor ako sa minie cela nadrz. Niekde som o tom cital... tusim v prirucke? |
hehe, ak by to nebolo zabezpecene, bola by to riadna blbost, keby to tak bolo, ze odidu vstreky _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 3:35 pm Post subject: |
|
|
tribula wrote: | Ked som robil ten pokus s dojazdom, tak mi ukazovalo dojazd 7km a napchal som do nadrze 43 litrov. Inak pri TDCi je zabezpecene aby nedoslo k uplnemu minutiu nafty. Auto "zdochne" skor ako sa minie cela nadrz. Niekde som o tom cital... tusim v prirucke? |
Mne to povedal predajca ked som si viezol auto prvy krat, palubny pocitac ukazoval 2km dojazd a predajca mi ako analfabetovy vysvetloval ze auto je pod urcitu hladinu paliva nastaveny na emergency rezim (menej taha, setri palivo) a ze je tam aj poistka, takze uplne minutie paliva nikdy nehrozi. Aj tak som tych 5km ku pumpe ma zovrety zadok ako sa patri. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 6:30 pm Post subject: |
|
|
Pánové s ropáčkama pozor Vy máte v nádrži jen 43 litrů! Benzinové verze 45 _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 8:48 am Post subject: |
|
|
zaujimave, to sa im oplati vyrabat 2 rozne nadrze s rozdielom 2L? Sila
Zase akcny radius mam aj pri 43L nadrzi nad 800km takze az take zle to nie je. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
tribula
|
Posted: Fri Jul 20, 2007 9:46 am Post subject: |
|
|
Podla mna maju nadrze rovnake a ten rozdiel tie 2 litre moze byt prave ta poistka proti zniceniu vstrekovania pri TDCi... _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 08/2006 |
|
Back to top |
|
|
Black storm
|
Posted: Sun Jul 22, 2007 5:34 pm Post subject: |
|
|
Tieto problemy chvalabohu neriesim, lebo nemam pocitac
Ak sa rozsvieti kontrolka idem natankovat a hotovo. _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 12/2004,
Mercedes Benz C 200 CDI Avantgarde, T model 5/2006,
Mercedes Benz 300 CE r.v. 1992, momentalne v renovacii |
|
Back to top |
|
|
dzane
|
Posted: Thu Jul 26, 2007 10:13 am Post subject: |
|
|
inak aj ked som si odoberal noveho fusiona tak ukazoval dojazd 0km ale hned som tankoval po 500 metroch......dobre to maju pri zlatych pieskoch vymyslene.....vela predajni aut a jedna predrazena pumpa.....seci co si kupia nove auto tam musia tankovat.......o 2 koruny myslim drahsi benzin ako kdekolvek inde......svine |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Jul 26, 2007 10:21 am Post subject: |
|
|
dzane wrote: | inak aj ked som si odoberal noveho fusiona tak ukazoval dojazd 0km ale hned som tankoval po 500 metroch......dobre to maju pri zlatych pieskoch vymyslene.....vela predajni aut a jedna predrazena pumpa.....seci co si kupia nove auto tam musia tankovat.......o 2 koruny myslim drahsi benzin ako kdekolvek inde......svine |
ta 0 na ukazovateli je v pohode, dosiel by si aj do Trnavy ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
siroB
|
Posted: Wed Aug 22, 2007 4:38 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | dzane wrote: | prisiel som uz na pumpu aj s 0 km dojazdom takže tomu celkom veriiim......tesnotka to bola presna, nikde naokolom cca 40km nebola pumpa.....bludil som na zahori jak deil a natankoval som az za stupavou...... |
myslim, ze ak ti palubak ukazuje dojazd nula, tak v pohode mas este dojazd nejakych min. 50km ...
ja som mal teraz na palubaku dojazd 35km a natankoval som 39litrov benzinu, takze este stale tam bolo 6litrov, teda u mna este stale cca 100km !, pohodka ... |
ja sice nemam palubny pocitatc, ale ukazovatel paliva bol uz uplne na nule, isiel som cca 10 km k najblizsej pumpe a ked som tankoval, voslo sa do nadrze 39 litrov! Cize cca 3 litre nafty tam este boli. Neodporucam jazdit takto na doraz - boli to nervy, ale na ten ukazovatel sa da spolahnut _________________ Ford FUSION 1.4 TDCi (2003) Čierna metalíza + zadny spojler |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Sat Aug 25, 2007 9:40 am Post subject: |
|
|
ze znicis vstrekovanie u naftaku ked sa ti minie palivo je nepravdepodobne. proste vsetko sa moze zavzdusnit a odvzdusnovanie u modernych motorov treba robit nielen na cerpadle, ale aj na vstrekovacoch - na kazdom zvlast - narobis si robotu, ale nic sa neznici, nema sa preco. mas velke motory, ktore maju ochranu pred pretocenim cez maximalne otacky riesenu tak, ze ti do palivovej sustavy pred cerpadlo v ohrozeni fukne tlakovy vzduch, inak by sa drahy motor pri poruche regulacie znicil len dobehom na zvyskove palivo v rurkach.
ina vec je benzinak, ked minies palivo, v poslednej faze cucas z nadrze aj vzduch a mas nedokonale spalovanie. nespalene kvapky paliva vojdu do vyfuku a nicis katalyzator, to je fakt.
nemam pocitac, len ukazovatel dojazdu. zvykol som si na jeho optimizmus pri natankovani, potom pesimizmus v strede objemu nadrze a opat optimizmus ku koncu. kontrolka sa zasvieti pri dojazde 80 km, ale zastanes na noc v garazi a rano mas zasa cez 100 km - podla neho. zmena dojazdu je casto aj teplotou okolia - vytiahnem auto z garaze - chladne - prejdem 30 km do roboty a odstavim na slnku. poobede je horuco a dojazd je optimisticky vyssi - objem paliva fakt stupol. raz pri novom aute som vysiel z domu s optimizmom na 65 km, po 15 km optimizmus klesol na nulu a este som presiel k najblizsej pumpe cez 20 km. natankoval som 42.8 l - pri velkosti nadrze podla technicaku 42 l. kedze vsade v informacnych papieroch a testoch bolo 45l ako velkost nadrze, fakt neviem, ako velka vlastne je. ma vsak vyrovnavaciu nadrzku na zmenu objemu pri zmene teploty okolia, teda vycucania paliva do dna sa nebojim. fakt je, ze ale tento stav neriskujem.
Last edited by vls on Wed Aug 29, 2007 9:05 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sat Aug 25, 2007 10:44 am Post subject: |
|
|
vls: netuším, o jakých motorech tady píšeš, ale rozhodně to neplatí pro TDCi.
Vstřikovače systému commonrail nesmí běžet naprázdno (=bez nafty), jinak opravdu dojde k jejich zničení. Nemusí to platit pro všechny výrobce, ale třeba Delphi tak odrovnáš na 100%. Na ochranu motoru se v tomto směru moc spoléhat nemůžeš.
Na systému common rail (TDCi) si doma nic neodvzdušníš, bez speciálního vybavení, které žádný garážista nemá.
Nebavíme se o jen tak nějakých hypotetických nafťácích, bavíme se zcela konkrétně o TDCi. Tak prosím neblbni lidem hlavu, ty jim nové vstřiky platit nebudeš. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Sun Aug 26, 2007 2:59 pm Post subject: |
|
|
DR:
nechcem nikomu robit zle.
nafta maze, keby to bezalo bez nafty dlho - ano - ale co by to dlho pohanalo ked tam nie je nafta, ze? prosim, dovzdelaj ma, ak vies, ako sa pri behu bez nafty vstrekovac moze znicit, napis to. inak je ta informacia o nicom - rovnako ako ze kosmodisk pomaha len nik nevie cim.
naozaj ta nemienim hnevat. |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Sun Aug 26, 2007 3:26 pm Post subject: |
|
|
DR :
este - prave som prebehol vsetky mozne stranky vratane domacej Delphi, nikde zmienky o behu bez nafty, upozornovanie na problemy pri zlej kvalite, zlej mazivosti nafty, poruchach kvoli sponkam a necistotam - to ano, inak nic.
chlapi co mate tdci, prosim, nez to tu doriesime, neskusajte hromadne jazdu bez nafty aby to nebolo na mna! |
|
Back to top |
|
|
|