View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin

|
Posted: Sun May 13, 2007 8:32 pm Post subject: |
|
|
hegadura wrote: | pre vls :
prosim ta, aky typ nosica mas od elsagroup, OPEN alebo YAK ( cierny alebo hlinik ) ako vyzera na aute a ako sa montuje na strechu. Zaujimalo by ma ci sa montuje do upevnovacich bodov, ktore by mali byt na streche pod gumenymi listami alebo sa nosic upevnuje pomocou bocnych uchytiek. Predajca Fordu predava stresny nosic do monaznych bodov aj s gumenymi listami, ktorymi sa nahradia gum. listy od vyroby za cca 5000,- Sk. |
ja mam tie original od Fordu, ano je to tak ako pises, v KE som za neho zaplatil 5300 Sk a montaz bola v pohode... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
ladin

|
Posted: Mon May 14, 2007 9:43 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | 4. zapinanie a vypinanie dialkovych svetiel sa mi nezda velmi dobre vyriesene |
Ahoj zatím Fusiona nemám, ale mám ho ve výběru, můžeš prosím blíž popsat jak se zapínají dálková světla a proč si myslíš že to není dobré? |
|
Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Mon May 14, 2007 9:53 am Post subject: |
|
|
ladin wrote: | dulius wrote: | 4. zapinanie a vypinanie dialkovych svetiel sa mi nezda velmi dobre vyriesene |
Ahoj zatím Fusiona nemám, ale mám ho ve výběru, můžeš prosím blíž popsat jak se zapínají dálková světla a proč si myslíš že to není dobré? |
mě se zdá dobré, stačí páčku přitáhnout k sobě, vypíná se stejným pohybem. Páčka se vždy vrátí do původní polohy. _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
 |
ladin

|
Posted: Mon May 14, 2007 9:55 am Post subject: |
|
|
peca wrote: | ladin wrote: | dulius wrote: | 4. zapinanie a vypinanie dialkovych svetiel sa mi nezda velmi dobre vyriesene |
mě se zdá dobré, stačí páčku přitáhnout k sobě, vypíná se stejným pohybem. Páčka se vždy vrátí do původní polohy. |
Dík za vysvětlení, asi je to o zvyku. |
|
Back to top |
|
 |
Milhaus
|
Posted: Mon May 14, 2007 1:35 pm Post subject: |
|
|
Fo-Fu máme od pátku 11. 5. 2007, za víkend jsem s ním najezdil asi 250 km a jsem opravdu spokojený. Jediné co mě zarazilo byla absence protihlukové vložky pod kapotou motoru a spodního krytu motoru, no uvidíme jak to půjde dál. Jo a ještě máme docela super výbavu EBONY a ani v té není chromová mřížka chladiče ,ale jezdit s ním bude nejvíc mamka a ta si na takových maličkostech nepotrpí  _________________ Fusion 1,4 Duratec (05/2007) Modrá OCEAN |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon May 14, 2007 3:35 pm Post subject: |
|
|
ladin wrote: | peca wrote: | ladin wrote: | dulius wrote: | 4. zapinanie a vypinanie dialkovych svetiel sa mi nezda velmi dobre vyriesene |
mě se zdá dobré, stačí páčku přitáhnout k sobě, vypíná se stejným pohybem. Páčka se vždy vrátí do původní polohy. |
Dík za vysvětlení, asi je to o zvyku. |
ano, nebol som zvyknuty, uz je to OK  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Mon May 14, 2007 7:35 pm Post subject: |
|
|
hegadura :
je to YAK, na stranke je navod s obrazkom, stoji na plechu gumovymi papucami medzi gumovou listou a okrajom strechy, drzi bocnymi prichytkami. naschval som nechcel ist do montaznych bodov pod listy, to uz radsej pozdlzne nosice natrvalo - neumann. toto si posunies kam potrebujes podla nakladu, nahodis ci zhodis za 10 min. fakt je, ze to tam asi nie je dobre mat dlho, lebo prichytky odtlacaju tesniacu gumu na dverach. den jazdy bude v pohode, potom zlozim a dam zasa az ked bude treba nieco viezt - u mna tak 1-2 x do roka, auto je dost velke a nosic treba len mimoriadne. a - aj ked odtlaci na chvilu tesnenie, voda ti dnu nepotecie, lebo mas dvere tesnene dvoma gumami, ze jo.  |
|
Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Thu Jun 07, 2007 5:52 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | mne to na pravu nohu tiez pekne fuka, tak neviem, cital som aj na inom fore o tom, takze to asi vada nebude ... |
Taky mi foukalo na nohy pri nastaveni foukani na hlavu. Vcera sem nahodou prisel na to, ze kdyz pootocim ovladacem kousek po smeru hodinovych rucicek (mezilehla hodnota mezi ofukovanim hlavy a ofuk. nohou), na nohy temer prestane foukat a zacne vice foukat na hlavu ze stredovych vyduchu.
Citit je to hlavne pri nastaveni ventilatoru na 3 a 4. Vyzkousej, ja sem ted s foukanim spokojeny...  _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
 |
DANID

|
Posted: Tue Jun 26, 2007 9:18 pm Post subject: rezerva |
|
|
ked sme u toho tak aj rezerva je pekne blbo vyriešena,zdlhavé vyberanie,šrobovanie,a zdvihak na kolesa pod nou,aj s klučom.A naradie žiadne.nedoriešené,odflaknuté. _________________ FORD FUSION 1,4TDCI,2004,COMFORT FRESH. |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Tue Jun 26, 2007 10:40 pm Post subject: Re: rezerva |
|
|
DANID: s rezervou toho moc nevymyslíš, další možnost je dát ji ven, pak je dostupná, sice se u toho zasviníš, ale vytáhneš ji i když máš plný kufr. Taky ti ji můžou líp ukrást.
Na druhou stranu, kolikrát jsi už píchnul a musel měnit rezervu? Já už párkrát kolo měnil, ale vychází mi to minimálně 100 000 ujetých km na jedno píchnutí, možná spíš 200 000km. U většiny aut jsem nikdy žádný defekt neměl. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
xxnobodyxx

|
|
Back to top |
|
 |
destroy
|
Posted: Wed Jun 27, 2007 4:29 pm Post subject: |
|
|
Ja zase musim suhlasit s tym ze je to zatial najnepraktickejsie umiestnene koleso. Mal som uz koleso v kufry na boku kufra (lada), koleso pod autom (R19) a na spodu kufra v cliu, podobne ako fusion, len naopak, takze bolo pekne miesto na odklad veci. Fusion jednoznacne vyhrava na neprakticnost. To projektoval nejaky dement.
2x rocne menim zimne/letne kolesa a ten system je velmi, velmi zly. Hlavne ten zdvyhak pod rezervou je oprus. Stale musim vyberat rezervu ked sa k tomu (rozumej zdvyhaku) chcem dostat a navyse je koleso umiestnene tak naopak ze sa uz donho nic nezmesti. Zavit je 10cm dlhy, takze tocim ako blbec a triafam sa cez malu dierku na vrchu kolesa. Fakt neprakticke. Len sa modlim aby mi to nezhrdzavelo ako na P206, lebo je to rovnaka prachobycajna srauba a ak sa vam nahodou do kufra cosi vyleje, tak amen tma. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Wed Jun 27, 2007 5:03 pm Post subject: |
|
|
destroy: jestli měníš 2x ročně celá kola, tak už sis měl dávnou pořídit nějaký pořádný zvedák, třeba hydraulický pojízdný a k tomu i pořádný klíč na matice. Protože jednak je s tím rychlejší a pohodlnější práce, druhak originál zvedák není dělaný na tak velké provozní zatížení, navíc se dost blbě dává pod auto a když ho nenasadíš přesně, může z něj auto spadnout (nebo ten hever praskne, dost lidem už se to stalo). Každý rok takhle přezouvám 2-4 auta. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Wed Jun 27, 2007 5:51 pm Post subject: |
|
|
Já jsem ještě hever z Mondea nepoužil, jen jsem si ho prohlédnul, jestli je funkční. V ČR se dá za 4 stovky koupit hydraulický pojízdný hever, který jsem doplnil dřevěným špalíkem s drážkou pro lem prahu.Je to levné, pohodlné a bezpečné - doporučuji každému. Rezervu jsem vyndával pouze při úklidu v zavazadlovém prostoru, výměnu letní/zimní sada zvládám za pár minut ve vlastní garáži. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Jun 27, 2007 8:18 pm Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | V ČR se dá za 4 stovky koupit hydraulický pojízdný hever, který jsem doplnil dřevěným špalíkem s drážkou pro lem prahu.Je to levné, pohodlné a bezpečné - doporučuji každému. |
hod mi sem link na ten hever, ze sa pozriem na neho, dik _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
|