View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Gek
|
Posted: Thu Mar 27, 2008 9:02 am Post subject: Ruční brzda |
|
|
Zdá se mi že ruční brzda moc nebrzdí. Budu asi muset do servisu, aby i trochu dotáhli. Nehci se v tom hrabat , když je Fofík nový.
Manželka ji nezatáhne vůbec. Brzda jde hodně nahoru a aby opravdu podržela auto, musím ji dorvat Rumcajsí silou.
Jak jste na tom vy ?? _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Thu Mar 27, 2008 9:30 am Post subject: |
|
|
Mne se obecne zda, ze ty rucni brzdy obecne moc nebrzdi a zvlast, kdyz jsou v zadu brzdy bubnove. Pokud to clovek poradne nezatahne, tak to uz na mirnem svahu moc nebrzdi. Jenze kdyz tu rucni brzdu clovek dotahuje porad az na doraz, tak je za chvili vytahana. Stejny pocit jsem mel i na predchozich autech (Fabia, Corsa). _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Thu Mar 27, 2008 10:52 am Post subject: |
|
|
Me brzdi dobre, odhadem paty zub je top _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Thu Mar 27, 2008 12:33 pm Post subject: |
|
|
Na Feldě brzdila ručka velmi dobře. Na cca pátem zubu by s ní nehnul ani tank Shermen, ale Fofíka bych se bál nechat v mírném kopečku bez rychlosti proti kopci. A taky v návodu je zmínka o tom jak parkovat a co zařadit. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Thu Mar 27, 2008 12:37 pm Post subject: |
|
|
To bude chtít asi opravdu jen dotáhnout. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
Roman
|
Posted: Thu Mar 27, 2008 4:46 pm Post subject: Re: Ruční brzda |
|
|
Gek wrote: | Zdá se mi že ruční brzda moc nebrzdí. Budu asi muset do servisu, aby i trochu dotáhli. Nehci se v tom hrabat , když je Fofík nový.
Manželka ji nezatáhne vůbec. Brzda jde hodně nahoru a aby opravdu podržela auto, musím ji dorvat Rumcajsí silou.
Jak jste na tom vy ?? |
Mám rovnakú skúsenosť, brzda riadne zaberá až pri vytiahnutí nadoraz. Ak ti to nastavia v servise, daj vedieť či sa to zmenilo k lepšiemu. |
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 12:22 pm Post subject: Ruční brzda |
|
|
V manuálu je napsané, že při použití ruční brzdy a nutné sešlápnout i brzdový pedál. U jiného auta jsem se s tím nesetkal... Opravdu je to nutné? _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 12:53 pm Post subject: |
|
|
Zřejmě je tím myšleno, abys nebrzdil za jízdy ručkou. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 12:53 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | V manuálu je napsané, že při použití ruční brzdy a nutné sešlápnout i brzdový pedál. U jiného auta jsem se s tím nesetkal... Opravdu je to nutné? |
eeee? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 1:02 pm Post subject: |
|
|
Asi jsem ho nečetl dost pozorně. Tohle jsem nečetl, ale o této možnosti vím z dřívějšího časopisu jakéhosi. Byla to myslím rady pro ženy jak zabrzdit a neprat se s pákou. Ovšem jak tu ručku pak má žena povolit už ta nebylo. Možná stejně. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 1:36 pm Post subject: |
|
|
Určitě se nejednalo o to, že se nesmí brzdit ruční brzdou za jízdy. To je jasné! Jednalo se o klasické brždění ruční brzdou. Až budu mít po ruce manuál, napíšu přesné znění. _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 1:39 pm Post subject: |
|
|
Gek wrote: | Asi jsem ho nečetl dost pozorně. Tohle jsem nečetl, ale o této možnosti vím z dřívějšího časopisu jakéhosi. Byla to myslím rady pro ženy jak zabrzdit a neprat se s pákou. Ovšem jak tu ručku pak má žena povolit už ta nebylo. Možná stejně. |
Odbrždění ruční brzdy bylo popsáno stejně - zase se má sešlápnout brzdový pedál. _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 4:20 pm Post subject: Použití ruční brzdy - dle manuálu |
|
|
Zatažení parkovací brzdy:
1. Pevně stlačte brzdový pedál.
2. Zatáhněte páku parkovací brzdy vzhůru až do plného zatažení
Uvolnění parkovací brzdy:
1. Pevně stlačte brzdový pedál.
2. Lehce zatáhněte páku parkovací brzdy směrem vzhůru, stiskněte uvolňovací tlačítko a zatlačte páku dolů.
Co vy na to - děláto to tak?!? _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 5:20 pm Post subject: |
|
|
Normálně fungující ruční brzda nic takového nepotřebuje, ale pokud někdo nemá sílu v ruce, tak proč ne? Sílou hydrauliky od pedálu dojde k mnohem pevnějšímu rozepření čelistí brzd a mechanismem ruční brzdy dojde jen k zajištění v této poloze. Nic nového pod sluncem a navíc většina zastavení a zabrzdění takto proběhne, aniž si to uvědomujeme. Nehledejte za tím návodem něco co by znamenalo, že by systém mechanismu ruční brzdy Fusionu byl jiný než u většiny ostatních aut. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Mar 31, 2008 6:48 pm Post subject: |
|
|
To je jediné vysvetlenie, preco stlacit aj pedál. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
|