View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Oct 29, 2007 7:18 am Post subject: |
|
|
ladin wrote: | Je pravda, že by to šlo i bez demontáže světel, ale pro připojení kabelů je to pohodlnější, protože kabely v autě jsou dost krátké a hlavně jsem doufal, že poznám kam který kabel vede, což jsem nepoznal a musel si pomoci výše popsanou ,,zkoušečkou". |
uz rozumiem, ja som pouzil skusacku a nebol problem. Aspon si si nacvicil demontaz svetla, mal by som to skusit aj ja  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
ladin

|
Posted: Mon Oct 29, 2007 7:22 am Post subject: |
|
|
Jo to vřele doporučuju  _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
 |
icask

|
Posted: Mon Nov 05, 2007 4:30 pm Post subject: |
|
|
to vsetky otvory na montaz su uz na aute? _________________ FO FU 1,4 TDci 12/2005 od 11.2008 uz VW Passat 1,9 TDi |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Nov 05, 2007 5:12 pm Post subject: |
|
|
icask wrote: | to vsetky otvory na montaz su uz na aute? |
xxnobodyxx sem dal zobrazenie tych otvorov v tomto topicu:
http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?p=2439#2439
ale neviem kde tie forky daval. lebo na tej adrese, ktoru uviedol ta fotka uz nie je idem mu napisat ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
ladin

|
Posted: Tue Nov 06, 2007 6:24 am Post subject: |
|
|
Na montáž jjsou potřeba pouze čtyři otvory, které na autě jsou. Nic se vrtat nemusí. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
|
Back to top |
|
 |
ocean
|
Posted: Tue Jul 29, 2008 8:28 pm Post subject: |
|
|
Vie mi niekto povedať (teda napísať) ako je to s ťažným zariadením, keď mám cúvacie senzory ? Dá sa namontovať, a aké? Tie cúvačky sú veľmi citlivé, chytajú aj trávu aj 1 steblo... Keby bolo s tou odmontovateľnou guľou, asi by chytalo ten zbytok pod autom? Pomôžte radou, prosím. _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Wed Jul 30, 2008 6:15 am Post subject: |
|
|
Ocean: ty mas zrejme ten isty model, ja som kupoval vo februari. Mne predavac povedal, že senzory budu reagovat. Urcite vsak iba pri spiatočke. A vlastne takto budu už "nefunkcne" lebo budu signalizovat stale. Ale nech sa vyjadri niekto, kto s tym ma skusenosti. Už tu bolo pisane, že ak nemas prives, zariadenie ma byt demontovane. Možno potom senzory nebudu signalizovat. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
scorsese
|
Posted: Wed Jul 30, 2008 8:31 am Post subject: |
|
|
V ceniku Fordu je, ze zadni parkovaci senzory montuji pouze, pokud neni na voze tazne zarizeni. Ja jsem mel zadni parkovaci senzory na predchozim aute (Fabia combi), namontovane primo z vyroby a v prodejne mi pridelali tazne zarizeni, ale oddelavaci. S funkci nebyl problem a kdyz ma clovek pripojeny vozik, tak jsou mu stejne senzory na nic. Ted mam na Fusionu pevne tazne zarizeni a senzory jsem si zatim nedaval, protoze to jejich funkci urcite ovlivnuje. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Jul 30, 2008 1:07 pm Post subject: |
|
|
Ja osobne nevidim problem v montazi parkovacich senzorov, ked mas tazne zariadenie.
Vyriesil by som to tak, ze parkovaci senzor by som prepojil klasicky cez spiatocku ale doplnil by som tam vypinac ... teda vypnem senzory vypinacom rucne, ked mam vozik.
howk  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Wed Jul 30, 2008 5:46 pm Post subject: |
|
|
Montáž parkovacího asistenta je samo možná i pokud máš tažné.
To že to v ceníku není možné neznamená, že to nejde.
Jinak řešení s vypínačem při couvání s vozíkem je možná zbytečné, moc času člověk s couváním vozíku nestráví a chvilka pipipi by neměla vadit  _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
scorsese
|
Posted: Fri Aug 01, 2008 8:29 am Post subject: |
|
|
Samozrejme, ze ikdyz je v ceniku napsane nelze, tak to jde provest Spis mi slo o to, ze pokud je namontovane pevne tazne zarizeni, tak to bude, vlivem tazneho, signalizovat prekazku (pipat) vzdy a to tazne bude spravnou funkci urcite ovlivnovat. U odnimatelneho je to jedno. Pokud mas pripojeny vozik, tak s tim "nepresnym" pipanim pocitas. Ted si nemuzu nejak vybavit, jestli ten original parkovaci senzor u Skody, byl pri pripojeni voziku blokovany  _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Aug 01, 2008 3:13 pm Post subject: |
|
|
scorsese wrote: | Spis mi slo o to, ze pokud je namontovane pevne tazne zarizeni, tak to bude, vlivem tazneho, signalizovat prekazku (pipat) vzdy a to tazne bude spravnou funkci urcite ovlivnovat. |
senzory si namontuj sam a daj si ich dalej od stredu, tym padom tazne by mu nemuselo vadit vobec. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
ocean
|
Posted: Tue Aug 05, 2008 2:26 am Post subject: |
|
|
Ďakujem za rady, škoda že sú len teoretické. V servise Ford mi nechceli ťažné namontovať, keď mám senzory, možno by to urobil iný súkromník ale mám riskovať cca 10tisíc? Keď budem mať viac času tak by som mal urobiť nejaké pokusy - modelové situácie... _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Thu Aug 07, 2008 8:58 pm Post subject: |
|
|
ocean: jeslti už ta senzory máš, tak asi opravdu jedině udělat model tažného a vyzkoušet. Ale s demontovatelným tažným by to problém ydlět nemělo, když ho demontuješ. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
|