Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

kosacka Honda IZY 41 s pojazdom (HRG 415C SDE)

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 11:20 am    Post subject: kosacka Honda IZY 41 s pojazdom (HRG 415C SDE) Reply with quote

nakoniec som sa rozhodol pre benzinovu Hondu, vraj je to kvalita a oplati sa priplatit.

pozeram na webe na tento model, paci sa mi:

Honda IZY 41 s pojazdom (HRG 415C SDE) za 15 990 Sk

http://stroje.honda.sk/index.php?_core_cnt_SetActiveContent=629

a je zaujimave, ze ten isty typ, ale BEZ pojazdu stoji 16 990 Sk, nerozumiem tomu, ze bez pojazdu je to drahsie ...

Honda IZY 41 bez pojazdu (HRG 415C PDE)

http://stroje.honda.sk/index.php?_core_cnt_SetActiveContent=630

tak co na nu poviete pani? je nieco lepsie v tej cene? a co ten dotaz ohladom ceny, ehm ...
DR

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 11:55 am    Post subject: Re: kosacka Honda IZY 41 s pojazdom (HRG 415C SDE) Reply with quote

dulius: jak velkou plochu s tím budeš sekat?

Sám jsem vybíral před 4mi nebo 5ti roky. Zvolil jsem elektrickou, bez pojezdu, šířka záběru tuším 40cm (nejvíc, co se dělá). Cena byla v nějaké akci asi 3000,- Kč.

benzínovou jsem nechtěl. Protože:

1. vyžaduje údržbu, je to spalovací motor, takže benzín, olej, svíčky a když si postaví hlavu, tak ji prostě nenastatrtuješ. V tomhle mám slušnou zkušensot s benzínovými motorovými pilami. Na elektrice se prakticky nemá co pokazit, je tam jenom elektromotor a nůž.
2. cena. sekám trávu na ploše cca 300m2. Elektriku mám v dosahu, s prodlužovačkou při sekání není žádný problém, stačí 25merů dlouhá. Za cenu benzínové mám ty elektrické 2-4, to nepočítám provozní náklady.
3. hmotnost. Benzínová sekačka je o poznání těžší. když to mám stěhovat na zahradu a ze zahrady, každé kilo navíc cítím. Stejně tak při sečení, občas potřebuejš zajet nakm do kouta, tam se otočit, posunout do boku, atd ..., čím těžší sekačka, tím hůř se s ní manipuluje i při práci.
4. elektrika má jednodušší provoz - zmáčkneš spínač a ono to vrčí Smile. benzín musíš startovat, hrát si se sytičem, regulovat plyn.

Taky se mi snažil prodat benzínovou sekačku, ale nějak mi nedokázali vysvětlit, v čem je pro mě výhodnější, než ta elektrická. V podstatě jediný argument pro benzín bylo, že nemusíš za sebou tahat kabel.

Samozřejmě, na údržbu fotbalového hřiště bych zvolil benzínový "traktůrek", ale na tu naši zahrádku .....
View user's profile Send private message Visit poster's website
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 1:11 pm    Post subject: Re: kosacka Honda IZY 41 s pojazdom (HRG 415C SDE) Reply with quote

DR wrote:
dulius: jak velkou plochu s tím budeš sekat?

plocha pre mna nie je podstatna, je to zahrada pred a za domom + budem ju bravat aj k rodicom, kde im budem snou sekat travu na dvore, zahrade a este aj na poli tam bude treba nieco ...
DR wrote:

benzínovou jsem nechtěl. Protože:

1. vyžaduje údržbu, je to spalovací motor, takže benzín, olej, svíčky a když si postaví hlavu, tak ji prostě nenastatrtuješ. V tomhle mám slušnou zkušensot s benzínovými motorovými pilami. Na elektrice se prakticky nemá co pokazit, je tam jenom elektromotor a nůž.

udrzbu treba aj elektrike, viem, je to o inom, ale vyberam kvalitu, neberiem nejaky benzinovu z Baumaxu za 8000 Sk ... Honda je najvyssia kvalita, zaruka je tam 5 motor, maju najnovsiu technologiu motorov, napriklad oproti dalsej dobrej znacke Briggs & Stratton maju ovela lepsiu konstrukciou, je to proste top vec ...
DR wrote:

2. cena. sekám trávu na ploše cca 300m2. Elektriku mám v dosahu, s prodlužovačkou při sekání není žádný problém, stačí 25merů dlouhá. Za cenu benzínové mám ty elektrické 2-4, to nepočítám provozní náklady.

kabel, to je najvacsi problem ... v 90% budem kosit miesta, kde je dost stromov a ja na to nervy nemam aby som kazde 2 minuty šaškoval tam s kablom a preto som sa rozhodol pre benzin a cena? ano je vyssia, ale ja nie som taky bohaty aby som si mohol dovolit kupovat lacne veci .. aka znama fraza, ale v tomto suhlasim ...
DR wrote:

3. hmotnost. Benzínová sekačka je o poznání těžší. když to mám stěhovat na zahradu a ze zahrady, každé kilo navíc cítím. Stejně tak při sečení, občas potřebuejš zajet nakm do kouta, tam se otočit, posunout do boku, atd ..., čím těžší sekačka, tím hůř se s ní manipuluje i při práci.

hmotnost, samo, ze je tazsia ... stahovat to budem na aute, tak nemam problem, ci do kufra dam 20 kg alebo 30? je mi to jedno ... a prave pri koseni je ten pojazd velmi super vec, mam to odskusane, a naozaj je to parada, mas tam 3 rychlosti a garantujem ti, ze ked mas nejaku rovno vacsiu plochu a das si tam 3 stupen rychlosti, tak nebudes stihat behat za tou kosackou a budes to mat pokosene OVELA skor ako bez pohonu .. a cas je drahy ...
DR wrote:

4. elektrika má jednodušší provoz - zmáčkneš spínač a ono to vrčí Smile. benzín musíš startovat, hrát si se sytičem, regulovat plyn.

Honda ma jednoduche startovanie motora, rovnako jednoduchu obsluhu, je tam moderny 4 taktny motor s nizkou spotrebou a hlucnostou ...
DR wrote:

Taky se mi snažil prodat benzínovou sekačku, ale nějak mi nedokázali vysvětlit, v čem je pro mě výhodnější, než ta elektrická. V podstatě jediný argument pro benzín bylo, že nemusíš za sebou tahat kabel.

Samozřejmě, na údržbu fotbalového hřiště bych zvolil benzínový "traktůrek", ale na tu naši zahrádku .....

je to proste dilema a aj vecou financii ... vsetko ma svoje + aj svoje -, o tom je ten nas zivot Smile
DR

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 2:00 pm    Post subject: Re: kosacka Honda IZY 41 s pojazdom (HRG 415C SDE) Reply with quote

Tak bych řekl, že víš co chceš i proč to chceš, takže vlastně není co řešit. Jenom tak cvičně bych doplnil tvůj komentář Wink

dulius wrote:
.. udrzbu treba aj elektrike...

Na elektrice nemáš co udržovat - pokud nevezmeš při sečení nožem o nějaký větší kámen a nezničíš ten žací mechanismus. Ale tohle se ti může stát bezu ohledu na druh pohonu. Jinak je tam jenom motor a ten vydrží (skoro) věčně. Že občas dotáhnu nějaký šroubek na držadle, tomu neříkám údržba Cool . BTW, generálku elektromotoru, ti udělá kde kdo, ložiska jsou normovaná, drát na případné převinutí taky není problém. Na spalovací motor už potřebuješ značkový servis.

dulius wrote:
.. kabel, to je najvacsi problem ... v 90% budem kosit miesta, kde je dost stromov a ja na to nervy nemam aby som kazde 2 minuty šaškoval tam s kablom ...

S kabelem se naučíš žít velice rychle, prostě se musíš vždycky kolem stromu vracet po té straně, po které ti zrovna vede kabel. A pak při druhé jízdě už jedeš zase z druhé strany, nesmíš ho omotat kolem stromu. Taky máme na zahradě stromy. Je fak, že prostě musíš dávat bacha, abys kabel nepřejel sekačkou, ale jak říkám, na to zvykneš rychle, já už ten kabel ani nevnímám. Na poli ale zásuvku nenajdeš, to by sis musel vozit v autě eletrocentrálu Laughing.

dulius wrote:
.. nemam problem, ci do kufra dam 20 kg alebo 30? je mi to jedno ... a prave pri koseni je ten pojazd velmi super vec, mam to odskusane, a naozaj je to parada, mas tam 3 rychlosti a garantujem ti, ze ked mas nejaku rovno vacsiu plochu a das si tam 3 stupen rychlosti, tak nebudes stihat behat za tou kosackou a budes to mat pokosene OVELA skor ako bez pohonu .. a cas je drahy ...

právě u členitějších ploch je ten pojezd spíš na obtíž, potřebuješ si v klidu vymanévrovat. Na rovině souhlas, to je pojezd lepší. Ale sprintovat za sekačkou nemám v úmyslu, já sekám trávu pro zábavu Wink. Asi nějaký čas ušetříš, ale nebude to tak dramatické, dobu vysypávání koše ti pojezd nezkrátí, manévrování na členitých místech může i prodloužit.

Každopádně, sekat s tím budeš ty, ne já, takže vol podle vlastního rozumu.
View user's profile Send private message Visit poster's website
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 4:24 pm    Post subject: Reply with quote

uz nebudem vsetko komentovat Cool len par poznamok:

- mam znameho v znackovom servise, takze s tym si problem nerobim a pozri si hocikde na webe a daj si Honda motory a zistis, ze lepsie a spolahlivejsie vlastne ani nie su Smile

- ja si na kabel nechcem zvyknut ... keby si videl tu zahradu co mame pred domov, su tam vysadene stromy blizko seba akosit to elektrikou s kablom je na samovrazdu, vravim to z vlastnej skusenosti, ked mi sused pozical kosacku, tak som viac nadaval, ako kosil Smile

- clenity teren je aj taky, kde mas prevysenia, myslim, ze vtedy je ten pohon ako "dar Bozi" Laughing a ked ju vezmem k ocovi na pole, tak bude oci otvarat, ako mu to tam rychlo vsetko pokosim Smile
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum