Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

datum vyroby pneu
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Jan 26, 2007 9:31 pm    Post subject: datum vyroby pneu Reply with quote

bobek:

tu na webe som nasiel take nieco:

POPIS PNEUMATIKY - co znamenají čísla na Vaší pneumatice

- šipka symbolizující směr otáčení
- upozornění na druh materiálu a počet vrstev na běhounu (Tread) a na boku (Sidewall)
- DOT kód-označení, které vydává americký dopravní úřad a poskytuje informaci o závodě, kde byla pneumatika vyrobena a o jejím provedení, poslední tři čísla jsou vyhrazena pro vyznačení týdne a roku výroby (např.číslo 529 značí, že pneumatika byla vyrobena v 52.týdnu roku 1999)
- označení TWI (Tread Wear Indicator) připomíná umístění značky signalizující, že vzorek běhounu je již ojetý
- označení FR (=flange rib) ochrana alu ráfku před poškozením při najetí k obrubníku

takze podla toho ten rok vyroby na pneu je ...

P.S. ja mam DOT 2606 ... takze 26.tyzden roku 2006, pricompneu som kupoval v nejakom 41 tyzdni ...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
bobek

PostPosted: Sat Jan 27, 2007 11:41 pm    Post subject: Reply with quote

Cauko

Dakujem za odpoved. Dnes som bol kupit autosedacku v Metre a pozrel som si pneu. Trochu som sa divil Surprised , ze pneu BARUM Polaris 2 165/70 R13 su vyrobene v Rumunsku a Barum Polaris 2 195/65 R15 v CR. Hmmm

Bob
Back to top
MzourCZ

PostPosted: Mon Jan 29, 2007 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

bobek wrote:
Cauko

Dakujem za odpoved. Dnes som bol kupit autosedacku v Metre a pozrel som si pneu. Trochu som sa divil Surprised , ze pneu BARUM Polaris 2 165/70 R13 su vyrobene v Rumunsku a Barum Polaris 2 195/65 R15 v CR. Hmmm

jj, slyšel jsem o tom. Ale prý v tom není žádný rozdíl. Já osobně bych tomu asi moc nevěřil. Mám Polaris 2, ale v 195/65 R15. A absolutně spokojený.

Back to top
View user's profile Send private message
destroy

PostPosted: Tue Jan 30, 2007 7:55 am    Post subject: Reply with quote

no, ja by som hlavne barum a matador nekupoval. Je to taky podpriemer a tie najlepsie a najdrahsie dosahuju priemerne parametre. (ked pozries www.pneumatikypriamo.sk tak tam najdes ku kazdej pneumatike hodnetenie renomovanych nemeckych casopisov) Na pneumatikach setrit sa podla mna velmi neoplati. Je to aj o bezpecnosti. Alebo ked uz, tak extremne ako kolega, ktory jazdi uz treti rok zima/leto na jednych zimnych pneumatikach a netrapi sa. (clovek by povedal ze uz budu zodrate, ale opak je pravdou. Kupil nejake protektorovane shitky za par halierov kus a stale drzia v pohode) Teda on ma auto za 40tis, takze to je trosku ine.
Back to top
bobek

PostPosted: Wed Jan 31, 2007 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

Zdravym vospolok

Pneumatiky z www.aaa-pneu.sk mi prisli presne , ako mi z tejto firmy zavolali. UPS som sice musel ponahanat, ale prisli OK. Cenu dodrzali. Pozor na WEB je len orientacny prepocet z CZ na SK, rozdiel je cca. do 40Sk za celu zasielku.

DOT mali 2506.

Kupil som Barum Polaris 2. Su naozaj hlucnejsie, ale nie az tak velmi.

PS: Preco ma Fusion rezervu R14? Skoro som pri preberani auta odpadol.

Bob
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Feb 01, 2007 8:11 am    Post subject: Reply with quote

gratulujem k novemu autu !
a ta rezerva? to som nechapal ani ja, a dokonca PLNOHODNOTNA Michelinka, ziadne dojazdove koleso ... nechapal som
Black storm

PostPosted: Thu Feb 01, 2007 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

TO TERAZ UZ DAVAJU K AUTU PLNOHODNOTNU REZERVU? JA MAM TAKE DOJAZDOVE KOLIESKO AKO Z HADRAPLANU Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
destroy

PostPosted: Thu Feb 01, 2007 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

no ja mam poriadne koleso ale s nejakym divnym rozmerom. 175/80/14 alebo take cosi. Najviac ma zarazilo ze k autu nebolo ziadne naradie, ani sraubovak, len na maximalne nepristupnom mieste pod rezervou bol zdvyhak.
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Feb 01, 2007 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
Najviac ma zarazilo ze k autu nebolo ziadne naradie, ani sraubovak, len na maximalne nepristupnom mieste pod rezervou bol zdvyhak.

no, asi tak, treba si kupit naradie, bo ti odide napr. ziarovka a nemas sancu ju vymenit, bez srubovakov Sad
destroy

PostPosted: Fri Feb 02, 2007 8:01 am    Post subject: Reply with quote

sraubovaky som kupil vsetky 3 velkosti co som na aute nasiel. (tiez nechapem preco nemohli pouzit vsade tie iste srauby) Stali 50Sk kus v kauflande, ale chlapik co mi ich predaval mi ich nechcel pozicat na odskusane a tolko som sa s nim handrkoval az nakoniec povolil. Je to trosku hanba ze Ford nedava nic. Nevravim ze musi davat vsetko ako v mercedese ale v cliu som nejake to naradie mal a v starej lade ani nevravim. Tam bol original cely kufrik s naradim. Co viem tak dokonca v daewoo maju pekne naradie. Nechapem kde vo Forde zaspali :(
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Feb 02, 2007 9:03 am    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
sraubovaky som kupil vsetky 3 velkosti co som na aute nasiel. (tiez nechapem preco nemohli pouzit vsade tie iste srauby) Stali 50Sk kus v kauflande, ale chlapik co mi ich predaval mi ich nechcel pozicat na odskusane a tolko som sa s nim handrkoval az nakoniec povolil. Je to trosku hanba ze Ford nedava nic. Nevravim ze musi davat vsetko ako v mercedese ale v cliu som nejake to naradie mal a v starej lade ani nevravim. Tam bol original cely kufrik s naradim. Co viem tak dokonca v daewoo maju pekne naradie. Nechapem kde vo Forde zaspali Sad

mozno ze len na Slovensko nedavaju ...
kedy dame stretko? Smile hehe ... ukazes mi tie srubovaky, bo ja som este nekupil, kua prace Twisted Evil
bobek

PostPosted: Sat Feb 10, 2007 12:33 am    Post subject: naradie Reply with quote

Ahojte

Neskusal niekdo ci do toho otvoru vlezie aj 15" koleso, ako rezerva?

To naradie si asi pojdem tiez kupit.

Bobek
Back to top
DANID

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 8:45 am    Post subject: Rezerva Reply with quote

Ja už mam 15"rezervu,poslužilo zimne kolo,vliezlo tam, trošičku je vyhšie ako bola ta 14",tu som vyložil a idem ju predat.
Fraga

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 11:43 am    Post subject: Reply with quote

Kedy je to teraz? ja som kupovala auto pred mesiacom a je tam dojazdovka žiadne plnohodnotné koleso! Evil or Very Mad Summit ma začína srať!
MajoV

PostPosted: Fri Aug 01, 2008 11:48 am    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
sraubovaky som kupil vsetky 3 velkosti co som na aute nasiel. (tiez nechapem preco nemohli pouzit vsade tie iste srauby) Stali 50Sk kus v kauflande, ale chlapik co mi ich predaval mi ich nechcel pozicat na odskusane a tolko som sa s nim handrkoval az nakoniec povolil. Je to trosku hanba ze Ford nedava nic. Nevravim ze musi davat vsetko ako v mercedese ale v cliu som nejake to naradie mal a v starej lade ani nevravim. Tam bol original cely kufrik s naradim. Co viem tak dokonca v daewoo maju pekne naradie. Nechapem kde vo Forde zaspali Sad

Nemohol by si capnut fotku nech vieme, o ktore sa jedna. Dik.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum