View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dzane
|
Posted: Wed Feb 28, 2007 3:11 pm Post subject: |
|
|
tak tich dvoch co poznam to su tie 2% a dalších98mamrte dobre auto....ale čo sa hovorí že europa sa s japonca nemože rovnať čo sa tíka kvality a kazivosti auta, neco na tom asi bude...že jazz na trtom tak tomu verim.aj ja som zvazoval nad hondou jazz ale je o čosi drahsie než fusion (v tej vybave jak fu-fo flair+1,4ben.+70tis)bolsom aj na skusobnej jazde motor do 3.tis otačok apsolutne nepočut,supr všetko, ale z vnútra je až moc vyčackane čo mi trške vadilo.....
ale inak fordu verim ani nevem prečo, možno historia.....možno, že fordy vydno vo všetkych americkych filmoch....nevem..... |
|
Back to top |
|
|
pilot
Joined: 20 Jan 2007 Posts: 11 Location: CZ, Karlovarský kraj, Chebsko, Aš
|
|
Back to top |
|
|
bofi
|
Posted: Wed Apr 18, 2007 9:00 pm Post subject: Trochu info |
|
|
Zdravím všechny.Přemýšlím o výměně auta a volba na 90% padla na Fusion.Měl bych na vás prosbu.Zda-li by ste se se mnou podělili o vaše zkušenosti.Jedná se mi hlavně o prostornost.Jsme totiž čtyřčlenná rodinka já osobně 115kg/187 cm.Tak mě zajímá jesli se vlezu .A dál by mně zajímalo jak jste spokojeni z objemem zavazadelníku.Co všechno už ste v autě převáželi atd.Je mi jasné , že nejlepší je osobní zkušenost , ale ještě předtím než se odeberu do salonu na projížďku a prozkoumání auta tak bych potřeboval vědět vaše postřehy.
Díky |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 8:04 am Post subject: Re: Trochu info |
|
|
bofi wrote: | Zdravím všechny.Přemýšlím o výměně auta a volba na 90% padla na Fusion.Měl bych na vás prosbu.Zda-li by ste se se mnou podělili o vaše zkušenosti.Jedná se mi hlavně o prostornost.Jsme totiž čtyřčlenná rodinka já osobně 115kg/187 cm.Tak mě zajímá jesli se vlezu .A dál by mně zajímalo jak jste spokojeni z objemem zavazadelníku.Co všechno už ste v autě převáželi atd.Je mi jasné , že nejlepší je osobní zkušenost , ale ještě předtím než se odeberu do salonu na projížďku a prozkoumání auta tak bych potřeboval vědět vaše postřehy.
Díky |
na fore uz rec o tom bola chlope ... mas problem ist do salonu a sadnut si do toho auta? .. to snad nemoze byt problem a ked tam budes sediet, vtedy budes najlepsie vediet co a ako ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Cara
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 1:12 pm Post subject: Re: Trochu info |
|
|
bofi wrote: | Zdravím všechny.Přemýšlím o výměně auta a volba na 90% padla na Fusion.Měl bych na vás prosbu.Zda-li by ste se se mnou podělili o vaše zkušenosti.Jedná se mi hlavně o prostornost.Jsme totiž čtyřčlenná rodinka já osobně 115kg/187 cm.Tak mě zajímá jesli se vlezu .A dál by mně zajímalo jak jste spokojeni z objemem zavazadelníku.Co všechno už ste v autě převáželi atd.Je mi jasné , že nejlepší je osobní zkušenost , ale ještě předtím než se odeberu do salonu na projížďku a prozkoumání auta tak bych potřeboval vědět vaše postřehy.
Díky |
Když jsem si objednával v úterý v servisu auto, tak jsem si vyzkoušel jestli se tam vejdu. A při mé výšce 198 cm - pohodlně O váze radši nemluvím, mám 112 kg , ale auto má motor, ne |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 2:18 pm Post subject: |
|
|
mam len 175cm, takze pre mna je to az vela priestoru _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
bofi
|
Posted: Thu Apr 19, 2007 5:29 pm Post subject: Re: Trochu info |
|
|
dulius wrote: |
na fore uz rec o tom bola chlope ... mas problem ist do salonu a sadnut si do toho auta? .. to snad nemoze byt problem a ked tam budes sediet, vtedy budes najlepsie vediet co a ako ... |
Problem je v tom , že sem dneska byl v saloně a Fusiona tam neměli ani jednoho.Neměl sem si do čeho sednout.Totálně vyprodané , čekačka 6-8 týdnů .Tak proto sem to zkoušel tady. |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Fri Apr 20, 2007 8:07 am Post subject: Re: Trochu info |
|
|
bofi: mě fusion prostorem příjmně překvapil, ale já jsem konfekční postava 180/85 . I vzadu je dost místa pro dospělého člověka na delší cestu. Přesto pokud zvažuješ koupi, opravdu nejlepší je někde si to vyzkoušet na vlastní kůži, nejlíp si domluvit zkušební jízdu. Jestli jsou autosalony prázdné, tak další možnost je autobazar (třeba www.tipcars.com), tam fusiony jsou a dá se vybrat něco poblíž tvého bydliště.
Vlastní zážitek nic nenahradí, teď jsem měl na víkend půjčené nové MB Viito a přesně vím, jaké auto si nikdy nekoupím . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
Mia
|
Posted: Fri Apr 20, 2007 1:24 pm Post subject: Batožinový priestor |
|
|
Aj ja vážne uvažujem o kúpe tohto autíčka. Je mi nesmierne sympatické, už len presvedčiť manžela, ktorý má stále nejaké pochybnosti a radšej by dal prednosť Francúzom alebo Japoncom
Vážne, ja som sa do FF zamilovala na prvý pohľad, no muž sa bojí, že batožinový priestor je príliš malý, tvrdí, že bude užší, než má naše súčasné auto - Škoda Felícia. Aj keď objem je podľa tech. údajov väčší cca o 50 l, on to pripisuje na vrub vyššej výške, takže podľa neho je kufor FF len vyšší, nie však širší. Aký máte názor? Čo všetko ste ju vo FF viezli? My chceme auto používať na dovolenkové cesty, sme 3-členná rodina so psom, ide teda o to, či sa nám do kufra pomestá batožina, tak 2 kufre + nejaké tašky. Viem, že ideálne je presvedčiť sa na vlastné oči, žiaľ v mieste bydliska nemáme autosalón a obzrieť si auto budeme môcť až niekedy o týžden - dva. zatiaľ som vozidlo videla len zaparkované na našom sídlisku a obzerala ho iba z exteriéru. Ďakujem za rady a postrehy a prosím o zhovievavosť voči mojím chabým znalostiam v tejto oblasti. |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Sat Apr 21, 2007 10:25 pm Post subject: |
|
|
Když si koupíš zadní sedadla i s prostřední opěrkou hlavy, tak ti psi ze zavazadlového prostoru něpřelezou k tobě. jednoduše zvedneš opěrky nahoru a máš klid.
Zavazadlový prostor je opravdu užší než u Felicie o cca 7 - 10 cm v nejúžším místě. Litry dohání výška. Vejde se tam 12 pytlů cementu nebo 2x složené golfky a nákup ( plný košík ) a nebo 2 psy ( mám kolie - žádný mezi dva chleby ).
Kdyžtak se podívej na můj veb ( tl. www dole ve zprávě ).
Když bych se rozhodoval mezi Fr. nebo Jap. a nechtěl Fusiona, tak bych vybral Japonce. Ale Fusiona v plný palbě pořídíš za ty samý peníze jako holýho Japonce a s prostorem to může být i na stejno, jde o to co si vybereš, s Mazdou MPV to Fusion na prostor prohraje, ale cenově je na tom líp. Dobře se s tím i parkuje, protože není moc dlouhý a má velký rejd oproti jiným autům. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
bofi
|
Posted: Thu May 03, 2007 4:43 pm Post subject: |
|
|
Tak sem ho dneska konečně projel a vyzkoušel.Abych pravdu řekl čekal jsem něco jiného.Prostornost ,ta je na jedničku.Nikde nic nevrzalo (měl najeto něco kolem 30 tis.) , to je taky v pořádku.Ale strašně nemile mně překvapila hlučnost.Jak od motoru ( 1.4 ) tak od kol a nejvíce aerodynamický hluk.Ve 130 km/h jsme museli trochu po sobě hulákat a ve vyšší rychlosti ... ještě horší.Byla to sice základní verze , ale nechce se mi věřit , žeby Ebony byla víc utlumena.Jak je to u vás?
Každopádně jsem teď na rozpacích jestli do toho jít nebo ne. |
|
Back to top |
|
|
icask
|
Posted: Fri May 04, 2007 10:16 am Post subject: |
|
|
Ked to mam porovnat s Fabkou 1,4 benzin tak velky rozdiel ani nieje. Skor mi pripada fusion tichsi aspon 1,4 tdci _________________ FO FU 1,4 TDci 12/2005 od 11.2008 uz VW Passat 1,9 TDi |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sun May 06, 2007 12:01 pm Post subject: |
|
|
bofi: hluk od kol je jednoznačně záležitost pneumatik, i když příčinou může být i špatná geometrile nebo tlumiče, ale ten hluk vydávají gumy. Aerodynamický hluk mi nijak stašný nepřišel, nic co by by nějak vybočovalo z téhle třídy aut. Nebyl ten tvůj kousek bouraný a opravované plechy? Popř. nějaké dodatečné vnější doplnky? Ony stačí špatně slícované dveře a hluk v autě výrazně naroste, mě to samé kdysi u mondea způsobila výměna čelního skla - naštěstí jsem ho za měsíc měnil znovu a pak už bylo v autě zase ticho.
Tady máš srovnání vnitřního hluku s dalšími auty včetně mercedesu http://www.hondaclub.cz/print.asp?what=a&a_id=241 _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
ivoivo
|
Posted: Sun May 06, 2007 3:06 pm Post subject: Re: Batožinový priestor |
|
|
Mia wrote: | Aj ja vážne uvažujem o kúpe tohto autíčka. Je mi nesmierne sympatické, už len presvedčiť manžela, ktorý má stále nejaké pochybnosti a radšej by dal prednosť Francúzom alebo Japoncom
Vážne, ja som sa do FF zamilovala na prvý pohľad, no muž sa bojí, že batožinový priestor je príliš malý, tvrdí, že bude užší, než má naše súčasné auto - Škoda Felícia. Aj keď objem je podľa tech. údajov väčší cca o 50 l, on to pripisuje na vrub vyššej výške, takže podľa neho je kufor FF len vyšší, nie však širší. Aký máte názor? Čo všetko ste ju vo FF viezli? My chceme auto používať na dovolenkové cesty, sme 3-členná rodina so psom, ide teda o to, či sa nám do kufra pomestá batožina, tak 2 kufre + nejaké tašky. Viem, že ideálne je presvedčiť sa na vlastné oči, žiaľ v mieste bydliska nemáme autosalón a obzrieť si auto budeme môcť až niekedy o týždeſ - dva. zatiaľ som vozidlo videla len zaparkované na našom sídlisku a obzerala ho iba z exteriéru. Ďakujem za rady a postrehy a prosím o zhovievavosť voči mojím chabým znalostiam v tejto oblasti. | ja mam feliciu aj fusiona,podla mna je kufor v forde ovela lepsie pristupny aj praktickejsi. nalozis tam podstatne viac ako do felicie, po sklopeni sedadiel je to tiez vyborne _________________ 1,4 tdci Strieborna Mondust 12/2006 |
|
Back to top |
|
|
bofi
|
Posted: Sun May 06, 2007 3:22 pm Post subject: |
|
|
DR:dík za odkaz.Podle toho srovnání to vypadá , že v tom autě asi opravdu nebylo něco v pořádku.Na druhou stranu bylo to referentské auto přímo ze salónu takže tam asi nějaká odfláknutá oprava neexistuje.Každopádně se chystám ještě na jednu projížďku v jiném salónu tak uvidíme.Pak dám vědět. |
|
Back to top |
|
|
|