Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Fo-Fu - co mohlo byt lepsie vyriesene
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12, 13, 14  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dulius
Site Admin

PostPosted: Sun May 13, 2007 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

hegadura wrote:
pre vls :

prosim ta, aky typ nosica mas od elsagroup, OPEN alebo YAK ( cierny alebo hlinik ) ako vyzera na aute a ako sa montuje na strechu. Zaujimalo by ma ci sa montuje do upevnovacich bodov, ktore by mali byt na streche pod gumenymi listami alebo sa nosic upevnuje pomocou bocnych uchytiek. Predajca Fordu predava stresny nosic do monaznych bodov aj s gumenymi listami, ktorymi sa nahradia gum. listy od vyroby za cca 5000,- Sk.

ja mam tie original od Fordu, ano je to tak ako pises, v KE som za neho zaplatil 5300 Sk a montaz bola v pohode...
ladin

PostPosted: Mon May 14, 2007 9:43 am    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
4. zapinanie a vypinanie dialkovych svetiel sa mi nezda velmi dobre vyriesene

Ahoj zatím Fusiona nemám, ale mám ho ve výběru, můžeš prosím blíž popsat jak se zapínají dálková světla a proč si myslíš že to není dobré?
Back to top
View user's profile Send private message
peca

PostPosted: Mon May 14, 2007 9:53 am    Post subject: Reply with quote

ladin wrote:
dulius wrote:

Ahoj zatím Fusiona nemám, ale mám ho ve výběru, můžeš prosím blíž popsat jak se zapínají dálková světla a proč si myslíš že to není dobré?

mě se zdá dobré, stačí páčku přitáhnout k sobě, vypíná se stejným pohybem. Páčka se vždy vrátí do původní polohy.

best 6.1 l/100km, nyni 7,3
Back to top
ladin

PostPosted: Mon May 14, 2007 9:55 am    Post subject: Reply with quote

peca wrote:
ladin wrote:
dulius wrote:

mě se zdá dobré, stačí páčku přitáhnout k sobě, vypíná se stejným pohybem. Páčka se vždy vrátí do původní polohy.

Dík za vysvětlení, asi je to o zvyku.
Back to top
Milhaus

PostPosted: Mon May 14, 2007 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

Fo-Fu máme od pátku 11. 5. 2007, za víkend jsem s ním najezdil asi 250 km a jsem opravdu spokojený. Jediné co mě zarazilo byla absence protihlukové vložky pod kapotou motoru a spodního krytu motoru, no uvidíme jak to půjde dál. Jo a ještě máme docela super výbavu EBONY a ani v té není chromová mřížka chladiče Crying or Very sad ,ale jezdit s ním bude nejvíc mamka a ta si na takových maličkostech nepotrpí Razz
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon May 14, 2007 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

ladin wrote:
peca wrote:
ladin wrote:
dulius wrote:

Dík za vysvětlení, asi je to o zvyku.

ano, nebol som zvyknuty, uz je to OK Cool
vls

PostPosted: Mon May 14, 2007 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

hegadura :
je to YAK, na stranke je navod s obrazkom, stoji na plechu gumovymi papucami medzi gumovou listou a okrajom strechy, drzi bocnymi prichytkami. naschval som nechcel ist do montaznych bodov pod listy, to uz radsej pozdlzne nosice natrvalo - neumann. toto si posunies kam potrebujes podla nakladu, nahodis ci zhodis za 10 min. fakt je, ze to tam asi nie je dobre mat dlho, lebo prichytky odtlacaju tesniacu gumu na dverach. den jazdy bude v pohode, potom zlozim a dam zasa az ked bude treba nieco viezt - u mna tak 1-2 x do roka, auto je dost velke a nosic treba len mimoriadne. a - aj ked odtlaci na chvilu tesnenie, voda ti dnu nepotecie, lebo mas dvere tesnene dvoma gumami, ze jo. Cool
Back to top
peca

PostPosted: Thu Jun 07, 2007 5:52 am    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
mne to na pravu nohu tiez pekne fuka, tak neviem, cital som aj na inom fore o tom, takze to asi vada nebude ...

Taky mi foukalo na nohy pri nastaveni foukani na hlavu. Vcera sem nahodou prisel na to, ze kdyz pootocim ovladacem kousek po smeru hodinovych rucicek (mezilehla hodnota mezi ofukovanim hlavy a ofuk. nohou), na nohy temer prestane foukat a zacne vice foukat na hlavu ze stredovych vyduchu.
Citit je to hlavne pri nastaveni ventilatoru na 3 a 4. Vyzkousej, ja sem ted s foukanim spokojeny... Smile

best 6.1 l/100km, nyni 7,3
Back to top
DANID

PostPosted: Tue Jun 26, 2007 9:18 pm    Post subject: rezerva Reply with quote

ked sme u toho tak aj rezerva je pekne blbo vyriešena,zdlhavé vyberanie,šrobovanie,a zdvihak na kolesa pod nou,aj s klučom.A naradie žiadne.nedoriešené,odflaknuté.
DR

PostPosted: Tue Jun 26, 2007 10:40 pm    Post subject: Re: rezerva Reply with quote

DANID: s rezervou toho moc nevymyslíš, další možnost je dát ji ven, pak je dostupná, sice se u toho zasviníš, ale vytáhneš ji i když máš plný kufr. Taky ti ji můžou líp ukrást.

Na druhou stranu, kolikrát jsi už píchnul a musel měnit rezervu? Já už párkrát kolo měnil, ale vychází mi to minimálně 100 000 ujetých km na jedno píchnutí, možná spíš 200 000km. U většiny aut jsem nikdy žádný defekt neměl.
View user's profile Send private message Visit poster's website
xxnobodyxx

PostPosted: Wed Jun 27, 2007 6:06 am    Post subject: Reply with quote

Ja som mal rezervu na predchadzajucich autach vytiahnutu len koli kontrole...mozem povedat ze defekt mi vychadza tak mozno aj na 300 000 km...ani nepamatam kedy som ho mal naposledy...
Aj na Mondeu som mal tak umiestnenu rezervu a ani som si neuvedomil ze to nejak od veci riesene...keby ju dali pod auto tak je to horsie uz len koli spine.
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
destroy

PostPosted: Wed Jun 27, 2007 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Ja zase musim suhlasit s tym ze je to zatial najnepraktickejsie umiestnene koleso. Mal som uz koleso v kufry na boku kufra (lada), koleso pod autom (R19) a na spodu kufra v cliu, podobne ako fusion, len naopak, takze bolo pekne miesto na odklad veci. Fusion jednoznacne vyhrava na neprakticnost. To projektoval nejaky dement.

2x rocne menim zimne/letne kolesa a ten system je velmi, velmi zly. Hlavne ten zdvyhak pod rezervou je oprus. Stale musim vyberat rezervu ked sa k tomu (rozumej zdvyhaku) chcem dostat a navyse je koleso umiestnene tak naopak ze sa uz donho nic nezmesti. Zavit je 10cm dlhy, takze tocim ako blbec a triafam sa cez malu dierku na vrchu kolesa. Fakt neprakticke. Len sa modlim aby mi to nezhrdzavelo ako na P206, lebo je to rovnaka prachobycajna srauba a ak sa vam nahodou do kufra cosi vyleje, tak amen tma.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
DR

PostPosted: Wed Jun 27, 2007 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

destroy: jestli měníš 2x ročně celá kola, tak už sis měl dávnou pořídit nějaký pořádný zvedák, třeba hydraulický pojízdný a k tomu i pořádný klíč na matice. Protože jednak je s tím rychlejší a pohodlnější práce, druhak originál zvedák není dělaný na tak velké provozní zatížení, navíc se dost blbě dává pod auto a když ho nenasadíš přesně, může z něj auto spadnout (nebo ten hever praskne, dost lidem už se to stalo). Každý rok takhle přezouvám 2-4 auta.
View user's profile Send private message Visit poster's website
sedlaq

PostPosted: Wed Jun 27, 2007 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

Já jsem ještě hever z Mondea nepoužil, jen jsem si ho prohlédnul, jestli je funkční. V ČR se dá za 4 stovky koupit hydraulický pojízdný hever, který jsem doplnil dřevěným špalíkem s drážkou pro lem prahu.Je to levné, pohodlné a bezpečné - doporučuji každému. Rezervu jsem vyndával pouze při úklidu v zavazadlovém prostoru, výměnu letní/zimní sada zvládám za pár minut ve vlastní garáži.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Jun 27, 2007 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

sedlaq wrote:
V ČR se dá za 4 stovky koupit hydraulický pojízdný hever, který jsem doplnil dřevěným špalíkem s drážkou pro lem prahu.Je to levné, pohodlné a bezpečné - doporučuji každému.

hod mi sem link na ten hever, ze sa pozriem na neho, dik
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12, 13, 14  Next
Page 4 of 14

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum