Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Autokosmetika
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Karoseria, lakovanie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MajoV

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

A viete co je na tom najhorsie? Ze aj tak mam spinave zadne dvere.
vls

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

tiez som spekuloval o zlepsovaku, ze by prsalo nielen zhora, ale trocha aj sprava, zlava a zozadu. Twisted Evil
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
View user's profile Send private message
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Oct 05, 2008 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

Je lepší vosk (TurtleWox) čistý (bezbarvý) nebo barevný (v našem případě modrý) ? Chceme totiž nějaký vosk koupit, a na zimu navoskovat. Wink

Díky za odpověd. Smile

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
joko69

PostPosted: Sun Oct 05, 2008 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

Mám tmavě modrou Dep Navy, vosk mám v modré barvě, ale příště koupím černý (škrábance sková taky, zkoušel jsem), protože když přetřeš gumy a plasty tak je to hnusný
Liboro

PostPosted: Sun Oct 05, 2008 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
Je lepší vosk (TurtleWox) čistý (bezbarvý) nebo barevný (v našem případě modrý) ? Chceme totiž nějaký vosk koupit, a na zimu navoskovat. Wink

Díky za odpověd. Smile

Ja mám Turtlewox modrý,absolutná spokojnosť - používam od nového auta, lak aj po 3,5 roku, 115 tisicoch km ako novy, ked je auto špinavé, stačí doslova len opláchnuť ,,2 vedrami vody." Nanášam pred a po zime, a ešte tak 2-3 krát v priebehu roka, podla potreby(ako sa tvoria kvapky na aute).Flašku mám tretí rok.Keď je čerstvo natreté, voda sa nedrží vôbec, len na kapote sa robia také mega kvapky:-D,btw aj pomerne silné škrabance to schová.
Ako som už inde písal, ako sa kto stará o auto tak vyzerá a je vidiet rozdiel. Mne aj v servise ale aj iní ludia vravia, že FoFu vyzera nie ako 3,5 ročný,ale ako 3,5 mesačnýSmile, niektorý uverili až ked som im ukazal techničák.
Rady: Ten TurtleWox treba nanašať na dokonalo umyte,suché auto,nerozpálené, takže najlepšie v garaži a treba mať jednu hadričku(špongiu) na nanesienie a potom je dobra makka bavlnena či flanelova handrička na preleštenie. Ak nahodou zajdes po plaste, rýchlo zotrieť čistou vlhkou handričkou.
Jedina nevyhoda, že nielen handričky, ale aj ruky zostanu modré od toho,ale z rúk to ide mydlom dole.Na aute to vydrží pri ručnom umyvaní 1-2 tyždenne zhruba 8-12 mesiacov (podla skuseností)Ako sa to sprava a kolko vydrží na kefach, netušim, svojho Fusiona by som tam nikdy nedal. Cool, umývam doma, ručne s vlastnou wapkou, je to daleko lepsie aj lacnejsie.
Dnes som akurát strávil 4 hodiny pri "mojej frajerke", no komplet povysavanie, utretie prachu, ručné umytie zvonku, zvnútra, umytie motora, vystriekanie podvozku, naleštenie Turtlevoxom, okná Sheron Rain off a "Okena", palubka a volant sprej na plasty Sonax - Cockpit pfleger, zámky WD40, kontrola kvapalín, oleja, tlaku v pneu, osvetlenia a funkcie všetkého čo sa dá kontrolovať....radosť vidieť a šoférovať Very Happy

Last edited by Liboro on Sun Oct 12, 2008 8:11 pm; edited 7 times in total
Back to top
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Oct 05, 2008 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

joko69 wrote:
Mám tmavě modrou Dep Navy, vosk mám v modré barvě, ale příště koupím černý (škrábance sková taky, zkoušel jsem), protože když přetřeš gumy a plasty tak je to hnusný

O.K.
Ale ty plasty jsou stejně takové šedé, nebo jaké Laughing ...(takže černá moc nepomůže Sad )
No musí se dávat pozor..ale na plasty máme zvlášt čistič. Wink

Back to top
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Oct 05, 2008 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Ja mám Turtlewox modrý,absolutná spokojnosť...

Díky za "odbornou" radu Wink .
Takže zajedem koupit modrý TurtleWox a před zimou nanesu.Plánuji tak 2x ročně-před zimou a po zimě (podle tvých zkušeností to přes celé léto/zimu vydrží) a do myčky taky nechodíme Wink .Myju auto za barákem,takže ve stínu ( dopoledne, když ho budu mýt,bude svítit slunko-takže to uschne a pak odpoledne tam bude stín,takže to navoskuju).
Smile

Back to top
Liboro

PostPosted: Tue Oct 07, 2008 7:00 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Díky za "odbornou" radu.....

Neni zač, rád poradím
Wink
Ivašek a spol.

PostPosted: Tue Oct 07, 2008 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem byl dneska koupit ten vosk.Je to TurtleVox modré barvy+je u toho ještě Chipstick (modrá tužka na zakrytí hlubokých škrábanců).Stálo to sice 330 Kč, ale snad to bude stát za to... Wink

Back to top
Liboro

PostPosted: Tue Oct 07, 2008 8:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
Tak jsem byl dneska koupit ten vosk.Je to TurtleVox modré barvy+je u toho ještě Chipstick (modrá tužka na zakrytí hlubokých škrábanců).Stálo to sice 330 Kč, ale snad to bude stát za to... Wink

Tú modrú ceruzku som absolútne nepoužil,skúšal som a u mna nejako nefungovalo, možno, že som zle použil, ale aj tak to nepoužívam už radšej.... Cool
Ivašek a spol.

PostPosted: Tue Oct 07, 2008 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Ivašek a spol. wrote:

Tú modrú ceruzku som absolútne nepoužil,skúšal som a u mna nejako nefungovalo, možno, že som zle použil, ale aj tak to nepoužívam už radšej.... Cool

hmm... Laughing
Tak to je podle návodu na hluboké "rány" ( až na plech Confused )
Ale dá se koupit ve Fordu originál "tužka" na opravy škrábanců...přímo no tu barvu,kterou máš. Wink
Cenu nevím, myslím, že něco kolem 300 Kč a pokud máš metalízu, tak tam je základní+ta metalíza...

Back to top
Liboro

PostPosted: Wed Oct 08, 2008 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Tak to je podle návodu na hluboké "rány" ( až na plech Confused )
Ale dá se koupit ve Fordu originál "tužka" na opravy škrábanců...přímo no tu barvu,kterou máš. Wink
Cenu nevím, myslím, že něco kolem 300 Kč a pokud máš metalízu, tak tam je základní+ta metalíza...

Farbu som si dal namiešať do spreja, našťastie nemám nikde až na plech, ja som skúšal tú ceruzku na "bodky" po kamienkoch na prednej kapote, nefunguje, čo nemení fakt, že TurtleWox prípravok je vynikajuci.Cool
Ivašek a spol.

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

Farbu som si dal namiešať do spreja, našťastie nemám nikde až na plech, ja som skúšal tú ceruzku na "bodky" po kamienkoch na prednej kapote, nefunguje, čo nemení fakt, že TurtleWox prípravok je vynikajuci.Cool

jj Cool

Back to top
Liboro

PostPosted: Sun Oct 12, 2008 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
LIBORO: Prosím Tě, po jak dlouhé době po nanesení to leštíš? Díky Wink

V podstate ihned, jednou handričkou (spongiou) nanesiem na istu časť auta a potom druhou to vyleštím, prišiel som nato, že lepšie sa to leští, keď to vyzera ako zaschnuté (také do biela)
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Oct 12, 2008 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Dnes som akurát strávil 4 hodiny pri "mojej frajerke", no komplet povysavanie, utretie prachu, umytie zvonku, zvnutra, umytie motora, vystriekanie podvozku, naleštenie Turtlevoxom, okná Sheron Rain off a "Okena", palubka a volant sprej na plasty Sonax - Cockpit pfleger, zámky WD40, kontrola kvapalín, oleja, tlaku v pneu, osvetlenia a funkcie všetkého čo sa dá kontrolovať....radosť vidieť a šoférovať Very Happy

Tak já jsem dneska strávil s našim "frajerem" cca 5 hodin Laughing
Dopoledne jsem umyl z venku ( asi tak 1h:15min.,protože jsem se aspon 20 minut s*al s předkem-nešly umýt mušky Evil or Very Mad ) a odpoledne jsem umyl vnitřek, povysával...motor jsem nemyl (jak myješ? já jenom hadrou poutírám kryt a nádržky+kapotu zespodu)....a pak jsme voskovali a plasty natírali přípravkem Wink -hned to ožilo Laughing .
Takže FoFíček je připravený na zimu, už jenom přezout a dát namrznoucí směs do ostřikovačů a může sněžit Very Happy .

Před:

Po:

Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Karoseria, lakovanie All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 2 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum