Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

prva zavada
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Black storm

PostPosted: Sun Jan 06, 2008 1:47 pm    Post subject: prva zavada Reply with quote

Tak a je to tu...
po 93000 km som prvy krat nenastartoval a zatial neviem preco. Tipujem to na palivovy filter a velmi dufam ze je to v tom.

Stalo sa mi minuly tyzden ze som nastartoval ako doteraz vzdy na brnk a auto asi po 5s zdochlo a uz neslo nastartovat. Otvoril som kapotu a v hadickach pri rucnej pumpicke som videl bubliny. Tak som rucne natlacil naftu a ono to chytilo a dalej som jazdil bez problemov.

Za dva dni rano som opat bez problemov nastartoval a po chvili to zhaslo no a uz som to nenatocil. Vybral som palivovy filter, doma som ho nechal rozmrznut a vlozil som ho naspat, ale nepomohlo. Asi dvakrat to pri pokuse nastartovat, chytilo ale vzapati zdochlo. Vymenu som mal naplanovanu pri 100000 km.

Tak dufam ze je to len upchaty filter. Zajtra to vymenim a uvidim.
Ale aj tak som dost rozcarovany Confused

Stalo sa nieco podobne uz niekomu?
Auto pokial islo, tahalo normalne, nedymilo a ziadna kontrolka nesvietila a nasvieti ani teraz.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
DANID

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 8:34 pm    Post subject: Trysky. Reply with quote

Takže, dnes som opravoval moju prvu važnejšiu poruchu na fofu,všimol som si asi pred tyždnom že mi začal motor vydavat divny zvuk,"csss"akoby podfukovat trysku,aj volnobeh aj pri vyhšich otačkach,dnes som sa na to odhodlal,rozobraly sme pekne od vrchu všetko aby sme sa dostaly ku tryskam,trochu komplikovane oproti Peugeotu.Naštastie bola prva povolena tak sme dotiahly a pohoda krasne ide,trošku bordelu od nafty,mal som strach že je v prdeli,pretože ford použiva simensove čerpadla a trisky a tie sa nedaju repasovat,narozdiel od bosh ten sa da,škoda.Najazdenych 110 000km.Tod vsjo.
DANID

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 8:40 pm    Post subject: Re: prva zavada Reply with quote

To:Black storm

Chcem sa ta spytat,použivaš aditiva?Nebol na palivovom filtry parafin?Alebo tankuješ zlu naftu,a je v nej dost vody a preto ti aj zamrzol možno filter.Alebo je zle utesnenie,a chyta ti niekde vzduch,ked pišeš že tam boly bublinky,neviem vela možnosti.
yenkie

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 10:14 pm    Post subject: Re: Trysky. Reply with quote

DANID wrote:
Takže, dnes som opravoval moju prvu važnejšiu poruchu na fofu,všimol som si asi pred tyždnom že mi začal motor vydavat divny zvuk,"csss"akoby podfukovat trysku,aj volnobeh aj pri vyhšich otačkach,dnes som sa na to odhodlal,rozobraly sme pekne od vrchu všetko aby sme sa dostaly ku tryskam,trochu komplikovane oproti Peugeotu.Naštastie bola prva povolena tak sme dotiahly a pohoda krasne ide,trošku bordelu od nafty,mal som strach že je v prdeli,pretože ford použiva simensove čerpadla a trisky a tie sa nedaju repasovat,narozdiel od bosh ten sa da,škoda.Najazdenych 110 000km.Tod vsjo.

Nedymilo ti do kabíny? Ja som mal tzen istý problém, no vo vnútri mi smrdela spálená nafta.
Back to top
View user's profile Send private message
pirat

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 10:03 am    Post subject: Re: Trysky. Reply with quote

DANID wrote:
Naštastie bola prva povolena tak sme dotiahly a pohoda krasne ide,trošku bordelu od nafty,mal som strach že je v prdeli,pretože ford použiva simensove čerpadla a trisky a tie sa nedaju repasovat,narozdiel od bosh ten sa da,škoda.Najazdenych 110 000km.Tod vsjo.

Si si isty ze ford pouziva siemens ? Pretoze ja mam info ze je tam common rail cerpadla sa vyrabaju v Bosh Cz a trysky v DE. Mozno preto ze mas rocnik 2004 tak tam mas siemens.

Od 05 alebo 06 sa pouziva common rail II generacie.

A peugeot tento typ motora vyraba pre ford takze by mali byt rovnake.
Black storm

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 12:23 pm    Post subject: Re: prva zavada Reply with quote

DANID wrote:
To:Black storm

Chcem sa ta spytat,použivaš aditiva?Nebol na palivovom filtry parafin?Alebo tankuješ zlu naftu,a je v nej dost vody a preto ti aj zamrzol možno filter.Alebo je zle utesnenie,a chyta ti niekde vzduch,ked pišeš že tam boly bublinky,neviem vela možnosti.

Ahoj

Aditiva pouzivam asi 3 mesiace Castrol TDA. Naftu tankujem Shell, OMV a teraz co sa mi to stalo som natankoval par litrov Esso.

Ci tam bol parafin nezistim, lebo palivovy filter u Fusiona je celoplastova cierna zaliata hrca. Ked ho vymienas tak aj s nejakou el. sondou ci snimacom ci co to je.
Do servisu to veziem zajtra. Po vymene filtra to v pohode vcera chytilo a vozil som sa uplne bez problemov. Dnes rano to opat v pohode chytilo a po 5s zhaslo. dalej som to uz ani netrapil. Jedine co som zistil, je ze to nie je vo filtri. Takze teraz dalej pripadaju do uvahy zavzdusnovanie pal. systemu, alebo padanie nafty. Bubliny v hadiciach stale su.
V horsom pripade to bude cerpadlo. Cerpadlo je od Siemensu, to je info od Fordu.
Back to top
DANID

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 1:50 pm    Post subject: Re: Trysky. Reply with quote

Nie nedymilo,už mam po probleme takže pohoda.
DANID

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 1:56 pm    Post subject: Re: Trysky. Reply with quote

Si si isty ze ford pouziva siemens ? Pretoze ja mam info ze je tam common rail cerpadla sa vyrabaju v Bosh Cz a trysky v DE. Mozno preto ze mas rocnik 2004 tak tam mas siemens.

Od 05 alebo 06 sa pouziva common rail II generacie.
A peugeot tento typ motora vyraba pre ford takze by mali byt rovnake.[/quote]

Je to možne,ale je tam isto siemens,neva,ešte zo 2 ročky a bude ine faro.
vls

PostPosted: Tue Jan 08, 2008 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

ak su v hadicke vidiet bubliny :
nic by to nemalo znamenat, nepoznam motor fordu ale vidiet byva len do hadiciek prepadu - vratka prebytocnej nafty nazad do nadrze, v tom su bubliny vzdy.
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
Black storm

PostPosted: Sat Jan 12, 2008 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

Tak sa zda, ze zavadu u Koisa v TN odstranili. Popraskana prepadova hadicka medzi vstrekovacmi.Test diagnostikoval pokles tlaku v systeme.

Hadicka za liter+test a praca spolu za 3700 Sk.
Back to top
teodolit

PostPosted: Sat Jan 19, 2008 12:06 am    Post subject: Re: Trysky. Reply with quote

DANID wrote:
Nie nedymilo,už mam po probleme takže pohoda.

zdravim vsetkych, tak ako citam nie som sam koho zacina Fusion /mam 50tis. km/trochu hnevat - mam ten isty problem - motor robi "csss" a dymi do kabiny, predovsetkym ked je studeny, ak sa zohreje tak to az tak nepocut. Do motorov sa velmi nerozumiem a v servise som este s tym nebol, preto by ma zaujimalo, ako si to riesil /yenkie/.
tiez mam podozrenie na trysku - niekde to podfukuje a je to niekde vzadnej casti motora /nevidiet tam/ , a co som zistoval, tak nova tryska nieje lacny spas /cca 10tisic + praca/ - prosim poradte, diky
Back to top
teodolit

PostPosted: Sun Jan 20, 2008 8:26 pm    Post subject: trysky Reply with quote

zdravim vsetkych, tak ako citam nie som sam koho zacina Fusion /TDCi 1,4 - 50tis. km/trochu hnevat - mam ten isty problem - motor robi "csss" a dymi do kabiny, Motor pocut predovsetkym ked je studeny, ak sa zohreje tak to uz nepocut, . Zajtra sa idem objednat do fordu v PP, tak uvidim. Dufam ze to bude len ta podlozka pod tryskou.
Back to top
DANID

PostPosted: Mon Jan 21, 2008 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

Ak si technicky zdatny typ človeka,skus zhodit sanie a pozriet kde ti to podfukuje,možno stači dotiahnut hlavu a maš po probleme a ušetriš nejaku korunku,pravda ak si na to trufaš.
ocean

PostPosted: Tue Nov 25, 2008 6:16 pm    Post subject: nenaštartoval Reply with quote

Tak včera ráno zažilo moje auto prvý mráz -4 °C v otvorenom prístrešku-podbrání a hnusoba Fusík neštartoval. Trápil som baterku asi 12x (s prestávkami) potom sa neochotne rozbehol. Predpokladal som, že mi zmrzol benzín tak som kúpil nejaký sheron-autofobin, nalial do takmer prázdnej nádrže, pobehal a dolial plnú. Potom som sa vyprával so šoférmi v robote, tí vraveli, že v aute so vstrekovaním nemá čo mrznúť, mrzne nafta alebo predtým mrzli karburátory (čo sa mi kedysi stalo na Š120, no bolo -17), mala by to byť vraj elektrika-elektronika.
V servise, kde som volal mi akurát povedali, aby som si dal pozor, čo tam dávam, lebo môže odísť katalyzátor.
Odvtedy však auto štartuje ako brnk, ale bolo tak max -2 st. Aj katalyzátor vyzerá spokojný. Neviem však ako bude, keď prídu mrazy.
Čo vy na to?
duves

PostPosted: Tue Nov 25, 2008 8:17 pm    Post subject: Reply with quote

Mne nenaštartovalo raz služobne auto, fabia, rano pri minus cca 10. Napoludnie už skočilo.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Motor + Prevodovka All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum