| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
MajoV
|
Posted: Wed Mar 05, 2008 4:59 pm Post subject: |
|
|
A viete co je na tom najhorsie? Ze aj tak mam spinave zadne dvere. _________________ Ford Fusion Flair |
|
| Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Wed Mar 05, 2008 5:32 pm Post subject: |
|
|
tiez som spekuloval o zlepsovaku, ze by prsalo nielen zhora, ale trocha aj sprava, zlava a zozadu.  _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sun Oct 05, 2008 6:12 pm Post subject: |
|
|
Je lepší vosk (TurtleWox) čistý (bezbarvý) nebo barevný (v našem případě modrý) ? Chceme totiž nějaký vosk koupit, a na zimu navoskovat.
Díky za odpověd.  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
joko69
|
Posted: Sun Oct 05, 2008 6:55 pm Post subject: |
|
|
Mám tmavě modrou Dep Navy, vosk mám v modré barvě, ale příště koupím černý (škrábance sková taky, zkoušel jsem), protože když přetřeš gumy a plasty tak je to hnusný _________________ Ford Fusion, Ebony 5D 1.4 Duratec /barva:DEEP NAVY/tmavě tónovaná skla / Mio C520 / 9/2007 |
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Sun Oct 05, 2008 7:03 pm Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | Je lepší vosk (TurtleWox) čistý (bezbarvý) nebo barevný (v našem případě modrý) ? Chceme totiž nějaký vosk koupit, a na zimu navoskovat.
Díky za odpověd.  |
Ja mám Turtlewox modrý,absolutná spokojnosť - používam od nového auta, lak aj po 3,5 roku, 115 tisicoch km ako novy, ked je auto špinavé, stačí doslova len opláchnuť ,,2 vedrami vody." Nanášam pred a po zime, a ešte tak 2-3 krát v priebehu roka, podla potreby(ako sa tvoria kvapky na aute).Flašku mám tretí rok.Keď je čerstvo natreté, voda sa nedrží vôbec, len na kapote sa robia také mega kvapky:-D,btw aj pomerne silné škrabance to schová.
Ako som už inde písal, ako sa kto stará o auto tak vyzerá a je vidiet rozdiel. Mne aj v servise ale aj iní ludia vravia, že FoFu vyzera nie ako 3,5 ročný,ale ako 3,5 mesačný , niektorý uverili až ked som im ukazal techničák.
Rady: Ten TurtleWox treba nanašať na dokonalo umyte,suché auto,nerozpálené, takže najlepšie v garaži a treba mať jednu hadričku(špongiu) na nanesienie a potom je dobra makka bavlnena či flanelova handrička na preleštenie. Ak nahodou zajdes po plaste, rýchlo zotrieť čistou vlhkou handričkou.
Jedina nevyhoda, že nielen handričky, ale aj ruky zostanu modré od toho,ale z rúk to ide mydlom dole.Na aute to vydrží pri ručnom umyvaní 1-2 tyždenne zhruba 8-12 mesiacov (podla skuseností)Ako sa to sprava a kolko vydrží na kefach, netušim, svojho Fusiona by som tam nikdy nedal. , umývam doma, ručne s vlastnou wapkou, je to daleko lepsie aj lacnejsie.
Dnes som akurát strávil 4 hodiny pri "mojej frajerke", no komplet povysavanie, utretie prachu, ručné umytie zvonku, zvnútra, umytie motora, vystriekanie podvozku, naleštenie Turtlevoxom, okná Sheron Rain off a "Okena", palubka a volant sprej na plasty Sonax - Cockpit pfleger, zámky WD40, kontrola kvapalín, oleja, tlaku v pneu, osvetlenia a funkcie všetkého čo sa dá kontrolovať....radosť vidieť a šoférovať  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá
Last edited by Liboro on Sun Oct 12, 2008 8:11 pm; edited 7 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Sun Oct 05, 2008 7:03 pm Post subject: |
|
|
| joko69 wrote: | | Mám tmavě modrou Dep Navy, vosk mám v modré barvě, ale příště koupím černý (škrábance sková taky, zkoušel jsem), protože když přetřeš gumy a plasty tak je to hnusný |
O.K.
Ale ty plasty jsou stejně takové šedé, nebo jaké ...(takže černá moc nepomůže )
No musí se dávat pozor..ale na plasty máme zvlášt čistič.  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Sun Oct 05, 2008 7:30 pm Post subject: |
|
|
| Liboro wrote: | | Ja mám Turtlewox modrý,absolutná spokojnosť... |
Díky za "odbornou" radu .
Takže zajedem koupit modrý TurtleWox a před zimou nanesu.Plánuji tak 2x ročně-před zimou a po zimě (podle tvých zkušeností to přes celé léto/zimu vydrží) a do myčky taky nechodíme .Myju auto za barákem,takže ve stínu ( dopoledne, když ho budu mýt,bude svítit slunko-takže to uschne a pak odpoledne tam bude stín,takže to navoskuju).
 _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Tue Oct 07, 2008 7:00 pm Post subject: |
|
|
| Quote: | | Díky za "odbornou" radu..... |
Neni zač, rád poradím
 _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Oct 07, 2008 7:13 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem byl dneska koupit ten vosk.Je to TurtleVox modré barvy+je u toho ještě Chipstick (modrá tužka na zakrytí hlubokých škrábanců).Stálo to sice 330 Kč, ale snad to bude stát za to...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Tue Oct 07, 2008 8:17 pm Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | Tak jsem byl dneska koupit ten vosk.Je to TurtleVox modré barvy+je u toho ještě Chipstick (modrá tužka na zakrytí hlubokých škrábanců).Stálo to sice 330 Kč, ale snad to bude stát za to...  |
Tú modrú ceruzku som absolútne nepoužil,skúšal som a u mna nejako nefungovalo, možno, že som zle použil, ale aj tak to nepoužívam už radšej....  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Oct 07, 2008 8:46 pm Post subject: |
|
|
| Liboro wrote: | | Ivašek a spol. wrote: | Tak jsem byl dneska koupit ten vosk.Je to TurtleVox modré barvy+je u toho ještě Chipstick (modrá tužka na zakrytí hlubokých škrábanců).Stálo to sice 330 Kč, ale snad to bude stát za to...  |
Tú modrú ceruzku som absolútne nepoužil,skúšal som a u mna nejako nefungovalo, možno, že som zle použil, ale aj tak to nepoužívam už radšej....  |
hmm...
Tak to je podle návodu na hluboké "rány" ( až na plech )
Ale dá se koupit ve Fordu originál "tužka" na opravy škrábanců...přímo no tu barvu,kterou máš.
Cenu nevím, myslím, že něco kolem 300 Kč a pokud máš metalízu, tak tam je základní+ta metalíza... _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Wed Oct 08, 2008 4:20 pm Post subject: |
|
|
| Quote: | Tak to je podle návodu na hluboké "rány" ( až na plech )
Ale dá se koupit ve Fordu originál "tužka" na opravy škrábanců...přímo no tu barvu,kterou máš.
Cenu nevím, myslím, že něco kolem 300 Kč a pokud máš metalízu, tak tam je základní+ta metalíza... |
Farbu som si dal namiešať do spreja, našťastie nemám nikde až na plech, ja som skúšal tú ceruzku na "bodky" po kamienkoch na prednej kapote, nefunguje, čo nemení fakt, že TurtleWox prípravok je vynikajuci. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Thu Oct 09, 2008 2:17 pm Post subject: |
|
|
| Quote: |
Farbu som si dal namiešať do spreja, našťastie nemám nikde až na plech, ja som skúšal tú ceruzku na "bodky" po kamienkoch na prednej kapote, nefunguje, čo nemení fakt, že TurtleWox prípravok je vynikajuci. |
jj  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Sun Oct 12, 2008 5:51 pm Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | LIBORO: Prosím Tě, po jak dlouhé době po nanesení to leštíš? Díky  |
V podstate ihned, jednou handričkou (spongiou) nanesiem na istu časť auta a potom druhou to vyleštím, prišiel som nato, že lepšie sa to leští, keď to vyzera ako zaschnuté (také do biela) _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Sun Oct 12, 2008 6:07 pm Post subject: |
|
|
| Liboro wrote: | Dnes som akurát strávil 4 hodiny pri "mojej frajerke", no komplet povysavanie, utretie prachu, umytie zvonku, zvnutra, umytie motora, vystriekanie podvozku, naleštenie Turtlevoxom, okná Sheron Rain off a "Okena", palubka a volant sprej na plasty Sonax - Cockpit pfleger, zámky WD40, kontrola kvapalín, oleja, tlaku v pneu, osvetlenia a funkcie všetkého čo sa dá kontrolovať....radosť vidieť a šoférovať  |
Tak já jsem dneska strávil s našim "frajerem" cca 5 hodin
Dopoledne jsem umyl z venku ( asi tak 1h:15min.,protože jsem se aspon 20 minut s*al s předkem-nešly umýt mušky ) a odpoledne jsem umyl vnitřek, povysával...motor jsem nemyl (jak myješ? já jenom hadrou poutírám kryt a nádržky+kapotu zespodu)....a pak jsme voskovali a plasty natírali přípravkem -hned to ožilo .
Takže FoFíček je připravený na zimu, už jenom přezout a dát namrznoucí směs do ostřikovačů a může sněžit .
Před:

Po:
  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
|