View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sklima
|
|
Back to top |
|
|
voto
|
Posted: Thu Nov 15, 2007 7:49 pm Post subject: |
|
|
Díky za tip. Zkušenost nemám. Psal jsem už před měsícem, že sháním nějaký krycí plech, lidově "šusplech". A žádná odpověď. _________________ Poďme z vesela,promile dve celá... |
|
Back to top |
|
|
sklima
|
Posted: Thu Nov 15, 2007 9:15 pm Post subject: |
|
|
voto wrote: | Díky za tip. Zkušenost nemám. Psal jsem už před měsícem, že sháním nějaký krycí plech, lidově "šusplech". A žádná odpověď. |
Tak dejte vědět. Tady je web
http://en.karter.ru/catalogue/472/ |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Fri Nov 16, 2007 12:02 am Post subject: |
|
|
No, tak ten sojuz plech vypadá dost silně. Jen nevím jestli by při nárazu nárazníkem do něčeho se nepokazilo víc věcí než jen nárazník. Při větší havárce by to už bylo asi stejně jedno ale při ťukesu??? _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Fri Nov 16, 2007 5:31 pm Post subject: |
|
|
Tohle evidentně nejsou kryty které bychom si asi všichni přáli mít pod motorovým prostorem kvůli zabránění nadměrnému znečišťování motoru a převodovky, případně proti vnikání koček, kun a jiných neřádů. Tohle jsou spíš ochranné štíty pro ty, co chtějí huntovat FoFu po nezpevněných cestách a pod. Kryt pod motorem a převodovkou, který jsem měl u Mondea byl lehký, plastový, vytvarovaný s otvorem pro pohodlnou výměnu oleje. Komu by se chtělo při každé výměně oleje oddělávat zarezlé šrouby od takové těžké potvory (2mm plech). _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Sat Dec 01, 2007 2:10 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem si prohlíd ještě dalších pár šusplechů sojuz. Některá auta to mají z AL plechu 2 mm,to už by tak těžký nebylo. A všiml jsem si taky že Ford poloosy nelakuje vůbec ani na jiných autech. Hodně je to vidět třeba na fotce u Galaxi. Pak mě napadl ještě laminát. Po vytvoření formy ( kopita ) se dá udělat takřka cokoliv. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
icask
|
Posted: Sat Jan 19, 2008 3:20 pm Post subject: |
|
|
No to by chcelo kupit originalny plech a spravit z neho formu. Potom pokracovat s laminatom alebo plastom. _________________ FO FU 1,4 TDci 12/2005 od 11.2008 uz VW Passat 1,9 TDi |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
Gek
|
Posted: Mon Mar 10, 2008 1:03 pm Post subject: |
|
|
Jak vypadá kryt pod motor když si ho u Forda doobjednám ?? Dávají tam tento plechový ??? Nebo plast ?? Nevíte ?? Ve čtvrtek se ve Fordu zeptám. Stacil by tak 20 cm, aby nesel na motor vsechen bordel ze silnice. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Mon Mar 10, 2008 1:50 pm Post subject: |
|
|
Gek wrote: | Jak vypadá kryt pod motor když si ho u Forda doobjednám ?? Dávají tam tento plechový ??? Nebo plast ?? Nevíte ?? Ve čtvrtek se ve Fordu zeptám. Stacil by tak 20 cm, aby nesel na motor vsechen bordel ze silnice. |
Kryt pod motor si na Fusion asi vo Forde neobjednas pretoze sa nevyraba. Ale ak by sa Ti to podaril tak daj vediet a asi sa k Tebe prida dalsich x ludi. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Wed Apr 16, 2008 9:20 am Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | Tohle evidentně nejsou kryty které bychom si asi všichni přáli mít pod motorovým prostorem kvůli zabránění nadměrnému znečišťování motoru a převodovky, případně proti vnikání koček, kun a jiných neřádů. Tohle jsou spíš ochranné štíty pro ty, co chtějí huntovat FoFu po nezpevněných cestách a pod. Kryt pod motorem a převodovkou, který jsem měl u Mondea byl lehký, plastový, vytvarovaný s otvorem pro pohodlnou výměnu oleje. Komu by se chtělo při každé výměně oleje oddělávat zarezlé šrouby od takové těžké potvory (2mm plech). |
Urobis predsa otvor v kryte, aby sa jednoducho dal menit olej... Podla mojho kolegu tie plastove nie su velmi dobre - ze vraj sa to celkom slusne "zosucha" na obycajnej trave... _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
|
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Wed Apr 16, 2008 11:34 am Post subject: |
|
|
Fjodor Výbornej nápad, kup si jej, udělej do něj díru, on se tím zrovna odlehčí krám nesmyslnej. Kryty pod motory se dělají lehké, vytvarované z plastu proti znečištění motoru a převodovky a pak se dělají štíty pod motor pro jízdu v terénu proti poškození motoru a převodovky. Tenhle ruskej hybrid je k ho... _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
sklima
|
|
Back to top |
|
|
MyTB
|
Posted: Sun May 25, 2008 8:27 am Post subject: |
|
|
Ten komentář na autorecenzi je kladný a 7kg se mi nezdá nijak moc.
Vážně nad něčím takovým začínám uvažovat, pohled do motorového prostoru mě opravdu vyděsil, nechápu proč to není zakrytováno přímo z výroby
Jak je to ale se zárukou? Pokud ten kryt koupím (www.neumax.cz), mám ho nechat namontovat přímo ve Fordu? _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
|
|