View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Martin77
|
Posted: Fri Dec 09, 2016 9:01 pm Post subject: Oranžová kontrolka a nefukční pedál plynu - vyřešeno |
|
|
Zdravím všechny, tak mám vyřešeno. Přes 2 roky jsem to trpěl, hlavně v zimě, po ránu se to dělo i 4 x během 20 min. jízdy, - naskočí oranžová kontrolka a pedál plynu je nefunkční, musí se udělat restart a pak to funguje (což třeba v křižovatce je velmi zábavné...). Léto bylo v pohodě, to se to nedělo. Diagnostika ukázala P0120 a vypsala - elektrický obvod potenciometru plynového pedálu, na "podrobnější" diagnostice se ukázaly nefukční vodiče plynového pedálu A a B. Byl jsem s tím 3x v různých servisech a nikdo z nich nevěděl co s tím. Tak jsem si dal minulý víkend hledání a našel jsem přesný popis závady - jednoduše zanesená škrtící klapka a snímač polohy pedálu. Dovezl jsem to do servisu i s návodem na opravu a od té doby je to OK. Tak pokud někdo řeší takovou záležitost, tak je dobré zkusit klapku (zj. pokud má auto najeto přes 100tis....).Příjemné dny. M. |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Sat Dec 10, 2016 11:10 am Post subject: Re: Oranžová kontrolka a nefukční pedál plynu - vyřeň |
|
|
Martin77 wrote: | Zdravím všechny, tak mám vyřešeno. Přes 2 roky jsem to trpěl, hlavně v zimě, po ránu se to dělo i 4 x během 20 min. jízdy, - naskočí oranžová kontrolka a pedál plynu je nefunkční, musí se udělat restart a pak to funguje (což třeba v křižovatce je velmi zábavné...). Léto bylo v pohodě, to se to nedělo. Diagnostika ukázala P0120 a vypsala - elektrický obvod potenciometru plynového pedálu, na "podrobnější" diagnostice se ukázaly nefukční vodiče plynového pedálu A a B. Byl jsem s tím 3x v různých servisech a nikdo z nich nevěděl co s tím. Tak jsem si dal minulý víkend hledání a našel jsem přesný popis závady - jednoduše zanesená škrtící klapka a snímač polohy pedálu. Dovezl jsem to do servisu i s návodem na opravu a od té doby je to OK. Tak pokud někdo řeší takovou záležitost, tak je dobré zkusit klapku (zj. pokud má auto najeto přes 100tis....).Příjemné dny. M. |
To akože servis nevedel opraviť? To ako bude v buducnosti, ako v tom jednom filme s Funesom?
http://www.csfd.cz/film/32084-smolar/komentare/strana-3/ _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
palo.789
|
Posted: Thu Dec 22, 2016 10:26 pm Post subject: |
|
|
a ten návod na opravu je kde ? |
|
Back to top |
|
|
mib
|
Posted: Wed Mar 01, 2017 9:47 am Post subject: |
|
|
Děkuji uživateli #NMartin77 za cenne rady . U mne stejna zavada
Nakonec se zdá , že to vyřešila výměna plyn. pedálu , protože se rozcházely hodnoty z drah A a B na potenciometru . Najeto mám 245 tkm, takže jsem to neřešil víc a pedál nechal vyměnit. Mohl jsem to sice odporové dráhy vyčistit isopropylem a přihnout kartáčky snímače, ale představa, že se to pokazí v noci z vánice na dálnici jako posledně + odtah, protože se to už neprobralo ... Zatím je klid - doufám, že už tam nebude nějaký další šotek, npř. v uhnilých konektorech
Chyba byly :
P2135 Racionálnost snímače A a B plyn. pedálu - chyba věrohodnosti.
P2176 5ídící systém ovladače škrt. klapky - volnoběžná poloha nenaprogramována _________________ Fusion 1.4 Ebony+ Colorado Red , 2007
Mondeo 2.2TDCI Titianium S Black, 2010
Mondeo 1.8i Dark Red Saloon, 1999 ( z nostalgie) |
|
Back to top |
|
|
vian
|
Posted: Thu Jun 08, 2023 4:09 pm Post subject: |
|
|
Dovolím si oživiť túto staršiu tému a tiež poďakovať.
.
Rovnaké symptómy na mojom FF (r.v. 2011, 1.4 benzín, 215.000km). Prejavovalo sa to sporadicky vyše roka, v poslednej dobe takmer neustále - jemné zadrhnutie motora, po korekcii plynovým pedálom to ihneď prestalo. Naposledy v dlhšom posúvaní v kolóne ma už ale hodilo do núdzového režimu (+ spomínané žlté ozubené koliesko) a len tak tak som sa pohol na križovatke.
.
Riešenie: objednaný nový plynový pedál HELLA 6PV 010 946-151 (72 Euro) + prestriekal som Kontoxom kontakty.
.
Odvtedy som za niekoľko dní urobil cca 150km a zdá sa to byť v poriadku. Klop-klop |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|