View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Draco
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 9:49 am Post subject: Antena |
|
|
Přeji hezký den a mám možná trochu stupid dotaz. Čekám (a už mám těšící nervy na dranc) na Fusíka a po změření vrat do garáže mám pochybnosti, zda na výšku zacouvám do garáže aniž bych urazil anténu. Našel jsem si antény 15 a 10 cm dlouhé. Myslíte, že se změní příjem ? _________________ FF 1,6 Collection, Moondust |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 10:09 am Post subject: |
|
|
Ja mam antenu skratenu. Trocha sa mi poškodila v garaži, tak som ju skratil. Prijem v BA je o.k. Ale na zahorí su miesta, kde to blbne a robilo to aj pri dlhej antene. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 1:19 pm Post subject: |
|
|
Jednoduché riešenie, odmontovať anténu pred zaparkovaním do garáže...Ale to musí byť sakra nízka garáž, však po vrch antény to je max 185-190 cm, aj to pochybujem. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 3:21 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Jednoduché riešenie, odmontovať anténu pred zaparkovaním do garáže...Ale to musí byť sakra nízka garáž, však po vrch antény to je max 185-190 cm, aj to pochybujem. |
no neviem, ale mna osobne by nebavilo kazdy den odmontovavat a namontovavat antenu _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Draco
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 3:25 pm Post subject: |
|
|
No právě, já mám plecho garáž samoděl a výška vrat je cca 190 cm. No asi to budu muset prubnout. _________________ FF 1,6 Collection, Moondust |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 7:52 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Jednoduché riešenie, odmontovať anténu pred zaparkovaním do garáže...Ale to musí byť sakra nízka garáž, však po vrch antény to je max 185-190 cm, aj to pochybujem. |
Ako Dulius píše, kto by to daval stále dolu!
Ja mám garáž v poriadku, len tam mám od stropu konštrukciu s odkladacím priestorom, dokonca sa tam vmestím so strešným nosičom Ford. Len tá anténa mi o to často zachytila a popraskala. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Tue Jun 09, 2009 7:38 am Post subject: |
|
|
No naša garáž má vráta v 200 cm a nad anténou je minimálne 20 cm, takže myslím, že sa nemusíš strachovať No a s dávaním dole, áno je to komplikované a človek by si zvykol... _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
kolombo
|
Posted: Tue Jun 09, 2009 11:11 am Post subject: |
|
|
Kratsia antena neznamena ,vzdy horsi signal vsetko zavisi od toho ,aky ma antena zisk aj kratsie anteny mozu mat dobry zisk a dokonca aj lepsi .....ak kupujete antenu treba si pozriet aky ma zisk Ak by ste aj napriek tomu mali s kratsou antenou zly signal je tu este riesenie pouzit antenny zosilnovac napr .
http://www.saunika.sk/auto-anteny/antenne-adaptery/antenny-zosilnovac---515/
Zhadzovat stale antenu nieje bohvie co a urcite sa na to aj niekedy zabudne a pohroma je na svete,,,, _________________ Nikdy nehovor,ze sa to neda,lebo vzdy sa najde niekto,kto o tom nevie,ze sa to neda a urobi to .....
8/2008 1,4 TDCI Duratoq Flair X Black Panther |
|
Back to top |
|
|
Draco
|
Posted: Tue Jun 09, 2009 11:23 am Post subject: |
|
|
V pátek přijede sa svým Fusíkem brácha z Chebu, tak to prubnem. Ale stejně se mi líbí nějaké antény kratší. Koupil bych stříbrnou, aby to ladilo k laku. Ceny nejsou nijak závratné, tak budu trénovat radiové vlny. Teda až konečně vyroběj toho mojeho Fusíka. Já už se snad začnu v noci počůrávat jak se na nej těším. Přecházím z Feldy, tak to asi bude stejnej rozdíl jako když jsem konšil se stodvacítkou. _________________ FF 1,6 Collection, Moondust |
|
Back to top |
|
|
King24
|
Posted: Tue Jun 09, 2009 12:11 pm Post subject: anténa |
|
|
po prečítaní si príspevkov...
kratšia anténa - rozumiem štandartnú skrátenú svojpomocne
tu ozaj ten signál môže byť oslabený kde je slabšie pokrytie
krátka anténa - nová kúpená s kratšou dĺžkou
signál by mal byť v pohode...konštrukcia antény je hrubšia
sú daľšie možnosti...
vnútorná anténa...
napr. aj Ford ORION mal vnútornú anténu napojenu na vyhrievanie zadného okna... _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Tue Jun 09, 2009 12:54 pm Post subject: Re: anténa |
|
|
King24 wrote: | po prečítaní si príspevkov...
kratšia anténa - rozumiem štandartnú skrátenú svojpomocne
tu ozaj ten signál môže byť oslabený kde je slabšie pokrytie
krátka anténa - nová kúpená s kratšou dĺžkou
signál by mal byť v pohode...konštrukcia antény je hrubšia
|
No na niektorych autach som si všimol, že kovovy drot je akoby natočený v špirále. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Draco
|
Posted: Wed Jun 10, 2009 10:42 am Post subject: |
|
|
A nještě jeden dotázek. Nevíte, jaký závit má znténa na Fusíkovi ? _________________ FF 1,6 Collection, Moondust |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Jun 10, 2009 12:07 pm Post subject: |
|
|
Draco wrote: | A nještě jeden dotázek. Nevíte, jaký závit má znténa na Fusíkovi ? |
To nie je problem zistiť. Horsie je zistiť aky je zavit v antenach co predava Kaufland. Su zabalene v plaste a papieri. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Draco
|
Posted: Wed Jun 10, 2009 12:18 pm Post subject: |
|
|
Na NETu má je většinou uvedeno 5 nebo 6 mm, někde jsou i redukce pro oba rozměry. _________________ FF 1,6 Collection, Moondust |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Jun 10, 2009 1:13 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Draco wrote: | A nještě jeden dotázek. Nevíte, jaký závit má znténa na Fusíkovi ? |
To nie je problem zistiť. Horsie je zistiť aky je zavit v antenach co predava Kaufland. Su zabalene v plaste a papieri. |
rozbalis a zmeras ... pohodka _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
|