View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Jan 26, 2007 9:31 pm Post subject: datum vyroby pneu |
|
|
bobek:
tu na webe som nasiel take nieco:
POPIS PNEUMATIKY - co znamenají čísla na Vaší pneumatice
- šipka symbolizující směr otáčení
- upozornění na druh materiálu a počet vrstev na běhounu (Tread) a na boku (Sidewall)
- DOT kód-označení, které vydává americký dopravní úřad a poskytuje informaci o závodě, kde byla pneumatika vyrobena a o jejím provedení, poslední tři čísla jsou vyhrazena pro vyznačení týdne a roku výroby (např.číslo 529 značí, že pneumatika byla vyrobena v 52.týdnu roku 1999)
- označení TWI (Tread Wear Indicator) připomíná umístění značky signalizující, že vzorek běhounu je již ojetý
- označení FR (=flange rib) ochrana alu ráfku před poškozením při najetí k obrubníku
takze podla toho ten rok vyroby na pneu je ...
P.S. ja mam DOT 2606 ... takze 26.tyzden roku 2006, pricompneu som kupoval v nejakom 41 tyzdni ... |
|
Back to top |
|
|
bobek
|
Posted: Sat Jan 27, 2007 11:41 pm Post subject: |
|
|
Cauko
Dakujem za odpoved. Dnes som bol kupit autosedacku v Metre a pozrel som si pneu. Trochu som sa divil , ze pneu BARUM Polaris 2 165/70 R13 su vyrobene v Rumunsku a Barum Polaris 2 195/65 R15 v CR. Hmmm
Bob |
|
Back to top |
|
|
MzourCZ
|
Posted: Mon Jan 29, 2007 9:07 pm Post subject: |
|
|
bobek wrote: | Cauko
Dakujem za odpoved. Dnes som bol kupit autosedacku v Metre a pozrel som si pneu. Trochu som sa divil , ze pneu BARUM Polaris 2 165/70 R13 su vyrobene v Rumunsku a Barum Polaris 2 195/65 R15 v CR. Hmmm
|
jj, slyšel jsem o tom. Ale prý v tom není žádný rozdíl. Já osobně bych tomu asi moc nevěřil. Mám Polaris 2, ale v 195/65 R15. A absolutně spokojený. _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec 59 kW/80 HP
od 05/2006 najeto přes 60 tis. km
navigace Dell Axim x51v, BT-220 GPSka a TomTom 6
|
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Tue Jan 30, 2007 7:55 am Post subject: |
|
|
no, ja by som hlavne barum a matador nekupoval. Je to taky podpriemer a tie najlepsie a najdrahsie dosahuju priemerne parametre. (ked pozries www.pneumatikypriamo.sk tak tam najdes ku kazdej pneumatike hodnetenie renomovanych nemeckych casopisov) Na pneumatikach setrit sa podla mna velmi neoplati. Je to aj o bezpecnosti. Alebo ked uz, tak extremne ako kolega, ktory jazdi uz treti rok zima/leto na jednych zimnych pneumatikach a netrapi sa. (clovek by povedal ze uz budu zodrate, ale opak je pravdou. Kupil nejake protektorovane shitky za par halierov kus a stale drzia v pohode) Teda on ma auto za 40tis, takze to je trosku ine. |
|
Back to top |
|
|
bobek
|
Posted: Wed Jan 31, 2007 10:38 pm Post subject: |
|
|
Zdravym vospolok
Pneumatiky z www.aaa-pneu.sk mi prisli presne , ako mi z tejto firmy zavolali. UPS som sice musel ponahanat, ale prisli OK. Cenu dodrzali. Pozor na WEB je len orientacny prepocet z CZ na SK, rozdiel je cca. do 40Sk za celu zasielku.
DOT mali 2506.
Kupil som Barum Polaris 2. Su naozaj hlucnejsie, ale nie az tak velmi.
PS: Preco ma Fusion rezervu R14? Skoro som pri preberani auta odpadol.
Bob |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Feb 01, 2007 8:11 am Post subject: |
|
|
gratulujem k novemu autu !
a ta rezerva? to som nechapal ani ja, a dokonca PLNOHODNOTNA Michelinka, ziadne dojazdove koleso ... nechapal som _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Black storm
|
Posted: Thu Feb 01, 2007 2:18 pm Post subject: |
|
|
TO TERAZ UZ DAVAJU K AUTU PLNOHODNOTNU REZERVU? JA MAM TAKE DOJAZDOVE KOLIESKO AKO Z HADRAPLANU _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 12/2004,
Mercedes Benz C 200 CDI Avantgarde, T model 5/2006,
Mercedes Benz 300 CE r.v. 1992, momentalne v renovacii |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Thu Feb 01, 2007 2:45 pm Post subject: |
|
|
no ja mam poriadne koleso ale s nejakym divnym rozmerom. 175/80/14 alebo take cosi. Najviac ma zarazilo ze k autu nebolo ziadne naradie, ani sraubovak, len na maximalne nepristupnom mieste pod rezervou bol zdvyhak. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu Feb 01, 2007 6:51 pm Post subject: |
|
|
destroy wrote: | Najviac ma zarazilo ze k autu nebolo ziadne naradie, ani sraubovak, len na maximalne nepristupnom mieste pod rezervou bol zdvyhak. |
no, asi tak, treba si kupit naradie, bo ti odide napr. ziarovka a nemas sancu ju vymenit, bez srubovakov _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Fri Feb 02, 2007 8:01 am Post subject: |
|
|
sraubovaky som kupil vsetky 3 velkosti co som na aute nasiel. (tiez nechapem preco nemohli pouzit vsade tie iste srauby) Stali 50Sk kus v kauflande, ale chlapik co mi ich predaval mi ich nechcel pozicat na odskusane a tolko som sa s nim handrkoval az nakoniec povolil. Je to trosku hanba ze Ford nedava nic. Nevravim ze musi davat vsetko ako v mercedese ale v cliu som nejake to naradie mal a v starej lade ani nevravim. Tam bol original cely kufrik s naradim. Co viem tak dokonca v daewoo maju pekne naradie. Nechapem kde vo Forde zaspali :( |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Feb 02, 2007 9:03 am Post subject: |
|
|
destroy wrote: | sraubovaky som kupil vsetky 3 velkosti co som na aute nasiel. (tiez nechapem preco nemohli pouzit vsade tie iste srauby) Stali 50Sk kus v kauflande, ale chlapik co mi ich predaval mi ich nechcel pozicat na odskusane a tolko som sa s nim handrkoval az nakoniec povolil. Je to trosku hanba ze Ford nedava nic. Nevravim ze musi davat vsetko ako v mercedese ale v cliu som nejake to naradie mal a v starej lade ani nevravim. Tam bol original cely kufrik s naradim. Co viem tak dokonca v daewoo maju pekne naradie. Nechapem kde vo Forde zaspali |
mozno ze len na Slovensko nedavaju ...
kedy dame stretko? hehe ... ukazes mi tie srubovaky, bo ja som este nekupil, kua prace _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
bobek
|
Posted: Sat Feb 10, 2007 12:33 am Post subject: naradie |
|
|
Ahojte
Neskusal niekdo ci do toho otvoru vlezie aj 15" koleso, ako rezerva?
To naradie si asi pojdem tiez kupit.
Bobek |
|
Back to top |
|
|
DANID
|
Posted: Fri Aug 01, 2008 8:45 am Post subject: Rezerva |
|
|
Ja už mam 15"rezervu,poslužilo zimne kolo,vliezlo tam, trošičku je vyhšie ako bola ta 14",tu som vyložil a idem ju predat. _________________ FORD FUSION 1,4TDCI,2004,COMFORT FRESH. |
|
Back to top |
|
|
Fraga
|
Posted: Fri Aug 01, 2008 11:43 am Post subject: |
|
|
Kedy je to teraz? ja som kupovala auto pred mesiacom a je tam dojazdovka žiadne plnohodnotné koleso! Summit ma začína srať! _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Fri Aug 01, 2008 11:48 am Post subject: |
|
|
destroy wrote: | sraubovaky som kupil vsetky 3 velkosti co som na aute nasiel. (tiez nechapem preco nemohli pouzit vsade tie iste srauby) Stali 50Sk kus v kauflande, ale chlapik co mi ich predaval mi ich nechcel pozicat na odskusane a tolko som sa s nim handrkoval az nakoniec povolil. Je to trosku hanba ze Ford nedava nic. Nevravim ze musi davat vsetko ako v mercedese ale v cliu som nejake to naradie mal a v starej lade ani nevravim. Tam bol original cely kufrik s naradim. Co viem tak dokonca v daewoo maju pekne naradie. Nechapem kde vo Forde zaspali |
Nemohol by si capnut fotku nech vieme, o ktore sa jedna. Dik. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
|