View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
majlou.x
Joined: 08 Mar 2008 Posts: 102 Location: Vysočina okr. Jihlava
|
Posted: Fri Sep 12, 2008 8:17 pm Post subject: Venkovní teploměr |
|
|
Ahoj dlouho jsem tu nebyl,ale už to budu postupně napravovat.
Zjistil sem že mi asi špatně měří venkovní teploměr.Podměřuje mi asi o 2 stupně dolů.Jel sem ráno po noční domů a venku bylo kolem 7 stupňů a mě to ukazovalo 4 a dokonce se mi ukázala oranžová vločka na palubovce a píplo to a to nemluvým o tom že na čerpacích stanicích jak jsou ty ukazatele ceny pohonných hmot,tak na většině jich je i venkovní teploměr a ten ukazopval 17 a mě to v autě ukazovalo 10 stupňů.Což mi připadá trochu divný ne??
Zkusím ještě dát ven druhý teploměr a nechat to přes noc a pak ho porovnat s tím co je v zabudován v autě.
Co kdyby to ukazovalo rozdílně??Co navrhujete?? |
|
Back to top |
|
|
zdenal8
|
Posted: Sun Sep 28, 2008 9:41 am Post subject: |
|
|
Tak pro začátek by to chtělo to sem nevkládat tolikrát. Teda nevim, kde přesně ma Fusion to čidlo od teploměru, ale většinou u silnice je ta teplota drobátko nižží než ve výšce kde máš ten teploměr doma nebo na benzínce. A co vim, tak je důležitý aby to čidlo v autě bylo právě co nejníž a hlásilo ti to teplotu co nejblíže u vozovky, právě kuli možnému vzniku námrazy. A že to má takový rozdíly. Musíš počítat s tim, že ani ten teploměr na tej benzínce neni moc přesnej. Já sem třeba měl jeden čas za oknem klasickej teploměr plus eště čidlo od elektronickýho a byl tam na nich rozdíl i 3°C. A to byly metr od sebe. Tim, že si tam dáš eště jeden toho moc nezjistíš, protože určitě bude taky ukazovat něco jinýho. Jedině by si to musel porovnát s klaibrovanym teploměrem a ten předpokládám že nemáš. Takže bych to moc neřešil a radši se při jízdě přizpůsobil tomu, co ti hlásí ten teploměr v autě. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
|
ado
|
Posted: Mon Apr 12, 2010 9:25 pm Post subject: |
|
|
Mne dnes ráno ukazovateľ vonkajšej teploty ukazoval -38 stupňov Celzia a ukazoval to celý deň. Neviete niekto kde by mohlo byť umiestnené čidlo? Alebo môže byť chyba aj niekde inde? _________________ TT - 1.6 TDCi X-Plus Ocean Blue |
|
Back to top |
|
|
ado
|
Posted: Mon Apr 12, 2010 9:25 pm Post subject: |
|
|
Za každu radu dakujem. _________________ TT - 1.6 TDCi X-Plus Ocean Blue |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Mon Apr 12, 2010 9:34 pm Post subject: |
|
|
sakra, chlapi, nepiste tie n s mekcenmi ;( _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
pnboss
|
Posted: Tue Mar 05, 2013 3:38 pm Post subject: |
|
|
opravoval už někdo čidlo venkovní teploty??
a kde vůbec je??
(já mám stále o cca 15 stupnů více než je) _________________ Fusion 1,4 58kw, r.v. 2008., LPG, nejporuchovější vůz v moravskoslezském kraji. |
|
Back to top |
|
|
Ľubo z Ke
|
Posted: Mon Mar 11, 2013 6:11 pm Post subject: čidlo na meranie vonkajšej teploty |
|
|
pnboss wrote: | opravoval už někdo čidlo venkovní teploty??
a kde vůbec je??
(já mám stále o cca 15 stupnů více než je) |
Mne pred dvoma dnami tiež začal blbnúť vonkajší teplomer,nevedel som to nikde na nete nájsť tak som to riešil po starom ------- priamo na Fofu a našiel som ho. Nieje pod autom ako to milne niektorí popisujú ale je pod predným plastom s SPZ .Priložil by som aj foto no neviem ako nato .Klasika odhnil kabel a tak to ukazovalo abnormálne teploty.Vyriešil som to tak,že som to celé očistil až do živého /odhnitý kontakt/ zapajkoval som ho zalial to celé lepidlom aby sa tam nedostala voda a čuduj sa svete baví.Dúfam že to pomôže |
|
Back to top |
|
|
pnboss
|
Posted: Mon Mar 11, 2013 8:16 pm Post subject: Re: čidlo na meranie vonkajšej teploty |
|
|
Ľubo z Ke wrote: | pnboss wrote: | opravoval už někdo čidlo venkovní teploty??
a kde vůbec je??
Mne pred dvoma dnami tiež začal blbnúť vonkajší teplomer,nevedel som to nikde na nete nájsť tak som to riešil po starom ------- priamo na Fofu a našiel som ho. Nieje pod autom ako to milne niektorí popisujú ale je pod predným plastom s SPZ .Priložil by som aj foto no neviem ako nato .Klasika odhnil kabel a tak to ukazovalo abnormálne teploty.Vyriešil som to tak,že som to celé očistil až do živého /odhnitý kontakt/ zapajkoval som ho zalial to celé lepidlom aby sa tam nedostala voda a čuduj sa svete baví.Dúfam že to pomôže |
díky!!! zkusím se na to vrhnout taky _________________ Fusion 1,4 58kw, r.v. 2008., LPG, nejporuchovější vůz v moravskoslezském kraji. |
|
Back to top |
|
|
pnboss
|
Posted: Sun Mar 17, 2013 7:56 pm Post subject: Re: čidlo na meranie vonkajšej teploty |
|
|
Ľubo z Ke wrote: | pnboss wrote: | opravoval už někdo čidlo venkovní teploty??
a kde vůbec je??
jak ses k tomu čidlu dostal? odstrojoval si nějak přední masku nebo ze spodu auta? _________________ Fusion 1,4 58kw, r.v. 2008., LPG, nejporuchovější vůz v moravskoslezském kraji. |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|