View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Morph
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 5:48 pm Post subject: Kryty na kola (poklice) |
|
|
Měl bych dotaz ohledně poklic. Koupil jsem si zimní gumy vč. plechových disků (51/2 x R14 ET47,5) na www.pneu-servis.cz. S dodávkou zboží jsem obecně spokojen, ale zaboha nemůžu sehnat poklice, které by na těch kolech držely. Většinou mi v obchodech byly doporučeny poklice Xtune (mat. ABS). Prý extrémě drží, ale bohužel i ty sundám jedním prstem (malíčkem). Jinak disky na první pohled vypadají normálně, drážku, resp. žlábek, tam mají.
Jaké kryty kol, co dobře drží, by jste doporučili (v ceně pod 1000 Kč)? Nebo setkal se někdo s podobným problémem a nějak ho vyřešil (kromě možnosti poklice nepoužívat). |
|
Back to top |
|
|
pirat
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 6:13 pm Post subject: |
|
|
Posledna sanca ak by si nezohnal ziadne co by tam nedrzali tak mozes pouzit umelohmotnu pasku bude ju sice vidno ked budes stat ale podrzi to tam. _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 7:06 pm Post subject: Re: Kryty na kola (poklice) |
|
|
Morph: na zimních kola jsem koupil nejlevnější poklice v hapermarketu, 40Kč/ks, dalo se vybrat asi ze 3-4 typů, vzal jsem co nenenápadnější. Drží dobře a když je náhodou zničím, nebo ztratím, tak mě to jednak netrápí, druhak ji mají v hyperu pořád dost. Za ušetřené peníze jsem si nechal zrenovovat letní 17" liťáky . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 7:15 pm Post subject: Re: Kryty na kola (poklice) |
|
|
DR wrote: | Morph: na zimních kola jsem koupil nejlevnější poklice v hapermarketu, 40Kč/ks, dalo se vybrat asi ze 3-4 typů, vzal jsem co nenenápadnější. Drží dobře a když je náhodou zničím, nebo ztratím, tak mě to jednak netrápí, druhak ji mají v hyperu pořád dost. Za ušetřené peníze jsem si nechal zrenovovat letní 17" liťáky . |
v hypermarkete som si take kupil, za 38 Sk/ks ... dal som si ich na auto, riadne zasunul a po 200 metroch mi 2 vypadli
to bol impulz, aby som si kupil nieco normalne ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 8:11 pm Post subject: Puklice z Metra |
|
|
Prvú zimu som kúpil 4ks puklice v Metre cca za 300 Sk. Už tretiu zimu držia perfektne. Dokonca som mal už viackrát namontované reťaze a puklice sú stále v dobrom stave. |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 9:54 pm Post subject: |
|
|
Ja som kupil v Tescu znacky Tesco. A aj ked vyzerali ze nesedia presne trosku odstavaju zatial drzia. Pouzil som aj prilozene plastove pasiky na prichytenie. Je to istota. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
mlhoš
|
Posted: Mon Jan 14, 2008 11:21 pm Post subject: |
|
|
Koupil jsem zimní pneu + plechový disky s poklicema v akci od Forda.Cena všechno sakum pikum asi 10500kč. Poklice mají najeto asi 1500km v pohodě. _________________ ....jen zvolna...
FOFU CHampion EBONY 1,4Duratec-58KW-Deep Navy |
|
Back to top |
|
|
duso
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 6:50 am Post subject: |
|
|
Ja som po niekoľkých vyskúšaniach kúpil orig. puklice (cca 1.300,-SKK). Ako jediné držali pevne, mám ich už druhú zimu. _________________ Ford Kuga, TREND X, 2.0 TDCI 103kW |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 11:16 am Post subject: |
|
|
Jak to tak čtu, máte na těch poklicích správně nasazený/vytvarovaný ten rozpínací drát? to je jediný důvod, proč by to mohlo špatně sedět, rozměry disků jsou normované.
Originál poklice od forda mívaly (když jsem je používal) opačný problém, nasazovaly se tak ztuha, že většinou mechanici u forda nebo v pneuservisu brzo ulomili některou z těch plastových pacek a následovala ztráta poklice za 600 Kč/ks. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 1:10 pm Post subject: |
|
|
tesco puklice znacky tesco celkom dost neodporucam Okrem toho ze sa lamu a tie prichytkove pasiky sa trhaju, pasuju len tak tak....stale ich treba doklepavat, takze asi nebude norma ako norma. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 3:01 pm Post subject: |
|
|
destroy wrote: | tesco puklice znacky tesco celkom dost neodporucam Okrem toho ze sa lamu a tie prichytkove pasiky sa trhaju, pasuju len tak tak....stale ich treba doklepavat, takze asi nebude norma ako norma. |
Mozno niekde soudruzi z NDR udelali chybu _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 4:20 pm Post subject: |
|
|
destroy: zkus si na kola místo "puklic" dát poklice .
Jinak asi bude záležet na tom, co v tom kterém tescu prodávají za sortiment, možná se ČR a SR od sebe liší .... Ale jestli se ti trhají i ty "příchytkové" (vyvazovací) pásky (alias "bindry"), tak bude možná něco špatně s tvými koly, to už není normání.
BTW, poklice nasazuju 1x za rok na podzim, na jaře je sundám, takže těch příležitostí něco ulomit zase tolik není. Při ceně do 200 Kč za sadu to absolutně neprožívám, mám je jenom proto, aby se zbytečně nedostával zimní bordel na disky a šrouby na náboji kola. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
vls
|
Posted: Wed Jan 16, 2008 2:31 pm Post subject: |
|
|
letne mam originaly od forda - bez problemov, zimne mi fordi nechceli dat, ze naco mam platit tak vela, aby som si vraj kupil v tescu. fakt.
kupil som zlaty stred za 300 korun, drzali viac nez jednu sezonu - presne dovtedy, nez ich davali dole mechanici fordu. kym som to robil sam - v pohode, urobili to odbornici - po 30 km chodim s troma, prave ta jedna kde opravovali odtrhnuty stift nevydrzala jemne zaobchadzanie. _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
|
jiri
|
Posted: Sun Jul 27, 2008 8:33 pm Post subject: |
|
|
Dnes jsem koupil v Tescu 15 palců sadu za 369 Kč( z ABS) a vůbec nedrží na originál ocelové kolo Ford 6J*15, jsou menší. Tak jsem je byl vrátit. Musím jít koupit originály puklice do Fordu - sada stojí asi 1200 Kč (devítipaprskové). Po jednotlivých kusech to vyjde až na 1600 Kč. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Jul 28, 2008 5:23 am Post subject: |
|
|
To je zvlastne, nemam Fordacke a držia, aspon co som tu skusobne nahadzoval po vymene na letne, puklice som kupoval zaciatkom jari. Uvidim na jesen, hned ako nahodim zimaky. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
|