Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Fo Fu má české značky.

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jiri

PostPosted: Tue Mar 04, 2008 8:41 pm    Post subject: Fo Fu má české značky. Reply with quote

Dnes jsem konečně dokončil administrativu a mám české značky. Nejhorší to bylo na poslední štaci na dopravním inspektorátě. Ale je to v lidech. Až se z toho vzpamatuji tak popíšu postup dovozu ze SR. Teď se těším na záběh. Jiří
Back to top
View user's profile Send private message
jiri

PostPosted: Thu Mar 06, 2008 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

Tak apoň první část dovozu ze SR z pohledu českého občana. Po prostudování fora zde a díky ichtovi jsem založil registraci na foru 8. 2. a hned druhý den v sobotu jsem zajel k nejbližšímu dealerovi do Žiliny (VIP auto s.r.o. - jako prodejce mohu doporučit) a podepsal kupní smlouvu. Nabídli mi skladový vůz ve dvou barvách z centrálního skladu v Blavě. Chtěl jsem 1,6 benzín a modrou Tonic v akci ve výbavě Rival X (viz internetové stránky ford.sk). K tomu jsem přidal Construct, 2 zástěrky dali zdarma, dvě jsem dokoupil. Zdarma jinak povinná výbava, všechny gumové koberečky a nakonec i vanička do kufru (náhrada za malý škrábanec na laku ve skoro neviditelném místě). Cena s DPH cca 440 tis. SKK. Pro našince bez dph to dělalo 370 tis. SKK. Zaplatil jsem v hotovosti zálohu 20 tis. SKK a čekal až ho dotáhnou z Blavy a vybaví. Já jsem mezitím řešil jak zaplatit. Dostal jsem proforma fakturu na oněch 370 tis. a byly dvě možnosti:platit převodním příkazem z banky ( kurz špatný - deviza prodej + poplatek) znamená to poslat předem cca 5 dnů v případě problémů platit něco co ani nevidíte; nebo shánět hotovost u nás resp. přímo v SR. U nás se dá sehnat dobrý kurz ve renomovaných směnárnách v praze nebo krkonoších, kde je velký pohyb cizinců. Nakonec mi nabídla průmerný kurz směnaárna přímo v místě bydliště (u velkých částek sleva) nutno požádat 24 hodin předem. A tak jsem ráno vybral ze své banky CZK a odpoledne paní směnárnice z téže banky SKK a pak jsme si to přehodili a jen za tuto operaci jsem ušetřil cca 10 tis. oproti cenám v bance přímo. Samozřejmě můj směnárník také vydělal... Na číslo VIN jsem ještě u nás vyřídil zákonnou a havarijní pojistku s adtem předpokládaného předání a měl jsme hned zelenou kartu pro výjezd do zahraničí.
No a jak bylo avízo, že vůz je připraven vč. dokladů tak jsem vyrazil. Předání v pohodě, dostal jsem slovenský techničák, COC listinu - potvrzení o homologaci, zkontroloval VINy a převozní značky. Plnou nádrž už nedali. Po příjezdu domů nutno nejdříve do 10 dnů zajít na Finanční úřad v místě bydliště a vyplnit Hlášení o dovozu nového motorového vozidla. Nejlépe v úřední dny (pondělí, středa), kdy je otevřena pokladna a zaplatit zálohově DPH. Výpočet nejdříve vynásobit částku v SKK kurzem data prodeje podle ČNB (bylo 76,666) a pak z této čáastky DPH 19 %. Dostanete potvrzení o zaplacení pro registraci vozidla (dříve dopravní inspektorát). Můžete hned vyplnit i přiznání daně DPH pro neplátce, jinak až do 25. dne následujícícho měsíce.
Na staronovém inspektorátu pak všechny doklady odevzdáte, vyplníte žádost o stanovení technické způsobilosti ale protože jde o nové vozidlo, stačí jim všechny nové doklady, na STK už nemusíte. U mě byl problém jedině v tom, že úředník si včechny doklady, ketré dostal za celý den pomíchal a z auta mi udělal letadlo. Takže fusion byl najednou místo modrý šedý, místo manuální převodovky s automatickou, špatné číslo VIN, jiné ráfky a gumy, spotřeba jako z automatické převodovky a číslo homologace také nesedělo. Oni to přepisují ručně z těch dokladů a todle umí náramně dobře za správní poplatek 800 kč. Tak holt musel druhý den opravovat a vyrobit zcela nový techničák. Na to si dejte bacha !
No a dnes jsem už posílal zpět převodní značky poštou.
Akce RIVAL X na SLovensku pořád frčí, teď dokonce i s metalízou v ceně základu tak zkuste si to spočítat kolik ušetříte. Mi to hodilo v benzínu 1,6 díky různým pohledům dovozců na akční ceny až 120 tis. Kč, v benzínu 1,4 to asi dělá 30-40 tis. Kč. Je na tom vina silná koruna a hlavně různý marketingový zájem prodejců u nás a v SR. Situace se však mění cca po 14 dnech jak vycházejí nové ceníky.
Back to top
View user's profile Send private message
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum