View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ivan
|
Posted: Thu May 10, 2007 7:27 am Post subject: Fusion 1,4 benzin anebo Fiesta 1,4 TDCi |
|
|
V blízké době si chceme pořídit nové auto. Rozhodujeme se mezi Ford Fusion 1,4 benzin anebo Ford Fiesta 1,4 TDCi.Prosím o pomoc, výhody -nevýhody? Za odpověď, předem děkuji... |
|
Back to top |
|
|
Henry Ford
|
Posted: Thu May 10, 2007 9:32 am Post subject: |
|
|
zalezi hlavne od toho kolko km najazdis rozcne. pretoze ak urobis 5000 km rocne tak je to v háji. diesel stoji o 40 000 viac, rataj, ze usetris tak dva litre na sto kilometrov (hruby odhad). takze si zrataj ci tam mas nejaku navratnost. dalsia vec, ak ma jazdit auto kratke trasy, tak je to zasik v háááááji. lebo diesel sa ti pomalsie zohreje. diesel smrdi jak susedov pes. benzin lepsie reaguje na plyn. diesel ma zas lepsi krutak.............. _________________ Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. |
|
Back to top |
|
|
Ivan
|
Posted: Thu May 10, 2007 9:54 am Post subject: |
|
|
Do práce tam a spátky = 15km.Ročně najezdím zhruba 12000km. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Thu May 10, 2007 10:15 am Post subject: |
|
|
ja do prace chodim 25km tam a 25domov, teda 50km ...
tiez som si myslel, ze rocne najazdim okolo 12tkm ... a hups, 11mesiacov a mam 17500 km ... nezda sa to, ale pekne sa to nasklada ...
ale nelutujem, ze som siel do 1.4 benzin ... najma pre dynamiku, spotrebu mam okolo 6l, takze spokojnost ... ja som si aj nechal poradit, ze radsej nech nejdem do dieselu, ze tam mozu byt vacsie komplikacie v buducnosti _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Hradečák
|
Posted: Thu May 10, 2007 7:06 pm Post subject: |
|
|
Ivan wrote: | Do práce tam a spátky = 15km.Ročně najezdím zhruba 12000km. |
Při tak malém ročním nájezdu je diesel nesmysl. Užitná hodnota Fusionu bude o něco vyšší než u Fiesty. |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Thu May 10, 2007 9:29 pm Post subject: |
|
|
pekne vytunena 3dv. fiesta s 1.6tdci...mnam Skoda ze uz nie som slobodny, bezdetny...
K veci teda: nech sa rozhodnes tak ci tak, budes to lutovat. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Thu May 31, 2007 8:58 pm Post subject: |
|
|
Když jsem Fusiona kupoval, tak jsem do práce jezdil 58 km tam a zpět. Pro dítě do školky a denně to bylo cca 140 km. Tak diesel vyhrál. Před vánoci jsem sbalil kufry a šel dělat jinam. Teď to mám 28 km a do školky pro dítě jedu max 2 x měsíčne. Se současným počtem km by byl asi lepší benzin, ale už mám ropáka, tak s tím už nic dělat nebudu. Když bych šel do benzinu, tak by to rozhodně byla 1,6ka. Ale tam byla ta cena stejná jako s 1,4Tdci. Zlákala mě hlavně spotřeba, ale ta je trochu větší než udává výrobce. Rozhodně nelituji a co se týče benzin / nafta pro mě, tak je to asi 50 / 50 _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
dzane
|
Posted: Sat Jun 02, 2007 7:46 pm Post subject: |
|
|
ja som tiez rozmyslal medzi fus a fiestou dal som 1,4 benzin fusion a nelutujeeeem, ze som to zaj....al (jak by povedal rytmus)....heh...temeraff |
|
Back to top |
|
|
Garp
Joined: 02 Jun 2007 Posts: 21 Location: Moravskoslezsky kraj
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 10:32 am Post subject: Re: Prosím o radu ... |
|
|
Ivan wrote: | V blízké době si chceme pořídit nové auto. Rozhodujeme se mezi Ford Fusion 1,4 benzin anebo Ford Fiesta 1,4 TDCi.Prosím o pomoc, výhody -nevýhody? Za odpověď, předem děkuji... |
Pokud to chces jako rodinne auto tak urcite Fusion, mista je tam podstatne vice, vetsi kufr, i jista variabilita. Pokud nenajezdis aspon 30 tis. za rok, nema diesel smysl, je drazsi, musis davat pozor na vyber nafty...Benzin bude mit lepsi starty v zime, tankovat muzes vsude a na kratsi vzdalenosti ti taky podtstatne drive zacne topit _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 Duratec. Deep Navy Blue |
|
Back to top |
|
|
Petrs
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 2:58 pm Post subject: |
|
|
dzane wrote: | ja som tiez rozmyslal medzi fus a fiestou dal som 1,4 benzin fusion a nelutujeeeem, ze som to zaj....al (jak by povedal rytmus)....heh...temeraff |
Ještě nevím jak na to, ale snad se to někde objeví.Chci reagovat na ten výběr fusiona. Mám objednanou 1,4 benzín ve výbavě ebony + metalíza, sklápění zrcátek, autom. klíma. No, čím více toho tady čtu, tím méně se na něj začínám těšit. Obvzlášť, když jsem si přečetl starou anketu o tom jak je kdo spokojený se svým fusikem. Číslo 63% nespokojených uživatelů mě vyděsilo.No a jak jsem četl závady, tak se mi ,,začaly podlamovat kolena,,
Když jsem vybíral auto, tak se do finále probojoval Fusion a fabia combi.Už jsem šel pro fabku (o 25000Kč dražší v té samé výbavě),ovšem na poslední chvíli jsem si to rozmyslel (své slovo měla i manželka,která nakonec vybrala i barvu tango).Nyní mám Felici 1,3 a jsem s ní celkem spokojený, hlavě proto, že jenom tankuji benzín a dolívám vodu do ostřikovačů. Nové auto jsem chtěl z důvodu pohodlí jak cestujících, tak
nakládání např. kočárku.Hold jsem ten typ, který si sám neudělá na autě skoro nic. A ani nechci, protože auto má jezdit a ne se opravovat a nebo dodělávat to nebo ono na co se ve fordu úmyslně zapomněli.Doufám, že až ho budu mít, budu zde moct napsat i něco pozitivního na toho Fusiona. |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
Posted: Sun Jun 03, 2007 3:28 pm Post subject: mno |
|
|
Pozitivne? Mame v praci nejake fabie. To sa neda vobec porovnavat. Rozdiel v spokojnosti je mozno v tom ze od fabky nikdo nic moc neocakava a of forda ocakavas vsetko mozne. Je to samozrejme len normalne auto, ale ked porovnavam rovnake rubriky (s cim su ludia nespokojny) tak fusion je super auto. Skus nejaky Pazout307 alebo SX4 a budes prekvapeny. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Mon Jun 04, 2007 10:50 am Post subject: |
|
|
Petrs: ohladom tej nespokojnosti v tej ankete, tak to by som nebral vazne, hned vysvetlim aj preco: Robil som reklamu na tento web, forum na roznych strankach a robim som to aj na tipovacich strankach, kde som to hadzal dost casto a vela ludom som liezol na nervy a viem, ze na 100% ti ludia nespravili nic, len klikli na nase forum a zaklikli neposkojnost s Fusionom ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Garp
Joined: 02 Jun 2007 Posts: 21 Location: Moravskoslezsky kraj
|
Posted: Fri Jul 06, 2007 4:57 pm Post subject: |
|
|
Petrs wrote: | dzane wrote: | ja som tiez rozmyslal medzi fus a fiestou dal som 1,4 benzin fusion a nelutujeeeem, ze som to zaj....al (jak by povedal rytmus)....heh...temeraff |
Ještě nevím jak na to, ale snad se to někde objeví.Chci reagovat na ten výběr fusiona. Mám objednanou 1,4 benzín ve výbavě ebony + metalíza, sklápění zrcátek, autom. klíma. No, čím více toho tady čtu, tím méně se na něj začínám těšit. Obvzlášť, když jsem si přečetl starou anketu o tom jak je kdo spokojený se svým fusikem. Číslo 63% nespokojených uživatelů mě vyděsilo.No a jak jsem četl závady, tak se mi ,,začaly podlamovat kolena,,
Když jsem vybíral auto, tak se do finále probojoval Fusion a fabia combi.Už jsem šel pro fabku (o 25000Kč dražší v té samé výbavě),ovšem na poslední chvíli jsem si to rozmyslel (své slovo měla i manželka,která nakonec vybrala i barvu tango).Nyní mám Felici 1,3 a jsem s ní celkem spokojený, hlavě proto, že jenom tankuji benzín a dolívám vodu do ostřikovačů. Nové auto jsem chtěl z důvodu pohodlí jak cestujících, tak
nakládání např. kočárku.Hold jsem ten typ, který si sám neudělá na autě skoro nic. A ani nechci, protože auto má jezdit a ne se opravovat a nebo dodělávat to nebo ono na co se ve fordu úmyslně zapomněli.Doufám, že až ho budu mít, budu zde moct napsat i něco pozitivního na toho Fusiona. |
Mam FoFu v totozne vybave jakou zminujes. Zatim jsem nadseny. Skvely posez pro me i pro deti, mam 190cm a nemam problem. Motor tichy, vykon ok, nepotrebuju zavodit...DOPORUCUJU!!! _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 Duratec. Deep Navy Blue |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Jul 06, 2007 7:13 pm Post subject: |
|
|
v predch. prispevku som mu vysvetlil tu anketu, takze naozaj sa nema coho bat ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
dzane
|
Posted: Fri Jul 06, 2007 10:45 pm Post subject: |
|
|
15 km to sa ti ani poradne dízelovy motor nezohreje....8hod. v robote motor vychladne....a zase 15km.....benzinik zohreje hned.... |
|
Back to top |
|
|
|