View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Jan 21, 2009 8:16 am Post subject: |
|
|
vidim same negativa leasingu ... ja osobne si nestazujem ... a opakujem, mam v leasingu specialnu poistku voci kradezi a totalke, takze s tou poistkou neprerobim ... asi tolko k tomu
pekny den _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Jan 21, 2009 8:58 am Post subject: |
|
|
Aka specialna? Daj tip. Mas tie podmienky poistky naštudovane? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Jan 21, 2009 1:00 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Aka specialna? Daj tip. Mas tie podmienky poistky naštudovane? |
nemam to nastudovane dokladne ... pri uzatvarani zmluvy nam maklerka ponukla specialne pripoistenie, par desiatok korun mesacne navic zaplatim ... bolo to presne pre situacie pri totalke a kradezi, ze ta poistka zabezpeci aby som neprerobil, aby ta cena bola OK _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Jan 21, 2009 1:06 pm Post subject: |
|
|
No myslim si dulius, že v každom prípade je kryty vlastnik vozidla a to pri leasingu nebudes.
Ak by si mal možnosť, skus to naskenovat a niekde zavesit, pozriem to. (robim rizikara pri hypotekach, v poistkach sa trochu vyznam) _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Gil
|
Posted: Wed Jan 21, 2009 1:11 pm Post subject: |
|
|
Předpokládám, že to je připojištění na novou cenu vozidla při plnění a ne na amortizovanou jak je při klasické pojistce _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Jan 21, 2009 1:41 pm Post subject: |
|
|
No ja mam havarijku na novu cena vozidla. Poistne na 411 tis.Sk cena rocne nieco nad 10 tis. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
breit
Joined: 16 Jun 2008 Posts: 103 Location: Praga mater urbium
|
Posted: Wed Jan 21, 2009 6:18 pm Post subject: |
|
|
Já si pamatuji, že když jsme auto kupovali, měli jsme také nabídku na připojištění v případě totální havárie. Odmítli jsme s tím, že se to prostě nesmí stát. Jak vidno stalo se... Poučení pro příště _________________ FUSION Ebony, Frozen White, 1.4i 16V 59kw Duratec, 06/2008 |
|
Back to top |
|
|
Peris
|
Posted: Thu Jan 22, 2009 12:38 am Post subject: GAP |
|
|
Ja jsem si to pripojisteni k leasingu taky poridil - jmenuje se to "Pojisteni porizovaci ceny GAP" - stalo to 12.000,-Kc na 3 roky. Konkretne se jedna o toto: http://www.maxima-as.cz/carins.php?id=01
Je to pripojisteni na kradez a totalni havarii, ktere kryje rozdil mezi castkou zaplacenou havarijnim pojistenim a porizovaci kupni cenou vozu. Tak spim o neco klidneji a za ty penize mi to stalo. Jo a do leasingu jsem sel jenom proto, ze byl "s nulovym navysenim" - neco jako nabizi Ford dnes na 5let, tak ja ho mel na 3roky. (RPSN je cca 1,5%) _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Ebony 09/2007 |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Jan 22, 2009 8:10 am Post subject: Re: GAP |
|
|
Peris wrote: | Ja jsem si to pripojisteni k leasingu taky poridil - jmenuje se to "Pojisteni porizovaci ceny GAP" - stalo to 12.000,-Kc na 3 roky. Konkretne se jedna o toto: http://www.maxima-as.cz/carins.php?id=01
Je to pripojisteni na kradez a totalni havarii, ktere kryje rozdil mezi castkou zaplacenou havarijnim pojistenim a porizovaci kupni cenou vozu. Tak spim o neco klidneji a za ty penize mi to stalo. Jo a do leasingu jsem sel jenom proto, ze byl "s nulovym navysenim" - neco jako nabizi Ford dnes na 5let, tak ja ho mel na 3roky. (RPSN je cca 1,5%) |
bingo ! mame to iste ... ja to mam cez http://www.maximabroker.sk/ .. to su rovnake firmy ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
voto
|
Posted: Thu Jan 22, 2009 9:13 pm Post subject: |
|
|
No nevím, ale podle té fotečky mě to jako totálka nepřipadá. A jinak zlaté české ručičky opraví vše a pak to ještě dobře prodají jako "nebourané"...
Jinak taky držím palce při jednánís leasingovkou apod. _________________ Poďme z vesela,promile dve celá... |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Thu Jan 22, 2009 9:16 pm Post subject: |
|
|
No podle fotky zvenku ne, ale záleží spíš jak to bude vypadat, až to odstrojí. A podle toho, co píše v prvnim příspěvku, no nevim nevim. Jako možná se dostaneš na nějakou celkem rozumnou cenu za opravu, ale to by si to nesměl dávat do zanačkovýho servisu a používat origo díly. Třeba ty polosy a různý další díly použít z jiný šikovný bouračky. Opravit se toho dá dost, ale záleží, jestli to za ty peníze stojí. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Thu Jan 22, 2009 9:20 pm Post subject: |
|
|
voto wrote: | No nevím, ale podle té fotečky mě to jako totálka nepřipadá. A jinak zlaté české ručičky opraví vše a pak to ještě dobře prodají jako "nebourané"... |
Však práve, že ani mne to tak nepripadá, keď vidím, čo dáva jeden "odborník" z našej dediny dokopy za búranice, tak nato sa bojím pozrieť v akom je to stave, pri predstave, že niekto v tom bude jazdiť ma zamrazí.A dá to típek dokopy. Teraz som u neho videl Peugeot 406 combi evidentne bočný náraz,vyzeralo by to na stĺp,strom, bok pretlačený do viac ako 1/3 auta(ludia na pravej strane by nemali šancu) a opraví to.Takže to breit-ove je oproti tomu len skrabnutie laku... _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Thu Jan 22, 2009 9:38 pm Post subject: |
|
|
Jako ano. To co má breit je možná opravitelný. Ale nesmělo by to bejt na leasing a ještě by přišel o záruku. Je jasný, že nějakej šikovnej klempíř si s tim poradí, navíc když máš dostupnost dílů z vrakoviště apod. Ale zatim těžko podle tý fotky říct, jak je na tom to co je pod těma plechama. Jak je na tom motor, náprava, převodovka apod. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Jan 23, 2009 9:58 am Post subject: |
|
|
Liboro wrote: |
Takže to breit-ove je oproti tomu len skrabnutie laku... |
Ja viem čo myslis, moj prvy pohlad na breitove FoFu bol s podobnym pocitom. No berte to z ekonomickeho hladiska. Lebo oprava pri tak vysokom poškodeni sa jednoducho neoplati. Ako píšete, treba zosumarizovať všetky veci čo treba vymenit, napočítať to ako kúpu nahradnych dielov, podla možnosti nových. Neviem kde sa da prist lacno ku komponentom z búračiek. A samozrejme plus cena práce. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
breit
Joined: 16 Jun 2008 Posts: 103 Location: Praga mater urbium
|
Posted: Sat Jan 24, 2009 10:57 am Post subject: |
|
|
Včera jsem mluvil s tím technikem co dělal rozpočet a řekl mi, že to nevidí dobře. Že mu oprava vyšla na 280tis vč. DPH.
Ještě jsem tu zprávu neviděl, tak nevím co by se tam všechno mělo měnit... _________________ FUSION Ebony, Frozen White, 1.4i 16V 59kw Duratec, 06/2008 |
|
Back to top |
|
|
|