Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Fusion 1,4 benzin anebo Fiesta 1,4 TDCi
Goto page Previous  1, 2

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DR

PostPosted: Sat Jul 07, 2007 8:50 am    Post subject: Reply with quote

dzane: když to budete brát jenom přes peníze, tak jako hranice, od kdy už se vyplácí diesel proti benzínu se udává najetí 30 a víc tisíc km za rok. Pak se vyšší pořizovací cena a servisní náklady dieslu vrátí v nákladech na palivo.

Podle mě do malých nákupních tašek, které najedou 10-15 tisíc km za rok, nemá smysl kupovat nafotvý motor - rozhodně ne kvůli finanční úspoře. Samozřejěm pro spoustu lidí je prostě nafťák pocitově lepší, nebo je peníze nezajímají, tak si ho koupí a je to v pořádku, já jim ho přeju. Ale do malého auta s nízký ročním kilometrovým proběhem je podle mě po zvážení všech pro a proti vhodnější benzínový motor.
View user's profile Send private message Visit poster's website
Maki

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Petrs wrote:
dzane wrote:
ja som tiez rozmyslal medzi fus a fiestou dal som 1,4 benzin fusion a nelutujeeeem, ze som to zaj....al (jak by povedal rytmus)....heh...temeraff

Ještě nevím jak na to, ale snad se to někde objeví.Chci reagovat na ten výběr fusiona. Mám objednanou 1,4 benzín ve výbavě ebony + metalíza, sklápění zrcátek, autom. klíma. No, čím více toho tady čtu, tím méně se na něj začínám těšit. Obvzlášť, když jsem si přečetl starou anketu o tom jak je kdo spokojený se svým fusikem. Číslo 63% nespokojených uživatelů mě vyděsilo.No a jak jsem četl závady, tak se mi ,,začaly podlamovat kolena,,
Když jsem vybíral auto, tak se do finále probojoval Fusion a fabia combi.Už jsem šel pro fabku (o 25000Kč dražší v té samé výbavě),ovšem na poslední chvíli jsem si to rozmyslel (své slovo měla i manželka,která nakonec vybrala i barvu tango).Nyní mám Felici 1,3 a jsem s ní celkem spokojený, hlavě proto, že jenom tankuji benzín a dolívám vodu do ostřikovačů. Nové auto jsem chtěl z důvodu pohodlí jak cestujících, tak
nakládání např. kočárku.Hold jsem ten typ, který si sám neudělá na autě skoro nic. A ani nechci, protože auto má jezdit a ne se opravovat a nebo dodělávat to nebo ono na co se ve fordu úmyslně zapomněli.Doufám, že až ho budu mít, budu zde moct napsat i něco pozitivního na toho Fusiona.

Petrs,
budes spokojny.
Paci sa mi veta od DESTROY: od fabky nikdo nic moc neocakava a of forda ocakavas vsetko mozne.
Je to svata pravda, tiez som mal fabku a od fusiona cakam zazraky.

Je to skvele rodinne auto a pre rodinu navrhnute.

<25tis KM = benzin.
>25tis KM = diezel.

Maki
View user's profile Send private message
Stinpy

PostPosted: Fri Oct 12, 2007 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

Ak sa mozem vyjadrit, tak ja dnes aj trochu lutujem, ze som siel do diesla....ono to rozbiehanie v meste na krizovatkach ..na to si nezvyknem..s benzinom to je pohodovejsie.....ale aspon ta spotreba je lepsia...aj ked este nedosahuje tu reklamovanu...je o nieco vyssia...ale tak mozno to je aj tym, ze mam X-Plus so 16tkami kolesami a este je len v zabehu v podstate...3000 km...ono na dialnici ale pohodicka...Priznam sa vsak, ze som neriadil benzinovu verziu.....
jader

PostPosted: Mon Oct 15, 2007 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

môj osobný názor
fusion 1.4. benzín - rodinnejšie auto, veľký kufor, nízka nakladacia hrana rýchlo sa zohreje motor, časté kratšie jazdy
fiesta diesel - druhé auto v rodine, resp. slobodný človek, resp. bezdetný alebo starší manželský pár, dlhšie jazdy (ale o tom už bola reč)

mám 1.4. benzín a postačuje ( cca 15 km denne, 2x dovolenka( 10000 km ročne) 4 osoby komplet zbalené v pohode) no pokiaľ by bola dobrá cena a výbava bral by som 1,6 benzín
Back to top
Palo_M3

PostPosted: Tue Dec 09, 2008 8:55 pm    Post subject: Fiesta VS Fusion Reply with quote

Hmm... mame doma Fiestu 1.4 TDCi aj Fusin 1.4 Benzin ...
Skoda, ze som tento web nenasiel skor ...
Ale ak chce aj teraz niekto nejake info, nech sa kludne ozve.
EX - Ford Mondeo MK4FL 1.6 EcoBoost
EX - Ford FIESTA 1.4 TDCi ChampionX - OUT
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Sep 13, 2009 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

Dneska se vedle nás postavila sestřička FoFíčka - Fiestička ...dokonce Ocean Smile
Tak malé foto-srovnání Cool

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum