Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ZVláštny zvuk centrálneho zamykania
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sinki

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 1:41 pm    Post subject: ZVláštny zvuk centrálneho zamykania Reply with quote

Zeba prisla z autoskoly plna cerstvych informacii a jedna z nich bola, ze sa vzdy zamykajte aj zvnutra. A mi to aj hned predviedla. Ake bolo moje prekvapenie, ked sa hned po uzavreti ozval divny zvuk, ako keby nejake, pekne napruzene lanko, si to svihlo o spodok karoserie.

Skusil som opatovne vypinat a zapinat, ten zvuk sa ozval vzdy. Nedalo mi to a zabehol osm do Fordu. Technik si to vypocul, potom otvoril predvadzacie auto, sadol som, zavrel dvere spustil central a rana. Presne taka ista ako na mojom. Takze som vela neporiesil.

Ozyva sa ten zvuk a vo vasich FF? Zvonku ho pocut iba slabucko, ale zvnutra....Pri inych autach som to nepocul, a mam dojem, ze ked mi auto predvadzali pri kupe, tiez som takyto zvuk neregistroval.
Back to top
View user's profile Send private message
scorsese

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

Mne se ten zvuk pri zavirani centralniho zamykani zevnitr auta ozyva taky. Je to takovy zvlastni zvuk, ktery se ozve chvili po vlastnim uzavreni centralu Oproti predchozimu autu (Skoda Fabia combi) je to velky rozdil, tam jsem neslysel skoro nic. Zatim to necham tak, pokud bude central fungovat normalne jak ma. Zatim me nenapada, cim by to mohlo byt. Mozna je to pouze akusticka ozvena v dutinach dverich po zavreni táhel centralu (zamku). Nevim, uvidime co na to reknou ostatni.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pirat

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

Tiez ma to zarazilo je to ako keby niekto strelil po tebe, ale casom som si zvykol Smile
sinki

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

Tak mi asi neostane tiez nic ine len si privyknut. Alebo tym strasit nic netusiacich spolujazdcov. Laughing
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 8:12 pm    Post subject: Reply with quote

tak to musim vyskusat Smile
nikdy ma nenapadlo sa dnu zamknut ...
sinki

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

Nooo, unstruktor mojej zene spomenul pripady, ze ak zastavila osoba, povacsine sama v aute na krizovatke, tak sa jej nejaki manici nasackovali do auta a skoncila niekde uplne inde ako povodne chcela.
Preto jej to odporucil a ajhla co sme tymto zistili. Smile
Back to top
ikoala

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 9:39 am    Post subject: Reply with quote

tak jsem to taky vyzkousel a mazec zvuk Smile jako kdyz Zorro praska bicem Smile
Back to top
sinki

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 11:55 am    Post subject: Reply with quote

Najlepsie je, ze ani technik od Fordu mi presne nepovedal v com to je. Tiez nejako tapal, ze motorceky musia dobehnut ci co, ale sa mi to nezda....
No co, asi sa s tym neda vela robit ak vobec nieco, nuz budem pokorny a zmierim sa s tym.
Back to top
xxnobodyxx

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

Na zamkoch vo dverach su dost dlhe tiahla a motorceky maju prudky nabeh-su dost silne...tiahla rezonuju. Na dverach kufra je dost mohutny zamykaci mechanizmus a vacsia vratna pruzina, ktora vydava taky divny zvuk...a je tam lanko ocelove
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

skusil som to dnes, no neviem, ja som dnu v aute pocul len mechanicky zvuk zatvarania 4 pacok na dverach, ziaden dalsi zvuk som tam nepocul Confused
Maki

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 9:23 pm    Post subject: Re: ZVláštny zvuk centrálneho zamykania Reply with quote

sinki wrote:
Zeba prisla z autoskoly plna cerstvych informacii a jedna z nich bola, ze sa vzdy zamykajte aj zvnutra. A mi to aj hned predviedla. Ake bolo moje prekvapenie, ked sa hned po uzavreti ozval divny zvuk, ako keby nejake, pekne napruzene lanko, si to svihlo o spodok karoserie.

Skusil som opatovne vypinat a zapinat, ten zvuk sa ozval vzdy. Nedalo mi to a zabehol osm do Fordu. Technik si to vypocul, potom otvoril predvadzacie auto, sadol som, zavrel dvere spustil central a rana. Presne taka ista ako na mojom. Takze som vela neporiesil.

Ozyva sa ten zvuk a vo vasich FF? Zvonku ho pocut iba slabucko, ale zvnutra....Pri inych autach som to nepocul, a mam dojem, ze ked mi auto predvadzali pri kupe, tiez som takyto zvuk neregistroval.

Preco ta trapi zvuk zatvarania z vnutra? kasli na to
Z vonku ziaden enormny zvuk nepozorujem.
- zvyknes si.
Maki
sinki

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

Trapi, uz teraz nie, ked viem, ze je to asi tak a nic s tym neurobim, akurat, ked som to pocul prvykrat, tak som si myslel, ze nieco nie je v poriadku. Uz som nad tym mavol rukou. Ale nie je to divne, ze znutra celkom slusna pecka a zvonku to takmer ani nepocut?
Back to top
jeff

PostPosted: Thu Oct 18, 2007 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Pánové, pánové, pánové, opět nečtete manuál! Exclamation Je tam jasně napsáno, že tento zvuk je zpětná kontrola systému, zda je zamknuto.
sinki

PostPosted: Thu Oct 18, 2007 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Ejha, ja manualy citam, az uplne posledne. INak, BTW dost cudna kontrola, mohlo to vydat aj iny zvuk, ktory by cloveka neplasil pozriet sa, ci sa mu auto nerozpadava.

PS: Nepisal nahodou Dulius, ze on ziadny zvuk nepocuje?
Back to top
jeff

PostPosted: Fri Oct 19, 2007 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Nevím přesně, co ten zvuk vydává, ale na všech 4 Fusionech, co jsem viděl u známých, to dělalo. Navíc je hlavně slyšet zvenku při zamknutí, zevnitř mechanický randál 4 páček.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum