Marekskk
|
Posted: Sun Apr 26, 2015 10:35 pm Post subject: Ford Fusion 1,4 Duratec 2009 - ťahanie do strany |
|
|
Zdravím páni.
Obraciam sa na Vás s menšou prosbou o radu, info. Na Fusione ročník 2009 mám menší problém. Pri jazde, ak mám volant rovno auto mi ide doprava. Teda musím volant držať mierne vľavo aby auto išlo rovno.
Aké kroky som podnikol:
- robilo to najprv pri zimných pneu/diskoch, teda som to neriešil, myslel som, že je to možné z dôvodu vyváženia, po prehodení na letné disky/pneu ( ktoré boli vyvážené ) robí to isté
- urobil som geometriu, v podstate auto relatívne nové, 2009 cca 90 000km, podvozok OK, nič nebúcha, neklepe, mierne bolo rozladené vodičové predné koleso ( odklon, príklon a pod. ) fajn, spravilo sa to, NO NEPOMOHLO, auto vždy ťahá doprava
- vymenil som PRAVÉ za ĽAVÉ koleso, NEPOMOHLO, robí to isté, teda auto ťahá do strany
Čo navrhujete ďalej? Rozmýšľal som ešte nad nastavením vôle riadenia, i keď mi jeden známi hovoril, že tieto Fordy to nemajú, ja som dnes našiel šróbu na nastavenie ( i keď som si není istý ). Alebo ešte zvažujem, či bola geometria dobre urobená, keďže som videl hodnoty a verím im, no i tak by som to ešte pre istotu raz prezrel. Alebo čo iné poradíte? Ja osobne som myslel, že to bude v geometrii, no zrejme som sa mýlil.
Ďakujem vopred za odpovede. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Yardas
|
Posted: Thu May 21, 2015 8:19 am Post subject: |
|
|
Podobnej problém jsem měl i já. Cestou domů s novým Fusionem z prodejny aut jsem také zjistil při rovném směru byl volant mírně vychýlen. Myslel jsem , že to je jen špatné nasazení volantu nebude problém (u Škody 120 stačilo volant vysunout z tisícihrané hřídele a nasadit správně) . V servisu mi řekli , že musí zkontrolovat sbíhavost předních kol. Tak se stalo. Jenže po půlroce provozu jsem zjistil , že zadní gumy mají poloviční vzorek. Napadla mě jedna možnost. Asi 2metrovou rovnou lať jsem přiložil z boku na zadní kolo a nestačil jsem se divit.Lať směřovala pod auto. To samé bylo i na druhém zadním kole. Hned do servisu ! Tam mi zjistili , že jsem měl vadnou zadní nápravu z výroby. Našli to přes nějaké ředitelství Fordu,co sídlí v Praze , které mělo možnost nahlédnou do průvodního protokolu našeho Fusiona. Bohužel i auto s takovou závadou může opusti výrobní závod. Tím se také vysvětlilo to špatné seřízení přední nápravy ( zadní kola táhly na jednu stranu - přední to musely dorovnat). V záruce mi zdarma vyměnili zadní nápravu a jednu novou gumu jsem z nich dostal (prý se na polovičním vzorku dá ještě jezdit). _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 Duratec (1/2009) modrá metalíza
http://fusion.fordclubs.org/nase4.html |
|