View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sinki
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 1:41 pm Post subject: ZVláštny zvuk centrálneho zamykania |
|
|
Zeba prisla z autoskoly plna cerstvych informacii a jedna z nich bola, ze sa vzdy zamykajte aj zvnutra. A mi to aj hned predviedla. Ake bolo moje prekvapenie, ked sa hned po uzavreti ozval divny zvuk, ako keby nejake, pekne napruzene lanko, si to svihlo o spodok karoserie.
Skusil som opatovne vypinat a zapinat, ten zvuk sa ozval vzdy. Nedalo mi to a zabehol osm do Fordu. Technik si to vypocul, potom otvoril predvadzacie auto, sadol som, zavrel dvere spustil central a rana. Presne taka ista ako na mojom. Takze som vela neporiesil.
Ozyva sa ten zvuk a vo vasich FF? Zvonku ho pocut iba slabucko, ale zvnutra....Pri inych autach som to nepocul, a mam dojem, ze ked mi auto predvadzali pri kupe, tiez som takyto zvuk neregistroval. |
|
Back to top |
|
 |
scorsese
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 2:22 pm Post subject: |
|
|
Mne se ten zvuk pri zavirani centralniho zamykani zevnitr auta ozyva taky. Je to takovy zvlastni zvuk, ktery se ozve chvili po vlastnim uzavreni centralu Oproti predchozimu autu (Skoda Fabia combi) je to velky rozdil, tam jsem neslysel skoro nic. Zatim to necham tak, pokud bude central fungovat normalne jak ma. Zatim me nenapada, cim by to mohlo byt. Mozna je to pouze akusticka ozvena v dutinach dverich po zavreni táhel centralu (zamku). Nevim, uvidime co na to reknou ostatni. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
 |
pirat

|
Posted: Tue Sep 11, 2007 4:45 pm Post subject: |
|
|
Tiez ma to zarazilo je to ako keby niekto strelil po tebe, ale casom som si zvykol  _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
 |
sinki
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 6:12 pm Post subject: |
|
|
Tak mi asi neostane tiez nic ine len si privyknut. Alebo tym strasit nic netusiacich spolujazdcov.  |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Tue Sep 11, 2007 8:12 pm Post subject: |
|
|
tak to musim vyskusat
nikdy ma nenapadlo sa dnu zamknut ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
sinki
|
Posted: Tue Sep 11, 2007 8:15 pm Post subject: |
|
|
Nooo, unstruktor mojej zene spomenul pripady, ze ak zastavila osoba, povacsine sama v aute na krizovatke, tak sa jej nejaki manici nasackovali do auta a skoncila niekde uplne inde ako povodne chcela.
Preto jej to odporucil a ajhla co sme tymto zistili.  |
|
Back to top |
|
 |
ikoala

|
Posted: Wed Sep 12, 2007 9:39 am Post subject: |
|
|
tak jsem to taky vyzkousel a mazec zvuk jako kdyz Zorro praska bicem  |
|
Back to top |
|
 |
sinki
|
Posted: Wed Sep 12, 2007 11:55 am Post subject: |
|
|
Najlepsie je, ze ani technik od Fordu mi presne nepovedal v com to je. Tiez nejako tapal, ze motorceky musia dobehnut ci co, ale sa mi to nezda....
No co, asi sa s tym neda vela robit ak vobec nieco, nuz budem pokorny a zmierim sa s tym. |
|
Back to top |
|
 |
xxnobodyxx

|
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Sep 12, 2007 4:26 pm Post subject: |
|
|
skusil som to dnes, no neviem, ja som dnu v aute pocul len mechanicky zvuk zatvarania 4 pacok na dverach, ziaden dalsi zvuk som tam nepocul  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Maki

Joined: 09 Jul 2007 Posts: 124 Location: Kosice - Zelezniky
|
Posted: Wed Sep 12, 2007 9:23 pm Post subject: Re: ZVláštny zvuk centrálneho zamykania |
|
|
sinki wrote: | Zeba prisla z autoskoly plna cerstvych informacii a jedna z nich bola, ze sa vzdy zamykajte aj zvnutra. A mi to aj hned predviedla. Ake bolo moje prekvapenie, ked sa hned po uzavreti ozval divny zvuk, ako keby nejake, pekne napruzene lanko, si to svihlo o spodok karoserie.
Skusil som opatovne vypinat a zapinat, ten zvuk sa ozval vzdy. Nedalo mi to a zabehol osm do Fordu. Technik si to vypocul, potom otvoril predvadzacie auto, sadol som, zavrel dvere spustil central a rana. Presne taka ista ako na mojom. Takze som vela neporiesil.
Ozyva sa ten zvuk a vo vasich FF? Zvonku ho pocut iba slabucko, ale zvnutra....Pri inych autach som to nepocul, a mam dojem, ze ked mi auto predvadzali pri kupe, tiez som takyto zvuk neregistroval. |
Preco ta trapi zvuk zatvarania z vnutra? kasli na to
Z vonku ziaden enormny zvuk nepozorujem.
- zvyknes si.
Maki _________________ Fusion 1.4 16V/80PS, 06/2007, model Flair-X
cervena tango metal |
|
Back to top |
|
 |
sinki
|
Posted: Wed Sep 12, 2007 9:47 pm Post subject: |
|
|
Trapi, uz teraz nie, ked viem, ze je to asi tak a nic s tym neurobim, akurat, ked som to pocul prvykrat, tak som si myslel, ze nieco nie je v poriadku. Uz som nad tym mavol rukou. Ale nie je to divne, ze znutra celkom slusna pecka a zvonku to takmer ani nepocut? |
|
Back to top |
|
 |
jeff

|
Posted: Thu Oct 18, 2007 5:48 pm Post subject: |
|
|
Pánové, pánové, pánové, opět nečtete manuál! Je tam jasně napsáno, že tento zvuk je zpětná kontrola systému, zda je zamknuto. _________________ Fusion 1,4i 16 V, Ambiente, Deep Navy, 9/2006 |
|
Back to top |
|
 |
sinki
|
Posted: Thu Oct 18, 2007 7:37 pm Post subject: |
|
|
Ejha, ja manualy citam, az uplne posledne. INak, BTW dost cudna kontrola, mohlo to vydat aj iny zvuk, ktory by cloveka neplasil pozriet sa, ci sa mu auto nerozpadava.
PS: Nepisal nahodou Dulius, ze on ziadny zvuk nepocuje? |
|
Back to top |
|
 |
jeff

|
Posted: Fri Oct 19, 2007 4:29 pm Post subject: |
|
|
Nevím přesně, co ten zvuk vydává, ale na všech 4 Fusionech, co jsem viděl u známých, to dělalo. Navíc je hlavně slyšet zvenku při zamknutí, zevnitř mechanický randál 4 páček. _________________ Fusion 1,4i 16 V, Ambiente, Deep Navy, 9/2006 |
|
Back to top |
|
 |
|