View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Fraga

|
Posted: Thu Jul 31, 2008 10:15 am Post subject: Dvere (zamykanie zvnutra) |
|
|
Chcem sa spýtat na uzamykanie dverí zvnútra.
Predajca mi povedal, že uzamykanie, ktoré mi robilo v starom aute alarm mi vo Fusione nahradza pačka na šoférových dverách. ALE
Vie mi niekto vysvetlit ako je potom možné, že ak ja ich centrálne z vnútra uzamknem ako je možné, že ked mama vystupuje idu jej otvorit dvere bez toho aby som ich ja odblokovala na mojej strane? (šoférove dvere?)
Pýtam sa, lebo aj sestra včera sedela vzadu s ročným synom a ten mi za jazdy otvoril zadné dvere napriek tomu, že som mala predné bloknúté skoro som skolabovala. Ako je to možné?
Robí vam to na dverách to iste? Alebo sa vaše dvere chovajú inak?
Detská poistka - nechcem pretože nechcem aby šli dvere otvorit z vonku a ani z vnútra na starom aute ked som sa alarmom zamkla, tak bolo zamknuté kym som to neodblokovala. Čo s tým? _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Thu Jul 31, 2008 10:33 am Post subject: Re: Dvere |
|
|
Fraga wrote: | Chcem sa spýtat na uzamykanie dverí zvnútra.
Predajca mi povedal, že uzamykanie, ktoré mi robilo v starom aute alarm mi vo Fusione nahradza pačka na šoférových dverách. ALE
Vie mi niekto vysvetlit ako je potom možné, že ak ja ich centrálne z vnútra uzamknem ako je možné, že ked mama vystupuje idu jej otvorit dvere bez toho aby som ich ja odblokovala na mojej strane? (šoférove dvere?)
Pýtam sa, lebo aj sestra včera sedela vzadu s ročným synom a ten mi za jazdy otvoril zadné dvere napriek tomu, že som mala predné bloknúté skoro som skolabovala. Ako je to možné?
Robí vam to na dverách to iste? Alebo sa vaše dvere chovajú inak?
Detská poistka - nechcem pretože nechcem aby šli dvere otvorit z vonku a ani z vnútra na starom aute ked som sa alarmom zamkla, tak bolo zamknuté kym som to neodblokovala. Čo s tým? |
No s tym uz nic. Je to jednoducho tak a mozes si dat maximalne tu detsku poistku. To si si mohla skontrolovat ze sa dvere daju otvorit kedykolvek. Akurat Ti to zacne pipat ale pri otvorenych dverach to nepomoze uz velmi. Este tak odmontovatelne klucky )) _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Thu Jul 31, 2008 10:48 am Post subject: |
|
|
Centralni uzamceni dveri zevnitr ridicem slouzi k tomu, aby Ti do auta z venku nikdo nevlezl (napriklad kdyz stojis na krizovatce), lide sedici uvnitr auta si mohou dvere normalne otevrit
(teda aspon o FoFu, myslim ze u SuperBu je na to primo tlacitko a pak uz se nedostane nikdo dovnitr ani ven) _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Thu Jul 31, 2008 1:15 pm Post subject: |
|
|
ja viem na čo to služi mala som to na starom aute a je to velmi praktické, ale využívala som to aj pri vození detí, že mi nemohli za jazdy otvorit dvere.
Len akosi potom nechapem ked zacvaknem tu detsku poistku tak zdnuka sa otvorit nedaju to je jasne ale zvonku ano ale ja chcem aby sa ani z vonku nedali tak potom čo?
Bohovsky mi poradil pan Segen z Auto Summit mam si prečítat manuál takých odborníkov treba odmeniť! keby som to vedela auto tam nekupujem...! _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu Jul 31, 2008 2:51 pm Post subject: |
|
|
Fraga wrote: |
Len akosi potom nechapem ked zacvaknem tu detsku poistku tak zdnuka sa otvorit nedaju to je jasne ale zvonku ano ale ja chcem aby sa ani z vonku nedali tak potom čo?
|
ak mas zacvaknutu detsku poistku a mas dnu zavrete dvere (cez packu vodica napr), tak ich neotvoris zvonka, ak ano, chod do servisu, nech sa Ti na to pozru. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Thu Jul 31, 2008 5:20 pm Post subject: |
|
|
Díky vyskúšam  _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
 |
budkacik

|
Posted: Sun Aug 03, 2008 9:44 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | Fraga wrote: |
|
ak mas zacvaknutu detsku poistku a mas dnu zavrete dvere (cez packu vodica napr), tak ich neotvoris zvonka, ak ano, chod do servisu, nech sa Ti na to pozru. |
Presne, skombinujes tak dve zamknutia a 1 plus jedna znamena, ze sa nedostane nikto dnu ani von. |
|
Back to top |
|
 |
haplo602
|
Posted: Mon Aug 04, 2008 10:01 am Post subject: 2x zamknutie na DO ??? |
|
|
No podla manualu ak pouzijes dvojite uzamknutie na DO tak sa nedaju otvorit dvere ani znutra ani z vonka ... 2x stlacit zamknutie dveri na kluci.
Vyskusam ked budem mat cas ... rano ma to nenapadlo pri ceste do prace ... _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Mon Aug 04, 2008 10:42 am Post subject: |
|
|
to dvojité zamknutie som ešte neskúšala mozno ak nezabudnem vyskúšam aj ja či pôjde ... _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Thu Aug 07, 2008 8:39 pm Post subject: |
|
|
Neblbněte s dvojitým zamykáním zevnitř, to by se vám jednou mohlo nevyplatit - smrtelně vážně. Zadní dveře na všech autech (ano, i na fordech) mají už desítky roků dětskou pojistku, a spolujezdec vpředu snad není takový debil, aby vystupoval za jízdy
A i tak už se pár lidí dost pobavilo, když jim při aktivované dětské pojistce centrál přestal odemykat zadní dveře - jinak totiž nejdou otevřít.
Jinak nevím jak u vás, ale já vozím děti v sedačkách a připásané. Ta menší si pás sama nerozepne, ta větší ano a ví, že to nesmí udělat, dokud auto nezastaví. Mohla by jednou zkust otevřít zadní dveře za jízdy a vysvětlil bych jí to tak, že už by ji to nikdy ani nenapadlo. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Fri Aug 08, 2008 6:52 am Post subject: |
|
|
To dvojite zamykanie bud neviem ako sa robí, alebo nefunguje...
Nooo pre 4r. sme sedačku kúpili, to bolo OK, lenže je to v mojom aute a segra bola na návšteve a druhú autosedačku pre malého 1r. sme nemali tak ho mala na kolenách a ten mi otvoril zadne dvere vysvetli to ročnému decku... neviem ako sa mu to podarilo bola to sekunda, ale zľakla som sa riadne... _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Fri Aug 08, 2008 6:53 am Post subject: |
|
|
Mě by zajímalo, jestli má vůbec někdo ve Fusionu dvojité zamykání. Přestože je o něm v návodu zmínka, můj Fo-Fu jej nemá. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
Franczesko
|
Posted: Fri Aug 08, 2008 7:37 am Post subject: |
|
|
Vozit 1r. dítě na kolenách by mělo být trestné, nebo ne? V každém případě je to ta nejhorší varianta převozu dětí, na to jsou crash testy. Asi bych dal zaucho mamince  _________________ FOFI 1,4 Ebony Tonic 01/2008 |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
|
Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Fri Aug 08, 2008 7:44 am Post subject: |
|
|
Tak prepač na buduce ked pojdem pre nich na letisko a odviezť ich na letisko ked pojdu domov tak si pojdem kúpiť rovno dve sedačky nešla som po dialnici šli sme len po meste par ulíc... a tu nešlo o to, že sa malý viezol vzadu s doprovodom, ale o to, že človek sa spolahol na výrok predajcu, že prednými dverami sa blokujú všetky, až kym ich malý neotvoril kto vie dokedy by som si myslela, že predajca mal pravdu keby sa mi to nestalo! _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
 |
|