View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kika
|
Posted: Mon Jul 27, 2009 7:19 pm Post subject: prepis auta pri akcii srotovne |
|
|
Tak a uz mame Fusika doma, kupili sme ho v akcii srotovne.
Chcela by som Vas poprosit o radu.
Potrebovala by som prepisat auto, ktore bolo kupene v akcii srotovne, majtel srotovaneho auta prepisuje na rodinneho prislusnika nove auto.
Je to mozne cez darovaciu alebo kupnu zmluvu?
V kupnej zmluve musi byt uvedena hodnota auta alebo moze byt aj mensia/kvoli dani/? Na dopravnom inspektorate som sa stretla s maximalnou neochotou.
Prosim, ak ma niekto skusenosti, poradte ako postupovat?
Dakujem! |
|
Back to top |
|
|
Liboro
|
Posted: Mon Jul 27, 2009 9:34 pm Post subject: Re: prepis auta pri akcii srotovne |
|
|
kika wrote: | Tak a uz mame Fusika doma... |
Ja by som postupoval prostredníctvom darovacej zmluvy, daň z darovania už neexistuje, takže je to bez dane _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
|
King24
|
Posted: Tue Jul 28, 2009 8:40 am Post subject: nové auto |
|
|
Ak auto zostáva v rodine nepotrebuješ žiadnu kúpu zmluvu....
len na DO príde starý a nový vlastník vozidla, vyplna sa papiere a DO dá pečiatku nový techn. a vybavené.
ja som už prepisoval auto x -krát policajtov do toho nič neni...
iba ak tam neni starý vlastník tak vtedy musí byť splnomocnenie na prepis vozidla potvrdné notárom.
PS.
počul som že auto kúpené za šrotovné sa asi nedá 1 rok prepísať ale to sa len tak šepká či je to ozaj pravda neviem _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
|
Robbert
|
Posted: Tue Jul 28, 2009 10:00 am Post subject: |
|
|
A proč se vlastně to auto přepisuje?
Pokud je to v rodině, asi bych to neřešil a nechal tak...
Navíc zde bude evidentně fungovat i případná osoba blízká... _________________ FORD Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009, Panter Black
FORD Fusion 1,4 Comfort, r.v. 2009, Panther Black
---------------------
EX:Ford Mondeo 2,0 TDDi Mk. III,2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
|
kika
|
Posted: Tue Jul 28, 2009 6:13 pm Post subject: |
|
|
tak zatra idem na DI posledna sanca na evidenciu nasho FF
...idem tam s troma variantami zmluv a uvidime co bude...
inak je to kvoli srotovnemu komplikovane a mam pocit ze oni sami nevedia ako to treba urobit
...dnes som volala na MVSR a vraj to treba cez darovaciu zmluvu, aj ked u nas odo mna ziadali kupnu s najvyssou cenou na fakture, a kedze som na zmluve mala 820€,aby sa neplatila dan, teda este neviem ci sa ma platit zistujem to,tak ma poslal prec a vraj pokial to nebudem mat ako on povedal tak mi auto nezaeviduje. |
|
Back to top |
|
|
King24
|
Posted: Wed Jul 29, 2009 7:32 am Post subject: prepis auta |
|
|
kika wrote: |
inak je to kvoli srotovnemu komplikovane a mam pocit ze oni sami nevedia ako to treba urobit
. |
Hlavné je že vedia ako sa to nedá urobiť !
A tak je to zo všetkým čo sa týka všetkých štatnych organizacii.
Ak nemusíš tak to neprepisuj a počkaj...
ak máš strach o € prip. auto skús si to len ošetiť bez prepisu auta...
Ak nemáš vážny problém v rodine spíšte darovaciu zmluvu a auto prepíšete neskôr. _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|